® E-bay - тема 45

• 38 878
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Аз чакам ДВД колекция на Бейби Айнщайн и една риза. Пратих ги към Габко.

# 61
Здравейте момичета,

по повод на новите митнически дивотии почнах да си мисля и аз дивотии - според вас можем ли да си изпращаме покупките от извън ЕС до посредник в Англия, който ще ни ги носи в бг и дали пак ще дължим ДДС в тази хипотетична ситуация? Т.е. въпросът ми по-скоро касае какви са лимитите, над които се дължат ДДС и мито в Англия?
Това си го мисля вече дори и за покупки от козметичните сайтове като ягодка и прочие, защото ако ще ми задържат всички пратки (под и над 2кг.) само защото е от извън ЕС и ще ни карат да плащаме ДДС-та, не знам дали няма да ми излиза по-евтино да си го пратя на посредник. Верно, че ще става по-бавно, ама много ме яд, че ни цакат по-такъв долен начин. Намериха откъде да пълнят хазната, че и контрабандисти ще ни изкарат... #Cussing out
Наоми  , искрено съжалявам за твоите премеждия   bouquet

# 62
  • Sofia
над 38 паунда се дължи мито в УК

# 63
уф,малко ми е сложно да се оправя с тоя пейпал.Става ли да платя на някой,за да ми поръча 2 чифта тиранти от един и същ продавач?

# 64
  • София

А имаш ли идея дали там се дължи мито и за стоки от Индия и също ли е за над 38 паунда? newsm78

# 65
На някой да му се е случвало да спечели наддаване, да плати и продавачът да откаже да прати нещото като върне парите? Спечелих една камера и сега се чудя какво да правя. Sad Писах на ибей да питам за някакви насоки какво да предприема, защото си искам камерата. А продавачът уж е със 100% рейтинг... Мога ли въобще нещо да направя или да забравя за нея? Crazy Някой да е репортвал продавач за Seller Non-Performance? Дали има смисъл да се занимавам?

# 66
  • sofia
На мен ми се случи- за едни обувки и обясних на продавача,че ще сложа отрицателна оценка, изпрати ми стоката набързо!

# 67
  • Sofia

А имаш ли идея дали там се дължи мито и за стоки от Индия и също ли е за над 38 паунда? newsm78
нямам идея,но по дефаут би трябвало да се облага всичко ,което е внос от страни извън ЕС

# 68
  • София

нямам идея,но по дефаут би трябвало да се облага всичко ,което е внос от страни извън ЕС

ок, мерси  bouquet

# 69
lyuba84, мерси  bouquet
При мен има развитие - сега се оказва, че камерата била паднала преди няколко дни и се счупила и в момента е за поправка и затова нямало как да ми я пратят Laughing

# 70
Във Великобритания важат същите директиви както и в България ( както и във всяка страна от ЕС). А и там също изискват ЕОРИ.

Мито се дължи за пратки над 150 ЕУР ( ако едно от лицата по сделката е юридическо лице). Прага за плащане за VAT е друг, не кактов България над 30 лв. ( но за целия ЕС е в сила регламент - от 10 до 22 ЕУР).

All goods imported into the UK from countries outside the European Union are subject to Import Duty and VAT at the rates applicable. However, import VAT is not payable on commercial consignments if the total value of the goods in the consignment does not exceed £18. This limit is raised to £40 for personal gifts between private individuals. If this tax was not applied, there would clearly be an unfair advantage to foreign businesses over UK trade.

Where the value of gifts is below £290 per consignment, a flat rate of duty of 2.5 per cent will be applied - but only if it is to your advantage.

With effect from 1 December 2008, customs duty will not be applied on goods with a value less than £105.

# 71
Наоми а защо са отворили пратката ти без твое присъствие и съгласие  newsm78

# 72
  • varna
Да кажа аз как се заиграх..... Whistling с митниците.
Покупката ми не е от ибей,но може да споделите опита си , затова пиша тук.
Поръчах от някакъв сайт часовник реплика за мъжа ми. С доставката цената е 114 долара. Платих през Пей пал. Продавача ми даде тракинг номер на EMS. Минаха 20 дни няма я. Пловерявам няма такава пратка в нито една поща. Пиша му. Дава ми нов номер на DHL. Търся аз-няма.
Днес ми се обаждат от Митница София. Пратката ми е задържана ,защото е описана, като играчка с цена 7 долара, а вътре има часовник и ключодържател. Явно ключодържателя е подарък от сайта.
Та стоката е задържана ,а на мен ще ми се състави акт за контрабанда. Ще платя глоба. Ще има комисия,която да оцени стоките. Ще платя след това и 1/2 от стойността им по оценката. На тази оценка ще трябва да плата ДДС и мито. Thinking
Това всичко ако искам да си взема стоката. Ако не я искам я конфискуват. А аз дали ще си върна 114 долара от продавача се питам Crossing Arms Дали ако опиша случая ПЕйпал ще ми ги върнат. Аз от никой не съм искала да лъжат какво има вътре или да пише по-ниска цена.
Какво мислите?
щом си го поръчала от сайт,той не е ли юридическо лице-където вече прага на облагане е 150$ или евро ли беше.чух някъде да казват като се ходи до митницата,ако може да се носи копие от фактурата(май по новините покрай новите налози).та моето предложени е принтирай си плащането за часовника и с него на митницата-ако е магазин едната страна и плащането е под 150 не дължиш нищо нали,а какво е написал продавача ти не си виновна!

# 73
tina77 сайта е само посредник. Лице по сделката е продавача- може да бъде физическо (без мито до 45ЕУР) или юридическо лице ( без мито до 150 ЕУР). ДДС се дължи за суми над 30 лева.
Когато пратката пристигне на митница не е задължително да присъства лицето за да бъде отворена.
Правилно са го отчели митница - това си е контрабанда. Така или иначе те нямат доказателства дали купувача не участва в уговорката. Още нещо  - Китай нямат изходящи мита но имат експорт лиценз за всяка пратка ( не е свързан с цената обаче). Предполагам, че продавача е посочил ниска цена заради транспорта и застраховката.

Ноами препоръчвам ти да си разпечатая самото плащане и извлечението от сметката си. С тези неща и с офертата от сайта отиди до митницата, търси отдел контрабанда (не на гишето) и се опитай да се разбереш с тях. Ако имаш проблеми пиши ми на лични, ще се опитам да ти помогна.

# 74
И аз мисля че нямат право да отварят без присъствие на получателя. Може да подхвърлят нещо нарочно и да обвинят някой невинен - не мисля че е законно да отварят така.

На мен лично не ми е ясно и как могат да обвинят някого за престъпление, въз основа на неверно попълнена декларация от съвсем друг човек, малко ме съмнява че само плашат за да се откажат хората от пратките си....пък и нали има разпечатки от пейпал, каква комисия?

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 23:57 от Arizona

Общи условия

Активация на акаунт