толкова ли е трудно да се разбере, че някои семейства почиват заедно....и това не е тежест
въобще не е трудно - и ние почиваме заедно - почиваме си от работата, от стреса и от тъпите колеги...всеки има нужда от почивка, когато нещо е ежедневие, а как да си починеш от семейното ежедневие? да забравиш за малко битовизмите и утрешното пране - като вземеш децата и жената-съответно мъжа с тебе? - говорим за 3-4 дена - не за лятна ваканция...
А какво значение има дали е лятна или зимна, когато е ваканция?

Не пиша против самостоятелните почивки, а просто ми стана интересен фактът, че не за първи път чета, че "това не е лятна ваканция". Аз го разбирам така: ако не обичам ски, а мъжът ми обича - да, ще отиде без мен, ако аз обичам морето, а той не - да, ще отида без него. В крайна сметка, като сме се събрали, не означава, че трябва да се откажем от любимото хоби само заради това, че на половинката не й допада (само да не стане така, че единият постоянно да отмаря, а другият да бъхти като магаре

Иначе и аз предпочитам почивките да са съвместни (радващо е, че предпочитанията ни за тях съвпадат, а ако не съвпадаха, вярвам, че щяхме да се разберем така, че и двете страни да са доволни - компромисни варианти и самостоятелни прекарвания отвреме-навреме; или пък някакъв друг вариант удовлетворяващ и двамата в двойката), но това не означава, че смятам, че мъжът ми задължително трябва да прави само това, което ми харесва на мен.

И все пак ми е много хубаво, че харесваме еднакви почивки и ми харесва в моето семейство да ходим на екскурзии и да си почиваме заедно!