® E-bay - тема 45

• 38 853
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • София жк Бъкстон
Моля зя малко помощ. Какво означава Freight? Харесала съм си нещо и за пощенските пише Freight.

# 46
yaya ,какви ли не видях: полюлеи , стенни , за коридора, настолни, но такива ,каквито аз търся, йок !  Sad

Харесала съм си един, два  комплекта маса със столове : http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3503029 … ame=STRK:MEWAX:IT

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2605267 … ame=STRK:MEWAX:IT

Гледах в София няколко магазина за такива маси, пълен ужас. Почти няма избор.Това ,което ми харесва е по-скъпо от това, значително по-скъпо.
Трябва да огледам и на още няколко места, но поне си знам, че Ибей си е моето спасение  Peace .

Аууу,много красотни!  Heart Eyes Аз мебелите ги оправих що-годе,аксесоарите са ми на дневен ред,онзи ден цял ден се лутах из ибей и само хартиени полилеи успях да намеря. Rolling Eyes

# 47
И аз да питам и тук,нещо за парфюми да ми препоръчате,също да питам как мога да се разбера с продавача че не съм платила стока за 2паунда а той ми е сложил страйк...........

# 48
  • София
yaya ,какви ли не видях: полюлеи , стенни , за коридора, настолни, но такива ,каквито аз търся, йок !  Sad

Харесала съм си един, два  комплекта маса със столове : http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3503029 … ame=STRK:MEWAX:IT

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2605267 … ame=STRK:MEWAX:IT

Гледах в София няколко магазина за такива маси, пълен ужас. Почти няма избор.Това ,което ми харесва е по-скъпо от това, значително по-скъпо.
Трябва да огледам и на още няколко места, но поне си знам, че Ибей си е моето спасение  Peace .

Много са хубави, особенно ми хареса първия комплект. С посредническа фирма ли мислиш да ги докараш?

# 49
# 50
# 51
Да кажа аз как се заиграх..... Whistling с митниците.
Покупката ми не е от ибей,но може да споделите опита си , затова пиша тук.
Поръчах от някакъв сайт часовник реплика за мъжа ми. С доставката цената е 114 долара. Платих през Пей пал. Продавача ми даде тракинг номер на EMS. Минаха 20 дни няма я. Пловерявам няма такава пратка в нито една поща. Пиша му. Дава ми нов номер на DHL. Търся аз-няма.
Днес ми се обаждат от Митница София. Пратката ми е задържана ,защото е описана, като играчка с цена 7 долара, а вътре има часовник и ключодържател. Явно ключодържателя е подарък от сайта.
Та стоката е задържана ,а на мен ще ми се състави акт за контрабанда. Ще платя глоба. Ще има комисия,която да оцени стоките. Ще платя след това и 1/2 от стойността им по оценката. На тази оценка ще трябва да плата ДДС и мито. Thinking
Това всичко ако искам да си взема стоката. Ако не я искам я конфискуват. А аз дали ще си върна 114 долара от продавача се питам Crossing Arms Дали ако опиша случая ПЕйпал ще ми ги върнат. Аз от никой не съм искала да лъжат какво има вътре или да пише по-ниска цена.
Какво мислите?

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 16:05 от Наоми

# 52
  • Варна
Моля зя малко помощ. Какво означава Freight? Харесала съм си нещо и за пощенските пише Freight.

Freight осначава НАВЛО. А навло е цена за транспорт. Би трябвало да пише сумата за доставка Peace

# 53
Леле, Наоми , в какъв филм си се вкарала!  ooooh!
Може да се пробваш ! Отвори кейс в Пей Пал, опиши случая и си поискай една стабилна суми4ка от 50, 60 % от продавача, с която да ти покрие разликата. Все пак ти не си искала той да ти я описва като подарък и да ти праща некви си там боклучави ключодържатели !

Ако не се съгласи ,ескалирай до Пей Пал! Може пък и да решат да ти върнат някаква сумичка.
А иначе, плати си глобата.Колкото и да се набуташ, пак ще е по-изгодно,отколкото да си купуваш оригинала !  Peace

Майка Зайка , и на мен ми харесва повече първият комплект , но още не съм решила дали да го купя. Той се предлага от магазин и няма да свърши скоро . Щеше ми се първо да пообиколя на още някое и друго място в София, все пак да видя и други оферти !
Ако реша обаче да го купя, да , със сигурност ще ползвам посредническа фирма. На килограм взимат по 1 лира. Не вярвам да е повече от 100 кила целият комплект. Може да се предложи оферта на продавача. Мисля, че на 500 ще се съгласи + 100 за фирмата . Към 1300 лева ще ми излезе,колкото са тук средно хубавите комплекти !

# 54
Разгеле, получих си нещото от Германия, доста бързо   Mr. Green пристигна, отне му точно месец Tired

A къде си получи нещото-в пощата или в офис на DHL,ако е било по DHL,разбира се...Аз чакам пратка от Германия от 05.01.,имам тракинг номер,по който в офиса на DHL разбраха,че трябвало да дойде в пощата,а не при тях...За първи път ще получавам от Германия,та не съм много наясно... newsm78

В пощата дойде, по Ди ейч ел , обаче нямах номер, нищо, абе изобщо много са смотани тез немски пощи, пишман станах, че свърших услуга на един познат, седях на тръни един месец. За трети път получавам нещо то Германия, все се бавят минимум 2 седмици и пристига в пощата-веднъж столче за кола, после един Плейстейшън, сега зарядно за лаптоп.

# 55
Писах писмо на продавача.
Обърнах се и към пейпал и описах нещата. Като и в двете писма си казах,че си искам 100% от парите. И че аз нямам вина за конфискацията. Не съм им описвала подробностите /не бих и могла на англииски/ Embarassed
Глава ме блъсна. Дали да не отскоча да София и да видя въпросния часовник изобщо прилича ли на нещо или е като пластмасовите на сина ми и тогава да реша каков да правя?! Поръчвали ли сте реплики и добре ли си изглеждат?

# 56
Тук има хубаво обяснение:
http://ebay.about.com/od/shippingitems/a/ct_freight.htm

# 57
В последно време бях позарязала и-бей, ама сега се завръщам. Mr. Green

# 58
  • sofia
Наоми, ако бях на твое място щях да си отворя диспут за неполучена стока като мине достатъчно време! Ти не си я получила и никой не може да докаже,че са те намерили да те известят! В крайна сметка не си длъжна да оправяш и да се разправяш с чужди бакии- време, нерви и разходи!

# 59
Ами аз в  писмата в тази посока тръгнах.
 Стоката е  конфискувана ,поради невярно описание. Аз няма да я получа по ваша вина. Моля върнете ми парите.
Да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт