Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 85 980
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Пепика,дядо хаджия, пак сте се развихрили с вкусни изпълнения,топла питка в студеното време,ммммм.... Peace
И разкошните кифлички на Марабу/които аз все още не съм реализирала/ са пак на дневен ред.

# 196
  • Разград
Бързи кифлички със сирене и кашкавал

и отвътре

# 197
И ся квоооо? Ще си мерим кифличките ли  Joy Joy Joy  smile3503 Мах-мама изглеждат страхотно!  newsm51 И понеже  пише , че са бързи , много те моля сподели рецептата.Тази нощ пак имаше топли кифлички у дома - със сирене и с мармалад.Ей сега ще смъкна снимките от фотоапарата и ще ви ги покажа.

# 198
  • в моя свят
Ето за какво стоях аз днес в кухнята цял ден.5-ти опит за козунаци и вече съм сигурна коя е моята рецепта  Simple Smile  Не се вижда много добре на снимката,но се получиха супер конци.Вече мога да кажа,че се успокоих и надявам се до Великден да не си намирам поводи за месене на козунаци(че тези 5 пъти са в рамките на един месец).

Видях само едни вкусно изглеждащи кифлички и се връщам да ви чета,че цял ден не съм отваряла темата.

# 199
  • Разград
Капри,благодаря  bouquet

Бързи кифлички

2 чч топло прясно мляко
1 чч олио
1 кубче мая
1 чл сол
брашно

Маята се разтваря в част от прясното мляко+1/2 чл захар,разбърква се и се оставя за 10 минути на топло.Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто,от което веднага се оформят кифлички или нещо друго.Не се оставят да втасат,веднага се намазват се с разбито яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Мечта,разкошни са направо,браво.  bouquet

# 200
  • София
дядо хаджия, тутманика изглежда страхотно, а не се и съмнявам че и вкусът му е такъв Grinning

me4ta22 , и тук да кажа много хубави са ти козунаците и конците се виждат Peace

max-mama , супер кифлички. Записвам си рецептата и при удобен случай ще се пробват Peace

# 201
Мах-мама , благодаря за рецептата , утре сме на твоите кифлички ! newsm51

Ето и днешните.Тези са със сирене, онези с мармелада не станаха за снимка,  макар, че бяха по-вкусни и се ометоха за норматив .Има ли чалъм мармелада да си остане вътре? Уж залепях крайчетата , но във фурната се отвориха ииииии  ooooh!

Въх , щях да забравя дядо хаджия ! И тутманика ти е страхотен и оная погача с ябълката , за която още чакам рецептата  smile3506

me4ta22 , така се става майстор , с много повторения и упражнения  smile3503 Козунака ти е супер newsm10

# 202
  • Разград
Капри,чудесно изглеждат кифличките ти.  bouquet Това раираните кифлички на Марабу ли са?

# 203
  • Варна
Айде сега пък вие и кифлички ли  Simple Smile
Много пухкавки сте ги докарали   bouquet
Защо така си мисля, че докато дойде Великден май вместо питкена темата ще стане повече козуначена и кифличкова  Laughing
Мечта споделЯвай бързо и ти рецептата за козунака, че и аз съм още в процес на проби и събиране на рецепти  Wink

# 204
Капри,чудесно изглеждат кифличките ти.  bouquet Това раираните кифлички на Марабу ли са?

Да , малко по-напред съм дала линк към тях .Експериментирам с плънката само newsm03

# 205
  • в моя свят
    didnik рецептата за козунака е на Биляна(нейна е и рецептата за болярската пита).Не мога да я открия сега,тук във форума беше някаде.....Във великденската тема също ме питаха за рецептата.Аз съм си я записала в тефтера,но днес го дадох на комшийката да си преписва рецепти и сега не мога да го напиша.Рецептата е за много голяма доза с 2кг. брашно,но аз намалям за каквато доза искам.Скоро като ставаше дума за козунаци тук в темата бях писала,че за сега съм най-доволна от тази рецепта,защото прясното мляко и захарта първо се варят на котлона.Така захарта е напълно стопена,а Пина като даваше съвети за козунаците също каза,че захарта трябва да е добре стопена.Тестото стана много хубаво и цялото на мехури.Въобще препоръчвам рецептата.Ако не открия линк утре ще напиша рецептата.

И тези раирани кифлички изглеждат чудно   bouquet
    [/list]

# 206
    • забравих си мисълта...
    Разкошни творения виждам. Браво момичета, аплодисменти  smile3501!

Месеница по рецепта на Сладка Хапка.

# 207
    • Варна
    Како Вени за теб също много  smile3501, че както все още не ти се е оправила ръката.
    Мноооого добре си се справила   bouquet
    me4ta22 аз я имам тази рецепта   bouquet
    Подбрала съм си няколко и ще ги пробвам и аз една по една, ама ще гледам да е на по-голям интервал от време защото няма кой да ги яде толкова много даже малките дози  Wink
    А разтопяването на захарта аз го правя на микровълновата - там си загрявам хубаво млякото, че и яйцата. Става бързо и хем не е много вряло, на всички рецепти така процедирам, че и аз четох че трябва хубаво да е разтворена захарта  Peace

П.П. Мечта ето намерих я рецептата за козунака на Биляна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210110.msg4570723#msg4570723

# 208
    • в моя свят
    didnik благодаря за линка с рецептата   bouquet  Аз обаче го направих с локум и единственото,което съм променила е,че ползвам само мас и олио в равни количества за козунак.Един път само пробвах с масло и нещо не ми хареса резултата,а и маста в козунака не се усеща въобще за разлика от пиките,където има лек дъх,но пък аз съм привържаник на маста.

# 209
    Влизам да се отчета -кремвиршките станаха великолепни и изчезнаха много бързо Laughing..уникална вкусотияяяя..
    другия път съм и аз "за" двойната доза и ще разнообразя с кашкавал и сирене.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт