За пенсиите

• 2 780
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Имам примера на пенсионерки над 70 г., които работят, че някои и на 2 места, но и на хора на по 40 години, които здравословно са зле, но отказаха  пенсия по ТЕЛК, защото със 70 лева не се живее
Така че това със възрастта е много условно, да не говорим че зависи и от човека, и от типа работа и т.н.
Иначе аз си внасям сопълнително здравно, но го ползвам веднага, за допълнително пенсионно(извън ДЗПО) нямам доверие, тук все още търсят бърза печалба и злоупотребяват, след 40 години дружеството най- вероятно ще е фалирало и вноските ми няма да ги има

# 31
  • out of space
Една пенсионерка да ви каже нещо - работете си момичета, пазете си нервната система и не мислете кога ще се пенсионирате. Много е важно. Аз съм се притеснявала единствено, когато дъщерите ми бяха студентки да не ме съкратят и да не мога да ги изуча. След туй хич и не го мислех - да става каквото ще. И ето ме от 10 месеца съм в пенсия. Тъй че спокойствие му е майката.

Надявам се, че си в добро здраве и не си даваш пенсията за лекарства. Хубаво е да си пазиш нервите, но ей на новината в тази тема ме нервира страшно.
Какво прави например една шивачка с отслабнало зрение и останала без работа на 60 г. Кой питам аз ще я вземе тази жена на работа, за да добута до 65? Кажете бе, колко хора с идеално здраве познавате на 65? Какви пари взимат тези хора? Какво правим ако ни изритан на 64 г и клошар не можеш да станеш, щото и това си е зор- обикаляш, ровиш....
То ще си е жив късмет ако не доживее човек пенсионната възраст  Sick

# 32
Да чукам на дърво, за сега съм в добро здраве и пари за лекарства не давам. Но цял живот съм се грижила за здравето си - стараех се да не се ядосвам за дреболии и винаги съм се хранила здравословно.

# 33
 Да си жива и здрава! На нас стреса ще ни разкаже играта. Питам се братята роми, които все не работят какви пенсии получават?! Сигурно с 20 лева по-малко от споменатата по-горе шивачка.

# 34
Какво правим ако ни изритан на 64 г и клошар не можеш да станеш, щото и това си е зор- обикаляш, ровиш....

И имат график и участък. Това е работно място.

То ще си е жив късмет ако не доживее човек пенсионната възраст  Sick

Това е тъжно.

# 35
  • Варна
Да си жива и здрава! На нас стреса ще ни разкаже играта. Питам се братята роми, които все не работят какви пенсии получават?! Сигурно с 20 лева по-малко от споменатата по-горе шивачка.

Да ти кажа, циганин пенсионер не съм виждала. Thinking Рядко доживяват тази възраст.
Сигурно ги има де, и взимат социална пенсия.

# 36
  • София /Абсурдистан
Това със съкращенията в предпенсионна възраст и сега се случва.

Аз лично и да се тръшкам, и да не се тръшкам - все тая, както работя от 18-годишна и би трябвало вече да съм трупнала почти 25 години трудов стаж, така половината от него го няма черно на бяло, да не говорим, че поне 2-ма работодатели подред ми губиха трудови книжки и съм в чуденка дали изобщо мога да докажа по някакъв начин и останалия.

При мен положението със стажа е съвсем същото като при теб - загубени документи, фалирали фирми с несъществуващ архив, върви и доказвай каквото щеш. Ще видим пенсиониране през крив макарон. 
Не съм против да се работи нещо докато може, работата държи човека в кондиция, ама какво да бъде? При положение, че и сега работодателите не назначават служители над 35г., а над 40 вече пък хич. За 50 и нагоре не ми се и мисли.
Взела съм си нещата в свои ръце и хич и не мисля да разчитам на държавата, че то човек даже не може да си позволи и да умре.

# 37
За пенсионен фонд отиват около 8,8 % от заплатата, 2 % са за допълнително, задължително пенсионно осигуряване. При МРЗ 240лв, 21,12лв отиват за пенсия всеки месец.

Мхм.
Освен ако не си "баровец" (според държавата) - таксиметров шофьор, например.
Защото тогава за пенсия "отиват" около 70- 80 лева.
И това при МРЗ от 240 лв.
Само според мен ли това не е нормално или?
  Close

# 38
Плащам си осигуровките, но чак пък отсега да правя планове как и кога да се пенсионирам... Имам много друга работа да свърша междувременно и я отмятам - едно по едно, едно по едно.

# 39
Между другото, има ли някоя от вас, която да е наясно с историите около т. нар. "ранно пенсиониране" до края на 2010г.?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт