Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 899
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Днес е рожденият ден на Пророка /сас/ ,по този повод един поздрав от мен

http://doydos.net/video/W-78oMM7yjA/Mesut-Kurtis-Burdah-%D9%85%D … %D8%AF%D8%A9.html

ioli винаги те чета с интерес  bowuu

лек и успешен ден на всички

# 436
Момичета-Добро утро Hug
След прочетеното от Йоли Heart Eyes-просто ми се прииска да ви почерпя нещо подходящо

Йоли-извинена си за отсъствието-навакса в един пост Laughing-
много ми беше интересно и увлекателно...
Радвам се,че всички премеждия са приключили-че бая си се помъчила -щом до болница сте ходили Confused...
Впечатлинията ти са много интересни и много реални(така ги намирам-просто много непретенциозни и истински-пренесе ме там Hug)
За хорицата там...винаги това се чува от хора,посетили Иран-че населението е дружелюбно и много гостоприемно Peace...
а за "Не без дъщеря ми" Rolling Eyes(което и аз четох с интерес преди 15г.да видя що за чудо на литературния Ренесанс е тази творба Rolling Eyes)вярно е,че е доста интересничко за хора предпочитащи подобни сюжети Wink
Но моето впечатление бе,че това е едно по-скоро вредно за международните и междучовешки отношения издание-и то в момент когато се говори за глобализация,време на изказването"Светът е едно голямо село"
(казвам го ,защото от него няма никакви ползи(просто ви споделям Peace)
-освен увлекателна история на една семейна драма-по света има милиони такива...
но тук сюжета "невинно" е насочен срещу цялата държавна структура.
Не за да упрекне насилника -съпруг,а за да убеди читателите,че ислямски Иран е един световен кошмар,в който се отглеждат и възпитават такива демони,обладани от демонични стремежи-
Но,спокойно  хора,има спасение от всичко това-след много трудности и смъртен риск,
там някъде,много далече от злата прокоба на този земен ад-отвъд големия океан(през девет земи в десетата-както в приказките нали Laughing)
-ви очаква спасението...раят на човешките копнежи-там небето е синьо,слънцето грее и птичките пеят-Слава на Бога-историята приключва като в приказките Hug...мизерията,хлебарките,злите съпрузи,сополивите фереджета-вече са далеч...
И!Плашещия призив за молитва -също Rolling Eyes
Така като се замислих,открих връзката между по-старата история "Не без дъщеря ми" и по-младата и,но по-нетърпелива асистентка -историята "Не на обогатения уран в днешна Персия" Laughing(малко е дълга,но много се чете Wink)
Йоли- Честито на твоето момиченце Hug-тортата ви е приказна...
а по онези баири с радост бих ви придружила- Hug(ако трябва ще се дърпаме взаимно по нанагорнището:lol:)
в сладкарница Реза-бих хапнала с вас Flutter-а как мина онова гости от Сирия,за което бе приготвила традиционна Бг кухня-хареса ли им Hug

Лили-ошашави ме с този туристически магнИт Laughing-остров във формата на рибка-
Наистина е една сбъдната мечта,но както каза, струва много средства и по-скоро е една комерсиална хрумка,да отдъхват световните инвеститори и основните им спонсори и
клиенти след борсова преумора и когато хептем се оттегчат... Хотела където сте били-е приятен и се надявам,че сте починали добре-и все такива по-дълги и красиви постове да публикуваш...топнах си крачката в топлата водица на плажа Flutter(а ти не го ли направи)-а на момичетата хареса ли им Hug

публикувам-щото Рабуба нещо ме вика Whistling

# 437
Амалче-Забравих да ти поздравя бебката...
какво да ви пожелая-щом вече сте тук  Wink

да усвоите умението така,че да ходите безпрепятствено и на това Laughing

Айа-за рециклирането в Ливан-много се говори-с това се започва и обучението на децата в у-ще-По-младите все повече пазят околната среда ,не хвърлят отпадъци така,както го правят техните предшественици Laughing-Но все още много често може да се види тази глупост -да си хвърлиш опаковката на улицата докато се разхождаш,или пълно пликче с отпадъци през прозореца на автомобила-аз правя забележки-и хич не се двоумя-Понеже е много глупаво да си чистиш къщата наистина изрядно всеки ден,пък вън да хвърляш където ти падне...
Да не подхващам,че в Исляма-това се счита за грях(да рушиш-тоова е вид рушене,а не да поправяш по земята)-но все още има време за промени(правят се наистина),
на фона но заплахите от войни,несигурно бъдеще за семейството и дома ...на човек не му остава много желание и възможност да се замисля за това,колко неразложим отпадък е пластмасата примерно и колко години престоява в почвата... Rolling Eyes
За табличката с най-големите консуматори на енергия-бих поставила САЩ-на първо- Wink
нищоо,че в табличката е посочено друго-то и това другото пак се харчи в името на нейното енергийно благо(най-вече)...а като си помисля,как биха се радвали хората от други краища на същата тази планета,на поне толкова киловата електричество,колкото примерно произвежда поддръжката на само една от туристическите съоражения от снимките...в случая и на мен ми става мнага гузно(ако съм там Peace-не ми се ходи Whistling)...
а после пък се замислям пак за енергията нужна за производство и поддръжка на оръжия- Rolling Eyes...вече не ми е гузно-изпитвам гняв и тъга Sad

Никито и Алверка -благодаря за съчувствието-и мен ме е страх-но не е толкова страшно-нищо ,че ми се разтресе мозъка от машинката вчера-днес съм на панорамна снимка Rolling Eyes-така,че трябва да се заредя с кураж,тъй като ще се види -какво още ми предстои при стоматолога Tired..
Снимки ще кача при първа възможност Peace
Косата си я просто подстригах-щото беше много дълга и ми тежеше Crazy
сега поолекна и я боядисах малко по-светло русо от моята естествена-поне като расте да не личат много корените Wink

Деси-Наистина не бях забелязала ,че днес е РД на Пророка(сас)-
Прищя ми се да съм до теб в беседката-сред цъфнали кайсии,птича песен и с книга в ръка Heart Eyes -какво повече му трябва на човек...нищо,само Благодарност към Всевишния(Субханака йа Раб).   

Жасминч
е-много се забавлявах с твоя пост и приключенията на Каруми-страхува се от хобота значи Laughing Laughing Laughing-Рабаб пък има страх от някои играчки на батковците-толкова,че батко и вчера ,като сложи една маска (череп с бинт Sick)се мушка при мен,не смее да го гледа,а после я беше страх да отиде в спалнята-аз и татко им много се караме в такъв случай-дори вчера вечерта-след като я беше страх от маската,видях ,че се беше напишкала Sad(тя по принцип си казва-но вероятно е от това)-та уплаших баткото,че е от неговите маски и той прояви разбиране Whistling

Кате-поздрав на жизнената ти баба HugПък какво ти пречи да се отзовеш и да я придружиш до Турция Peace           

# 438

Благодаря, момичета. Снощи спах като заклана, толкова се изморих от това ходене.  Heart Eyes

# 439

http://doydos.net/video/W-78oMM7yjA/Mesut-Kurtis-Burdah-%D9%85%D … %D8%AF%D8%A9.html

Не е ли утре на 26 февруари??? 12ден от месец Rabi-al-Awwal? Или аз немога да смятам  Thinking Rolling Eyes

http://en.wikipedia.org/wiki/Rabi'_al-awwal

# 440

Не е ли утре на 26 февруари??? 12ден от месец Rabi-al-Awwal? Или аз немога да смятам  Thinking Rolling Eyes

http://en.wikipedia.org/wiki/Rabi'_al-awwal

празнуването започва от вечерта на 11. иначе правилно си сметнала.

# 441
Всъщност, тук винаги от предният ден Дамаск се украсява и то най-вече в старата си част където е и Омаядската джамия със Сук алхамидиа.Собствениците на магазини раздават бонбони,от всякъде се носи религиозна музика-ние обаче не можахме да отидем,заваля дъжд и още вали.
А и днес по този повод е почивен ден тук.Кой ми е урочасал хубавото време  newsm78  .Аз не съм, шило  е с бан,та кое създания на мрака беше,да си призне без бой и чесън  newsm78 Mr. Green

# 442
Вещице, при вас само един ден е лошо времето и търсиш виновни, какво да кажем тези, което целгодишно живеем в дъждовно време... Някой ни е направил перманентна урока  Crazy
да не забравя и тук:

честит и благословен празник на всички, които честват раждането на пророка мохаммад

Йоли, равдам се, че отново си на линия. Много неприятности са ви се струпали, дано всичко лошо е зад гърба ви!
А ти продължавай с разказите, много ми е приятно да ги чета. Само внимавай с големината и броя на снимките, че не е много по правилата, и може да последва забележка – или ги намаляй, или пускай само адреса на снимката Hug
АlreadyStubborn наскоро пусна линк към презентацията на дъщеря й, посветена на Иран, разрови се назад, препдолагам ще ти е интересна, макар, че ти сигурно ги знаеш повечето факти  Flutter  

4естит Рожден ден на малката (макар и със закъснение)
Да расте щастливо, здраво и будно дете!

Аз вече втори ден съм настинала – подсмърчане, гърло, нос – пълен комплект  Crossing Arms

Поздрави и лека вечер на всички   bouquet Hug  bouquet

# 443
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Честито на всички, които днес празнуват раждането на Пророка !

Ве, едва ли някой от този форум ти е урочасал хубавото време . Ама пък само тук има такива създания на мрака , които го си признаха най-искрено и лично   Mr. Green Така, че... не знам. Да не би да си е естествен процеса  newsm78  hahaha

Йоли много си сладкодумна  Hug. Честит рожден ден на красавицата! Да е много здрава, щастлива и умна !

А на всички арабелки, много хубав петък. Поне тук обещават слънчев ден

# 444

Тук пак вали ,така че се примирих с факта  Grinning

# 445
Голям съм заплес явно  ooooh!

Йоли-чести рожден ден на малката принцеса.Нека да расте обгърната с любов и да ви прави много щастливи

# 446
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте!
Хубав ден се очертава, за разлика от вчера. Само малко да се стопли и хукваме на вън. Трябваше да чакаме една пратка, но от фирмата сбъркали адреса, куриера ми се обади някъде от Бъкстон и възмутено ми заяви, че ще дойде чак в понеделник.
Вчера бяхме на рожден ден на баща ми, дребният беше много щастлив-хапна, пийна, наигра се, чак не можа да заспи от вълнение. Simple Smile
След случая с хобота му купих няколко играчки слончета, първо ги гледаше много подозрително, после им опипа хоботите и сега са му първи приятели. Но става въпрос за плюшки все пак. Mr. Green

Йоли, чакам с нетърпение още разкази за Иран.

Айа, оправяй се и дано малко слънчице изгрее при вас!
По въпроса за опазване на околната среда и т.н., в Латакия поне такова животно няма. Може пък и аз да не знам де, Деси нека каже-тя е по-запозната.
В къщите си чистят по 60 пъти на ден, по улиците хвърлят където им падне. На корниша има кошчета през 10 м, ама никой не ги ползва по предназначение. Найлоновите торбички са навсякъде и в изобилие. Добре, че млякото не се продава в пластмацови опаковки, щото и те щяха да красят пейзажа.
Тука в района е много разпространен лова. Ходят масово и трепят птиците. И така години наред. Сега последно разбрах, че вече се плаща, ако искаш да ловуваш, та дано се поукротят малко и се спаси някое и друго пиле.
Зимата като почне отоплителния период въздухът така мирише на мазут, че не се трае. Добре, че зимата е кратка.
Мъка ми става, страхотна природа имат, а се унищожава. Морето го застрояват масово, диво кътче не остана, в Слънфи и там вече строежите са повече от дърветата.
То целия свят върви наникъде, ама това не е оправдание.
Та аз лично като ги гледам тия строежи из Залива, побеснявам-разхищение, излишество, цинизъм, без грам мисъл за бъдещето.
Не ми се пише по въпроса, че се ядосвам.

Деси, пък в Латакия вчера слънце грееше, аз като се обадих към обяд родата се припичаше на двора. Laughing

Амалче, в зоопарка нямаше почти никакви хора. Майки и татковци с колички и дечица само. Я сме срещнали 20 човека, я не. Много е приятно, Каруми се натича на воля.
Ти си моторизирана, качвай количката и малката, и отивайте, в делничен ден е много по-добре.

Толкоз за сега, малчо иска да ходи да гледа пералнята, щото  чу  центрофугата. Голяма страст му е тази машина, може с часове да я гледа.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 09:29 от jasmin

# 447
Добро утро хубавелки Hug
Бих искала и аз да изразя своето усещане когато се заговори за Божия Пратеник -Мохаммед(сас)
-но мисля,че думите не са достатъчни ...
Може би на този ден ,ще е достатъчно човек да помисли изключително за делата си,
за пътя си,
за чувствата си-
за всичко,което прави но с идеята,че не е сам,че всичко се наблюдава и всичко се записва...
А за онези,които изпитват затруднения(по принцип за всички)-сега е моментът да си припомнят(ако случайно са позабравили)-Че
Бог е Великодушен,щедър
-Ако човек протегне ръката си към Него-
Бог няма да я остави празна и
без отговор-
(това е изписано и на второто изображение отдолу...

Да попитам,преди да забравя Wink
-Теди,къде си newsm78-в Елада може би Confused
Исках да те приема като комшия във Фармвиил(фейсбуук)-с децата си садим разни култури-но нямаме комшии,щото нета е бавен(наказание,че не сме платили навреме Mr. Green)и като искам да поканя някого за съсед-нещо не ще да мърда...

Алвера-благодаря за цветчето-почувствах,че е от сърце Heart Eyes

Деси-аз не съм по урочасването-но бих те помолила за чесън-
Много го готвя значи(знаеш как е Mr. Green)-хората в Бг се чудят ,как може в яхниите да се слагат по две глави примерно Laughing-а аз им казвам-ми ето опитайте-вместо лук-чесън-или и двете- WinkААА, ама вкусно им се струва-

жалко,че хората тук не обръщат достатъчно внимание на нещо толкова важно като подправките Flutter-как може примерно да се живее без зелен кориандър Wink

А понеже кърито ми е на привършване,на скоро отидох в един супермаркет и питам-Имате ли къри?-а жената
 -Не,но има лют червен пипер-Нали е същото ? Hands Thumbsup-Да, казвам, същото е-
колкото и лютата чушка е морков Laughing(е,не съм и го казвала -да не си помислите,че се подигравам на хората-нека си знаят каквото си знаят- Sunglasses

Айа-скоро да почувстваш подобрение- Praynig

Амалче-пиши нещичко,де-какво се спотайваш зад едно голямо пожелание- Wink
Ако знаеш колко сладка е Лидето на снимката дето и направих в Ндк-то Flutter-ама после ще я пускам Confused

Жасминче Hug-Радвам се ,че вече сте на вълна-Слонът-мой приятел Laughing

ааа-на нашия Корниш,има и такива дето ползват кошчетата за отпадъци Wink
,но гледам,че общинските чистачи-все има какво да събират по тротоара-може пък някой да не е видял кошчето горкия-сега що да виним ората,че са простаци Mr. Green

Преди години-моята етърва си хвърли опаковката по време на разходка-и аз и казвам-
иии, сега ще замърсиш-а тя-е че няма да мета и улиците ooooh! Mr. Green-какво да каже човек повече Whistling-освен добри пожелания....Обаче има подобрение с нея-тази година като пътувахме към един  град на зяй пазар,тя и малката и дъщеря дойдоха за компания
-и аз казвам на моя средния-Алюши-като си изядеш сандвича и шишето от сока-да го сложиш в плика за отпадъци,дето си стои в колата- Wink-После и те с дъщерята уважиха този елемент-и така направиха Mr. Green(дет се вика-има начин с много либоф Party-да се приучат хората....)

Весел ден на всички ви Hug

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 09:31 от DUA

# 448
Добро утро.   bouquet

Виждам, че Ве е скромно пестелива относно вчерашното посещение на иранския президент. За който го интересува - беше много интересно, заедно бяха в джамия по повод празника, пяха се религиозни песни и четоха Корана сийриски и ирански групи. Смисълът на това е символичен - за единение между отделните течения в исляма. Освен общите политически и икономически цели. Так казаха.
Посрещането
Освен това премахнаха визите между Сирия и Иран. То и иначе имаше много ирански туристи, редимно религиозен туризъм заради горба на една от внучките на пророка Мохамед (с.а.с.) - г-жа Зейнаб, дъщеря на Фатима Ал Захра и имам Али, който се смята, че е в Дамаск и която е много уважавана в исляма, особено от шиитите.   Peace
Храмът на Зейнаб
При снимката има и обяснения за Зейнаб и живота й който се интересува.

Мама Йоли, изненадах се, че в Иран от 97 г. насам е имало 3 жени вицепрезиденти, за разлика от България, където е била само една. Разкажи ни по-подробно за различните сфери, в които работят жените (тези, които работят). Peace

Дуа, слънце, сподели как изра флумастера, че сме на същото положение на една чисто нова жилетчица. Съгасна съм, че в книгата има и политически момент.  Peace Нещо става с твоите снимки, които пускаш тука, не ги виждам.  Peace

Лили, вчера в Дубайско станал малък инцидент, който доста поуплашил туристите. Мини насам да разкажеш.  Hug

Айа, бързо оздравяване. Отивам да чета пак. Wink

Ве, много си мнителна бе, кой ще е товлкова злобен и способен, че да вреди онлайн? Party

АС, къде се изгуби?  newsm78

Ясмин, и аз чакам да изгрее слънцето. Въпреки, че много се изморявам да я водя за ръчичка и да търча по нея, но тя много се забавлява. Добър подход със слоновете. Лека полека ще го преодолее.  Hug Значи и Латакия застроиха. Лошо няма, но да се прави с разум и опазване.  Crossing Arms А иначе Дубай са го посетили 15 млн. турсти, все пак постигат целите си.  Tired За чистотата тук се ужасявам като погледна отбалкона след всяка зима.

Алвера, Разан, Саида, Надя, Никито, Сафар и всички останали Hug Hug

Момичета, днес е дебатът, стискайте палци. Praynig Надявам се да бъде интересно. Все пак значението на темата е голямо. Няма да мога да кача клип, че нямам толкова съвършена камера, но снимки поне.  Peace

4 постинга докато пиша....

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 09:44 от amal

# 449
Амалче-нищо не става със снимките-просто още не съм пуснала нищо Laughing
сложихме кабела на новата клавиатура на мястото на камерата и сега трябва да тго махам Laughing

И не сме попуснали иранското гости по вашите земи-Гледахме го с интерес  bouquet

Саида Зайнеб(ас)-е велика жена-Жена за пример на всички жени-заради силата и всички положителни качества,които въобще може да носи една душа -въплатена в женски образ и изминаваща пътя,който Бог и е определил...А нейният път-като правило(за всички близки на Пратеника)-е бил изпълнен само с трудности,сурова реалност и жертвоготовност по пътя на истината и в името на справедливостта:peace:

Фулмастера се изпра в пералнята Rolling Eyes-нищо ,че беше зелен Peace

Общи условия

Активация на акаунт