Отговори
# 285
udis5, защо не продължиш с опитите, ами вече мислиш за спиране на кърма? Аз бях в сходна ситуация, даже май още съм - имам моменти в които имам, има и други в които положението е трагично...Сега да чукна на дърво, мисля че съм ОК. Да ти споделя моя опит с всички възможни начини за стимулиране на кърма:
1. Ricinus comnis - хомеопатично лекарство, взимам го 3 пъти по 5 гранули
2. Чай на Hipp
3. безалкохолна бира
4. варено жито
Последните две мноого ми помогнаха. Разбира се да не забравя и течностите - непрекъснато се наливам, както и цедя гърдите до капка след всяко кърмене Confused
Друго много важно нещо е спокойствието, убедих се че нервите влияят пагубно на лактацията...
Е ако и това не ти помогне вече не знам, но не се отказвай толкова лесно Peace

# 286
как ли не го въртях не излиза лесно пусти газ..

Eй, много се смях с тоя пусти газ hahaha
Моя разбойник от вчера от срещата е много юзър френдли - пупу. Явно срещата с връстниците му се отразява добре - тъй де , скучае детето съмо със старата си майка и се изнервя Mr. Green Кютна се да спи още в мола, после не мръдна докато вземахме каката от ясла, събличах го - ами - спииии. МАлко позяпа жабите на шезлонга привечер и в 9.00 се наплющя и заспа. Направо легна, пръдна и не мръдна беше работата Laughing През нощта се буди само да яде е така до 8 ч Shocked
СЕга пее пак на жабите - чакам да заклепи наново, че да полегна и аз Mr. Green
Явно трябва редовни да станат тия срещи, че да ми е мирна главата.

Choosy, не знам душа какво да кажа за Вигантола - честно казано си мисля, че доста се спекулира с тоя рахит. Принципно диагнозата е 100% достоверна при направена рентгенова снимка - останалото са съмнения. Пък аз от години не съм чувала да се пращат децата на снимка, щото да се знае със сигурност има ли или не рахит - и давай - пий профилактично. Не че трябва да се ходи за щяло и нещяло на снимка - просто се събират данни за детето, преглежда се редовно и обстойно, търсят се признаци и ако се съберат 3 критерия - тогава вече се мисли за рахит. Дозата от 1-2 капки е в графата "ако не помогне - няма да навреди", но 4 профилактично - не са безопасни!
Така, че както решиш - ако ще си по-спокойна давай по някоя капка като се сетиш Wink

ТА тъй, отивам да си направя едно кайве, закуската на Девичка ще я гледам само на картинка, че съм на диета Laughing и да се чудя откъде да подфащам домашната работа

# 287
Дарлин хайде честита ви четириседневка тръгвайте сега по къщЯта да раздавате питка.  bouquet
 Удис пробвай с този тоник на Веледа за който бях писала. Май още никой не е пробвал от него. Моя приятелка тук го пи и каза че след това й се пълнели гърдите много. Иначе ако решиш да спираш кърменето си има хапчета, но трябва постепенно да намалиш предлагането на гърда до един път на ден и тогава да ги изпиеш.

# 288
Добро утро
може ли някой да пусне   декларацията която се дава с третия болничен/ на последната страница няма инфо/  и последващите документи
Благодаря

# 289
  • София
Здравейте момичета!
Честито на всички бебоци навършили 40 дни и добре дошли в светския живот.
Аз да се оплача, нашето момченце от една седмица стане ли вечер - полудява. Започва да плаче, да се върти, да пъшка. Като почна да го храня, яде малко и започва да пищи неистово. Мисля че няма колики, защото нито си свива крачетата, нито стиска юмручета, просто плаче. Дадох профилактично инфакол, та сега само пръцка. Иначе редовно си ака. През деня го няма този проблем, яде си спокойно, спокоен, но стъмни ли се, да не си покрай него и така докъм 11 часа, след което заспива. Тази нощ, понеже не се наяде, както трябва се буди за първи път в 1.30, в 4.30 и 7.30 да яде. Последно яде към 9 и сега спи, обаче е неспокоен. Няма сополи, температура, сух е, нахранен и въпреки това му е криво, но да предположим, че днес не му е ден. В 15.00 сме на ортопед - при Алексиев, да видим как ще мине прегледа, а вечерта аз съм на гинеколог.
Айде това от мен, лек и успешен ден!

# 290
Lassi, и аз забелязах тази зависимост - моят прави блестящо поведение в шумни компании или когато ни дойдат гости.
Явно ще е по-скоро "кръчмарска мебел", а не "къщно гърне" (няма на кого да прилича  hahaha)

Биби, из нашенско не се открива този тоник, мила. Както и в Европата. Поне аз не го открих никъде, освен в сайта, който даде  Peace

Днес мислех вече да изляза, а то пак натрупало сняг!  Confused Ще закача по едни ски на гумите на количката, амаха, писна ми този лешперлък!

# 291
Мами я споделете вашите мъже помагат ли ви в гледането че моя е голям серсемин и много много не ме жали , даже ми измисля задълж #2gunfireения,че сигурно си мисли че по цял ден лежа и гледам телевизия
И още едно въпросче - знам че е нормално да наддаде бебето в първият месец в рамките на 600-800 гр. , но какъв е горният праг - виждам че пишете за килограм и отгоре , и вашите бебоци колко са наддали

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 11:02 от udis5

# 292
  • София
udis5 , нашия татко много ми помага, ама и аз не го оставям Simple Smile

# 293
  • София
Мимм, Катрин, честити 40 дни на вашите бебчета!

Дарлин, честити 40 дни на твоята Дари!

Ласи, браво на Макса ще обича шумните компании. Иначе как мина срещата? Имате ли снимки?

Поли, радвам се, че Паола наддава толкова добре. Да е здрава и все така да радва мама и тате с добри резултати.
Боян вече се заглежда и дори мисля, че понякога спира за дълго погледа си върху предмети в червен цвят.

Aluin, как е Веда?

# 294
Здравейте мами,
Не съм писала отдавна. Embarassed Борито има ужасни колики,плаче по цяла нощ. Кака Йони през деня не спра....така че съм почти без сили.
За няколко дни мъжа ми беше в командировка и то се случи ,че точно тогава Йони се разболя и вдигна Т.
С радост ще прочета какво сте писали.....много целувки от нас. Heart Eyes И ще се постарая да съм по -редовна.

# 295
Здравейте  Hug
Поли, браво на малката Паола добре е наддала, а за заглеждането моя Иван също се заглежда и оглежда всичко наоколо, а от скоро се опитва и играчките да пипа ама понеже не знае как им удря по някой юмрук  Laughing
Мисля че и твойта Паола скоро ще се заинтригува от играчките, няма как да не устои на всичко шаренко около нея.
Дарлин честит 40-и ден на малката Дари   bouquet
Ласи, Макса сигурно ще е купонджия голям като порасне, а като гледам и на Етка същия ще да е  Wink
Udis, нашия също помага доста, даже и с каката се оправя, а и в домакинската работа се включва когато си е вкъщи  Peace
Ета и аз днес мисля да излизам, ама като гледам не иска да се стопли това временце, дано утре да е по добро, че трябва да посещавам и зъбар  Tired
Лек ден на всички

# 296
  • Sofia
Добро утро и от мен.
Честити 40 дни на малката Дари,  и на малките бебоци на Мимм и  Катрин, нека са  живи, здрави и много засмяни.   bouquet
Udis нашият татко много ни помага, изобщо не мога да се оплача от него. Много си ми е добър. Пу пу дано така да продължава.

Понеже нашият батко тази седмица си е при мен, ще ми се наложи да изляза все пак до доки да ни напише бележка за градината. Надявам се да се увеличи темп. поне до нулата.

# 297
Благодаря за пожелания на всички  Hug Току що се връщаме от църквата, а навън едно хубаво време, че чак започнаха да ми се въртят мисли за разходка Twisted Evil

udis5, нашия помага във всичко, даже и съвети за кърмене дава Peace
За наддаването - педи каза, че за кърмено бебе 800 гр на месец е нормално. Но все пак всяко дете има индивидуален ритъм на растеж.

# 298
  • София
valeske , не съм много наясно, ама на мен от счетоводството ще ми я дадат Peace

tinitka , успех на прегледите Peace

udis5 , таткото доста помага, но и аз не му давам много избор. Помага основно с  гледане и хранене на малката, става нощем, преоблича я, когато е нужно, мие съдовете, прахосмукира. Не смятам, че съм длъжна аз да върша всичко. Вкъщи се уморявам повече, отколкото като ходех на работа. Остави го сам мъжа ти един ден с детето и цялата къщна работа и друга песен ще запее Mr. Green

Я да ви питам: извеждате ли бебоците на минусовите температури? (за Колибри знам, там е ясна работата  Mr. Green )

# 299
Ние от сутринта двете хранения си ги направихме от цица  Joy Не е кой знае колко доволен , но щом сега заспа , значи горе долу се е напапкал. Може пък кризата с кърмата да е временно явление , очевидно се е случвало и на други , но аз изобщо нямам намерение да се отказвам , може и две капки да пусне ще му дам да си ги цокне  baby_neutral
Блазе ви за татковците , защото нашият много плака от радост когато се роди малчо , а сега се оправдава че много се уморява в работата и затова гледа да изклинчи. Това не-помагане ни организира много скандали напоследък  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт