Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 266
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 6 232
Имам питане -вчера направих тесто за питка в хлебопекарната, понеже реших,че днес няма да имам време  да го чакам и да го пека, тук прочетох,че може да се сложи в намазнен плик в хладилника-напъхах го на най-студения рафт, но сутринта,като станах-беше "изпълзяло" от плика. Набързо го премесих и пак го върнах, но ме притеснява, ако пак е хукнало да излиза до довечера, има ли смисъл да правя изобщо нещо с това тесто или ще е превтасало  newsm78 И защо се надува,след като седи на толкова студено- вероятно бъркам някъде  newsm78

# 466
  • Мнения: 22 867
hristina21, аз имам рецепта за хляб, който втасва в хладилник. Тестото си втасва, нищо, че е в хладилник. Намеси го довечера, ако трябва и с още малко брашно, да не го направиш само много твърдо, оформи си питката, остави я да повтаса и печи. Мисля, че няма да имаш проблем.   bouquet

# 467
  • София
  • Мнения: 6 232
Благодаря, labrex   bouquet  Дано! така се настървих с вашите произведения тук,че много ще ме  е яд, ако  се наложи да я изхвърля  Tired

# 468
  • Мнения: 22 867
Ех, мах-мама, пак ще ти благодаря за хубавото тесто!  bouquet Голяма любов пламна между нас, към друго не поглеждам, ама и то ме обича - съжалявам, че не мога да покажа какви конци прави на питките. Ако му сложа захар, дали няма да стане на козунак newsm78 Grinning. Разкошно е, днес и мекици пържих, ама се сетих да снимам, като остана последната. Grinning







# 469
  • Мнения: 553
Признавам си - потекоха ми лигите  Joy
Страхотни сте  Peace 

# 470
  • Мнения: 1 283
kapri_z питката ти е станала, като за изложба, как ще я изядете  Hug много е красива. Отдавна и аз се каня на тази форма, да видим кога ще я сколасам. Благодаря за инфото, за размера на външния кръг, че и аз бях в чуденка за тавата.
Labrex  bouquet ти си неуморима, и да попитам  Flutter изяждате ли го това, ако не   car003да идвам, а........
поне двете да пазим окръжност  Joy
Благодаря на всички момичета за духовната подкрепа  Hug Hug Hug много ми помогнахте  Heart Eyes радвам се, че ви има.
ditsan , тестото е супер, нали   bouquet
azals много красива питка, личи си настроението  dancing

# 471
  • София
  • Мнения: 1 230
Пепика съжалявам за неприятностите,горе главата всичко ще се оправи  Hug

Капри,чудесна е питката чак на мен ми потекоха лигите.Искам само да питам на колко градуса я пече.И аз искам да си гризна малко от нея.Добре че има снимки на тази питка че да мога и аз да се опитам да я направя   bouquet

# 472
  • Мнения: 22 867
Labrex  bouquet ти си неуморима, и да попитам  Flutter изяждате ли го това, ако не   car003да идвам, а........
поне двете да пазим окръжност  Joy



Пепика, малко се оливаме, но не остава! Joy
Ама на към окръжност вървим! Grinning

# 473
  • Мнения: 622
Аааааааааа, аз вече няма да влизам тук!  Crossing Arms
На диета съм и като ви гледам творенията получавам слюноотделяне и къркорещ стомах!  Mr. Green Laughing

# 474
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лабрексче,разкошна е   bouquet Hug .Не съм пробвала дали рецептата ще стане за козунак,но нищо не ми пречи.Стана ми интересно и на мен.И на мекици не съм пробвала.Това между вас наистина е любов,такива красоти създавате. Hug

# 475
  • Мнения: 148
Pepika,страхотно е май и при нас любов е пламнала.За утре плановете ми бяха да правя питката цвете за майка ми която днес има имен ден/ще го празнуваме утре/и съм замислила да е с твоето тесто.Какво мислиш не би трябвало да е проблем нали,или да я правя с оригиналната рецепта?
Капри ,страхотно си се справила тази красота напълно ме убеди да я правя утре. smile3501
Labrex,може ли инфо за тестото на max mama знаели се може и от тук любов да пламне Grinning

# 476
  • Мнения: 22 867
Labrex,може ли инфо за тестото на max mama знаели се може и от тук любов да пламне Grinning

ditsan, толкова е удобно, лесно и бързо за работа, а такива вкусотийки излизат от него с добър вид, че няма как да не го заобичаш. Grinning

Ето рецептата - питка с кисело мляко в поста на мах-мама.  bouquet

# 477
  • Мнения: 1 283
Pepika,страхотно е май и при нас любов е пламнала.За утре плановете ми бяха да правя питката цвете за майка ми която днес има имен ден/ще го празнуваме утре/и съм замислила да е с твоето тесто.Какво мислиш не би трябвало да е проблем нали,или да я правя с оригиналната рецепта?

http://hihonas.blogspot.com/2009/06/blog-post_9529.html  Това е рецептата за питката, като сравнявам е половината от моите продукти, само маята е цяло кубче. Ако искаш я направи с оригиналната рецепта и форма, защото е за повод, а после вече ще експериментираш  Peace

# 478
  • Мнения: 1 122
Да ви почерпя с питка по случай днешния празник.

# 479
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Стаси,страхотна е,много интересно завъртяна.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт