Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 845
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
 Привет и от мен момичета,минавам да кажа едно -здрасти,не съм ви забравила,но напоследък съм много зле с времето....а и освен всички задължения ми бяха увиснали и две къщи на главата.Майка ми преди Нова година си счупи лошо ръката-слагаха и игли,пирони ,операции и аз съвсем я бях втасала.Сега я раздвижват и вече може да удря по едно рамо в бизнеса,ако напоследък може да се нарече"бизнес".....,а и за децата.Иначе сме добре,Яси носи по някой вирус от градината от време на време,важното е ,че свикна и вече има приятели.Батковците вместо да кротнат стават все по-палави.Много се бият и вече се чудя какви наказания да измислям-нищо не помага. #2gunfire
Кате,радвам се ,че при теб нещата са наред. Hug
На всички Hug Hug Hug

# 586
Привет арабелки  Hug
Аз пък идвам наготово да си пийна кафенце от на АМАЛ и след това да похапна от обяда на СВЕАР  Mr. Green
Ох днеска пак петък - нали знаете че не го обичам. Ама се чудя вънка едно слънце пече - дали да изляза да се разходя и да видя тоз онзи, че през седмицата(арабската седмица)  Joy не мога, или да се разшетам из къщи както подобава на почивен ден  newsm78 Докато пийвам кафенце ще го мисля  bowuu
АЙА честито за изпита и за сесията въобще.Ама не съм се съмнявала в теб  Hug
СВЕАР блазе ти че не проявяват интерес твоите иначе знаеш ли какво е да се добереш до компютър ако цялото домочадие(плюс мъж) се борят да седнат пред него  #Cussing out Sick
Хайде на всички арабелки много  Hug и лек ден

# 587
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Амал, блестящо кафе  Simple Smile

Свеар, Сафар   bouquet

Айа, браво на теб ! Сега малко заслужена почивка   bouquet

Навън е страхотно време, чак ми се ходи някъде. А аз съм си повече домошар и много трудно се съгласявам да пътувам където и да е.Но сега не ме свърта на едно място.

Да ви кажа, онзи ден слизам от автобуса. И някакъв мъж ме спира и ми казва, че си търси самостоятелна жена и не може ли да живеем заедно  Shocked Не можеше, категорично !!! Човекът иначе изглеждаше интелегентно, с черна брадичка, чисти дрехи, но... видимо с лека лудост в очите. Стана ми малко тъжно и малко смешно от тази ситуация.

Хей, хора, идва пролет, какво по-хубаво, макар че денят изобилства с лоши новини - поредното ограбване на бъларина със сметките за ток и парно, земетресения по света, катастрофи, насилие. Светът отива по дяволите.... newsm78

Съгласна! Особено ми прави впечатление, че напоследък земетръсите са все разрушителни, вече ако са по-малко от 6-та степен по Рихтер не им обръщам внимание.
Преди време някъде четох едно изказване, което ме впечатли- че човечеството е като раковите клетки на планетата и тя  всячески се стреми да се самоизлекува.

След този песимизъм нещо хубаво-  smile3558 !!! Нищо, че Никито не го обича  Mr. Green. Иначе като спомена арабската седмица, ми хрумна, че можем да ги обединим- уикенда да започва в четвъртък ( по арабски) и да свършва в неделя ( по БГ )  Mr. Green

mmm3  wavey

На всички присъстващи и отсъстващи -   bouquet  bouquet

# 588
Добър ден!

За да не пиша от дома си на компютър... едни копитца са ми "настроили" cookies така, че мога само и единствено да чета. Сега обаче отидох в офиса за "медицинския асансьор" и имам една 5-минутка.

магде, свеар!! Радвам се да ви видя!

тес, питай питай за операцията. Аз съм много доволна от тази втора клиника. И аз като синчето на Дуа не можех да виждам какво пише на дъската, в моето семейство има и хора с глаукома, аз по принцип нямам съдови заболявания, нямам повишено налягане в очите. От страна на майка ми обаче семейството е очилатесто... И с операции за каквото се сетиш. Дядо ми, имаше 16 диоптъра в последните години от живота си, катаракта, но той е и бил отговорен по взривовете в мините, така че и работата си оказва влияние. А и компютрите при нас. Аз от 10-11 годишна имам очила, а сега на 36 вече - проблеми с ретината, но много много добре.

А фамилията на берберина ми значи "конник", затова така му казва целият форум. Аз самата имаше време, в което се занимавах с терапевтична езда за деца с уреждания - не само от интерес, и съм учила това де, но няма скоро да се включвам - много тръска главата, физическото усилие е в повече, все пак крепиш и друг човек, ако е нестабилен, няма да се метна на седлото.

алвера, каква случка само!

Ахаа, мароканският стажант: както писах, той си е одобрен след началните интервюта. Беше решен, че ще го вземем и до края ще упорства. Мога да кажа, че след като ни праща снимки от село и на семейството - жените не са снимани де, имаме снимки как си поправя мотора - и около него- едни усмихнати мароканчета - личи си, че са съседчета или познати. Снимал се е с едно бебе - на сестра си пише, че е -без да сме го питали, за да покаже, че обича децата. Описал е - ама повече от 2-3 пъти, че е от голямо семейство - какво беше - 2 сестри и 4-ма братя са. Сестрите са женени. После нали ни кани да идем да видим как живее и работи, пита ни кой какви неща иска от Мароко.

Пита какво да носи за лагера, за да организира дейност. Френския му е безупречен. Не е социален работник човека - той е и малък де. Няма и да бъде социален работник, защото е мъж все пак, трябват пари за семейството му, но доста ще научи, надявам се, и както пише - е решен да се интегрира докрай, и ако се влюби - да се ожени! и според мене и не иска да се връща в Мароко... И това само за един лагер време ли го мисли?

Та е доста обсебващ в саморекламирането си. Обаче пък и това е много ценното на такива проекти - да се види как общуват различните култури и как за някои наши участници, този проект не е нищо обочени - идват, свършват си заданието и това е, а за други е - мисъл по 24 часа.

Та сега сме на списък с подаръци.

А да не забравя - пиша с кого е нужно да общува - той не е склонен да пише на когото и да е, а на отговорния, както казват на френски "le responsable".

Позволява си и да се обажда на служебните телефони - и за това си е отделил време и ресурс.
Пита какво да чете, за да се подготви. Добре се развива засега.

От мен поздрави и приключвам, че стана повече от 5-минутка.

Много прегръдки.

# 589
                           Здравейте арабелки-хубавелки. Grinning
       Амалче-днес се записвам в дневника.Не искам да ми пишете двойка EmbarassedАз чак сега ще пия от кафенцето ти.И да ти кажа,малко не разбрах какъв е този блог,
за който споменавате.Но ще ми бъде интересно и любопитно ,да надникна в него  Laughing
Айа-честито за изпита.Отличничка си ни ти ,браво.   bouquetБих искала и моите деца да бъдат ученолюбиви.Дай боже  Praynig
Сафар-радвам се че при теб всичко е минало благополучно.Желая ти бързо възстановяване.
Имаш много интересно ежедневие, с удоволствие чета разказите ти.  bouquet
  Аз пак да се оплача / дано не ви втръсне вече /,но у дома пак се настани гадният бронхит  #Cussing outТози път и баткото и малката го лепнаха.За сега удържаме фронта с малкия, но много се притеснявам и той да не прихване.Мъча се да ограничавам контактите помежду им,но....това е просто мисия невъзможна.
В момента съм си у дома със тях,че и моят отсъства ,пак е на път.Времето е гадно,аз се чувствам като пребита.Нищо не ми се прави,ама кой ли се съобразява с това.Честно казано на моменти ми писва да снова с парцалите,м/у тенджери,прахосмукачка и ютия.
Да се стопля вече времето,поне навън да ходим,че и децата подлудяха в тоя студ само в къщи да стоят.И от скука се чудят каква беля да сътворят.
Моята най-малка маймунка е баш по белите.Днес докато готвя в кухнята,той изхвърлил от гардероба всички дрехи на батко си  Shocked Трябвало му място да си премести дисковете от спалнята ,в неговата стая  WinkДа плачеш ли ,да се смееш ли.Цял следобед подреждах всичко. Crossing Arms
      Ники,mmm3,Джи-джи,Вещичке и всички останали момичета ,много  Hug Hug Hug от мен   bouquet
 Момичета ,искам да попитам има ли тук сред нас съфорумка от Бургас? newsm78

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 22:34 от Saidah

# 590
Добро утро, принцеси.

Саида, съчувствам ти за бъркотията. У нас е все така откакто сме се зазимили. Но му се вижда края. За кой блог питаш? Ако е за моя има го в подписа ми, а за другите трябва да видиш постовете на Айа и Тес.  Hug Ако не се ориентираш ще ти пратя директния линк.  Peace

Мм3, много време отсъства.   bouquet На другата среща, демек обещания пикник непремнно да присъстваш с все отбора юнаци!!  Hug Ама то и аз така отсъствах като те завърти ежедневието и децата. Значи така, само се карат.  newsm78 Мисля, че на момчетата на тая възраст няма какво да попречи.  Tired Мерят си силите и се започва едно доказване...За вирусите - неминуемо е. Но пък виж как се социализира детето.  Hug

Къде ни е другата ливанка Дуа? Crossing Arms

Алвера, много странно преживяване.  newsm78 Оо, няма как да се откаже на такова предложение за работна седмица. Те и в парламента първи ще се съгласят.  Joy

Свеар, хич не съжалявай, че нямат влечение към компютрите, това си е болест, виж с нас възрастните каква краста е, а камо ли за деца.  Thinking Много благодарско за подсещането за дуа.  Praynig Praynig

Сафар, колко е хубаво наистина, че технологиите напредват и когато се използват за добро. Rolling Eyes

Тес, видях това дето ми прати.  Hug Хайде включвай се.

Мисля, че Ве няма нет или пък е толкова заета. newsm78

Айа къде изчезна, релаксира сигурно пак на някой остров.  Mr. Green

Хайде на всички - Лили, Дуа, Рени, Надя, Ники, Албена, Ясмин, Снеока и много други отсъстващи един поздрав - весела е песничката, макар клипа да не е по мой вкус:
Layal Abboud - Lazem Te'raf

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 09:35 от amal

# 591
Амалче, тъкмо правех кафе да ви почерпя, уж за пръв път аз да го поднеса първа, и ти пак ме изпревари  Heart Eyes Whistling
Нищо, от мен втората доза, горещо, директно от пустинята

Тук пак един студ, а така ми се ходи на пикник, на разходка, да покарам колело, да подишам чист въздух, да почета книжка навън, ама не  Crossing Arms Моят човек отиде сега на среща с арабската мафия  Mr. Green Ша ядат манзаф, пушат наргиле и говрят за политика цял седобед.
Аз пък мисля да се възползвам от това, че го няма, и да се поглезя с един разкрасителен ден, домашни маски и малко фитнес  reverance

Преди време споменала за един филм – Аджами, е гледах го вчера и мога само горещо да ви го препоръчам. Отдавна филм не ме е впечатлявал толкова
–дали беше заради невероятно силната игра на иначе напълно НЕпрофесионалните актори. Просто имах чуството, че съм част от историята, че те са мои съседи, познати, а не някакви измислини лица.
–дали заради изключително интересния и непредвидим сценарий – мислиш си, че знаеш какво става, и накрая БАМ, завършва толкова неочаквано.
Това според мен е и основното послание на филма, първоначално показваха събитията от определен ъгъл, бяха монтирали кадрите така, че зрителят да види само това, което те искат, но не и цялата истина, не показваха основни и важни факти от миналото или личността на героите. Всичко това кара зрителя да направи съвсем грешни изводи, да реши, че невинните са виновни, а виновните – невиинни.
И тук идва посланието на филма, хората, живеещи далеч от конфликтните територии, правят грешни изводи, дават често неправилни присъди, защото не са запознати с всички факти, не са видяли случващото се от всички възможни точки.  Peace
 Много умно измислено, определено ме накара да мисля, да си задавам въпроси, макар да е и много тъжен филм, като свърши оставя една буца в гърлото  Sad

Ето, вижте как ме е впечатлил филма, цял роман изписах  Blush Whistling

Весел уикенд на всички   bouquet

# 592

Амал,Айа -мерси за кафето.От мен сладкиша и пожелания за слънчев и спокоен уикенд!Ако успея да се доредя,по-късно пак ще пиша. Hug

# 593
ММММ кафенца два вида и сладкишче. Как да не си вземе човек от всичко.
АМАЛ АйА МММ  Hug че грижите за нашето събуждане и добър тонус.
Ох голям мързел ме е налегнал.Нищо не ми се прави  Mr. Green Вчера то много чудене дали да ходя или да чистя най-накрая никаква не я свърших.Днеска трябва да се постегна, ама то домочадието спи кажи речи до обяд, та отсега нататък трябва да я мятам. А пък и ако на хибиби шефа му си замине навреме и на него трябва внимание да обърна  Heart Eyes
САЙДАХ бързо оздравяване, че тези болести  #2gunfire
САФАР  Hug много напористо туй момче. Хайде дано постигене каквото иска от живота.
На всички арабелки (да не изброявам поименно липсващите)  Hug

# 594
  • София
Здравейте момичета, успявам да влеза тук чак по нощите.. Mr. Green
От няколко дни компът ми прави такива магарии, че днес  по едно време така исках да го наритам, ама се въздържах..Всичко тръгна от неправилния ми ход да дам ауторизация във фейсбук на каката и на някои нейни съученички.. Close Правят там някакви смотани тестове въпросните девойки и в ответ на стената и в отдел снимки ми се явиха разни нецензурни картинки и послания..Трих абонати, махнах си албуми, ама простотите все си седяха, накрая  уж ги преборих.Но оттогава, горкият компютър, ако изобщо зацепи, то го прави с костенурска скорост...Ама да кажеш, че е сифон, та да отскочиш до близкия магазин за нов, добре...Ама  като не е така. Mr. Green Оплаках се и вече съм по-спокойна. Grinning
Айа, заинтригува ме с този филм.За жалост обаче, докато не си оправя PC-то не възнамерявам изобщо да свалям торенти, то ще е една мъка.. ooooh!Честито със закъснение за изпитите! Heart Eyes
О, Магде, привет Hug Как е мъжкото царство Joy
nikito71 , аз също все си обещавам да чистя,но  все от утре.. Mr. GreenКато дойде време за разпределение на задълженията  между мен и майка ми, съм навитак всичко друго да свърша, но да избегна чистене и гладене..Ще пазарувам, ще готвя, ще плащам консумативи, но няма да съм си у дома за тези 2 "любими " занимания. hahaha
Амал, кога ще е пикникът... Heart EyesОт дълго време се опитвам да навия мамите в училищната тема за седмокласници да си спретнем някое купонче, ама те са едни тежки гемии, не са такива като вас, нищо че децата им са големи и се гледат сами...Та затова с нетърпение чакам следващата ни среща, пък и съм ви длъжница на вас двете с Дуа, имам да ви връщам одеждите на саудитската принцеса.. Heart EyesЧакай да не ви вкарам в приключение, сродих ви набързо  с рода на Саудите.. Laughing
Я да бягам, че много се разписах и ако пустият бъгав комп не съумее да постне написаното, направо ще се изям с парцалите..
Лека нощ на всички ви! Heart Eyes

# 595
Ехооо къде сте всички  newsm78
Голяяяяяямо отсъствие в дневника днеска  Mr. Green
АС и ние така с копютъра, а все не остава ред на майстор да го закараме. Дано изчака още малко преди съвсем да сдаде багажа
АМАЛЧЕ днеска няма ли кафенце кой да ни поднесе. Ами не мога да се разсъня цял предиобед така. Hug
АЙА голяма почивка след изпитите си си дала. Какво стана - хабибито разнищи ли новините с приятелите.  Hug
САЙДАХ как са болните - дано са добре вече.
ВЕЩИчКА къде се изгуби пак? Да не е пак нета  newsm78 Кой знае колко още има да ни разказва за приключенията с малката сладурана
АЛВЕРА явно се радва на уикенда и я няма.
САФАР какво става с мароканското момче - много се смея като чета да знаеш.
МММ3  Hug СВЕАР - като нямаш конкуренция за компютъра - имаш поле за изява. Не като при мен - само да седна и всички се сещат че искат и те. Ох голяма борба кой ще седне първи  Close
ТЕС и тя пак се запиля нанякъде  Hug
Навявам се да не съм изпуснала да спомена някого поименно от дневника, че ще му се размине неизвененото, но ако съм моля простете  Hug

# 596
Добър ден, принцеси.
Като ме нямаше за кафе поне чай да сервирам:

Ходихме сутринта до Младост с моята приятелка да видя апартамента, който си купиха. Тя сега е бременна с второ и вече става безобразно да живее със свеки, макар че то по принцип нейната свеки е Мисия невъзможна.  hahaha

Ники, ей ме, появих се. Ама все пак е неделя, домочадието е във вихъра си.  hahaha

АС
, брей, голямо чистене на компа е паднало. Да ти кажа много троянски коне има и затова се отварят такива изображения. На нас пък все се отваряше празна страница и ни напред ни назад. Накрая с една чудна програмка му казахме довиждане.  Mr. Green За пикника - нека стане по-топличко и веднага правим организацията.  Hug И аз чакам да дойде времето. Ти пък, принцеси сме, има ли значение саудитски или шамски.  Joy

Дуа, знам, че утре сте на преглед.  Praynig Praynig Praynig

Сафар, ко стана с копитцата и кукийс? Mr. Green

Айа, много хубаво го анонсира филма. Ще го гледам непременно.  Peace

Днес пък открили канал за дрога, минаваща от БГ за арабския свят.
http://news.ibox.bg/news/id_373784933 Tired Tired

Хайде весела неделя на всички, макар че едно време най-мразех неделя вечер. Mr. Green

# 597
Е защо Амал,в неделя даваха Всяка Неделя и съответно:Пинко розовата пантера  Party
Ще ти потърся снимки на саудитската ездачка,сега ме мързи,малеш,малеш!

Свеър-салама,много ми харесва името Юнус,хайде следващото мъжко чадо ще му дадем това име,инш'Алла Та'аала! Wink

Магдаbouquet

Дуа-да пишеш,инша'Алла кхайр!

приятен уикенд,моя мина.Бяхме на барбекю и кораб по настояване на Кари,при нас става топло.

снимка от моя град:

джамията побира 16 000 души  Peace

http://static.panoramio.com/photos/original/8412104.jpg

# 598
ВОДНА ЛИЛИЙКЕЕЕ  Hugмного красивооо в твоя град. Обичам палмички.
Завиждам (неблагородно)  Mr. Green на всички, които при тях е топло. Днеска щях да умра като хабибито каза че там е 38 градуса  #Cussing out #Cussing out #2gunfire А тука слънчево но студенооо.Мразя студа.Обичам топло и палмички като на снимката отЛИЛИЙКА
ДУА  Hug и на теб. Пропуснала съм да те спомена като отсъстваща и теб
АМАЛЧЕ съболезнования и в нас беше така допреди малко, обаче баткото напусна преди малко полесражението с малката за компютъра. И сега женско царство в къщи  Laughing

# 599
Привет и от мен   bouquet

И аз не обичам неделя вечер, защото знам, че ме очакват цели пет дни до следващия уикенд. Виж, петък вечер е точно обрантото  Flutter

Лилито, много хубава снимка, завиждаме благородно за почти летните температури. Аз вече забравих как изгледа слънцето  Outta Joint Whistling

АС, много странен вирус ако е вирус, де, аз такива проблеми съм нямала досега във ФБ, от време на време и на моята стена се виждат нецензурирани снимки от апликации на приятели, но аз просто ги трия, те изчезват, и проблем съм нямала.  Peace
Иначе и аз мен тези безсмислени апликации развалят ФБ  newsm78 Най–хубавата опция в него за мен е, че има много стойностни групи, в които намирам идейни и активни хора със сходно мислене, споделят много линкове, статии, снимки, блогове, видеото от проблемите в БИ  Peace
Пак се отплеснах  Crazy надявам се да оправите скоро копма, и ти, и Никито  Praynig

Вещицата, пак ли нямат нет  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт