Сърдечни малформации- тема 6

• 54 663
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
ASITA5 при нас имаше и други фактори, които утежниха положението. Така, че не сме за пример. Иначе знам, че по-редкият вариант е, когато отворът не се затвори. Племенникът също имаше такъв, трябваше след две години да го водят на контролен преглед, родителите му го заведоха сега като навърши три и всичко е ОК.
 След като откриха шума, прегледите бяха на 7м. и на 2г. Тогава установиха, че отворът вече е голям и я диспансеризираха към болницата. На всеки 6м. я проследяваха, а след три години - всяка година. Никога не е пила лекарства за сърцето. Ваксини и всичко друго си й е било редовно. Иначе не наддаваше, беше много дребна. След двете години боледуваше много и то ангини. Както ти казах, лекарите ме предупредиха, че често ще боледува от пневмонии, но да чукна на дърво, тя не е изкарала нито една. Иначе почти всичко се лекува с антибиотик. Това изрично ни бе написан в протоколите от прегледите и личната ни лекарка се съобразяваше. В един момент се постабилизира и спря с боледуванията, нещо което в НКБ просто не можеха да повярват. След трите години започна да наддава и на кг. Интересното е, че от около двегодишна възраст до сега, шумът не се чува на слушалка. Тоест, ако я чуе лекар, който не я познава, няма и да предположи, че това дете има проблем. Изостава в развитието си, но затова се намесиха и други фактори. По принцип ни обясниха, че децата с МПД ги оперират преди училищна възраст, освен ако не се влошат. Както казаха "не е все едно дали хирургът ще оперира едно дете на 10 кг или на 15кг". А в училище вече трябва да са тип-топ. Разминахме се с безкръвната операция и сега чакаме за другата. Уверяват ни, че детето бързо ще се възстанови. Иначе дъщеря ми играе народни танци, ходеше и на ясли, и на детска градина. А там боледуваше по-рядко, отколкото като решавах да я държа вкъщи.  Praynig В общи линии е това. Не се стряскай. Повече любов и гушкане и всичко ще е наред! Питай, каквото друго се сетиш.

мадам тиква  бързо да се оправяте и оздравявате! Peace

# 661
Много ти благодаря за ценната и изчерпателна информация.Ами ще си чакаме и ще се молим да го израстнем евентуално,ако пък ли не -каквото ,такова!
Успех и на твоята принцеска за операцията и бързо възстановяване. Hug  bouquet

# 662
Здравейте скъпи приятелки,не сьм ви писала не защото съм ви забравила а просто от август сме по болници.Това че Ивелина не ми боледува изобщо сега ми излезе през носа.Откриха ни излив в нашата болница и с линейка ни вдигнаха в Солун където започнаха лечение с комплекс от антибиотици  ,излива намаля и на 15 ден ни исписаха   след 10 дена ни предстоеше контролен в София ,прегледа ни др Маринов и отново имаше голям плеврален излив предложи веднага да влезе в болница най-евентуално на другия ден да я дренират и оттам започна моят АД.Аз си помислих че ще ме приемат в отделението където си бяхме по време на операцията но уви приеха ни в насрещното до асансьора в дясно в клиниката по -детски болести  още от прегледа не ми хареса ,започнаха да ми се карат и отказаха да ме приемат и мен умолявах ги падах им на колене но уви те са КУЧКИ-меко казано поне две от тях осем дена без да видя детето си  само циганки не че съм расиска но там имах чуството ,че тези бяха от най нисшата класа с мен се отнасяха като равна с тях висях по-цял ден в болницата там на скамейките отпред и получавах по-две три сухи думи пред една врата отвън сградата ,на 8м ден не издържах и помолих да видя детето си смилиха се и ме пуснаха -гледката беше покъртителна ,краката ми се подкосиха беше останала кожа и кости не ме позна  после почна да пищи без глас разбира се не и беше останал от пищене  забравих да ви спомена че я вкараха точно на рожденния и ден  и тя цял ден говореше как ще духа  свещите.Започнах изплашена да я питам дали не яде защо е в това състояние  и още не успяла да задам въпроса си една от тези добри ликарки се появи и започна да ме гони и да ми крещи и накара да се съберат всички лекарки сестри и санитарки и на всяка една да се извиня и ме изгониха най-позорно.Мислих да се обадя на телевизийте ,но размислих защото се сетих че доц Цонзорова е шефкаи на тая клиника.Една седмица и гледаше в една точка можете даа си представите дете на три годиниоставено са приположение че никога не сме се делили . След една седмица и на тях ине заслужава това на другия сен успях и си взех детето казаха че са овладели излива без дренаж мина цяла седмица докато детето ми се възстанови тя не ходеше при никой играеше си с ръчичките и гледаше в една точка

# 663
Продължавам моята история ,извинявам си за някой грешки но Ивелина не ме оставяя да пиша,тъкмо се посъвзе от кошмара решихме да минем пак през София на пьт за Гърция да я видят  и спокойно да си ходим -уви отново излив хайде пак но тоз и път попаднах в РАЯ,приеха ме в отделението др Лазаров реши да я дренира на другия ден я качих горе в операционна сега е на 3тия етажприе ме Ивайло Митев страхотен човек и Константинов  невероятни хора -минах и през реанимация 4 часа и ми я свалиха в интензивно в 3та стая там откарахме 17 дена аз на един стол до нея ,спях в занималнята,на 21 ден ни исписаха.Страхотна болница ,невероятни лекари професионалисти,санитарки и сестри  благодаря на всички.Сега сме на безмаслена диета защото се оказа че е с хилоторакс.Трудно ми е защото иска да яде от всичко ,но ще я пазя.Смам голям стаж вече вътре така че питайте,за подробностите ще ви пиша друг път.
Целувки от мен и Ивелина

# 664
  • София
Милички Ани и Ивка.  Cry Не е истина какво сте изживели. Душици.  Sad
Прегръщам ви много, мили момичета. Дано, дано лошото да е вече зад вас!  Praynig Hug

# 665
Ани, дано лошото остане зад гърба ви! И аз имам отвартителни спомени от това отделение, но всичко е в миналото. Гушкай детенце и бързо да се възстановите!

# 666
  • Русе/ София
Ани какъв е този кошмар мила?! Как се получават тези изливи от нищото? Беше ли болна Ивка?
А за това което си описала, преди 1-2 седмици медиите бяха в тази клиника - по сигнал на една от майките. Децата стоели боси, голи, напикани и вързани. Майки не приемали, нямало места, не давали храна, крешели им.... Всичко това се излъчи в предаването "Денят е прекрасен"- бяха поканени д-р Цонзарова  и д-р Илиева. Те от своя страна бяха възмутени, че майката не се е обадила на тях, а е тръгнала да търси съдействието на медиите. Искали за в бъдеще при подобни ситуации да се говори с тях първо и те да разрешават проблема. Никой рабира се не оспорваше професионалната им компетентност- ставаше дума за отношението на персонала към децата, към родителите им. Заваляха толкова много Е-мейли от недоволни майки, минали през същия този Ад, така че и в БГ тази ситуация (за неминалите от там)  стана известна наскоро чрез медиите.  Оправдаха се с липсата на персонал (мед. сестри), но според мен това не оправдава подобно отношение. Още повече, че по закон, деца до 14 г се приемат с родител в болнично заведение (поне така казаха в предаването). Как няма да стане кожа и кости Ивка -ти да не мислиш че са я молили много, а тя едва ли е била от хранещите се с желание при този стрес. Аз си мислех, че вие като "небългари" (живеещи в чужбина) сте с привилегии по нашите болници...а написаното от теб направо ме ужаси! Sick

Ани, това второто отделение "нашето" ли е ? (детска кардиологична клиника). Явно зависи кой лекар е на смяна при приемането и дали ще ти влезе в положението. Радвам се че лекарите там са овладяли ситуацията с излива и че са те приели и дано всичко е зад гърба ви вече.  Hug  Praynig Как може таква голяма разлика в 2 детски отделения-врата срещу врата? newsm78

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 20:25 от Elida

# 667
Ами преди пет години бе същото. Но тогава само ме питаха дали ще ги съдя   #Crazy За това и толкова ви разпитвах, сега съм по-спокойна, че няма да сме там.  А там за пръв път видях "зареждане" при хранене на бебетата. Нещо, което в домовете отдавна го няма.

# 668
 Ани, съжалявам за преживяното. На мен все още всичко ми е пред очите.....Няма и 2 месеца откакто излязахме от болницата. Дано всичко лошо да е било до тук!

# 669
Мила Ани,
Какви ужасии сте преживели само Shocked Миналата година и Боян лежа в това отделение един месец, като три седмици беше напълно сам в интензивното, пуснаха ме да го видя след изричната молба на д-р Маринов. Защо има такава разлика в отношението на двете отделения не мога да си обясня, в нашето отделение ни гледаха мнооого добре, когато ни прехвърляха от едното отделение в другото (Боян се разболя от пневмония докато лежахме в нашето отделение), една от сестрите ни придружи и ни представи, въобще обгрижваше ни през цялото време, помагаше ми с елементарните неща, като например ми намери количка и ми пренесе багажа,...от онзи ужасен за мен период, това са ми най-милите спомени, аз се чувствах толкова безнадеждно в този момент.
Но какво да се прави, когато нашите деца се разболеят и е необходима хоспитализация, от другите болници ни препращат там, именно защото са врата до врата с кардиологичното отделение.
И все пак, докторите там са компетентни, просто са доста изнервени. Докато бяхме там, беше точно по това време миналата година, имаше грипна епидемия, беше пълно с ромчета, изоставени "на отглеждане", не идваха да си ги взимат, караха ги с линейка по домовете, а при някои се оказваше, че родителите им са дали грешни адреси и няма на кого да ги оставят...не, че това оправдава отношението, и то не бива в никакъв случай да се прехвърля генерално върху всички пациенти, но донякъде обяснява напрежението.
Пожелавам на всички да се справим успешно със заразите тази зима и да стоим далеч от болниците!

# 670
Привет момичета ,немога да ви отговоря веднага защото нямам възможност компа ми се повреди  ,ако набарам нет ви пиша.Незнам откакво са тези изливи,лекарите казват че е от синдрома при който плазмата е устроена по-по различен начин и като се пренатовари се пука,дори чух дрЛевунлиева да казва леещите Нунани явнокъм която съм по склонна да повярвам е че по време при повечето деца е така адругата версия е че тази лимфа е прекъсната по време на операцията просто е било нейзбежно като отварят торакса -гръдния кош тая лимфа е по него и се прекъсва.Може би ако знаех да спазваме диета но никой не ме предопреди.Велковски ме предупреди че може и пак да се получи а може и не -ще пазим диета и ще се молим.Що се отнася до предаването в часът на мама аз го гледах в детската стая заедно със старшата сестра и двете сестри който работят при нея бяха притеснени и се ядосваха -прави са хората незнаят че са различни отделения и покрай сухото гори и суровото.

# 671
Ани ,миличка какъв ад си преживяла Hug. А Ивелинка ще се възстанови, добре че е малка след време този лош спомен ще избледнее. Дано никога вече не ви се налага да влизате в "онова" отделение.

Ние преди два часа се върнахме от София. Резултата от холтера ще е готов след седмица и тогава ще трябва да се обадя. Иначе прегледа от ехографа беше добър, доктор Маринов ни прегледа и остана доволен от това което видя,  Praynig Praynig Praynig Дано не го казвам на лош час. За мен д-р Маринов е много добър лекар е и аз съм много доволна от него, внимателен е, обяснява, никога нищо не ние е отказвал, и при престоя ни във болницата винаги се е държал добре и като един истински професионалист. Иначе Спиронолактона още ще го пием, за да помага на сърцето и след шест месеца сме пак на преглед.

# 672
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=169&aid=4431
Дано науката се развива и стволовите клетки да помагат и за сърдечни проблеми на децата,на близките им и т.н.

# 673
здравейте имам момченце на 2,5месеца роди се преждевремено в осмия месец казва се ЕДУАРД на третиа ден след раждането му откриха шум в сарцето между камерен дефект изпратиха  ни в трета градска болница прегледа на д-р Велковски и неговото заклучение е ,общ артеиален ствол,по-скоро   || тип с близко разположени един над друг остиуми лека защитна стеноза по оста на ДБА  ,Асиметрия в лумените -Хиперволемия в ляво,Нормоволемия в дясно,моля ако има и други мами  с нашия проблем моля да ми пишат приемам всякакви препораки и савети казаха ми че ще ни оперират до месец два и скам да разбера как и какво се случва след операцията какви са послетсвиата след операциата много ще ви бъда благодарна

# 674
здравейте имам момченце на 2,5месеца роди се преждевремено в осмия месец казва се ЕДУАРД на третиа ден след раждането му откриха шум в сарцето между камерен дефект изпратиха  ни в трета градска болница прегледа на д-р Велковски и неговото заклучение е ,общ артеиален ствол,по-скоро   || тип с близко разположени един над друг остиуми лека защитна стеноза по оста на ДБА  ,Асиметрия в лумените -Хиперволемия в ляво,Нормоволемия в дясно,моля ако има и други мами  с нашия проблем моля да ми пишат приемам всякакви препораки и савети казаха ми че ще ни оперират до месец два и скам да разбера как и какво се случва след операцията какви са послетсвиата след операциата много ще ви бъда благодарна в понеделник ни приемат в трета градска под наблудение някои ако знае нещто за тази диагноза моляви пишете ми

Общи условия

Активация на акаунт