Отговори
# 300
Привет  Simple Smile

Марлиин аз днес изведох малката и гледам да са около 0 -лата температурите навън, но покрай каката ми е трудно да сме само в къщи и само в дните с много ниски температури сме в къщи!

За надддаването е строго индивидуално, понякога по едро родените нарастват с по-малки темпове, а по мъничките в началото дърпат повече в теглото, при мен например е точно така  Wink

Удис5 ... няма да го жалиш таткото, моя също много помага, но когато се скътава си поисквам сама помощта иначе е невъзможно  Rolling Eyes , даже снощи нещо ме ядоса ... даде ми акъл как да съм къпела голямата щерка и аз му казах когато има идеи за нещата да се захваща и да ги върши и му обещах един ден отпуск-почивка, в къщи с двете даже без да домакинства, просто един ден, след нощ прекарана с Кристи  Naughty просто за да си почине от работата  Wink
Нооо немога да си изкривя душата де, освен че все акъл дава много помага, винаги е с една от двете на ръце или си играе, или пък домакинства ... снощи ако не беше той да приспи Кристи след няколко часов колико-маратон щях да припадна! Този цикъл ме изтощава допълнително - сили нямам  Tired

Тинитка ... аз да ти кажа според мен си имате просто яки колики, по описанието което даваш е само това ... не се притеснявай мисля че друг проблем няма, а понякога не сгуват крачета и не стискат юмруци, Кристи например ритка и търси да яде уж е гладна и протяга ръце да докопа нещо и пощи и реве, после заихне и наново ...
Кака и пък си беше класико ... така че и при коликите е различно!

На мен пък Криста днес много ми намали яденето, и коликите  и сутрин и вечер ги имаме, а тази нощ на мама златото  Heart Eyes ми направи подарък за изтощената ми душица, като я приспа татко и към 11.30 снощи та до 5 не е мръднала ... по едно време се събудих и си викам, бе я да я видя диша ли  Laughing  та паузата без храна бе 7 часа  #Crazy дано и други такива нощи да имаме!

Един въпрос: правите ли гимнастики и масажи, че не помня кога ги започнах първия път  newsm78

# 301
Ееех, момичета, дойде най-после и моето време да се разпиша в Родени! Честити месечинки, 40-дневки и двумесечинки на всички достигнали ги! Моят Митко утре става на 2 месеца. Такова кротко бебе - пу-пу - на всекиго пожелавам. Жалко само, че в тази заснежена обстановка няма как да се развеем по улиците.
Митко наддава с по около килограм на месец. Храним се с Фризолак, тъй като не може да суче заради проблема с небцето. Затова пък сигурно ще сме първите, които са се научили да се хранят с лъжичка  Simple Smile
udis5  опитай всичко, само не го взимай много навътре ако се наложи да дохранваш, защото първия път именно с такъв проблем си навлякох страшна депресия. Бях готова да уморя детето си от недояждане, само и само да кърмя. Да, ама не. Ядох и сусам, и жито, и боза, и прясно мляко, и орехи, и се разхождах с шишето с водата, но уви...кърма в повече не ми слезе. Но пък какви козунаци заформих около цялото си тяло, няма да ти кажа. И до ден днешен си ги нося - около 25кг. Това обаче, че не е достатъчно кърмата, съвсем не означава, че трябва да спреш да кърмиш. Аз се мъчих три месеца, докато един ден просто вече нямаше и капка. Бебка не ми се е отбила, цокаше си до последно. Само дето накрая съм играла ролята на залъгалка  Laughing Сега пък заради всичките ми тревоги и притеснения, при всичките ми усилия, успявах да изцедя по около 5гр за 1-2часа. Реших, че не си залужава. Изцеждах в устичката на Митко капки, докато можех и давах АМ. Слава Богу, наддава си добре човека, няма колики.
Поли, ако бебка си движи очичките с движението на ръката ти, мисля, че няма от какво да се притесняваш.
Ей такъв дълъг пост досега не бях писала. Хайде, до скоро и да слушате много малките сладунковци!

# 302
Добър ден на всички!
Първо честити 40 дена на всички бебоци!Да са здрави и щастливи!
Гледам за помощ от татковците се разправяте,ами моито мъж да ми е жив и здрав/умря циганката/.Страшно много ми помага и с двете деца,когато се роди Коката само той го хранеше и общо взето не даваше много много да го пипа някой друг.Саде памперси не сменя ама това да ми е кахър.Днес например е станал в 7.30 да нахрани Дария и да омеси една питка,че моите ръце са ...... Mr. Green.след това сготви и пусна едната пералня.Сега отиде с баткото на разходка,а после понеже си покани гости и ще им готви пак.ПУ-пу-пу чакай че да не си го урчасам нещо.Е да не мислите че не дава съвети ooooh!,ма си мълча при толкова помощ от негова страна само кимам разбиращо и го пращам по направление Whistling.
Ева78-гимнастика правя много рядко на Дария,незнам дали ти беше казала,но и аз не се престаравам този път много.С второ дете верно си по-спокоен знаеш кога и как да реагираш.Е зависи пак има неща с които не съм се сблъсквала с Коката и са ми непознати,е тогава съм като ударена с мокър парцал Crazy.
Сега отлитам,че свикито е тук и ако не отида поне да кажа "Добър ден" пак ще съм лошата снаха Mr. Green
Лек ви ден

# 303
  • София
Ева, аз започнах гимнастиката.
Педито каза, че щом е ударила 4 кг, вече може.

# 304
  • Sofia
Привет,
за гимнастиките - и ние ги започнахме вече. Така си спомням и от първия път като направихме 1 месец и започнахме, та сега не съм чакала да ми кажат - направо действах. Като ходихме на ортопед и той потвърди, че можем да си ги правим.
Изтървах разходката за съжаление - тъкмо паднаха температурите, а малкия мъж взе че заспа. Но нищо ще има други дни.

# 305
udis5, яж сусам бе жена - написах го. Започва да се получават положителни коментари от всички, на които съм им го казала, че при мен действа.

Eva78, и ние започнахме с гимнастиката наскоро.
Marleen, още на 3450 гр на преглед ни каза педи, че може да правим масаж и гимнастика - на 26 дни беше тогава.

# 306
Честити 40 дни на Дари на Дарлинг. Да е жива, здрава, много щастлива и късметлива. Да е търсена и обичана.
Честито и на мим, и Катрин. Да са ви живи и здрави дечицата.
Ласи, на Стела и изписаха 2 капки Вигантол профилактично. Аз уж ги давам, ама те половината остават по лъжицата. Значи, нема се кося, ако пропусна.  Hug
За разходка и аз си мечтая, но още ден-два поне да се вдигнат над 0 гр. температурите.
На нас за масаж ни казаха при 4200 тегло, беше на месец и два-три дни.
Напоследък много партизанската минавам, ама много ми е ревлива Стела и за почти нищо не остава време.

# 307
  • Варна
Привет и от мен!
Днес бяхме на първата си консултация и за 20 дни сме качили 750 гр и сме пораснали 2 см. Само на кърма сме си, цокаме горе долу на 2-3 часа. Вечер постоянно търси да цока нещо милата, даже се чудех дали ми стига кърмата, но докторката каза че всичко е наред. Щом е наддала толкова. Сутрин пък задължително съм се разтекла, толкова ми се препълват гърдите. За стимулиране на лактацията пия много течности, чайчета, вода, сокове. Но не се тъпча много, даже забравям да ям някой път. Гледам да отбирам храните заради коликите с което предизвиках гнева на бабите. Как тъй нямало да ям кисело зеле......, що нямало в хладилника прясно мляко и т.н.

udis5 не се отказвай от кърменето. Мисли положително, че ще се справиш, пий повече течности, слагай повече на гърда и ще се справиш.
Нашият татко също много помага, къпе я той (голямо желание има), пък аз я обличам. Често той я приспива на корема си, гушка си я и много й се радва. Готви, оправя в къщи - не мога да се оплача.

tinitka и ние сме с такива симптоми от 3 дни. През деня е спокойна и спи, пък вечер ревтуни, пъшка и охка. Постоянно иска да яде. Явно са си колики, защото много й къркорят червата, по-силно и от моите. Давам разни капки, ама нищо видимо не помага.

# 308
  • тук
добра вечер
завиждам благородно на Ласи - на моя младеж му действат възбуждащо явно - едва го преспах снощи,
но пък спа яко, не мога да се жалвам; така че днес бях свежарка - прекарах към 4 часа в салона и се сдобих
с прекрасен нов сноуборд (че със златно даже  Blush ) изцедила съм 150 мл. кърма и сме пушки за пистата утре
междудругото пристигна ми блузата за кърмене - у английско S размера не го разбират много явно, но ще си
я нося, какво да правя...

# 309
  • София
Здравейте отново от мен. Да се отчетем - прегледа при ортопеда мина за около 15 минути. Не зная кой напред беше писал, че Алексиев не обяснявал. На нас ни обясни какво гледа, защо го гледа, показва ни и на ехографа, като обясняваше, че всичко е наред. Здрав, нормално развит, без проблеми. Показани и гимнастика, друг е въпроса, че нищо не запомних, добре че са филмчетата в интернет.
Eva78, dori_ta  благодаря за съветите, и аз давам инфакол, ама пак си е кисел. Мен ако питате червата къркорят непрекъснато, имам чувството, че чувам млякото как слиза по тях и как излиза (това в кръга на шегата), ама вечер е голям кривундер, ноооо наш си, ще си го гледаме.

# 310
Да взема да драсна и аз някой ред, че се загубих...ма като се гледаме сами, баби няма, така е.

Таткото
помага, ма и не спира да се вайка, че видиш ли нямало кой една манджа да сготви, криво му е на човека, че нямаме баби да помогнат макар и за няколко часа. Но наистина не ме е оставил, ако вдигна тел и той е навън дохвърчава веднага.

Вагинтола давам по 1 капка, сутрин към 8.30 преди храненето в 9 като капя с капкомера направо в устата на Димана.

Коликите ние даваме Лефакс, този немския през деня на всяко хранене, а през нощта спирам, и да не се хваля, ама откакто спрях Саб Симплекс детето не е запечено, ака си по 1 път ама всеки ден. Засега уж се успокоява от коликите, ма ни свършва та поръчах още две шишета. Да има, че не искам да го сменям с друго.

Някой беше писал че бебето много плачело/Пищяло/ вечер и не иска да се храни. Димана ми го прави този номер понякога , след баня... явно се превъзбужда и пищи, като захапе биберона се дави, почервенява.... абе ужас. Не е всяка вечер, но в такива моменти ако не мога да я успокоя, спирам да я храня и бам у кревата.... Така или иначе в 12 пак плющи.

Днес се обадих на Моето педи да я питам за ваксината превенар и тя уж много знаеща се пише, ма на...не я беше чувала...вика ще проуча и ще ви се обадя Crazy...ще взема да запиша за една детска докторица bowuu

друго...друго... newsm78 Етка мерси още веднъж, че ми помогна да си намеря количка за бебка и то на далавера...много ги обичам далаверите аз smile3508

в момента има една количка много изгодно в този сайт ама е за момченце в синьо....е тежичка е, ама здраваааа...за който си търси

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 95375_10001_14051

от 449 паунда е намалена на 169  #Crazy Shocked Shocked...остават три дни до края на промоциите, та не й се назландисвайте много много  hahaha

Искам да ви питам в колко часа будите децата за къпане? При нас Димана винаги заспива към 18.30, 19 часа и после се налага да я будя  за къпане към 8.30 или 9 часа. А тя толкова дълбоко спинка тогава, къса ми се сърцето...ма къпя, яде...и после през нощта се буди за около 15, 20 мин към 12ч. и 3ч. за папане, иначе спи.  Мислила съм си да я къпя по рано преди 18, примерно, ма не знам дали няма да и наруша спането през нощта...да вземе да бодърства, че тогава  newsm78 да му мисля... дайте мнение моля

# 311
Амбър за къпането мисля че ако я къпеш по рано няма да пречи на съня на малката, а и щом заспива преди къпането пробвай и сама ще видиш как е.
Ние го къпем понякога в 18.30 понякога в 21.30 и не му пречи на нощния сън  Peace
Лека вечер

# 312
Marleen  ;-)q , позна  Flutter Peace

Днес моят младеж отчетливо и супер ултра сладичко ми каза официалното си първо "аГУ" - мама се разтопи и размаза от кеф!!!
Последва серия от 7-8 гу-та  - направо си спретнахме един 5-10 минутен разговор съпроводен с хиляди усмивки!!! Това ми беше най-прекрасното за тази седмица  Hug Grinning.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 00:09 от Collibri

# 313

Пие един куп лекарства, хвърля усмивки и изучава всичко и всички... ето я и нея, а тук след l … 72;не
Все още не сме нацелили баш вярната биба така че хем да се дърпа лесно хем да не се излива в гърлото и да дави, но лека полека ще се справим със всичко...  Ще се напаснем един към друг...

Сега сме на 3 часов режим - 6, 9, 12, 15:00, 18:00, 21:00 и 24:00 последно хранене.. малко е трудно да се спазва понеже тя понякога яде по 1 час и после 1 час се кефи на всичко наоколо и после спи само един час и трябва да я дигам.. а така хубаво си спи.. понякога изобщо не ми се иска да я будя ама спазваме режима заради лекарствата които пие и положението в което се намираме.. 
на кърма сме, но и изцеждам с помпата.. може да пробваме да се кърмим по натам.. че доскоро я хранеха със сонда и да не си насилваме късмета.. не трябва да я уморяваме..

За къпането - нещо така стана че го правиме сутрин в 9 - 9:30..  когато е светло и топло.. струва ми се добре

На моменти ме хваща голям страх от всичко.. Добре че ми помагат много - Сашо е на линия постояно, майка му е тука на гости тази седмица и наистина върши чудеса жената (4 деца е отгледала)... майка ми и тя се опитва да е в час ама просто не и се удават толкова тия работи.. и така полека лека се адаптираме..

в понеделник сме на преглед и ще видим как се справяме..

а каква е тази фейсбук група за която говорите?.. нещо съм изпуснала да видя как се казва..

Поли, радвам се че Паола се оправи Simple Smile.. аз май го видях Делян пред неонатологията на Университетска (Веда там лежа).. може и да не е бил той де.. ама после като прочетох че сте имали бронхолит и направих връзката..

Darlin това със сусама ще го пробвам.. че като че ли ми намалява кърмата

Лека нощ на всички..  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 23:03 от aluin

# 314
  • София
aluin , много лъчезарно детенце, направо се просълзих от умиление към малката душичка Hug
Сигурна съм, че ще се справи с всичко, ние стрелците сме много борбени и не се даваме лесно (а тя е и на една дата с мойта Лилия) Praynig Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт