Отговори
# 330
  • sofia
Наистина времето е страхотно, а снега пухкав. И Коко спа на слънце, което е толкова необходимо за тях сега. Ако не трябваше да се прибирам още щяхме  да сме навън. / Сигурна съм че Дамян днес ще откара цял ден навън./ Grinning

Да споделя какво ново забелязах при бебо /сигурно и вие сте го забелязали/ вече започват да му се насълзяват очите когато плаче, дори потичат малки сълзички. Много жална картинка Sad. До сега плачеше без сълзи.

# 331
аз изнесох термометъра да видя колко градуса е навън и показваше +11 , колоко е вярно не знам но наистина с това слънчице си е топличко/ в сравнение с предишните дни / . Затова и ние излязохме на тераската на слънчице и на него му хареса. То направо е грехота на това слънце да се държи само вътре детето-завихме се хубавко и хайде на въздух.
Иначе за сълзичките - нашето момче си ги пуска още отдавна , което и на мен ми е чудно защото е мъничък още , а и на всичкото отгоре се хили - може да е просто някакъв бебешки рефлекс , ама на мен ми прилича на усмивчица - даже понякога ми се струва че всеки миг ще пусне и гласче към усмивката Heart Eyes

# 332
  • София
Привет,
връщаме се от разходка, този път с кенгуруто и, разбира се, пак беше проспана цялата Mr. Green

mezzatr, това хъркане и хърхорене го има и при нас, споко Peace

Къпането,- различно, около 21-22ч попринцип.

Иначе усмивките и гукането ги раздава смело от десетина дни и всички много се кефим Simple Smile

Сълзи няма още, докато каката пускаше крокодилски от самото начало Mr. Green

# 333
Хайде почерпка,че ставаме на 2 месеца!  Flutter

Аз започвам къпане и приготвяне на двечките вечер към 20:30-21.Така Ади цока към 21:30-22 и изкарва до 4-5 ч.  Wink
Вигантол нещо и на Лизка не давах редовно,и сега.Иначе е по 2к. нашата рецепта. Wink
Усмивки раздава от доста време,а вече и едни звуци сладки. Heart Eyes
Заглежда се и тя-много харесва дрънкащи играчки и много им се смее. Joy
Сълзи от началото си има,Лизи май по-късно започна да ги рони.
Масажи и гимнастики й правя,но не много стриктно. Whistling
Ми май това е за сега.
 Hug на всички!

# 334
при нас педиатърката си тръгна току що - каза че добре си било детенцето , че няма нищо страшно в това да си го храня с Аптамил / за мене е направо трагедия / и ни изписа по 2 капки Вигантол. Обрива по личицето се оказа наистина т.нар родилна екзема и вече започва да се скрива , изписа ни някакво олио по малко да ги мажа за да не хваща коричка и това е. На 9 ти сме на първа консултация и ще ни слагат и първата ваксина

# 335
  • София
udis5 , ще кажеш ли какво е олиото?

# 336
цинково олио - не питах от къде да го взема но е логично и по всяка вероятност от аптеката  Grinning

# 337
много ми беше приятно да изчета хубавите ви постове с разходки от днес!!!!

Ама временцето беше божествено!!!!!! То грехота просто да не си покаже човек нослето!
Накефихме се на макс - няма киши много много, снегът пухкав и прекрасен, а слънцето невероятно, мек въздух - просто чуууудооо!!!
Естествено изкарахме навън през целия ден, а следобяда го оставих да спи навън, а ние с Ели се умопомрачихме на снега в НСА - пускахме самолетче и шейна - страхотна веселба си спретнахме  Grinning.

А ако още някой се чуди дали може да си извежда детето - просто се сетете за нас и вижте че нищо ни няма  - нито сме се поболели  -пупу - нито нещо друго - бебчо спи цялата зима навън, и е пропуснал само 2-3 дни досега, в най-големите студове, когато дори моят термометър показваше под нулата  Laughing.

Бъдете по-смели, защото това е най-хубавото за дечковците  Hug Flutter

Heart Eyes

Браво ,Джени ,за кърменето! Направо махай тая добавка и до 1-2 дни ще ти се урегулира и кърмата - явно имаш млекце  Peace

Веда е голям бонбон! Алуин, пиши как сте си  - многооооо ви се радвам!

Ние се къпем по нощите - 23-24ч... просто тогава и татито вече си е вкъщи, и сме се наяли всичките и бебо се е събудил преди голямото спане - та после спи като чипкан по 6-7 часа до сутринта .

гукането ми го прави вече на всяко будене  Mr. Green Heart Eyes, толкова ми е щастливо от него!!! И как ми се смее - толкова общително мече си имам  Hug Flutter, направо обожателно хлапенце!
Аз се разтапям  - целия ми ден минава в очакване на поредната комуникация с него - толкова е приятно!!!  Grinning Grinning Grinning Grinning

# 338
Здравейте,

За сълзичките и ние пуска ме отдавна, педи каза, че когато има сълзи значи страда и найстина е много жална картинка. Много ми става мъчно за Валя когато си мия цицата, а тя се къса да реве и като я погледна обляна в сълзи.
Масаж правя от нач.педи така каза, а и си купих една мн.полезна книжка, двигателна активност на бебето и там подробно е описано масажи и гимнастики до 1г. (като имам повече време ще опиша у-ята).
Вигантол и аз давам по 2 капки.
Алуин - Веда е страхотна, да ти е жива и здрава!
Моята беба също има пъпчици по лицето, много ситни, релефни и червени, дали е нормално според вас?
От доста време се каня да ви се оплача от пелените Пуфис, не знам защо толкова ги хвакят, но ако сте чували израза УАКАН ДО УШИ аз го видях нагледно (при полужение, че сменям памперс след всяко хранене, че и по-често ако се наложи), може да има и доволни майки, но това е моето мнение.
Имате много поздрави от Лимонката, вчера се чух с нея, вече си е в Б-я и като си пусне нет ще пише.
Вчера си взех още един изпит, остават още 2, практика и ЖиЗ пролетта държавните.
И ние си направих ме разходка, даже по една време се подхлъзнах и щях да падна, щеше да е дилема, щото бях ме със слинг Mr. Green
Отивам да сменям памперс, че току що си направих ме ако.

# 339
  • София
Здравейте сладурки,
Алуин, Веда е страхотен малък бонбон!Жива и здрава да ви е малката принцеска.Влизай да споделяш как се справяте с гледането.
Валеске, дай ми мейл да ти пратя декларацията, която искаше.

# 340
Май на първа страница има линк за тия документи. Peace

# 341
Браво ,Джени ,за кърменето! Направо махай тая добавка и до 1-2 дни ще ти се урегулира и кърмата - явно имаш млекцe

Mного гладно това моето детенце вечер преди по-дългия нощен сън. Много реве, ако не се наяде добре. А пък и аз вероятно вечер вече съм напълно изцедена и след като се помъчим малко и на двете гърди давам формулата. Ама и на това съм доволна. Поне през деня имам толкова, колкото да не реве и да спи спокойно и дано това означава, че й стига.  Wink
Ще видим и как наддава след 10ина дни, че напоследък наддава, но в долната граница - по 20 гр. на ден.

Днес ни се появиха колики незнайно от къде, поне на такова прилича. Криво й е и иска само на ръце. А дали може да й е така от ваксините, които сложихме преди 2 дни. Но няма Т. Confused

Не искаше да яде и в резултат ми се запуши едната гърда. Стана на буца. Правих врели душове, слагах компрес от зелев лист, помпах, студени компреси след това - нищо не помогна. Дори пих болкоуспокояващо от типа на парацетамола. Накрая я излъгах да захапе или вече беше страшно гладна и реши да суче. За 10 мин. ми изсука буцата, но гърдата още ме боли.

Запушване ми се случва вече няколко пъти и все малката ми акулка ми помага да се преборим с буците. А как да предотвратя да стигам до запушване се чудя?  newsm78

# 342
  • Варна
Добро утро!
Много се радвам за Веда и aluin да се гушкате и радвате една на друга.
Само аз ли не се радвам на този пусти сняг...Като едно истинско морско чАдо
не понасям студа и зимата, изнервя ме, иде ми да заспа зимен сън и да стана,
като пукне пролет. Ей, на вчера с ет-ка затънахме в снега, че се наложи да
ни побутнат "любезни" граждани.На варненци 10 дена сняг им идва нагорнище,
всички са кисели и нацупени...дай ни плаж, море и голи кълки па ни гледай сеира.  Wink
Честит втори месец на:
Андрей на  Ета
Емил на  Oska
Михаил на  milena 1976
Андрей на Бубулинка
Андрей на  Fior да са живи и здрави момченца и първа родост за мама  Wink

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 08:09 от evil

# 343
Ей, ама верно ужасно сме се окопали в сняг във Варната и тъй като гледам, няма изгледи скоро за подобрение.
Колички-молички, малки и големи, ама накрая излизам със слинга, щото няма такова бебешко превозно средство, дето да върви на 40см мек и разкишан сняг  Close
Абе те колите масово закъсват (както ние вчера), пък за количките какво остава... Ще го возя в шейничка накрая Андрейчо  hahaha

Моето гугутче започна да приказва много рано, още към НГ ни събуждаше с гугукащи песни и набор от усмихнато-учудени физиономии. Криси и София си умират от кеф и се стараят да измъкнат от него всичкото "агу", "гррр", "бу" и "ауу" на което е способен.
Обаче много бързо му се изтощават батерийките след такива беседи, милия  Simple Smile

От няколко дена наблюдавам ново 20се. Оглежда си юмруците внимателно, па вземе, че се прасне по лицето както ги зяпа и подскача стреснат  hahaha Само за скрита камера е!
Също така като му доближа нещо интересно и ярко, протяга ръчичка с отворени пръсти и непохватно го попипва.
Явно на дневен ред е грубата моторика  Simple Smile Ще разпъвам активна гимнастика (само дето още не съм му я избрала)

Хайде честит втори месец на мъжката ни група днес! Да са много здрави!   bouquet

п.п. Да си използвам поста да покажа каква я свършихме с evil вчера (освен че бутах кола за сефте  Mr. Green)

зайчето Да … 95;ко
разноочко
младите ти … 72;си
Андрей & Йо& … 76;ан

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 10:48 от eta

# 344
Здравейте
Етка, супер сладури са малките господа, направо да ги схрускаш  Heart Eyes
А за грубата моторика и ние от скоро удряме юмруци на играчките и грубо ги придърпва към себе си и след това не знае какво да ги прави  hahaha
Но още не си е удрял юмрук в лицето  hahaha
Вече разбира и кога не го гледаш и почва да се закача като издава смешни звуци и като го погледнеш почва да се смее  Heart Eyes
Пожелавам на всички хубав уикенд, а Варна дано скоро да се отрие от снега  Hug

Общи условия

Активация на акаунт