Сърдечни малформации- тема 6

• 54 686
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Мерси момичета,много се изненад от нечия поява! Grinning
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕСИ
  bigdance2 dance dance dance

Crossing Arms Вземи се представи,момичетата не те познават  Wink
Това е моя дружка и комшийка,чиито 10м. бонбон също е опериран успешно от др.Пл.Митев 12 дни след нас.Диагноза АВСД на английски.Незнам какво значи точно.Ако има други дечица с такава диагноза,нека да кажат Hug

# 166
  • Русе/ София
Здравейте и от мен!
Деси честит ти Рожден Ден! (на патерици) newsm59 newsm67
Да си жива и здрава, да имаш неизчерпаеми сили и да си най-страхотната мама на двамата малчугани!
Atiati, добре дошла сред нас!

# 167
 Embarassed
Здравейте момичета Hug
Деси /тя е много готина, е малко късно го разбрах но .../ ви е дала вече малко информация за мен. АВСД означава обща клапа правиха му пластика на клапата или разделиха я на две /целият екип каза че операцията е доста успешна за което хиляди благодарности на д-р П.Митев, д-р Нацкова и всички останали всички са невероятни специалисти  Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Да и още нещо ако я нямаше до мен ДЕСИ не знам кака щях да се справя с проблема тя е невероятна newsm51 

# 168
Здравеите на всички мами и от нас! Чета ви, но не ми остава много време да пиша, а до скоро нямах нет.  Искам да приветствам yanuni с добре дошла. Мисля че се сещам, надявам се да не греша: бахте в 2-ра стая и дъщеричката ти се казваше Теодора от Айтос...Влючвам се тъкмо на време, защото виждам, че сте "зачекнали" и нашата болезнена тема : ЯСЛАТА. Тук в Банкя, както и в цяла София подаваме документи по интернет, но май не видях да има някъде графа да се отбележи, че детето ти е освидетелствано  с телк. Не мисля, че това ще е предимство. Едва ли някой ще иска да носи отговорност за едно по-проблемно дете. Моята педи ми каза, че ако приема лекарства могат да ми откажат да го приемат, пък и аз не знам как бих оставила здравето на детето си на съвеста на непознати...Освен това мисля, че ще обявят нулев прием , защото започват строеж на нова зграда към детската градина. Ох, какво да ви кажа момичета, избягвам да мисля за това,така или иначе не мога да го измисля. А пък и сигурно сте гледали по господарите за леля Рени...Тук в Банкя има и доста частни градини, но на месец таксата е 400лв. Чувам, че добре се грижат за децата, та това ще ми е последната алтернатива. Сега като пиша се питам дали от социалните няма да ми отпуснат допълннителни средства да ми помогнат с таксата...ако някой знае нещо повече или предполага към кой мога да се обърна с този въпро да пише. Ще му бъда много благодарна! Иначе Пепи е добре. Тича по цял ден! Не управляем е, не ме слуша какво му казвам, много си пада по белите...и  така, само да е жив и здрав. През средата на март ще ходиме  в детското здраве на преглед при д-р Демирев, в 3-та градска се чак през май.

# 169
 Joy Joy Joy
 renkata82 Влади и бонбон на  atiati  са 1 и 2 поред за градините,именно заради ТЕЛК.Той носи 3т.  Peace

# 170
  • Русе/ София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301703.0
Първата тема е "Дете с ТЕЛК ползва ли предимство за детска градина/ясла" - това предимство е отпаднало отдавна. Сега предимство било ако родителя е с ТЕЛК над 70%

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465116.0
Втората тема е - дали си длъжен да покажеш ТЕЛК решението в гадината/яслата"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377940.0
 а това е по темата – нормативна уредба за децатата със СОП и приема им в детски градини

Аз почетох доста, включително нормативната уредба, дори има случаи на приети деца, които са ходили на детско заведение и след показване на ТЕЛК-а са ги "отписвали"-това са истории споделени от мамите, които са реални.... Незнам какво да мисля...
Подадох в 2 градини- от 4 сутринта отидохме да чакаме, оказа се че хората били там от предния ден следобяд...  ooooh! на едното място сме 28, на другото 60 номер.... Добре сте си вие с електронното подаване  Crossing Arms  Grinning

Предстоят промени в нормативните актове за ТЕЛК-комисиите
За децата- те ще включват само педиатри- в нашата комисия към момента има 1 педиатър, но за сметка на това имаме психотерапевт и гинеколог?! Изумително нали
Ще  бъдат само в големите градове и медицински центрове- заради субективното отношение и разминаването на практика (за един и същ проблем в един град могат да ти дадат 30, в друг 70%)  Ние преди операцията бяхме 100%, след нея 70% (само за сърцето говоря, без да отчитам другите проблеми), след втората живот и здраве може да сме под 50%...Не че сърцето й ще се възстанови, но ето и случая при Хриси – на Вивиа, те са конкретен пример за този субективен подход.
Ренка, имаше предложение, че за дете което не е прието в детско завдение (поради липса на места) Общината ще изплаща по 100 лева, но дали е прието и за цялата страна ли се отнася, не мога да ти кажа. За 400 лева в частна градина.... незнам множко ми се виждат и не вярвам от социалното да ти изплатят нещо...ако пък стане- свиркай;)))

# 171
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕСИ -ех малко със закъснение ,но бъди много здрава и щастлива newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 txtloves newsm59  party023

# 172
Elida, аз имам писмен отговор от общината!Родител и или дете с ТЕЛК 70% се према на място,а през системата този критерий се маркира и носи 3т. Peace
ТЕЛК се показва за да знаят лелките за проблема и да пазят детето от удари и т.н. а и да не плаща такси естествено Grinning
Друг е въпроса,ако ТЕЛК_а пречи,както разисквахме по-горе  Peace

# 173
  • Русе/ София
Деси, аз не споря, че при вас е така. Както се казва вие там сте „друга България”
Моля те, ако не те затруднявам прати ми на лични (за да не занимаваме всички) – на кой нормативен акт са се позовали в това писмо от Общината. Искам да се запозная с него, за своя информация, да  видя на местно ниво ли е или е с национално значение. Благодаря ти предварително.  bouquet
Знаеш ли колко много разминавания има, не само за градините, но и в други сфери. Ще ти дам 2 примера с които лично се сблъсквам:
За да си взема направление от моя личен лекар се записвам един месец по рано...Един път в годината ми се налага, но такава е практиката (и не само неговата) А нали ти е ясно, че мен ако ми трябва направление е  „веднага”, а след месец......Божа работа.... Tired
Друго което се случи: Вашите (в София) лични лекари –педиатри дават направления на бебетата за ортопед – имали сме право на 3 прегледа до 3г възраст – за луксация на ставите, деформация на стъпалото и т .н. Така се върши работата при вас – пращат ви на прегледи...
Моята Тити проходи на годинка и когато отидох да бия имунизация на 13 месеца казах на личната, че походката й ме притеснява – едни „О”образни крачета, едно застъпване....Тя каза „......спокойно детето сега проходи”. Ок, ама тя продължава да ходи така. И когато разбрах за тези 3 направления които задължително се издавали и отидох вечера да си търся правата... Ще водя дребното на ортопед, но както се казва „след дъжд качулка”, защото тя е почти на 2 годинки и някой не е гледал внимателно и не си е свършил работата, когато е трябвало (а друг-като мен е дремал и не е бил настоятелен достатъчно)  Embarassed O Ох, дано нищо й няма и с времето крачетата да се оправят. Praynig
Това са само 2 примера, а колко абсурди има.........не ми се говори.  #Cussing out
Мъжът ми казва да си пия „хапчетата за луди” (така нарича успокоителните) и да не ми пука за такива неуредици защото аз държавата няма да оправя.  Sick
Лек ден от мен! Hug

# 174
после на добра светлина ще снимам и ще кача тук,за да видят всички-сигурно и на тях ще е интересно  Peace

# 175
renkata82 - благодаря. Да бяхме във втора стая, дъщеря ми е Теодора , но живеем в Ахелой не в Айтос . Мъжът ми работи в Сл. бряг сещаш се нали?По въпроса за яслите нямам мнение. За ТЕЛК не сме мислили, ще се консултираме с кардиоложката ни в Бургас. Но ние в Ахелой нямаме ясла , взимат ги на градина от 3 годишни, и няма чак толкова голям наплив.

# 176
това обаче е заСтолична община!!!

Едната стана на обратно,но ако си сейфате на компа-може да я завъртите и да си ги увеличите

# 177
Елида, чета и не мога да повярвам на очите си, да не би във вашият град да се позовават на законите и нормативните уредби на Румъния, понеже сте близко Mr. Green. Дано моят черен хумор не те обиди, но толкова ме шокирват нещата които пишеш. То и ние сме далече от София и при нас е в пълна сила поговорката "Бог високо, цар далеко" и при нас има доста нередностти, но вие явно биете рекорда.
Пожелавам ти мила здрави нерви.  bouquet

# 178
  • Русе/ София
Зори, хич не ми е до сърдене скъпа, аз ви давам реални примери от нашето ежедневие- човек се чуди да се смее ли, да плаче ли.  #2gunfire За законите на Румъния не съм се сетила- кой ги знае, може и по тях да се ръководим, ама хич няма да се учудя....  Mr. Green Все едно сме в онези безлюдни родопски селца, само дето нашето село е малко по-голямо. Уморих се да се разправям. Когато заведох Дарина преди месец в болницата (страх ме беше от поредния ларингит) и лекарката на смяна ми каза: „Аз вас лично не ви познавам, но ви познавам по скандалите които правите, още се носи славата ви по коридорите...” (Бях писала до омбудсмана на РБ във връзка с неправилна практика в МБАЛ- Русе, която засягаше точно детето ми, та направиха проверка на цялата болница, която отне много време, писане, обяснения от всички лекари и т.н). После когато мъжа ми отиде за кръвните резултати му казала: „Извинявам се...., тя майката много добре си познава дъщеричката виждам,.... може би за това дете си заслужава борбата й”
Тя си заслужава, ама е направо изчерпващо да ходя и  да се разправям, и да си търся правата......Наистина ми трябват здрави нерви  Tired
Деси, мерси за документа, виждам че е само на ниво Столична община... Както казват Комиците „къде сме ний....къде сте вий...” newsm78

P.P За личния лекар така стои релано положението, има много пациенти човека и иска предварително записване 1 месец по рано-трябва да си на умирачка, за да те прати на специалист веднага Outta Joint

# 179
Елида мислейки си за твоите неприятности, се сетих нещо което ми разказа моята дъщеря.
Във връзка със националният ни празник учителката им по литература им казала всеки да подготви стихотоврение и да го научи на изуст. Изпитала един от съучениците и и той започнал да рецитира като в един момент трябвало да каже "........майко Българиьо за тебе те умряха.....", той казал "Мащихо Българиьо защо ли за тебе те умряха" Mr. Green. След това последвало голям смях, а учителката била много шокирана и на въпроса и защо го е казал по този начин, той обяснил че вечерта учейки го майка му му е казала така да го каже, защото през деня била ходила до данъчното и била много ядосана.
Всички виждаме до къде ни докара тази държава. Но това е друга тема и както е казал съпруга ти ние няма да променим нещата.

Общи условия

Активация на акаунт