Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 893
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте хубавелки,
Накрая да се докопам и до тази тема! Heart Eyes
Вчера имах проблеми с нета, ту имаше, ту нямаше.. CloseИзнервих се, тъй като имах работа в мрежата, ама какво да се прави. Crossing Arms
Дуа, разбира се, че ако ти се опре някоя задачка, аз съм насреща! HugТо моето граничи със заболяване.. JoyДопреди малко решавах един тест от 30 задачи с единствената цел да пусна верните отговори на мама, която сама определи себе си като скарана с точната наука..
Ники, видях съобщението ти, не съм те забравила, след малко ще ти пусна нужното. Peace
Амал, много хубав блог, поздравления!  bouquet Голяма съм заспа.. ooooh!Чак като прочетох описаното от теб се присетих, че на срещата ти спомена за събитието и че в последствие даже ме покани  да присъствам при наличие на свободно време.Ама явно задачите по математика са ми изпили и малкото останал мозък.. Mr. GreenСледващия път ще те помоля два-три пъти да ми повториш, може и от ЕГН-то да склерозирам.. hahaha
Ох, моите пак са в творческа еуфория..Нали утре е първи март, та успоредно с готовите мартенички, правят и свои за съученици и учители..Накъдето и да погледна, очите ми срещат мъниста, бяла и червена прежда.. ooooh!Ма общо взето съм свикнала с това къщата през повечето време да е като ударена от бомба.
Саида, дано мъжът ти се възстанови бързо! Praynig
Рени, твоят пък дано получи желаната виза, за да можете двамцата заедно да се насладите на Египетските красоти! Praynig
На всички, към които не се обърнах поименно - гуш! На останалите също, разбира се! Heart Eyes

# 481
Добър вечер и от мен

тук цял ден веят ураганни ветрове  Crossing Arms Айде днес да мине последния ден на Сечко, да видим какво ни е подговтила Баба Марта.

Аз също обичам да творя мартенички, но тази година въобще не съобразих, и нямам никакви червено–бели конци и материали, само готови мартенички. Така че ще пропусна часа по труд и творчество.  Heart Eyes

Саида, много неприятно се е контузил съпруга ти, но дано скоро се оправи  Praynig

Дуа ,  хабибти  ние тук сме  отличен  оркестър   Hug
затова и  още пиша тук  всеки дава  ново звучене на  мелодията  и    като цяло  анашида  е  великолепен    bouquet
Peace Свеар, много хубаво казано   bouquet

Рени, вашите визови проблеми край нямат  Crazy Аз защо си мисля, че туристическите би трябвало да се получават лесно   newsm78

Никито,  Hug  Лъщи ли от чистота дома сега  Flutter  Whistling Цял месец ваканция казваш, наслаждавай й се  Hug

Амал, мерси за хубавото резюме на събитието   bouquet
Много хубава идея в блога, че има предварително анонсиране на филма, който предстои да се анализира.  Peace
жалко обаче, че тук не мога да отварям торенти. Не че не мога, но предпочитам да не, че преди няколк седмици един познат получи писъмце от юниверсал мюзик – да плати 2000 евро заради това, че докато е свалял една тяхна песен, 20 човека са сваляли от него Така де, незаконно е да ъплоадваш, но няма как да предотвратиш това, докато сваляш  #Crazy Whistling

Само, че със следното мнението не мога да се съглася.
“А и всяка държава има някакви рестриктивни мерки срещу организации, хора или медии, които застрашават сигурността й.“
3ащото според мен в Иран рестриктвините мерки не са насочени само срещу тези застрашаващи иранксата сигурност, а по скоро срещу застрашавщите сигурността на диктаторския режим.
Един техен съсед поради подобни “съображения за сигурност“ арестува или депортира редактори на вестници и осведомителни агенции, арестува и стреля по мирни протестанти.
И двата случая за мен това е меко казано “неправилно“. Но да не навлизаме в подробности, дано някой ден Йоли може да разкаже повече детайли от това, на което е свидетел в момента.  Peace  

Приятна вечер на всички,и от утре бели и червени, радостни и засмени да започнем новата седмица и най–женския месец   bouquet

# 482

Ето заповядайте в блога:

Мюсюлманите и американското кино

Надявам се да намерите допирни точки с написаното.  Peace

Иначе имам много материал, половинката е докторант по темата, но бавно върви както ви казах не само заради бебка, а и защото аз поради естеството на работата си като писач на статии за търговски издания се вживявам в ролята си на редактор на мъжовите творения. Mr. Green
Амалче-опитах се да пиша в блога ти,ама нещо не се получи-не ми се побликува коментар,може би проблема е в моя комп или нета

Много ми харесва идеята ти -Мюсюлманите и американското кино
може много да се пише,ама и как е предаден образа на мюсюлманите в  американското кино-също е обект на доста дебати
Религиозно и политически няма да се разпускаме във форума на Бг мама-ама исках да ти споделя,че дъщеря ми не вярва че Аладин е арабин
Чело детето в Уикипедия...изгледало и някаква Игрална версия на Приказките на Шехерезада,където Аладин е с азиатски черти-а майка му  се и облечена в кимоно и като китайка

http://en.wikipedia.org/wiki/Aladdin

Самото му име е дори неправилно преведено-
едва при Третия поход (1189-1192) се появяват имената - Салад ал Адин (а не Саладин, ала Аладин - холивудски превод Simple Smile), Ричард I Лъвското сърце, Фридрих I Барбароса.
като причина за този кръстоносен поход е отнемането от Салад ал Адин територии от йерусалимското кралство. особено тежка е битката при Хатин 1187 г., когато той разбива кръстоносците при Тизериадското езеро. РичардI продължава похода, но е принуден на споразумение със Салад ал Адин, заради сключения от Филип II договор (в разгара на военните действия за Акра) с персийския владетел Хенрих VI не в негова полза. при това споразумение Йерусалим остава под властта на Египет със столица Акра, а кръстоносците успяват да запазят крайбрежната линия от Тир до Ява
има  едни Блог-Аман относно холивудските исторически  и културни интерпритации
http://angprotempore.blogspot.com/2009/04/blog-post_6283.html
Просто исках да ти споделя това  bouquet Hug-може пък да ти е от полза и да ти потрябва

# 483
Здравейте арабелки.

Много са интересни последните 3 страници  (по-назад не можах да стигна, нямам време Sad  )

Кате М, радвам се, че вече се появяваш често, интересни нища пишеш както винаги.

Иоли, и теб те чета, и разглеждам снимките ти с интерес. Радвам се, че са свършили неприятностите. Като гледам тия планини надвиснали над града, винаги съм си мислела, че въздуха там е много чист, а ти беше казала в предишен пост, че е много прашно...

Айа, пожелавам ти хубаво време или под формата на чудо случващо се с германския климат, или на пътуване до екзотичен остров с хабибито.

Лили, твоят остров не ми хареса, извинявай за откровението. Много ми е ...синтетичен, а в сградата на Ферари не виждам никаква естетика.

Амал, честит прощъпулник и браво за блога! Определено има нужда от подобно нещо, ще го разгледам подробно като имам време.

жалко,че хората тук не обръщат достатъчно внимание на нещо толкова важно като подправките Flutter-как може примерно да се живее без зелен кориандър Wink

Не може, аз цяла година вече агонизирам защото не мога да намеря в Испания свеж кориандър...Свикнах на всичко да го слагам, пристрастена съм към вкуса му, макар че той е тип love it or hate it.

Всички останали  Hug Hug Hug

За финал на деня да призная за едно свое поражение....Знаете отношението ми към сериалите, но...паднах в жертва на Листопад. И то защото случайно разбрах, че е по роман на Решат Нури, чиято книга Чучулигата много харесвам.

Хайде лека нощ, да спите в кош

# 484
  • София
Ох, Лютеничке...Сега като ми каза, по чий роман е филмът, да не се запаля и аз Mr. Green
Историята на Фериде и Кемран в романа "Чучулигата" ми е мноооооого любима. Heart EyesДаже сега си извадих книжката и вначалото са упоменати още доста романи на Решат Нури, сред които и Листопад.Още заслужаващи вниманието на читателя негови  произведения са "Изгаснали звезди",  "Божи Гост",  "Лейла и Меджнун" "Белег", "Зелената нощ" и "Небе"...Приемам препоръки от челите някоя от упоменатите книги. Hug

# 485
Здравейте!Днес опитах за пръв път египетски сладкиш и страшно много ми хареса!Казаха ми,че се казва Ариса.Бих искала да ви помоля да ми дадете рецептата!Благодаря предварително!

# 486
  • сред маслини и портокалов цвят
Минавам само да ви сложа мартеничките и да  пожелая много здраве на семействата ви! Hug

Ние със Слънчо отиваме при неговата докторица за ваксина-последния Пентаксим. Много се притеснявам, защото чета че последната доза давала най-остри реакции. Дано ни се размине. Тия ваксини са си гадно нещо, но не ми се подхваща темата.

Лек ден! После ще ви нагледам! Simple Smile

# 487
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !

ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СТЕ НЕЖНИ КАТО БЕЛИЯ ЦВЯТ И СИЛНИ КАТО ЧЕРВЕНИЯ !!!

Днес баба Марта ни обещава хубав ден !
Моите госпожици вчера оползотвориха хубавия ден като си правиха фотосесии. Качих част от снимките. И специално за Дуа малко пейзажи, които виждам от балкона  wavey

Коя е daniela 1 , разглеждала е албума.

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 09:27 от alvera

# 488
Честита Баба Марта!
Бъдете живи, здрави, бели и червени
във вас да блика щастие и любов!
Възраждащата сила на Пролетта отново
да озарява с обич сърцата Ви и нека
вълшебно да пребъде чрез думите навеки!

# 489

Вън върви една другарка- най- голямата цветарка. Дето стъпи, дето мини - по ливади, по градини, пръска шарени цветя. Отгатни коя е тя?

# 490
           ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!           Здраве,щастие,любов,усмивки и късмет за всички ! Hug

# 491

честита Баба Марта

Golden Queen -погледни в първата арабска готварска тема,мисля там сме пускали рецепта-търси-Хриса/е. Но не мъгребският вариант-защото там така се анрича вид супа.ко не го намериш ,ще пуснем рецептата.

# 492
  • София
Честита Баба Марта!Да сте живи и здрави, румени и засмени!  bouquet
Golden Queen,въпросната хариса е тип реване с грис.Ето ти рецептата.
http://kitchenbg.com/view.php?rec=1985
Алвера,и аз забелязах, че чужд човек е разглеждал албума. При това регистриран в snimka.bg потребител..Ако  някой е давал паролата, нека каже, за да не стигаме до безмислени разправии като предходните пъти.Все пак отделните албуми са заключени, така че човек без парола не би трябвало да има достъп до тях. newsm78

# 493
Добро утро, принцеси.

Нека всички малчугани са бели и червени, пълни със здраве и усмивки. А мамите, кандидат такивата и девойките изпълени с щастие и любов завинаги.  Heart Eyes

Най-българската за мен мартеница:

Споелям с вас легедната за това откъде произхожда мартеницата защото като малка имах такава книжка. Още я пазя и ще я прочета на Лидето.
Легенда за мартеницата

Момичета, блогът е за всички нас, надявам се. Приемам идеи относно книгите и филмите на близкоизточни автори защото това не ми е силната страна, но пък определено трябва да има такава информация. Ако някой се наема да ми бъде съпитасел по тази част веднага му давам възможност.

Дала, не си могла да публикуваш сигурно заради опциите за коментари, опасяам се от някои такива супер недобросъвестни. довечера ше ги оправя, защото сега трябва да изляза. Не само историята с Алладин е може би невярна.  Hug По-подборно после.

Ясмин, не се притеснявай за ваксината. ще мине всичко, дай му панадол след това и се надявам да няма проблеми. На нас последния път ни одраскаха крачето защото тати го беше страх да я стисне по-силно и тя мръдна - в резултат на това се поду, но после с компреси мина.  Heart Eyes

Айа, права си, имах предвид, че диктаторския режим се смесва с правилна външна политика поне от моя гледна точка, не казвам че тази е общоиранската. И тогава става трудно защото както знаем Иран отадвна е цел на САЩ.  Ще го доразвия после ако имам време:peace:

Саида, Дуа, дано половинките са по-добре вече.

Изчезвам засега, че ще ме набият... Tired На всички хубав ден.

П.С. Дописвам си тук:Много хубави мартеници момичета.

Сафар, докторатът е сложна работа и дълга във времето. Трета година е вече. Дано скоро приключим.  Praynig Hug

АС, да ти отоговоря - не се притеснявай де, реших, че не ти се ходи, но не ти се иска да ми откажеш.  Embarassed За албума - за мен няма проблем който и да го е гледал.   bouquet Не знам коя е Даниела, отдавна съм видяла, че я има, но не ми се занимава с това. Tired

Лю, ще взема и аз да метна едно око на Листопада.   bouquet Какво прави Икра? Събираме идеи и инфо и от пакитки.   bouquet

Дала, малко не го изчистих заглавието, трябваше да лъде В американското кино, но е късно вече. Прочетох другата статия. Общо взето на същото мнение е авторката като това, което казахме за различните нации или религиозни групи, които са протестирали срещу изобразяваните техни образи в някои филми като 300 от персите, Александър от Гърците и евреите от Страстите Христови. Чудесно е, повече от хубаво, че и други хора са на същото мнение, макар и не стигнали до този извод чрез контактите си с нас, а на базата на своята разумна логика. Дано са повече.
За Алладин имам спомен, че в едно от изданията преди години, беше със синя корица, на Приказки от 1001 нощ съм чела, че бил от Китай.  Shocked

Айа, по тази тема за ограничаването - на някои места то просто е в приемливи форми каквото и да означава. Но какво да кажем за това:
Скенери ще четат мислите по летищата в САЩ
Мен лично ме е страх r от страни, в които се твърди, че има права, но стигнеш ли до неудобни теми край с правата ти. Знам, че въпросът няма еднозначен отговор.  bouquet

Лили, аз пък мислех, че си го купила.  Mr. Green Шегичка де. Де да ида и аз за малко на който ще да е остров.  Money

Мама Йоли, затова присъствието ти е много ценно - дава ни по-адекватна инфо.   bouquet Виждам, чеси оправила линийката в подписа.  Simple Smile

Дуа, не съм ползвала досега зелен кориандър.  Crossing Arms Crossing Arms

Ягодке, къде се изгуби? Сподели.   bouquet

Варненки, варненки...среща, среща.  newsm18 newsm18

Снеже, Дана, Албена, Елена, Свеар и много други принцеси. Sunglasses

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 15:30 от amal

# 494

Лили, твоят остров не ми хареса......

Той да беше мой,пък нищо,че не ти харесва .. Crazy

и аз само последната страница прочетох и не съм в час,ще извинявате

Амал-до блога ти не знам кога ще стигна,но поздрави за идеята!

Здравейте!Днес опитах за пръв път египетски сладкиш и страшно много ми хареса!Казаха ми,че се казва Ариса.Бих искала да ви помоля да ми дадете рецептата!Благодаря предварително!

Кой ти го каза това?

Ала ад дин баш така си му е името на героя-мюсюлманско е и е било модерно в Персия, Дала,спокойно.Какво става по Франс?

Айа-и при нас имаше буря и покрива ма училището на щерката паднал  Rolling Eyes

за Иран по-добре да не казвам нищо.Задкулисно се случват ужаси,големи ужаси там.

Общи условия

Активация на акаунт