Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 858
  • 741
  •   1
Отговори
# 540

жасмин, май те изпуснах, но все пак да пожелая лек път и много слънце и усмивки в Сирийско  Hug жалко, че нямате нет там, ще липсваш  Flutter

Амал, аз се почудих къде изчезна, а то в модема е бил прблема  Crazy
А ние намерихме начин да гледаме филми – има арабски сайтове, в които филмите са архивирани на няколко файла и шерна–ти, така, че теглим директно файловете без торенти и сийдове  Whistling  Mr. Green Днес изтеглих Аджами, израелски филм, проследяващ живота в арабското предградие на ТелАвив – Аджами. Номиниран за чуждестранен Оскар, отзивите са много добри, довечера ще видя дали и според моя вкус е така.  Peace

Весел уикенд на всички  Hug

# 541

Хайде на чайчето всички спинкащи, почиващи и вече станали принцеси.  Heart Eyes

Да ви се оплача ние снощи пак "гледахме" сериала Embarassed "Добрите съседи".  ooooh! Леле, до 1 часа този съсед как се държа с жена си, какви неща й говореше, навън я изхвърля с дрехите #Crazy, абе ужас просто....Сега пак съм си недоспала. На всичкото отгоре имахме вируси в компа и докато го оправя вече съм  Tired

Една новина, която ми изясни защо все се карат вечер между 10-12 часа - кат се напие съседа...
Всяка четрвърта българка жертва на домашно наслие Tired

Айа, пак новини на близкоизточния фронт...  newsm78 Как мина изпита снощи забравих да питам. А фимът как беше? Разкажи. Hug

В Сирия някакъв човечец докато си ровел из двора в провниция Мембидж открил сандък с 250 монети от времето на Ал. Велики.  Shocked Еееех, а ние в тия блокове откъде да изкопаме съкровище? Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 12:47 от amal

# 542
Арабин ли е? (съседа)   Twisted Evil

Амал-Поредното предимство да живееш в къща Peace.И БГ колко народ е намерил съкровища в изкопите за тоалетни и отпадни ями  Party

други новини  яхия  вече  се  моли Party ама  като си сложи  някой   шал на главата
hahaha   маша'Алла!

Хайде аз да продължа релакса ми,че много се изморих вчера,три емирства обиколих  Tired
При нас вилнеят прашни бури,не мога да си простра прането на терасата.

# 543
Аз да сервирам кафето, пък ако изстине отговорността няма да е моя.  Crossing Arms Crazy

Приятна неделя. Ние днес ще ходим да търсим лаптоп.  Hug

# 544
АМАЛ  Hug за кафето. Ще ходиш за лаптоп значи. Дано си намериите. Ние имаме голям проблем в къщ. Нашия компютървв(хубавия както му казваме) снощи изчезна картината.Иначе си свети копчето че е включен и на монитора също, но няма никаква картина.И друг път е ставало така, но като му издърпаме захранващия кабел и след известно време тръгва. Но днеска не иска  Cry Не знам сега как ще бъде 4 човека на един(ще падне голямо каране).
И ние си имаме под нас едни съседи - отвреме на време като се понапият и такива скандали стават, имам чувството че чупят мебели, хвърлят блъскат -ужас е само като слушам. И то се карат с децата и  Rolling Eyes
Значи Ясмин е тръгнала вече. Дано е пристигнала благополучно и да се включи скоро с новини.
СВЕАР те децата винаги намират начин да те издебнат да направят някоя белички. Честито за Яхия
САФАР какво стана с операцията. Дано е минала добре.
На всички арабелки  Hug

# 545
Добро утро  Hug

АМал, дано намерите модел с желаната конфигурация на ниска цена  thumbsup Отворени магазини в неделя, такова животно при нас няма, та дори съм отвикнала от мисълта за неделен пазар  Whistling

Филма още не съм го гледала, че и двете вечери сме на футболна вълна  Sad

В по миналия пост бе споменала как защитаваме БИ, и дали някой от другата страна защитва нас. Аз също съм си задавала подобни въпроси. 3ащото е факт, че както в БГ има разни предразсъдъци и стереотипи за арабина, то така и там има изграден един неособено приятен образ на източноевропейката.  Sick Аз си мисля, че ние,вие, мъжете ни, семействата, които създаваме, сме тези, които успяваме да променим тези представи.  Peace

Вижте един интересен разказ със снимки от Ливан, пише, че ще има и продължение с рaзказ за Сирия  Flutter

Лили, в един ден – три емирства Crazy Вие май обичате да пътешествате  Flutter

Ники, голяма борба ще има за компа  Crazy 3ащо не занесете разваления на поправка  newsm78

Свеар, браво на яхия  Praynig Peace

Момичета аз вчера направих ябълков сладкиш на Лео (от готварската тема) – препоръчвам горещо, става много бързо и лесно, а е невероятно вкусен. Но е и много сладък, аз сложих половината количество захар от рецептата, и още можеше да намаля  Whistling 

ОТивам да хапна още едно парченце  Flutter Whistling

# 546
Айа, ориентирала съм се към по-малък, с 10" екран, сега характеристиките им са два пъти по-добри отколкото преди 3 г. когато си купи половинката. Сегашния дето съм го харесала е с 1 GB процесор и 160 BG памета на половината цена оттази на половинката. как се прецака само.  Joy
Има много магазини, които работят и неделя, което си е малко гадно де и аз лично го намирам за излишно. Спомням си братовчед ми как ни разказваше в Залцбург как тичали да хванат последния работен час на супермаркета, че иначе цяла събота и неделя щели да стоят гладни.   Mr. Green
Интересен разказ за Ливан. То и в Сирия има много контрасти.  Peace Вчера пък аз гледах къде разбрала къде не един стар сирйиски филм - Границата, много интересен беше, нещо подобно на терминалът с Том Ханкс, ама по сирйски и доста по-рано развита темата. Hug

Никито, не искам да те плаша, но на нашия комп лятото му стана същото и се оказа, че дънната платка е изгоряла. затова по-бързо на сервиз - по-малко поражения. Ами виждаш ли, в чудо се виждам вече в тая нашата къща, бре то комуникаци, то чудо... newsm78 А като порасне и бебата...

# 547
Тук ли сте ала'динки?Хайде слезте малко от летящите килими и драснете два реда!

Сафар Мактуб едва ли ще може да ползва компютър скоро-забранено е след лазерна операция за известно време.Инша'Алла скоро да ни зарадва с добри новини  Praynig

Айа-уморявам се от дълги пътувания,иначе обичам да ходя на нови места.Емирствата са доста интересни.Не са само лъскави сгради,пустинята си има своя чар,обичам да си говоря със старите бедуинки,по-скоро с дъщерите им,че те щляпат на един акцент-минава покрай арабския Crazy Обичам да опитвам традиционна храна и да им гледам къщите,яхтите пред къщите,паркираните колици,многобройната челяд,джамиите,уличките..Забелязах,че възрастните хора обичат да си пазаруват в старите магазини,не в моловете.
Сега едни наблизо са опънали пак палатка пред къщата-в нея мъжете си посрещат гостите(ето такава):
http://images.inmagine.com/img/iconotec/icn140/icn140006.jpg

Харесва ми,че си държат на традициите.Ние в БГ сме забравили мегдана,носиите,путурите,нещата от Вазовите разкази,тъжно е някак. Confused

# 548
Ех ЛИЛИЙКЕ как ми се прииска да видя такава шатра ако знаеш отблизо и от манджите им да опитам и да видя как живеят и битуват.
Те бедуините не си ли опъват палатки в пустинята или това е било преди  newsm78
Компютърчето се съжали над мен и тръгна (за пореден път милото ми то) .като знае какви войни ще бъдат иначе  Laughing
Хайде засега лека, че отивам нещо да измисля да сготвя

# 549
Привет и от мен как сте в това студено време а си мислех,че зимата е свършила?Сафар надявам се операцията да е минала успешно. PraynigАмал успяли да си избереш добър компютър?Лили много хубаво пътешествие си си направила много би ми било интересно и на мен.Дуа как са децата дано да са добре? PraynigНие ходихме до египетското посолство ама не останах доволна от тях много зле се държаха като чуха,че моят мъж е от пакистан лошо им стана сякаш пада от луната егати.май няма да дадат виза ама ще видим след един месец.аз сготвих днес ориз с нахут а вие?поздрави на всички от мен. Hug

# 550

Пожелавам ви много здраве-защото ,то е най-важно и безценно
             на този свят.
             Пожелавам ви много любов-защото без нея не се живее, и денят ,губи своят смисъл.
             Пожелавам ви много усмивки-защото със тях светът е по-топъл и слънчев.
             Пожелавам ви много щастие,за да се чувствате прекрасно във всеки един ден от живота.

И накрая -много прегръдки,и целувки от мен.
              Защото ,от виртуални приятелки,вие се превърнахте за мен,в нещо много скъпо.
              Станахте част от моят живот и от моето ежедневие.
              Надявам се приятелството ни да оцелее ,въпреки бурите,въпреки несгодите,.......
              Нека то да се запази и за в бъдеще,в годините,.........и дай боже  Praynig и след 50 години,
              пак да продължаваме да се срещаме тук / и на живо/,и да споделяме-радост,болка,успехи ...

Обичам ви момичета,мои прекрасни арабелки. newsm51
http://www.youtube.com/watch?v=TLung4y1Rmo&feature=related

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 00:33 от Saidah

# 551
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ АРАБЕЛКИ!!! ВИНАГИ БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА КРАСИВИ КАТО ЦВЕТЯТА КОИТО ПОЛУЧАВАТЕ НА ТОЗИ ПРАЗНИК

# 552
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ОРИЕНТАЛСКИ ПРИНЦЕСИ. Истински жени, любими, майки! Дано никога не спирате да сте обект на любовта.

Хареса ми какво е казал Джон Ленън за жените: "Жената е негърът на света".  Tired
Дано бъдем повече жени и по-малко героини, защото на българката й се налага да тъче на няколко стана безспир.

Саида, прекрасно пожелание!! дано се сбъдне на всички. Hug Hug

Сафар, как си? Знам, че няма начин да пишеш.  Hug

Лили, много хубава разходка. Hug

Дуа, оздравяхте ли вече?  Praynig

Рени, вашето наистина е ходене по мъките... Tired

Ясминке, надявам се успешно сипристигнала за празника.  Flutter

Ве, време няма, няма, ама за един ред все ще се намери.  Crossing Arms Crossing Arms

Ники
, наистина занеси го на сервиз компа.  Peace Днес да ни поглезиш витруално с нещо вкусно.

Алвера, Тес, отдавна не сте писали.  Hug

На всички принцеси, писали и не писали скоро щастлив празник!

# 553
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ДА СТЕ НАЙ-ОБИЧАНИ И ЖЕЛАНИ, И ТО НЕ САМО ЕДИН ДЕН В ГОДИНАТА !!!

Saidah , прекрасно си го казала  Hug. Сякаш изразяваш и моите чувства към всички арабелки  Heart Eyes

На болничките - бързо оздравяване, на всички- много прегръдки от мен.
Ще ви пиша пак, като свърша малко спешна работа.   bouquet

# 554

Честит празник на всички, които празнуват в този ден !

Общи условия

Активация на акаунт