Детето ми се промени тотално, помагайте

• 2 973
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
За мен детската градина/ясла е по-добрият вариант от баба/детегледачка. Peace
Все пак там има други деца, къде къде ще е по-интересно за едно дете да си играе с наборчетата.

# 31
        На мен ми е стряскащо да се посещават такива лекари... По- добре се чувствам, когато потърся съвет от някой със сходен проблем. Ако всеки ходеше или си водеше децата при специалисти, мисля, че много теми от този, както и от други форуми, нямаше изобщо да съществуват, а щяхме да се питеме " при този психолог ли да идем или при онзи...".

Детската градина е много добър вариант, защото работещите там имат опит с най-различни характери и са много добри психолози, без да носят официално тази титла.

# 32
       На мен ми е стряскащо да се посещават такива лекари... По- добре се чувствам, когато потърся съвет от някой със сходен проблем. 
На мен пък ми е стряскащо да се посещават баячки и гледачки.Не виждам нищо страшно когато човек има емоционален проблем да се консултира с психолог, вместо да се ръси със светена вода( например).Когато те боли зъб отиваш на зъболекар,а когато нещо те притеснява отвътре е добре да се допиташ до специалист.И психолозите са лекари като всички останали,но в БГ това все още се приема като нещо странно-Да не би да те помислят за луд.Не дай си Боже балканеца да признае че нещо му има.
Не говоря за конкретния случай на авторката и нейното детенце. Изказвам мнението си по принцип.

# 33
  • София
Аз работя от 1 година вече. Но преди не сме имали такива проблеми. Те са от преди месец, когато аз бях 2 седмици отпуска, а пък тогава и детето се разболя и го носех буквално денонощно на ръце, защото изкара вирус с невероятни коремни болки и само се присвиваше от болка. Само в мен се успокояваше и поспиваше малко. Та оттогава започна тази болезнена привързаност. И аз предполагам, че вече й  е писнало от еднообразието, то си  е до дете де. Ето напр. племенника ми също не е посещавал ДГ, но пък той е много кротък, предпочита цял ден да си рисува сам в стаята. И това май не е нормално, все пак е пък другата крайност. Прави ми впечатление, че когато баща й поправя нещо, тя с такъв интерес следи какво прави  иразпитва и пипа инструментите, че тогава малко кротва.

Ами... купете й инструменти и неща, които могат да се разглобяват и сглобяват с тях. Детски инструменти - ясно, но действащи.

Общи условия

Активация на акаунт