Сърдечни малформации- тема 6

• 54 667
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе/ София
Явно имунитета ми е под нулата Зори - затова....То не бяха АБ, операция, вирус, пак АБ и след 10 дни си бих и тази иновационна ваксина....Трагедия съм направо - изби по очи, чело, бузи......нямам място без голямо червено петно. Личният каза, че лекарствена алергия минава 5-10 дни (там може да спреш лекарството), а в моя случай - 5-20 дни. Сега съм пак на инжекции- алергозан и антихистаминови препарати...засега ефект няма. Но той и друг пациент, който си е бил тази нова ваксина няма...така че с интерес следи моята клинична картина -ще ме дава за пример на мераклиите Wink)) Трябва да се снимам и да се лепна до рекламата на idflu - "Ако сте готови да заприличате на маймунско дупе.... моля ваксинирайте се!" Simple Smile))) Crazy

# 631
 Elida, спокойно за всяка болка си има лек. Моят мъж(той е лекар) има приятел който се занимава с иглотерапия. Вчера едва съм станала от леглото....страшно ме болеше гърба-оказа се плексит. Отидох по обяд под иглите и след 2-3 часа ми олекна. Ще ме набодът и утре и вече няма да имам проблеми поне за няколко години напред(по думите на доктора). Целия стрес който преживяваме -ние майките на деца с проблеми не може да не се отрази. ...... та така незнам дали вярваш на подобни неща, но аз ти казвам от опит че помага.

# 632
  • Русе/ София
Мерси Иве, аз вярвам в силата на нетрадиционната медицина - и хомеопатията, и тази иглотерапия за която говориш. Ако намеря подобен лекар в Русе, бих опитала. Просто наистина много ми се събра - не съм болнав човек и не боледувам така - ако карам нещо, то винаги досега е било "на крак" и в лека форма, но този път направо не е истина..... аз изкарах вируса с Т и диария по тежко от Дарина....  И стреса - наистина това най вече ни се отразява, мен лично ме отведе до терапия при невролог (ако й кажа че лекарствата й не ми действат сигурно ще ме прати на психар...  oops -ще си мълча   Close

Тази иглотерапия болезнена ли е? Аз ходих на антистрес масаж на тялото... супер кеф, но ефекта не държи с години Wink)

# 633
  Simple Smile Мен много ме беше страх от тези пусти игли ама като видях големия зор ooooh!. Оказа се че не е кой знае колко страшно, просто леко неприятно усещане след което много ти се доспива и така се отпускаш. Срува се да се опита!

# 634
Някой ваксинирал ли е детенце с ваксина Пневмо 23? Нашата лична лекарка ми я препоръча за Дари- защитавала от 23 щама на пневмококи, стрептококи, стафилококи.... и давала защита 3-4 години?! Била убита ваксина. Поставяла се през 1 месец - 2 дози. Естествено аз няма да се засиля да бия имунизации и ваксини без изричното разрешение и съгласие на кардиолозите в София, но за пръв път чух за такава ваксина.  newsm78
Здравейте,
Аз имам опит с тази ваксина и съм много доволна. Когато пуснахме големия ни син на ясла, той караше гнойна ангина всеки месец и съответно пиеше АБ всеки месец. Бях се видяла в чудо, дори личната ни говореше за вадене на сливиците...накрая решихме да направим тази ваксина, защото той по принцип не е болнаво дете и единствения ни проблем бяха тия гадни бактериални инфекции на гърлото.  Направихме я през лятото, когато беше здрав - през юли, защото август чакахме Боян и мен много ме беше страх, че ще заразява и бебето. И така, от тогава, август 2009, до сега, Вики повече не е имал ангина. Всъщност от тогава досега е пил само два АБ, пак гадните бактерии, но не могат да ни докарат ангина, а само кашлица.
Във връзка с това съм питала д-р Маринов за Боян, дали да му направим Превенар, тя е подобна ваксина, предпазва от 7-те най-разпространени щама и се бие на по-малки деца, пневмото е за по-големите, а нали нашите деца трябва да се пазят много именно от бактерии...но отговорът му беше да се придържаме към задължителните ваксини. Интересното е, че от тази година Превенар също стана задължителна, но  за деца родени 4м. след Боян Rolling Eyes Личната ми казваше, че Превенар е задължителна в повечето страни по света, в това число във всичките ни съседни държави и това предпазва децата в градините от много мъки...Аз не съм се отказала, и когато Бобо стане на възраст за Пневмо, пак ще говоря с лекарите. Това е нашия опит, дано съм ти полезна.

# 635
  • Русе/ София
Мерси Вили  Hug - аз просто съм между "чука и наковалнята" от гледна точка мнението на кардиолозите в София и това на личната ни кардиоложка, която следи Дари тук - и това се отнася за задължителните ваксини по имунизационен календар. В София казват-"Бийте ги", личната и кардииложката ни отказват да поемат този риск... все се разправям, все ме увикват, накрая сложих на Дари Пентаксим (на свой риск). Само БЦЖ още не й е бита - казаха, че могат да я освободят от тази имунизация, защото натоварвала сърцето, освен това тя била задължителна чак като тръгнела живот и здраве в първи клас. За другите имунизации, които са извън задължителните, направо не смея да питам. Досега бях "За", сега след моя гаф с противогрипната иновационна ваксина за която ви писах и тежката уртикария от която още се възстановявам.....чак незнам. Честно казано достраша ме след случилото се с мен.
Но на прегледа в София мисля да питам д-р Велковски за мнението му относно пневмококовите ваксини. Той предния път ни каза, ако ще ходим на градина, да пием Рибомунил. Личната иска освен него да пием профилактично и Осцилококциум, Инфлуцид... такива хомеопатични, защото Рибомунила предпазвал от бактерии, не от вируси. Дари не прави ангини, а ларингити - независимо от сезона, досега 4 броя.
В крайна сметка ние не тръгнахме на градина, отложихме тази крачка за на пролет и не пием нищо от изброеното - само витамини. Тя е още на всички тези познати ви лекарства - фурантрил, каптоприл, спиронолактон, Синтром....... Сърце не ми даде да й давам й още лекарства (дори и с профилактична цел) - надявам се пазенето ни у дома да помогне тази зима.  Praynig
Поздрави и прегръдки от нас  Hug

# 636
Здравейте,мами,имам питане към вас миналите по този път.Кога ви откриха проблемът със сърчицата на вашите дечица?Бебка е вече на 7 месеца,едва днес педиатърката по повод вирусна инфекция чу на слушалка,че имаме шум на сърцето.Потвърди и втора лекарка.В понеделник ни пращат на специалист,но дотогава не зная какво ни предстои и от какво да се притеснявам?

# 637
  • Русе/ София
Асита, според мен щом е открито чак сега, не е толкова страшен проблема. В смисъл- сериозните ВСМ се откриват още след раждането - неонатолозите консултират с детски кардиолог ако детето има недостиг на кислород, посиняване...и т.н. признаци говорещи за сърдечно заболяване. Вие досега сте ходили на профилактични прегледи, на лекарите не им е правило впечатление детето да има недостатъчност, вероятно нормално се движите и на тегло.... Не се шашкай предварително, докато не чуеш мнението на специалистите по кардиология. Успех!  Hug
Моя брат бе със шум на сърцето- така се роди, беше с много ниско тегло. С израстването, шума изчезна - не е следен от кардиолози.

# 638
Zdraveite na vsi4ki maiki.Za purvi put pi6a vav foryma.Imam sin na 1god.4mes. i e s diagnoza atreziq na BA+MKD.Ima li drugo detence s takava diagnoza i kakvo vi kazvat doktorite?Na nas zasega ne govorqt za operaciq,z-to deteto se razviva dobre.No men me pritesnqva tova,4e noktite mu sa sini.6te se radvam ako polu4a otgovor

# 639
Благодаря,не досега не са констатирани проблеми,нито в родилният ,нито на прегледи след това.Даже сега педиатърката се учуди,защо преди не го е чула.Иначе на тегло сме добре да,даже си е едричка-на 6 месеца беше 8 кг.,родена е 2850гр.

# 640
  • Burgas, Bulgaria
оф ние вече 15-ти ден се борим с кашлица-днес пак на лекар и пак НИЩО му нямало -чак повръща от кашлица...няма Т ...няма сополи...
аман-то за него било нормално щото и Тимуса му пречел-ооффффф горкото ми детенце измъчи се...
сега остъргах една черна ряпа и ще пробвам с бабешките илачи....
Elida -ох мила ама и ти си една късметлийка....

# 641
Дани вие докога трябва да пието Синтром?

Мадам Тиква и ние две години през есенно-пролетните сезони се борим съм кашлици, правим инхалации с Ветолин и Бекотид и пие Сингулар. И ние така кашлихме със седмици като нашите кашлици бяха и на пристъпни основи, и моят син като вас е кашлял  до повръщане.

Дани забравих да ти кажа че ние от 1.11 почваме да пием Бронховаксон, аз съм по доволна от него отколкото от Рибомунила. Но въпрос на мнение.

# 642
  • Русе/ София
Надявам се да спрат Синтрома на Дари, когато отидем в началото на декември на преглед, както и другите лекарства (ще сме на 6-7 месеца след операцията), но незнам Зори- нали е индивидуално.... Знам че Криси пи дълго лекарствата за сърцето след последната ви операция- не само 6 месеца, че първо ви спряха фурантрила, после пак го назначиха...(може и да се бъркам, извини ме ако е така) Минко и той ги пи повече от 6 месеца.....така че, незнам какво ще решат на прегледа. На Дари само фурнатрила й е намален засега. Много ми тежи да й бодем веничката честно казано. Последния път я спукаха, посиня и имаше топченце на мястото на убождането повече от 2 седмици... Tired Но пък ако това е нужно за детето......Поне ни дадоха вариянт за даване на лекарствата само сутрин и вечер (ако евентуално ходим на градина), макар че се получават по 3-4 прахчета наведнъж.
Що се отнася до Рибомунил или Бронховаксом, на нас също тук (личната и кардиоложката) ни препоръчват Бронховаксома. Ако ще има ефект и двете ще й ги давам Wink)) Явно всеки лекар сам за себе си има предпочитания към определен препарат.
Мадам Тиква, да наистина имам "луд късмет" Wink) Днес ходих при личната гинеколожка, тя също е на мнение, че всичко е било заради клиничната пътека. Чете ми епикризата, каза че нищо не са извадили, нищо не са пращали за хистология......изобщо направили са ми безмислена операция, с единствения плюс -35 дни болничен Wink)) Crazy

# 643
  • Fort Worth, TX
Благодаря,не досега не са констатирани проблеми,нито в родилният ,нито на прегледи след това.Даже сега педиатърката се учуди,защо преди не го е чула.Иначе на тегло сме добре да,даже си е едричка-на 6 месеца беше 8 кг.,родена е 2850гр.
Не се притеснявай излишно/На моя бебок на 2 месеца му откриха шум.Прегледаха го в Света Екатерина много обстойно и няма нищо притеснително.Най-интересното е, че не всеки лекар успява да чуе шума.За последната седмица го слушаха 3-ма лекари , а само 2ма го чуха.Заведи бебето на специалист и всичко ще е ок.

# 644
Дани, Кристиян пи шест месеца Синтром, след като му го спряха започна да пие аспирин и спиронолактон, миналата година ноември месец му спряха аспирина и оставиха спиронолактона. Другата седмица ще ходим в София за да му сложат холтер и да проследят за 24 часа как работи сърцето. И в зависимост от резултата на холтерното изследване ще преценят дали да му спрат спиронолактона. И да права си че за малко му бяха върнали и фурантрила.

Да споделя че от миналата седмица вече ходим на зъболекар и кариес да лекуваме. Два пъти му слагаха лекарства а  днес вече го пломбираха. На въпроса ми дали не е малък още за кариеси, зъболекарката ми обясни че деца които приемат често АБ правят и рано кариеси.

Общи условия

Активация на акаунт