Има ли фенове на Джефри Арчър? Коя е любимата ви негова книга?

• 34 751
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
А чели ли сте "Соломоново решение". Сборник с разкази, много интересни!  Peace

По време на двете години, прекарани в затвора, Джефри Арчър събира идеи от гениални измамници за своите необикновени истории: човек замисля обир на собствения си пощенски клон, собственик на голяма строителна компания се опитва да отрови съпругата си по време на пътуване в Санкт Петербург – и в двата разказа събитията поемат в неочаквана посока. Италианец, собственик на ресторант, попада в затвора, защото не може да обясни на данъчните власти как може да си позволи да поддържа яхта, ферари и къща във Флоренция с годишен оборот от 10 000 лири.

"Червеният цар" е разказ за бивш затворник, разбрал, че английски лорд търси една-единствена шахматна фигура, за да завърши комплект, който би струвал цяло състояние. В "Алиби", докато лежи в затвора, млад мъж успява да удуши свой съперник, а за алиби му служат нищо не подозиращите надзиратели. "Благотворителността започва у дома" е забавна история за счетоводител, неуспял да постигне нищо в своя живот, но се възползва от шанса, който му предоставя съдбата и подсигурява старините си.

"През очите на любовта" – любимият разказ на автора е за футболист от първа дивизия, истински красавец, който се влюбва в сто и петдесет килограмова жена, а тя по една случайност се оказва една от най-богатите жени в Италия.

# 31
И аз съм от феновете на Арчър. Първо прочетох "Пръв между равни", после "Нито пени повече, нито пени по-малко". Бях още тийнейджър с глава в облаците, но доста ме впечатлиха. Мисля, че е време да ги препрочета. Ще си купя "Соломоново решение", благодаря за чудесната рецензия, Карамелче Simple Smile

# 32
# 33
  • Ямбол
Аз сега започнах "Затворник по рождение" и много ми допада.

Наистина книгите му са много различни. Ще продължавам да го чета.

# 34
  • Плевен
А само да ви попитам - купувате ли си книгите му или ги взимате от библиотека. Че аз досега двете негови, които прочетох бяха от библиотека, а останалите ще трябва да ги купувам явно, защото ги няма в библиотеката. А не обичам да купувам много книги, че ги прочитам за седмица и после така си стоят по секцията  Sad

# 35
  • Ямбол
Някои са ми купени, други са от "Предай нататък", мисля да потърся и в библиотеката, ако имат.

# 36
Кажете нещо повече за "Аферата "Ван Гог". Увлича ли те в четенето, можеш ли да я четеш бавно или е от книгите, които веднъж започнати се прочитат по малките часове на нощта.

# 37
  • Ямбол
За мен "Аферата "Ван Гог" беше много увлекателна. Може би само в началото докато разкаже за онова, за което е книгата, ми беше малко объркващо и имах чувството, че няма да мога да се оправя в тази плетеница и имена, но после като тръгна, та до края. Много добре и умело вплита исторически събития/падането на кулите на 11.09/ с художественото.
Засега ми е фаворит заедно с "Каин и Авел".

# 38
Лилянa, благодаря ти. Питам, за да знам кога да я започвам- сега или след като дребните тръгнат септември по градини и ясли. Щом е увлекателна ще започна когато ги няма, за да й се насладя изцяло.  Mr. Green

# 39
Джефри Арчър спечели сърцето ми с романа "Синове на съдбата". Мисля скоро пак да я препрочета.
Чела съм още "Кайн и Авел", "Търговецът", "12 клопки", "Блудната дъщеря", "Аферата Ван Гог", "Затворник по рождение",  "Тревата там е по-зелена" - разказ за който дори и сега се сещам с усмивка. Чакат ме още - "Четвъртата власт" и "Нито пени повече, нито пени по малко".
Разочарована съм от "Аферата Ван Гог" и "Затворник по рождение" - очаквах да са по силни. Но завинаги в сърцето ми останаха "Синове на съдбата", "Търговецът" и разказът "Тревата там е по зелена".
Любим автор ми е.

# 40
Имам и съм чела всичко негово. Много го харесвам. Най-много ми харесват "Каин и Авел" и "Търговецът". Нещо от последните му неща обаче не са ми чак толкова грабващи.
Иначе за откъде купувам - от страницата на "Бард", имат 25% отстъпка, безплатна доставка при поръчка над 35 лева и ако си член на клуба им при достигане на определена сума си избираш и безплатна книга. От много години купувам книги от тях, доста по-евтино ми излиза. Всичко на Арчър е издадено от тях.

# 41
  • София
delices8 ,не знаех за отстъпката. Благодаря, че сподели.  Hug И аз съм поръчвала, но от други сайтове.

# 42
Няма за какво Kia, радвам се, че съм била полезна   bouquet
Джефрито не е много кротко - лежал е в затвора и според уикито бъдещите му книги са разпределени във времето така:
The Clifton Chronicles
Novel 1 (2011)
Novel 2 (2012)
Novel 3 (2013)
Novel 4 (2014)
Novel 5 (2015)
Явно си има договор с издателя - по книга на година за период от пет години.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 11:05 от delices8

# 43
Здравейте, благодарение на темата намерих в читанка книгата "Синовете на съдбата" и я прочетох. Има неща които не ми допаднаха особено но като цяло много ми харесва стила на автора. Дали някъде има качени и други негови книги? А дали някои от книгите са филмирани?

# 44
Eто официалния му сайт: http://www.jeffreyarcher.co.uk/
По "First among equals" има сериал: http://www.imdb.com/title/tt0090431/

Общи условия

Активация на акаунт