На почивка без мен?

• 17 492
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • Bristol
Е то не може хем - хем, няма как да стане, най-много да се изпокарат Simple Smile Някои неща трябва да се възпитават по определен начин и един от тях е този, който съм посочила. Човека вижда, че на нея не и се излиза от къщи и затова си е спокоен и пробва да види до къде може да стигне. Ако разбере, че и тя ще излезе и ще му остави децата, няма да му е толкова лежерно  Simple Smile
Абсолютно  Peace Моят мъж има няколко почивки сам, но като реших и аз така да направя, отговорът му беше, не ме ли искаш вече  Crazy Отдавна не се беше пробвал и скоро ме изненада с решението за Сенсейшън в Холандия. Обаче и аз си мисля, как ще се разходя до някъде без него и веднага използвах момента, да не ме отреже. Е, отряза ме, но и себе си отряза  Laughing
Няма нищо лошо в подобни самостоятелни почивки, но ако не са само за единия партньор Wink А и за Холандия отдавна си потривам ръцете, да отида там сама или с децата. Имам приятелка, с която не сме се виждали отдавна, имаме си приказката и децата ни се разбират прекрасно  Heart Eyes Въобще мъжете не ни трябват  Laughing

# 106
  • гр. Варна

Към авторката - пускаш го да ходи, но преди това му заявяваш дата, за която искаш да си свободна, предупреждаваш го да си вземе отпуска да поеме децата, за да отидеш и ти някъде за 4 дни, а и да ти осигури същия бюджет, с който той сега ще заминава. Това ще бъде пък твоето лично пространство. Не е необходимо и да ходиш с някого, сложи си една книжка в сака и иди някъде сама да си починеш на тишина. Почти съм сигурна, че веднага ще му мине мерака.

Да, ама тя не иска. Показва 1000 неоснователни довода той да не отиде.
1000 довода?
Я посочи ги.......

# 107
  • Overijse, Belgie
Еми няма да отиде, поне не и утре! Това е решението му засега! Причината - не си намери скиорския гащеризон, който беше дал на някой и се оказа изчезнал! Twisted Evil
Но определено другият път ще го направи, може би др.седмица.
Не ми е криво, че ще се забавлява, вече споменах каква е причината!

Значи като му върнат гащеризона, просто му го скрий  Wink

# 108
  • гр. Варна
Абе то екипировката още днес ще се намери. Нека заминава, аз вече му "разписах билета". Няма да се караме за едни ски...... Peace

# 109
Абе то екипировката още днес ще се намери. Нека заминава, аз вече му "разписах билета". Няма да се караме за едни ски...... Peace

Ееее много лесно се предаде  Heart Eyes (това беше шега, не се впрягай).

Сега като четях темата и се учудих на това колко съм задръстена  Blush и се изумих колко са много жените, които предпочитат да почиват по женски и които нямат против мъжете им да почиват по мъжки. 

# 110
  • Overijse, Belgie
Моето лично мнение е, че не трябва да го има това: "Да го пусна ли"? Колкото повече го задържаш плътно до тебе , толкова повече ще се отдалечавате един от друг. Той също има нужда от моменти само "по мъжки", с приятели, както и ти с приятелки. Това ще внесе свежест в самата връзка. Да децата са малки, но не и чак толкова. Ти също можеш да намериш начин да "ги преживееш" тези дни без него. И ще видиш, че като се върне ще бъде по-близо до теб от когато и да било. Peace
Никога за нищо не съм го ограничавала, не съм такъв човек, всеки ден си пие кафетата с приятелчетата, и си има и своите вечерни излизания.

хм...като че ли вечерните излизания по не ми се връзват отколкото 3-4 дни на ски за 7 години ...

# 111
  • Overijse, Belgie
Щом за 7 години не сте се разделяли а сега е решил да бъде сам с приятели явно има нужда от малко почивка. Бих му я дала.

Е, хубаво би му я дала? ОК, само дето се чудя майките нямаме ли нужда от почивка? Питам се как би се чувствал един тати с две деца, сам вкъщи с всички ангажименти около децата и домакинството?

Довечера ще питам нашия и ще пиша...като го гледам, не се е стопил - готви, храни, преобува, къпе, приказки чете. Въпрос на организация на ежедневието на двойката (или четворката).
И още нещо - той няма да й каже "абе я вземи изчезни за 3-4- дни с приятелки някъде", тя трябва да усети нужда и да поиска да отиде.
Мадам23, досега не видях никъде дали имаш с кого да прекараш 1 уикенд извън къщи, или поне една вечер навън. Естествено, ако още кърмиш, няма как да отсъстваш дълго. И за да бъда ясна, искам да ти кажа, че напълно разбирам как се чувстваш, не по отношение, че той ще ходи на ски, а по отношение на това, че си затворена вкъщи по цял ден...

Направих си труда да изчета всички мнения Wink  и се изумявам, че з аповечето, които не са против да ходят отделно децата са винаги с майката  Rolling Eyes Ами то тогава аз не искам да ходя никъде, защото като сме 2-мата си делим задълженията, ако отида сама - то аз трябва да се грижа и за двамата. Голяма почивка ще падне, няма що!

# 112
Нещо не ми харесват самостоятелните почивки,ако почнем да броим и пресмятаме ,кой колко пъти е излизал сам и колко пари е похарчил ,че и на другия да се осигури същия бюджет.......изнервящо ми се струва. Ние навсякъде ходим заедно,така няма макар и временно ощетени.Децата не са пречка,сами сме гледали нашия син  и сме си създали удобствата да го водим навсякъде с нас, не сме от тези ,където си стоят в къщи.

# 113
Just a Girl, четеш избирателно явно  Wink Моят мъж води сина ни със себе си, малката не съм я пускала засега, но след година - две ще се присъедини и тя към тях за някой йога лагер  Grinning

# 114

А той твоя "разписа" ли  Simple Smile

# 115
Тук ще получиш много и различни съвети, защото хората сме различни и постъпваме/реагираме по различни начини ...

Така е  Peace

Не бих си играла на "пускам", "не пускам". По-скоро бихме обсъдили нещата и накрая той би взел решение. Но за мен това не е нормално, поне за моето семейство животът тип ергенски, при който оставяш другия да поема всичките грижи по дом и деца, докато другия отива да купонясва е нещо далечно и неприемливо, така че би било с доста сериозни последствия. Вариантите за мен са - всички заедно. Или той с децата, ако ти си на работа и е толкова спешно, належащо и т.н. да иде.

Много точно казано.

# 116
  • Overijse, Belgie
Just a Girl, четеш избирателно явно  Wink Моят мъж води сина ни със себе си, малката не съм я пускала засега, но след година - две ще се присъедини и тя към тях за някой йога лагер  Grinning

Не, Tess Simple Smile прочетох и твоето мнение, но срещнах и доста съвети да отиде на почивка с децата обаче.

# 117
.... Питам се как би се чувствал един тати с две деца, сам вкъщи с всички ангажименти около децата и домакинството?

Нормално би се чувствал. Най - вероятно би се справил без проблеми и честно казано мисля, че би му било дори приятно. Той все пак не е правил това в продължение на месеци, за няколко дни няма как да му "дотежи" грижата за детето/децата и да изпитва същото усещане за еднообразие и монотонност, което повечето майки изпитват на гърба си.
Дори ако  оставянето на децата на неговите грижи е с цел да види колко ти е трудно на тебе, има вероятност да постигнеш обратния ефект - да ти заяви: "Я виж как се справих, перфектно, пък ти все се оплакваш, че не можеш да смогнеш, че кво му е толкова трудното  Wink"

# 118
Аз бих искала да дам още една насока на размисъл на авторката. Разбрахме, че той излиза и има лични занимания, а ти? Започна ли работа между двете деца, курсове, тренировки, неща, които на теб са ти приятни. Виждам, че ти с действията си си показала, че се справяш много добре, когато е на работа и отсъства от дома. Питам и обръщам внимание на тези неща, защото тези отношения се градят още преди брака. Случвало ми се е често и сега ми се случва да отивам на почивка или излизания, където никой не "взема" жена си, слагам го в кавички, защото го считам за прекалено. Случвало се е и точно почивка на ски, където само ние бяхме двойка, другите мъже дори бяха скрили, че аз ще съм с тях, на мен това би ми било по- неприятно. Естествено се чуват по телефона и разбират реалната ситуация и се започват едни скандали. Обидно би ми било мъжът ми да иска да се измъкне от вкъщи и целенасочено да иска да е без мен. Същото е и по излизания, отиваме на вечеря, после изпращат половинките си да спят и отиваме да продължаваме, без значение дали жената е бременна, дали имат деца или са ангажирали бавачка до определен час. Понякога просто присъстват на рождени дни сами, предполагам с някакво оправдание, че са поканени само те или не е удобно. Не искам да ме разбирате погрешно, разбира се, че всеки има нужда от лично пространство , но в някакви граници. Въпросът е в личното усещане. Аз пътувам, защото имам необходимост от това и съм го показала от самото начало. Работата ми, животът ми са били такива и преди да се срещнем. Той го приема. В същото време сме показали взаимо желанието ни да сме заедно, но в това отношение и той и аз присъстваме на сбирки, събития и екскурзии, които сами не бихме предприели. Аз го приемам като възможност да го опозная. Незная неговата причина, но и той идва с мен на всевъзможни места, табу за повечето мъже. Направи ми впечатление, че мъжът й е казал, директно аз отивам, ако е седнал и го изложил, като възможност за него и да й обясни, че знае, че ще й е трудно и да обясни нуждата си за тези ски, нямало е да се стигне до тази дискусия.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 16:17 от raqraq

# 119
madam23,ските са ти най-малкия проблем.Започвай да работиш в посока да ставаш по-самостоятелна.Не е лошо на едни шофьорски да се запишеш.Колкото по-малко зависиш от някого,толкова по-добре за теб!
Ей тука е истината! Напълно съм съгласна и се ядосвам на себе си, че все не намирам време за това. А добре, че са родителите ми да помагат, защото той често дава и по 24 часови смени, и така, трудно ми е понякога.

Точно това щях да те посъветвам и аз . Peace
 Моя мъж също скоро ми спомена, че неговите приятели ще ходят в края на Февруари в Австрия да карат ски .
 Аз сама му предложих ако иска да отиде с тях .
 Разликата обаче е, че аз си имам кола и в същото време мога да си ходя където си поискам .
 И съответно нямам никакви проблеми .

Общи условия

Активация на акаунт