Сърдечни малформации- тема 6

• 54 662
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Скъпа Калина1819,виждам че никоя майка не се ангажира с отговора на въпроса ти а и как би могла.Операцията при всяко дете било то с една и съща диагноза протича различно и след оперативния период при всяко едно дете е индивидуално.Имах възможноста по време на операцията и сега при дренирането на Ивелина да откарам по 17 дена в интензивен сектор ,там където свалят оперираните деца и предстояват ден два без майките ,нагледах се на оперирани деца помагах им хранех ги бях като майка Тереза, давах информация на майките.Всяко дете се възстановява по различен начин-видях дете на втория ден  да прави салта в кошарата -вързваха го за да не падне разбира се и то се преобръщаше  късаше въженцата и ставаше на другия ден вече бягаше по коридора и това не беше единствен случай ,при нас както и при други деца след оперативния период е по- дълък и тежък .
Ти се моли първо да мине успешно операцията защото там работата си поделят първо БОГ и после хирурзите .В момента има четири опериращи хирурга др Лазаров,който е и шеф на хирургията ,Пламен Митев Ивайло Митев и др Константинов ,но който и да ти се падне детето ти е в добри ръце.
Успех и ще се молим за теб и Едуард.

# 676
ne6to mi se precaka kompa i ne pi6a na kirilica,za koeto sajalqvam.Mnogo ste mili vsi4ki mai4eta tuk.blagodarq vi za otgovorite vi....v ponedelnik ni priemat v 3-ta gradska i moje bi  samo Eduard bez men poneje 6te e v intenziven sektor a tam nali decata sa bez maikite si........mnogo sam pritesnena iskam da sme zaedno neiskam da go ostavqm sam,poneje ve4e imame izgradeni navici (naprimer obi4a da  go darja izpraven,nemoje da se izakva sam pravq mu klizmi4ka;poliu6kvam go dokato zaspii dr.) a kato e sam koi 6te mu pravi vsi4ki tezi ne6ta....mnogo sam pritesnena  , ponedelnik idva mnogo barzo.....i zatova molq ako v momenta ima nqkoq mama v bolnicata s pove4e opit i staj neka pomaga na moq EDI  da ne se 4uvstva sam ako ne pozvolqt da ostana s nego..... blagodarq vi predvaritelno

# 677
Mила Калина!Първо не се притеснявай за приемането,ще ви приемат двамата до операцията.След това детето ще бъде в интензивното,а теб ще те освободят,докато детето го свалят в отделението,тогава ще влезеш и ти.Всички доктори са много добри,ще се погрижат за детенцето ти.Моята Диди я оперира доктор Митев.ПОКЛОН!Мина 1 година и половина от операцията и само белега ни напомня за нея.Само кураж и мисли позитивно!

# 678
  • Burgas, Bulgaria
кураж Калина -ще се моля за вас....
ох момичета -ние  пак кашляме ...от този Тимус ли така, просто вече се чувствам некадърна....постоянно е болен......ето 5дни от как АБ-то свърши и пак......
така не съм се чувствала-аз ли бъркам .....просто ми е много  смотано..... и е един блед...а като е блед и посинява се вижда мноого синьо ...... много ми е страшно.............. Tired

# 679
  • Русе/ София
Калина, както ти е казала Ани, никой не може да се ангажира с такава информация каквато искаш, защото всичко е строго индивидуално - диагнозата (мен лично тази на Еди, нищо  не ми говори но ми звучи сложно), самата операция, възстановителния период, ......престоя е различен в реанимация, интензивен..... Зависи както ти е казала и тя Първо от Господ, второ от Детето (как неговия организъм ще се справи и ще се пребори) и от всички хирурзи и кардиолози - които ще помогнат на Едуард.
Аз също обаче мисля, че ще те приемат с него преди операцията. Дано всичко мине благополучно -ще се молим за вас  Praynig

Мадам Тиква и ти си станала параноична на тема здравето на малкия - разбирам те... ooooh! Ние предния месец се спасихме с осцилококциум (в това променливо време ту носле тече, ту покашля.....колкото да ми изправи косата) Сега се чудя да й купя една прехвалена коластра и да й "повишавам" имунитета, че все съм на тръни. Ние си гледаме децата под лупа, затова се притесняваме така. Аз още я проверявам дали диша нощем, броя вдишванията й, следя за лилавеещи устни..... Не си некадърна - ти си майка и то с главно "М". Питай за всичко което ти прави впечатление на прегледа ви в София. Аз вече списък си направих с въпроси и притеснения. Tired
Дано сте добре скоро и да се шашкаш по- малко.  Praynig Ако ти разрешат нещо за подсилване, давай профилактично. Незнам какво да те посъветвам.... Дай да запишем по още едно образование - медицина - за домашно ползване.....да сме от помощ поне за семействата и децата си. Аз сериозно се замислям вече за някакъв медико-практически курс. Ние ако недай си Боже сме болни винаги ни се случва в петък вечер или в почивните дни, когато никой лекар не си вдига телефна и аз съм безсилна да помогна на детето си ooooh!

# 680
  • Burgas, Bulgaria
съгласна съм за курс...само кажи къде .....
права си за параноята.... то  как да е спокоен човек, като всеки ден се намира някой да ме пита.
-Пак ли е болен?-много криво ми става......
Велковски ни предписа Рибу-какво беше .........
аз и клеева тинктура давах...сега пак мисля да я започна.

# 681
много благодаря за подкрепата която ми давате но все пак ми е притеснено дано  да сме заедно а същто така искам да попитам какво ще трябва за бебчо в болницата

# 682
Здравей, kalina1819!

Моята дъщеря е по-голяма и с друг проблем, но и на нас ни предстои операция, а вчера разбрах, че операцията ще бъде в началото на декември. Аз имах същите като твоите въшроси. Elida и другите мами ми дадоха много точни разяснения, съвети и подкрепа. Можеш да ги прочетеш тук (стр.30) - от 14 пост надолу, както и на следващите страници.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=463992.435

Стискаме ти палци! Дано всичко се оправи по най-добрия начин! Вярвай в твоето детенце и в неговите сили за живот!

# 683
Здравей Калина!
Сигурна съм,че си много притеснена,но както са ти казали и другите мами вярвай на докторите и всичко ще нъде наред.Еди ще се пребори и всичко ще се оправи,всички ние ще се молим за вас,а Бог е добър и обича децата ни! Hug

А пък аз да ви се оплача Cry тази наща крдиоложа ще я удоша с двете си ръце #Cussing out Немога да разбера половин речник ли има или си прави експерименти с мен незнам обаче търпението ми е на привършване.Малката ми направи една криза и я заведах при въпросната докторка,че доста се стреснах този път и я попитах за разделянето на клаипте ни което ми каза шредния път как така е станало? И тя ми вика "Аааааа не те не са се разделили,аз така ли съм казала........ не не тя просто си има две клапи които са срастнати"  ooooh!Е все едно не го знаех това.Незнам тя ли не се изказва правилно или аз съм не особенно умна и не я разбирам ама вече сили нямам newsm78
Бързо оздравяване на малките слънчица.Хубав и слънчев ден на всечки Party

# 684
 Здавейте на всички утре ще ни приемат в 3та гратска с еди може ли някои да ми каже какво ще искат за приемането ни и от какво ще имаме нужда ватре

# 685
Направление 7 за хоспитализация, предполагам, че са ви казали и за кръводаряването. А за вътре - мамите, които са били могат по-подробно да ти кажат. Аз съм си отбелязала, че след операцията ще ти искат памперси, мокри кърпички, пижама с копчета, чорапки. Ние сме доста по-големи и съм приготвила и вода, и сокчета. Носи си термометър, физиологичен разтвор за нослето или някакви капки. Също така за теб и прибори за хранене,  чаша.

Стискам палци и дано всичко да бъде наред, и Еди бързо да се оправи  Praynig!

# 686
  • София
Стискам палци и аз операцията на Еди да мине по вода!  Praynig Hug

# 687
 Господ да е с вас Калина Praynig

# 688
Калина , кураж  Praynig Praynig Praynig. С вас сме !

# 689
здравейте мили майчета!аз сам вуината на Еди -пиша ви от името на калина........Те вече са са в 3-та градска днес ги приеха.Всички там са много мили наистина,но искам да ви помоля ако има в момента някоя  от мамите ,които пишат тук в момента там в болницата или  ви предстои престои там в отделението калина са в 7 стая с Еди,моля ви окуражете я даите и сили и тьрпение да преодолява трудностите...днес ги качиха горе на ехография само,а утре ще му правят другите изследвания..да се надяваме всичко да минава добре и Господ да е с Еди!Много здраве на де4ицата ви!!!!

Общи условия

Активация на акаунт