Сърдечни малформации- тема 6

• 54 666
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе/ София
Лелее Зори, как му отворихте устата на детето? Той е само на 5 години!. Аз имам спомен, че на 7-8 училищната зъболекарка здраво ме пердашеше, за да ме пломбира насилствено. Още ми стоят 2 от амалгамните й пломби - сигурно ги е правила "по норматив" Wink)
И аз се притеснявам за зъбките, даже започнах да й слагам недетска паста на четката (когато се научи да плюе).
А за холтера ...незнаех. Мислех, че това устройство се слага на деца с други диагнози - МКД или нещо друго, различни от нашите... Това е нова информация за мен. Сигурно ще трябва да сте и 24 часа в София - за да ви следят.... Успех ти желая мила! Hug 
Дано всичко е добре от резултатите и ви спрат и спиронолактона  Hug

# 646
Да се включа и аз.Не пиша често,защото нямам какво особенно да кажа.Малката върви вече,станахме 6.500 кг и е 70 см,дълга мацка като тати  Grinning Днеска бяхме на контролен при нашата кардиоложка която просто ме изуми /дъщеря ми е с АВСД пъна форма/  Юли месец д-р Велковси ни каза,че едната стеничка се затваря и операцията ще ни е само за разделяне на клапите за да е всичко ОК обаче днеска нашата лекарка установи,че междукамерната стеничка се е затворила СУПЕР и освен това клапите са се разделили newsm78 което вече немога да си го обясня.Възможно ли е от самосебе си да се разделят?Какво чудо е станало? Ако съвсем случайно е познала този път че при нея всичко е на случаен принцип,означава,че ще ни се размине операциятаааа.А дано Praynig Вярвате ли в чудеса?
Бързо оздравяване на всички болни дечица!Elida да ти имам късмета,ужас просто ама в България за жалост всичко е възможно.
Хубав ден желая на всички   bouquet

# 647
Илиянка дано Praynig да е станало чудо при вас и да не се налага операция.

Дани на нас холтер ще ни слагат за втори път, първия беше след третата операция още бяхме в отделението. И да ще трябва да стоим 24 часа в София но не във отделението а навън, казаха ни да отидем в 8.30ч да ни го сложат и след това ни пускат да ходим където искаме и на следващия ден пак по същото време трябва да се върнем за да отчетат резултата. А Кристиян е много доволен защото една вечер няма да има къпане Wink. А що се отнася за зъболекарката първият път отидохме да се запознае с нея и с обстановката, обясни му за машинките какво правят, повози го на стола и това беше. Вече при втората среща започна да му лекува зъба, като предварително аз му бях купила играчка и той знаеше че ако не плаче и слуша и държи устата отворена ще има подарък от леля зъболекарка. И така и стана скришно и дадох играчката и той беше много щастлив кагато тя му я подари, освен това тя го черпи и със бонбони. По този начин и трите пъти така процедирах ме. Е не казвам че мина и без сълзи но не от машинките а от това че лекраството му беше гадно. Grinning

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 13:28 от zornica29

# 648
Здравейте,мили мами! Детенцето ми е на 1,10 г ,с ДЦП. Поради съмнения за евентуален генетичен синдром, искат от нас да се консултираме в София с добър детски кардиолог, но не ни насочиха нито към болница,нито към конкретен кардиолог. Молбата ми е вие да ме насочите къде и при кого.Смятам да взема минимум две лекарски мнения, така че всяко име на болница и конкретен специалист са добре дошли като информация! Благодаря предварително!Ще сме в София след седмица.
От все сърце ви желая много сили и късмет в борбата със заболяванията на дечицата ни!

# 649
  • Burgas, Bulgaria
най-доброта място ,а и единствено в много отношения е 3-та градска-обаждаш се ,записваш час и отивате.....
http://www.hearthospital.bg/kontakti.php

# 650
  • Fort Worth, TX
Аз  мога да ти препоръчам д-р Кратунков от ''Света Екатерина''.Страхотен специалист и много човечен.Ние отидохме на място и веднага прегледа малкия, макар да беше изключително зает.

# 651
НКБ (3-та градска болница), д-р Велковски - 0888722410;
Медицински център "Детско здраве", Ами Буе № 27, София, тел. 02/952-42-97; 02/952-57-37,  http://www.zdraveto.com , д-р Кацори, д-р Демирев

# 652
Мерси Вили  Hug - аз просто съм между "чука и наковалнята" от гледна точка мнението на кардиолозите в София и това на личната ни кардиоложка, която следи Дари тук - и това се отнася за задължителните ваксини по имунизационен календар. В София казват-"Бийте ги", личната и кардииложката ни отказват да поемат този риск... все се разправям, все ме увикват, накрая сложих на Дари Пентаксим (на свой риск). Само БЦЖ още не й е бита - казаха, че могат да я освободят от тази имунизация, защото натоварвала сърцето, освен това тя била задължителна чак като тръгнела живот и здраве в първи клас. За другите имунизации, които са извън задължителните, направо не смея да питам. Досега бях "За", сега след моя гаф с противогрипната иновационна ваксина за която ви писах и тежката уртикария от която още се възстановявам.....чак незнам. Честно казано достраша ме след случилото се с мен.
Но на прегледа в София мисля да питам д-р Велковски за мнението му относно пневмококовите ваксини. Той предния път ни каза, ако ще ходим на градина, да пием Рибомунил. Личната иска освен него да пием профилактично и Осцилококциум, Инфлуцид... такива хомеопатични, защото Рибомунила предпазвал от бактерии, не от вируси. Дари не прави ангини, а ларингити - независимо от сезона, досега 4 броя.
В крайна сметка ние не тръгнахме на градина, отложихме тази крачка за на пролет и не пием нищо от изброеното - само витамини. Тя е още на всички тези познати ви лекарства - фурантрил, каптоприл, спиронолактон, Синтром....... Сърце не ми даде да й давам й още лекарства (дори и с профилактична цел) - надявам се пазенето ни у дома да помогне тази зима.  Praynig
Поздрави и прегръдки от нас  Hug
Елида,
пиши после какво е казал д-р Велковски за ваксините. При Боян всички ваксини се бият със страшно закъснение. Всъщност засега имаме две противохепатитни (биха ги на 6м, а по принцип са при раждането) и два пентаксима. Пентаксимите ги кара много тежко, с Т, диария и нервност по 5 дена, а при 99% от децата нямало никакви реакции. Та затова вместо през месец ги бием през два и така. Затова ще ми е интересно какво е мнението и на д-р Велковски.
Относно бронховаксона и рибомунила, Вики ги е пил и двете, по-доволна съм от бронховаксона.
Ние миналата година правихме схема, по десет дена изопринозин, бронховаксон и пак изопринозин, три месеца подред, например от 10-то число. И изкарахме цялата зима без АБ. Тази година обаче, нищо не давах, надявах се да е израстнал малко и вече пием първия Аб за кашлица, на всичкото отгоре и Боян прихвана и той също изпи първия си АБ за тази зима Sad

Успех в борбата с вирусите и бактериите пожелавам на всички мами и дечковци!

# 653
мадам тиква, kremena, vesselai - мили момичета-благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори!
Пожелавам ви от все сърце успехи и здраве,най-вече здраве!
Целувки за малките ви слънчица!

# 654
Мами,ние сме от днес с диагноза междупредсърден дефект,доколкото разбрах вероятността да се израстне проблема е малка,и се отстранява оперативно,но чак към 5-6 год.възраст.До тогава ни викат на преглед всяка година.... Tired ooooh!
Има ли по-запознати момичета да ми кажат какво да очаквам....

# 655
ASITA5 и моята дъщеря е с МПД. Откриха й го, когато бе на 20 дена. Наблюдаваха я всяка година. Казаха ни, че до края на първата година има вероятност да се затвори. След това лекарите ни казаха за вариант, ако отворът остане  малък може да се затвори по безкръвен път. От вената на крачето се вкарва нещо като клапа ("чадърче"). Но за съжаление отворът е мнооого голям. Не се и чува на слушалка и сега чакаме за операция. Стаси вече е на 5г.4м. Важното е да пазите детето от пневмонии, пък и дай Боже по най-лекият начин да се оправи всичко.

# 656
Благодаря ти стаси за бързото включване.Значи ако не се затвори до 1 годинка да не чакаме чудеса,при вас всяка година ли се увеличаваше,а защо се изчаква чак до 5-6годинки?Налага ли се някакво медикаментозно лечение през това време и развива ли се детето нормално и правилно?Трябва ли да го ограничаваме и предпазваме от нещо и боледуват ли по-често и по-тежко такива деца?Извинявай за многото и хаотични въпроси,но наистина се притесних много,дойде ни неочаквано това нещо....А самата опарация сложна ли е?100% ли е възтановяването и оправянето на проблемът след това?

# 657
  • Burgas, Bulgaria
от днес сме на зинат-тежък отит...направо ми писна.....
относно ваксините на нас Велковски ни каза ,че е задължително да ни се слагат, но така и имаме две отложени тези на 1г3м и 1г6м....

# 658
  • Русе/ София
Честно да ви кажа, ако питате няколко от кардолозите относно ваксините - ще получите няколко различни мнения. На нас д-р Велковски и д-р Павлова ни казаха да ги бием по индивидуален график, след първата операция - значи около 1 годинка започнахме да ги наваксваме. Ваксината против морбили, която се бие на 1г 3 м мисля, я бихме май месец тази година - преди втората операция- тогава Дари беше на 3 годинки. Така че и ние сме отлагали, наваксвали след време... Чета на някои места, че ако имунизацията не се направи в точното време (когато трябва), не било добре.... Когато Дари беше бебе (преди операциите), питайки за имунизациите по прегледите в София ми казваха да не ги слагам, да изчакам, да не мисля изобщо за тях..... Различно е отношението на лекарите и към хомеопатията - ако питате за подобни лекарства. Зависи на преценката на кого ще се доверите и на своето вътрешно усещане- стига да не ви забраняват изрично дадена имунизация разбира се. БЦЖ, натоварва сърцето-така ми казват тук и не искат да я бият- в София казаха че няма проблеми, да я бием.....Аз реших да изчакам за нея, при полжение че има такава възможност. Но за Хепатит гледайте да ги биете -те нямат странични реакции и са задължителни при предстоящи операции и преливане на кръв. Ние имахме само една доза от противохепатитната (от раждането), другите пак ги наваксвахме след операциите. Така че майчета това да ви е пробелма Simple Smile - че сте изостанали с ваксините.
Мадам Тиква - съжалявам че сте болни. Дано бързо има ефект от Зинат-а и да сте здрави скоро! Hug
Асита, съжалявам и за вашата диагноза, представям си как ви е дошло "като гръм от ясно небе",  но пък стават и чудеса на природата. Имай вяра!  Praynig Виж как при Илиянка са се развили нещата-дано потвърдят и от НКБ, че при тях се е случило именно такова чудо!  Praynig

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 10:02 от Elida

# 659
Асита вярвай мила  Hug чакаме февруари месец за да видим д-р Велковски какво ще каже,но имам една надеждичка която ме топли повече. Както ти е казала и Стасита има и безкръвен начин.
Бързо оздравяване на болните дечица и повече слънчеви дни на прага на зимата  Grinning Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт