Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Bulgaria-Italia
Кренвиршки и усуканици някакви със сирене от Супер тестото за кифли на Лабрекс .
Мноооооого сполучливо  Peace
Лабрекс...отново за теб   bouquet  bouquet  bouquet

# 256
kasier , ако знаеш пък на мен колко сполучливи ми изглеждат тия прелести на снимката с тая апетитна коричка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, да имаше как да се поприсегна...... Embarassed Разкошни са!  bouquet

# 257
  • Bulgaria-Italia
kasier , ако знаеш пък на мен колко сполучливи ми изглеждат тия прелести на снимката с тая апетитна коричка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, да имаше как да се поприсегна...... Embarassed Разкошни са!  bouquet

Нямах никакво време ,та именно затова избрах тази експресна рецепта .И на всичкото отгоре ги втасвах само 20 минути ,защото включих фурната на 60 градуса ( уж само за малко да се затопли),забравих да я изключа и те започнали да се пекат,че не ги и бях намазала с яйце  ooooh! ,извадих ги и мажейки си мислех как прецаках всичко . Имам чувството,че станаха на магия .
като Венетта и аз се чудя сънувах ли ? месих ли ?  Laughing

P.S  Пък и да имаше как да се пресегнеш .....вече няма за какво  hahaha

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 16:38 от kasier

# 258
Само да не ви изгубя,че много бързо върви и тази тема, пълна с прекрасни питки,кифлички и какво ли още не  Hug

Типови питки с плънка

# 259
  • Разград
Лабрекс,Венета,Капри,Касиер,Нордина,браво на вас  bouquet Чудесни произведения,момичета. Peace

# 260
Влизам да се отчета с мекичките от тази сутрин

Тестото е по мой вкус, с наличните в хладилника продукти:

150 мл. прясно мляко
100 мл. вода
3-4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
3/4 ч.ч. олио
1 бр. суха мая
брашно около 600 гр.

Покрай вас изкарах цял онлайн курс по месене и особенности на тестото   bouquet Това са първите  домашни мекичета , които правя и мога да ви кажа , че нямат нищо , ама съвсем нищо общо с тези от купеното тесто.Снощи замесих тестото , вързах го в омаслена торбичка и оставих в хладилника да втасва.Сутринта изпържих страхотни , много крехки и нежни мекичета , мекички и в същото време  леко хрупкавки...мммммм....

nordina , страхотни питки  newsm10

Питко Любопитков пак пощуря... smile3503  от известно време тук-там  попадам на рецепти с вит. С. До сега ги подминавах , но днес прочетох , че вит С се добавя в тестото като подобрител .Някой да има идея за какво става въпрос ?

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 21:17 от kapri_z

# 261
  • забравих си мисълта...
Kasier, Nordina, Kapri_z, вкусно, много при вас   bouquet  bouquet  bouquet.

Днешната  месеница стана чудесна, но и аз мога само да я гледам на снимка. Докато занеса на дъщеря ми половината и като се върнах, даже беше и почистено...и трохи нямаше.

месеница

# 262
  • Bulgaria-Italia
Венета ,страхотна е станала . Представям си вкуса и ...мммммммммммм    chef  bouquet

Нордина
,хлебчетата изглеждат много примамливо вкусни   bouquet

# 263
Moмичета,моля ви да ме насочите към някоя сполучлива рецепта за вкусна пита.Предпочитам да е с кисело мляко,но същевремнно да е леко сладка и на конци,ако може да не втасва 3-4 пъти Crazy Просто нещо ефектно и не много времеемко.Ще меся в машинката и сигурно ще трябва на няколко пъти че тя ми е до 1кг.
Насъбрало ми се е доста кисело мляко,а пък питката искам да се получи добре че ще я подарявам.
Благодаря предварително Hug

# 264
Moмичета,моля ви да ме насочите към някоя сполучлива рецепта за вкусна пита......

Дес, мисля, че ще ти свърши работа чудесното (и много любимо мое)тесто на мах-мама. С кисело мляко е, втасва само един път и стават превъзходни на вид и вкус питки от него.  bouquet

Ето една от многото мои питки с това тесто.

# 265
Здравейте, пак прекрасни питки сте замесили   bouquet
jlia labrex  rossonera   kasier   nordina   kapri_z    Venetta много вкусни неща сте сътворили поздравления  Hug
Аз да ви покажа срама си  Embarassed Embarassed Embarassed, за първи път ми се случва да не ми стане питка, не ми втаса, аз обаче инат -  изпекох я и я хвърлих после разбира се  Embarassed /така и не разбрах какво стана, дали маята беше стара, какво ли  newsm78 newsm78 newsm78, дайте съвет Praynig днес сигурно ще пробвам пак,че мира не ми дава провала ми/
Та ето я

# 266
vesi_nn , не знам защо си я хвърлила newsm78, и на двете снимки ми изглежда добре. Възможно е и маята да ти е изиграла номер, но аз поне по снимките не мога да реша какво не е наред. Embarassed

# 267
labrex то вярно по снимките много не личи, но от яд не снимах отвътре тогава щеше де се види, че не става за ядене  Sick. Не се наду изобщо и стана една твърда и глетава, абе провал  Embarassed
И аз си мисля че е от маята, защото си я правих както винаги, тестото е на max mama Hug, винаги ми става, но сега кубчето мая го бях отворила преди два дни, сложих го в пликче да не съхне, но явно нещо съм я развалила  Banghead въпреки че и друг път съм ползвала мая на два пъти и не е имало проблем  newsm78 /как всъщност се съхранява мая, ако не се използва наведнъж?/

# 268
  • Сливен
Момичета, имам въпрос - как правите солени печива с експресното супер тесто на Лабрекс, нали в него има захар. Намаляте захарта и точно колко слагате? Embarassed

# 269

Общи условия

Активация на акаунт