Отговори
# 270
  • София
Честити 40 дни на Стела на Чуузи!

Честити 40 дни на Ники на Руми!

Дарлин, картичките наистина са страхотни! Браво!

При мен конците паднаха около 15-20 дни след раждането и не усещах вече придърпване или дискомфорт.

Да ви пожерпя, че вчера Боян стана на 2 месеца.  newsm38
Имам чувството, че тези 2 месеца минаха много бързо, а той вече си е човече, което сякаш всичко разбира. Усмихва се, заглежда се все повече, опитва се дори да се глези, и да прави тъжни физиономии да го съжалиш направо. Вече като е буден си държи все повече главата направо, не на ляво или на дясно. Имаме трудности с лежането по-корем, явно не му е много удобно, но какво да се прави - характер... Гукаме и издаваме крясъци като делфинче, много е сладък - може половин час да си гука загледан в играчка или някъде другаде.

Варненки, как е ситуацията при вас. Успяха ли да поизчистят града... Дано времето малко се затопли, че да можем да извеждаме бебчовците на разходки.

# 271
здравейте и от нас вече на 40 дена за което се почерпете  party023 за здравето на Митко,ходихме на църква,прочетоха ни молитвата,после отидихме и на гости(в свекето)занесохме и питка,хапнахме пиинахме и се прибрахме в къщи(в нашия край така го правим)Даже успях и да си подремна малко че си имам помошничка(свекито newsm10)
Аз незнам за нормалното раждане но аз бях с операция и нещи ме наболява операцййката като кашлям кихам или при савсем малко напрежение дори и когато говоря понякога.Това дали е нормално? Thinking

# 272
  • Пловдив
Здравейте момичета. Да се отчетем след консултацията - 4400 гр и 55 см. или 1100 гр и 3 см растеж. В рамките сме.

Изписаха ни Вигантола, но по 4 капки. Искам да ви питам не е ли много и друга дава ли толкова?

# 273
nan4etobg, много е. Аз даже взех да се чудя, след коментарите на Ласи и Ета, че не дават, дали да продължа да давам.  Rolling Eyes
Но пък не взимам никакви добавки за кърмачки, не се и храня много рационално, та...Ласи дай едно рамо за прословутия Вигантол.
Съни, жив и здрав да ти е малкия Боян.  bouquet

# 274
  • Пловдив
Choosy и аз не се храня особено рационално сега с това избиране на храни и затова си мисля да го давам. Пък и с баткото имам горчив опит, бяха ни уплашили, че има рахит. Пък и докторката спомена, че напоследък луксации нямали, но пък с рахит имали доста деца. Бе ще давам, но май по две капки.

# 275
Мамчета да се почерпите и за здравето на Крис че станахме на 40 дни и днес в студа ходихме на църква, а после на консултация качили сме 1.5 кг и 4 см. - абе мъжка му работа.
Да са живи и здрави всички бебоци!
Инъче не ми остава никво време че нещо вече въобще не е кротичък и нямам време за нищо, а когато остане малко време лягам да спя! Но все ще се кротнат нещата и ще влизам по честичко!
Лека и доскоро!

# 276
Сега разбирам защо лекарите казват, че по нищо не ни личи, че сме недоносени, ми Паола е към 4 600 кг....дунда ще ми дойде:)
Вашите дечица заглеxдат ли се , малко съм се притеснила на тази тема...
МОля да ме добавите в скайп : delyan_vassilev
И във Фейсбук : Delyan Polina Vassilevi

# 277
Здравейте на всички мами с малки бебчовци!

Аз се бях включила във форума още от бременността, но от много работа и учене, а сега от рев и гладене на дрешки, не ми остана много време за "лаф моабет".

Все пак ви чета от време на време и ми е супер сладко като гледам какво разнообразие от бебета, а пък всичките с подобни проблеми.

Аз родих моето момче Алекс на 24.12.09 с нормално раждане, 3.200 кг, 50 см. Първият ни месец беше някак "турболентен", направо ме отнесе - аз бях с настройката, че най-накрая ще си почина от тази бременност и всичките задачки, ама къде ти.. Rolling Eyes

Котето има някакъв страхотен вътрешен часовник - от 8 до 12 сутрин и вечер не спи, през останалото време се буди на час, два. Сега го гушка таткото, та затова имам време да драсна един ред.

Във връзка с обсъждането на разни лекарства, които се дават на бебчетата - нашата лекарка ни предписа БиоГайа уж против колики още на четвъртия ден. Аз обаче не давам много редовно и даже забелязвам, че плаче повече, ако съм му дала. Confused

Честито на всички дечурлигчета на по 40 дни! Нека да са живи, здрави и да не плачкат много!

# 278
Изписаха ни Вигантола, но по 4 капки. Искам да ви питам не е ли много и друга дава ли толкова?
на нас също ни го изписаха, но само по 1 капка на ден    newsm78 незнам как е това, на мен ми се струва малко, но може би лекарството е много силно, незнам вече

# 279
Привет момичета,

АМи аз ви поизчетох, по темите които сте обсъждали, тъй като и аз съм от мамите с второ мога да споделям някакъв опит, където имам такъв!

За фонтанелата ... аз да си призная на първата ми бебка забравях нон стоп, и сега  Blush отново, а педи ми каза да давам и на двете, защото са доста дълги и слабички, но така и  не видях при София да имаше проблем ... а и тя беше с малка фонтанела, а сега Кристи дори незнам  колко е голяма  newsm78

За гърдичките и на Кристи са подути, но аз не се притеснявам от това, при София до първата годинка изчезна, това са повече женски хормони, които ние още в утробата си пренасяме на бебетата и те постепенно се нормализират, виж при момченцата това явление предполагам би било по обезпокоително, но за компреси и специални масажи ... не бих експериментирала.

Някой пита за операцията ... ами аз нито първия нито втория път не съм имала никакви болки и придръпвания ,,, може би след 10-тия ден ... абе направо забравям, виж затова пък гръб ме боли яко  Tired

А за цикъла ...  Rolling Eyes днес ми дойде ... бях забравила каква гадост е ... барабар със всичките му симптоми ... и как тече ... думи нямам, а лоиите ми се точеха капка по капка до преди една седмица ... та си починах мъничко и ... пак  Crazy

За заглеждането .. Криста много се заглежда, особено по кака си, която вдига невъобразим шум, и едвам опазвам малката от някой неволен тупаник или целувка тип конска  ooooh! но определено все още будуването ни не е много освен коликите, които в някои дни направо я разпорват, а други е супер и незнам на какво се дължи (да отбележа вече не кърмя и сме на НАН)

А нощем сме си на 3-4 часа ядене, по скоро денем прави по-големи паузи!

Пъпчици ... и от тях си имаме по челцето, но аз имам опит с пъпките и дерматитите и за сега тези не ме тревожат, доколкото знам са нормално явление!

Само за мамите с първо детенце да кажа ... момичета аз бях супер стриктна скъсвах си задника, не оставях бебка да плаче, стараех се винаги и всичко да е перфектно, изтощавах се на макс и на всичкото отгоре и депресия си навлякох, а и мъж ми само навиквах, близките си ги строявах като в казарма , мания за хигиена и да ви кажа ... сега виждам колко излишни неща съм се натоварвала ... затова съвета ми е давайте го по леко ... сега се чудя и се мая, а и с две се справям някак си ... но зарязвам маниите си да съм перфектна във всичко и само здраве да е  Wink

Е хайде отивам да се пробвам да поспя, че главата ще ми падне и лека нощ  Hug

# 280
  • София
на нас също ни го изписаха, но само по 1 капка на ден    newsm78 незнам как е това, на мен ми се струва малко, но може би лекарството е много силно, незнам вече

И на нас по една. 4 много ми се струва newsm78

Мимм, аз си я усещам операцията, не е точно болка, нещо като придърпване, особено като се натоваря физически или като изляза на студеното. Мен ме предупредиха, че е нормално 6 месеца след операцията да я усещам Peace

# 281
  • в огледалото на живота
ДОБРО УТРО !Закуската от мен!Днес имам малко ,,прозорче,,и използвам момента да ви чета!

# 282
Ха добро утро рано-рано и от мен!
 devi4ca тенкю за апетитната закуска!
Мойто от 1 час се мъчи да пръцка и реве май вече си изкара газовете, какво ли не го правих как ли не го въртях не излиза лесно пусти газ.. измъчи се детето   Sad
Лек и спорен ден на всички!

# 283
Добро утро и от мен.
Ние днес сме се надигнали още от 5 часа та чак сега заспа с много кандърми . Ама аз като съм тъпа и упорита та му давам само цица , то детето все си е гладно. Абе много ме е яд че толкова от рано ще спра да го кърмя и затова продължавам да си настоявам с поднасянето на гърдите. От снощи тамън 3 хранения го мъча само с кърма а то милото цяло нощ не беше спокойно и естествено и ние също. Сега му дадох да цокне Аптамил и така се успокои че заспа още на бибата.
Не мога да се примиря с НЕ кърменето. Направо съм се луднала  #Crazy и ден и нощ само това ми се върти в главата. От тая боза дето я изпих само ме боли корема по цели нощи . То не бяха супи , фъстъци, чайове на Хип изпих с литри , ама нейсе  #Cussing out
Иначе вчера след две почивки на циците , леко ме приболваха , но си бяха меки , само в горната част имах нещо като топче.
Кажете мами ако не кърмя редовно и дори да му давам да изцоква това което е произведено , какво правиме с циците , трябва ли нещо да взимам за спиране на кърмата , да чакам ли да премине и да мъча докато не си спре сама  newsm78
Качила съм още няколко по нови снимчици в албума , да ни видите какви сме дебелунчовци  baby_neutral

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 09:06 от udis5

# 284
Добро утро!

Хайде да почерпя - мойта Дари днес прави 40 дни Peace

(безалкохолни коктейлчета)                                                                                              (нещо полезно и не коликообразуващо)

udis5, добре е, че предлагаш само цица и си настойчива - не се отказвай!!! НО - СПРИ ФЪСТЪЦИТЕ!!!! Те са силни алергени! За кърма купи си суров сусам на зрънца и хапвай с лъжичката на ден по около 60-100 грама и ще видиш, че има ефект. Но го дъвчи хубаво, че да не го изакаш на зрънца - тогава няма да е имало полза и ефект. Пий по поне 2 литра вода (отделно и други течности - сокове, чай). Успех!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт