ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 35

• 23 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Вела, много неприятно това с главата  Rolling Eyes Чувала съм положителни отзиви за Dermatix. Но е доста скъпо. Създава нещо като защитна ципа върху мястото и може да се мокри. Лично аз за операцията си от секцио ползвах лепенки Cica-Care . Но не знам дали тези лепенки са подходящи за толкова открито място и най-вече за толкова малко дете - предвид това, че ще я пипа и отлепва сама.  Peace Лично аз от Контратубекс не съм доволна. Мястото трябва да е постоянно намазано, за да има ефект. Лично аз нямаше как да се мотая по организъм вкъщи, докато си лекувам белега от секцио  Mr. Green и предпочетох лепенките  bowuu

С благоверния се оправихме, ама вчера пак ме ядоса малко. Явно е в цикъл миличкият  Mr. Green Ще видим другата седмица и моят като дойде кво ше прайме   newsm66

# 256
Вела всъщност не е  така че не произвеждат вече  БТК ( БИОЛОГИЧНО ТЪКАННО ЛЕПИЛО)  аз работя в здравно заведение и ние не можем без него  просто в твоят град не го зареждат в аптеките  в София го има. И върши чудесна работа.  Обаче не значи че раната би зараснала по красиво  и би имала по малък белег  ако е залепена с БТК  отколкото зашита. Едно атравматично затваряне на раната с специален конец би оставила белег колкота кожна гънка или следа от косъм. Всъщност най важно е детето да  е добре и напълно здраво .  Жалко за случилото се бързо възстановяване.

# 257
Дани има голям белег на главата, порязяха го при самото секцио  #Cussing out, наистина няма коса там, дано при Вела няма подобен проблем. Иначе за белези и изобщо за добро подхранване на рани в нас ползваме  http://www.framar.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82 … -pid11000344.html , може да прочетеш отзивите под резюмето, струва около 4лв

# 258
  • Добрич
Благодаря ви за загрижеността момичета.

velinap, много ми е странно тогава, защо в Спешното отделение, хирургът не знае, че се произвежда. Той каза, че дори да намерим лепилото на някоя аптека, то ще е с изтекъл срок на годност, защото от година и половина не се произвежда. А колкото до шева - Жени няма да стои мирно, за да я шият. На педиатърката казах, че сигурно ще се наложи да и сложат пълна упойка. Ние едвам успахме да я успокоим, за да не си мръщи челото докато я бръснеха. Давахме и пример с това как се бръсне баща и. Да не говорим, че тя още докато разбра, че ще и подстригват косата започна още по- силно да реве. А и за лепенките трябваше да стои неподвижно и със спокойно чело.

За сега раната стои затворена, защото лепенките я държат. Върху тях има марля и хлабав лейкопласт. Надявам се до сряда, когато ще трябва да ги свалим раната да е зараснала. Едва тогава ще ми стане ясно как точно стоят нещата с белега.

Ще разгледам мазилата, които сте ми препоръчали. За моето секцио не съм използвала нищо за белега, но операцията ми беше толкова малка, че акушерката първия път като ми сменяше превръзката ахна, защото не била виждала толкова малък шев. Много съм доволна от гинеколога си - той знаеше, че искам възможна най- малкия шев. Сега нямам белег. Даже миналата седмица си говорихме с Жени за това как бебетата се раждат. Казах и, че режат коремите на майките и ги изваждат. Имаше куп въпроси:
- С какво ги режат?
- После с игла ли ги шият?
- Не ги ли боли като ги шият?
- Ти в болницата ли спа?
- Кой те заведе?
- Тати защо не беше с тебе?
и т.н.

На края разбира се показах къде са ме срязали. Laughing

МерСедес, този крем ми е много познат като име, но не мога да се сетя от къде.

# 259
Вела, Дерматикс съм купила, но и не се сещам да го слагам много. Струва майка си и баща си, а е една малка тубичка, направо ме доядя като го видях. Само със заявка го поръчват в аптеките, някъде към 80 лв струва, а на размер е точно два пъти колкото кремчетата за херпес Rolling Eyes Имахме скандал с мъжа ми по този повод Twisted Evil Сега ме подсети да го извадя и да мажа.

Белега от секциото съм го мазала с Контрактубекс, но не видях нещо да се променя. Докторката обаче добре ме е зашила и ми е като косъм белега.

Витасин винаги имам вкъщи, много го уважавам това кремче, но за белези не съм го ползвала. За първи път го купих като бяха децата на годинка с памперсите още и от тях им бяха станали дупки без кожа по дупетата. И на двамата едновременно. Голям рев беше и само това помогна. За 3 дни излезе нова кожа Peace Сега нямат белези, може пък и да помага и за това.

Ники като го лепиха на челото преди 2-3 години в Пирогов ми поискаха "нещо за лепилото все пак" Crazy Мъжа ми им връчи 5 лв Laughing Не е много щедър като му просят пари Laughing И на един полицай преди време му беше дал 10 лв да пие едно, а полицая му вика "Ама ние сме 4-рима в колата", мъжа ми обаче го наредил другия път да не се блъскат по четирима в колата, за да има за по едно Laughing Извинявайте за лиричното отклонение Laughing

Вела, бързо да се оправи Жени и дано не остане белег Praynig

# 260
  • Mediterraneo
Вела, бързо да се оправя героинята  Hug

Момичета, не ми се сърдете, че не отговарям на покани във фейса  Praynig Покрай фермата се задръстих с хора, които съм добавила само заради играта. Отдавна не добавям нови контакти  Peace

Мишленце, това кремче Витасин ползвала ли си го за подсичане( понеже говориш за памперси  Simple Smile). Моето бебе доста започна да черви дупе, излязоха вече и мънички ранички. Веднага взех прехваления Судокрем, но никаква полза от него. Вече 3-4 дни клепам като бясна с него, но наистина не помага изобщо. Та ако Витасин би свършил работа, да вземам за проба.

# 261
В нас всичко си мажем с него, много е ефикасен, само го дръжте в хладилник, че иначе гранясва доста бързо.

# 262
Тарталета, щом кървави дупки без кожа излекува, значи и за пъпчици ще е добър. На билкова основа с мас е, струва само 4 лв. Аз не съм го държала в хладилник и засега не ми е гранясвал.

# 263
  • Добрич
Качих в албумчето  снимки от тържеството в детската градина. Повечето снимки ги вадих от филма на камерата, така, че се извинявам за качеството. Паролата е същата като на албума.

Тъкмо ще видите и лепенката на моята красавица.

# 264
  • Gorni Bogrov
Вела,дано бързо се  оправи малката!
Момичета,чета ви непрекъснато ,но не ми се пише,че от известно време насам само лоши неща ни се случват и нямам желание за нищо. Cry

# 265
  • Добрич
cecko05, оригинален аватар!

# 266
  • Mediterraneo
Благодаря ви за мненията. Ще го взема още днес кремчето, дано помогне.

# 267
Цецко, стискам палци всичко да се нареди в положителна посока  Praynig

Днес оставих К вкъщи, че вчера й свиреше носа, а няма сополи. Тъкмо си виках, че ще почне 3та седмица и взех че не я пуснах вчера - по-скоро превантивна мярка де, не е болна, слава богу. Ама какъв рев беше, че иска да ходи. Скучно й било в къщи, не искала с баба си. Ей страшна работа. Миналата година някой ако беше ми казал, че ще реве ЗА градината, щях да се изсмея  Mr. Green

Аз почнах да пия някакви комбинирани витамини Витарал. С цел да не ме хване пролетна умора, че съм тежък случай  ooooh!

# 268
Вела, съжалявам за малката, но скоро скоро няма да и личи. С Алек имах същия случай...игра и падане върху ръбчето на масата. Обадиха ми се по телефона да отида и да го взема, а навън една буря... аз бременна в началото с пожелание от лекаря да лежа, таткото в командировка...ужас. Стигнах до яслата и госпожата го води с огромна превръзка на главата, кърваво червена и ми казва да не се притеснявам, само да го заведа да го лепнат и че раната не е по- дълбока от дебелината на малкия пръст... Хора щях да припадна, за да не казвам друго. Прибрахме се поуспокои се и му махнах превръзката, а то не беше така страшно. Щях да убия госпожата ако беше пред мен. Не го водих да го лепят. Много бързо се възстанови и сега почти няма белег, въпреки че не го мазах с нищо. Той до скоро не даваше да му докосвам мястото с раната. Дано при твоята принцеса нещата не са така сериозни и да не се травмира много  Praynig
mishlentze и моя мъж като твоя  Joy да не се наложи да дава пари и то ако му ги "изпросят"
Да ви кажа, сутринта, Ивката ( мъжа ми) се обажда, че оставил Алек в яслата, но сега видял, че днес имат родителска среща, а той не може да го вземе по- рано от 18.00. Подивях, толкова е разсеян... да ми беше казал по- рано. Сега с големия корем ще трамбовам по улиците и градския транспорт  #Cussing out Но така пък , ако имам възможност да го оставя в друга група да поиграе докато е родителската ще ги питам аз за едно друго... и за снимки и тържество за 8 март  Wink

# 269
Вела, дано бързо се оправи малката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт