Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 152
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Eто моите кифлички по рецептата на Лабрекс, правих ги миналия месец
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00154-2.jpg

# 451
  • София
Хм  newsm78 Някой има ли идея каква е тази френска мая... ?

Ето тази ли е?

И аз я ползвам, наистина е много хубава!

Hug

Вече са ме изпреварили,има я навсякъде Капри аз също само нея ползвам и съм доволна.Има я във верига магазини Европа,а и по кварталните магазинчета я има.
Дядо Хаджия аз лично не,нямам време за рисуване а си прав би било полезно.Копирам си рецептите и си ги съхранявам,но виж това е добра идея,браво че си се сетил.  bouquet

# 452
Капризче, откакто случайно открих тази френска мая, пенсионирах доктора и ползвам само нея- ако я има в магазина, иначе взимам от турската. Много съм доволна от нея.
Дядо Хаджи, аз си съхранявам рецептите в уърдовски файлове, систематизирани по вид, имам и папка със снимки на най- различни кулинарни изкушения. В рисуването хич не ме бива.  Embarassed

# 453
  • София
Значи днес дойде някаква леля на жена ми.
Навремето там бабата на заека (жена ми) правила не знам каква си великолепна погача слънчоглед или цвете много не ми стана ясно. Та аре днес пиши рецепта па рисувай как я е оформира и тем ми ти подобни нали, та затова се престарах толкова.

# 454
Аз знам за пита-слънце, но незнам за същото ли пишете.

# 455
  • София
Аз знам за пита-слънце, но незнам за същото ли пишете.

Аз рецептата си я имам. Коментирахме дали някой си прави и схеми за оформление.

# 456
здравейте ,стахотни неща има както винаги.
Пепика ,измишлйотинките ти са страхотни  :bouquet
За да се разпиша и аз,ето една питка от тестото на макс мама с кашкавал и сирене.

# 457
# 458
  • София
Аз знам, че тука пишат изключително млади дами и е нормално те да са влюбени (дай Боже цял живот да са така) и затова и леко разсеяни  Laughing, ама да напиша все пак за трети път.

Имам си рецептата имам и оформлението, въпросът ми е имате ли и вие оформления, които да сте взели от вашите баби.

# 459
  • Варна
Дядо Хаджи аз от моята баба нямам - от майка ми са ми рецептите основно и оформлението. То най-вече е плод на голяма фантазия обаче и за това много си помагам с нета, че аз съм повече по техническата част  Wink
По мое скромно мнение обаче за едно и също наименувание има повече от едно изпълнение. Тоест за питка слънце например, съм виждала не една или две красоти доста различни една от друга, а все Слънце се зоват  Wink.
Или пък другия случай - едно и също оформление, а пък с различно наименувание и естествено не са направени от един и същи човек. И май колкото и майстори, толкова и различни крайни резултати ще има, че си е и до продукти, и до ръчички или машинки, и до сърце, и до печки и фурни, и до ток ако щеш  Peace
Дано да съм схванала мисълта на питането ти  Wink

# 460
  • София
Аз знам, че тука пишат изключително млади дами и е нормално те да са влюбени (дай Боже цял живот да са така) и затова и леко разсеяни  Laughing, ама да напиша все пак за трети път.

Имам си рецептата имам и оформлението, въпросът ми е имате ли и вие оформления, които да сте взели от вашите баби.

Аз лично не,и двете ми баби не са между живите и съм се учила от книги и Интернет.Чудесно ще е ако някъде успееш Дядо Хаджи да ги качиш и да могат всички да виждат идеите.Аз лично също се затруднява понякога с оформлението и е от полза ако има къде да го видиш.

# 461
  • Ispania
Здравейте Hug,имам един глупав вьпрос Confused Embarassed Embarassed.В колко голяма тави4ка се прави БОЛЯРСКА ПИТКА Embarassed.До сега 4етох рецептата ,но не видях да пише колко см е тавата.

Не ми се смейте Laughing,ще ми е пьрвата Mr. Green

Hug Hug Hug Hug

# 462
  • София
Здравейте Hug,имам един глупав вьпрос Confused Embarassed Embarassed.В колко голяма тави4ка се прави БОЛЯРСКА ПИТКА Embarassed.До сега 4етох рецептата ,но не видях да пише колко см е тавата.

Не ми се смейте Laughing,ще ми е пьрвата Mr. Green

Hug Hug Hug Hug

И 30-сантиметрова ще стане, пък и по тясна и дълбока пак ще свърши работа.

# 463
Гледах  ви, четях ви ,  не издържах и  на края  запретнах ръкави – да се пробвам,  и то взе, че излезе *първо па мъжко*                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

# 464
  • забравих си мисълта...
Дядо Хаджия , от моите баби нямам нищо. Аз самата не правя чертежи, че за подобни неща нямам търпение, то и на моите питки им личи, че са бе чертеж Simple Smile.
За днес един обикновен хляб

и пак обикновен но сладък хляб със сини сливи и сирене (3 броя Wink). Хлебчетата са малки, трите са от 250 гр брашно. Може би защото все с GSM-а снимам, затова снимките  и на питките и на хлебчетата изглеждат големи.

Общи условия

Активация на акаунт