Майки в Дания - 3

• 32 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте отново!!!Мерси момичета за поканите.Аз гости не отказвам да знаете Hug.Анастасия,аз идвам на 29 март и на 10 април си  тръгвам.За великден.Решихме тогава ,защото нали се падат и почивни дни и мъжа ми ще е по свободен.Нямам вече търпение.Аз съм като малките деца ,много се вълнувам.А и зодията ми е такава емоционална Joy.А ако. не успеем сега да дойдем до Одензе лятото със сигурност ще дойдем.Браво, че идва помощ.До ,кога ще стои майка ти?Тина ти си ми по близичко така ,че се надявам да се видим.Направо предлагам една среща ,в Орхус няма да е лошо всички да се срещнем. lalalalaМимочо много ли е студено при вас?Хайде момичета казвам ,ви лека нощ.

# 16
Добро утро!!! Приятен и успешен ден ,ви пожелавам.

# 17
Добро утро на всички момичета,
Руми благодаря за ароматното кафе тъкмо свърших моето.
Тина успех на изпита. Какво учиш ако не е тайна/разбира се/.
Анастасия гушни бебика/така казваше моя син за Ивка/ от мен.
Муци още веднъж поздравления за темата и стилното оформление  Flutter
silke още малко остана от зимата и ще дойде нежната пролет  Hug
Руми ами аз не мога да преценя за мен не е студено, но знам ли. Аз всеки ден излизам на разходка с децата независимо от времето. Е естествено за малко Wink, като видя че започват да посиняват ги прибирам Grinning
Ауу ти ще идваш март, точно когато сме в центрофугата на събитията, която да видим накъде ще ни завърти. Само да не е към БГ.  Praynig
Хайде момичета ще ви оставям да правя закуски.
Много ми беше приятно
Хубав и успешен ден ви пожелавам  bouquet

# 18
Добро утро!!!Къде сте всички?Надявам се, сте добре и всичко е ок.Момичета тук голям студ се задава.Ужас.Мимочо надявам се март месец да е добър за вас.Всичко да се развие  във ваша полза.Поздрави на всички останали.Лек и успешен ден.

# 19
Здравейте момичета,
Руми къде са всички, Тина учи за изпит ясно няма да я притесняваме. Ама Анастасия, силке ...
ааа нали си уча аз всеки ден по едиколко си думи и се чудя това силке защо ми е толкова познато, а то от форума моля.
По повод на студ и топлина, нали дружките ми си останаха в бг и с едно от тях си пием кафето всяка сутрин. Аз и разказвам, че навън е студено, но вкъщи все още ходя по тениска с къс тъкав. И тя не може да повярва и вика отивам да си съблека петия пуловер при положение, че живеят в Лозенец и са с парно cold. Радостната вест, е че и на тях скоро ще им свършат мъките в бг. На пролет заминават за Канада по емигрантската програма.  Монреал, нека да им е зле.  Момичета молете се днес, съпруга ми има интервю. Praynig Няма да ви казвам как без да искахме напипахме правилен подход. Нали съпругът ми разпраща/а има стаж само 6 месеца и добро ниво шведски/ св и апликации и му дойде едно предложение за шестмесечен проект, но на Мони нещо не му се нравеше и се чудеше как да се отърве и им върна отговор, че не го вълнува това предложение и той търси постоянен щат/а тук много трудно назначават постоянно, защото после не могат да те помръднат/. И каква изненада веднага дойде още по настоятелно предложение за интервю. Така направихме и със следващата покана и от там последва същата реакция. Wink Така, че дръжте се на положение момичета и това е. Вие може и да го знаете всъщност това, но все пак може и някой да го е пропуснал Wink
Е време е да се залавям за работа/домашна Sad/
Хубав последно седмичен ден от мен
  bouquet

# 20
 Stop
Tina Pousen,   Hug!
Аз 3 пъти писах от др комп и късно виждам, че нямам регистрация, омазвам всичко и... се отказвам. Та сега да се отчета. Мъжо работи, аз - върху себе си и фамилията. Студа иде, но ние всеки ден се бием навън със снежни топки и хич не ни прави впечатление. Още си чакаме докум за Коко. Вчера ни отговориха:"Събота е последния срок, има време!" И в училището нещата се "засилиха". От понеделник ни местят заедно с нормалното ниво, защото сме само 3 ние  Sad . На работа не съм се разтърсила, защото детето си е в къщи.
Анастасия, много е хубава и нежна малката Александра!
Я ми кажете има ли тука, както и в БГ, еднократна сума след раждането или е само редовното майчинство няколко месеца + детските. Имам 1 приятелка, която скоро роди. Свекърва и е тук от...год, но не знае.
Весел уикенд на всички!

# 21
  • София
Добро утро на всички!

Аз съм тук и надничам от време на време,
но доста работа се събра в последно време.

Предложението замък на заглавната страница е на Силке

Тина, успех на изпита и от мен!

Мимочо, специално за теб и още няколко други мами си мислих, живот и здарве за другата
тема да добавим на заглавната страница "Нашите мили съседи"

Хубав и усмихнат ден!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 11:11 от Муци

# 22
добро утро!

Тина, стискам палци за изпита, ще го вземеш Simple Smile

Мимичо - и ние така с излизанията, а Борис даже и скача с дупето в снега, все едно е на батут.  но и в детските градини не им пука от студ и сняг. Борис е в ясла и пропускат дните, в които силно валеше, заради малките. Но когато го взимам по обед, минавам покрай градината, децата все са навън, шейните, топките и червените носове. И с тези космонафти са големи сладурковци.

Ивчок, не няма еднократна сума. Започва си майчинството, от 4 седмици преди термин, когато излизаш. Което, даже и да е основното, е съвсем прилично. А много често, жените си договарят клауза при постъпване на работа, че работодателя ще им изплаща над него, до пълната заплата. И браво на мъжът ти, стискаме палци и на вас.

Румром, хехе, ти март месец може все още да хванеш датската зима, както е тръгнало. Но ако сте с децата, зоологическата в Оденсе е прекрасна. То и над Орхус има разни аквариуми и подобни.

# 23
Ехо, привет  и от мен Simple Smile
Тук такова слънце е пекнало, че много ме е яд , че не можем още да излизаме с Алекс. Сестрата -наблюдателка(аз така ѝ викам на шега) каза да изчакаме поне да стане 4 кг. бебка и тогава да я извеждаме. На 28.01 сме на преглед и се надявам да сме в тези граници , че най-сетне и ние да подишаме студен, зимен въздух. Честно казано, ние вече я изведохме на два-три пъти, ама не си признахме пред наблюдателката Simple Smile
Ивчок и мен ме умиляват дребосъците , както са облечени с тези космонавти и им се радвам как играят на воля. А това , че датчаните са така спокйни и бавни, много ме удивляваше и изнервяше в началото, ама взех да им свиквам. Пак си се нервирам, ама тихомълком и знам , че тук няма друг начин. Понякога си ги представям как попадат в нашата действителност и какъв шок би било за тях.  Joy
А по повод майчинството, се убедих , че има редица различия, най-вече зависещи от това какво и къде работиш. Както казва Алекси, като правило е 4 седмици преди термин, а после различен брой седмици  с различна сума, която да получаваш. Моят пример е , че аз съм 8 седмици преди термин, плюс 26 седмици след раждане с пълна заплата, а после ако искам ми се полагат и доста седмици с така наречените "дневни пари", но понеже са доста символична сума, ще се връщам на работа, както между другото правят повечето жени тук. А мога да си ги "пазя" тези дни за по нататък, например когато детето тръгне на училище и ако има нужда от подкрепа и мама да си е в къщи. Учудих се , че можеш да ги ползваш дори след толкова години.
Но ето друга ситуация. Имам приятелка, асистент на стоматолога(разбирай мед. сестра). Работеше в частния кабинет , дето и аз, та тя роди 10 дни след мен и ползва само 4 седмици преди термин, а сега ще бъде една година ,но с дневни пари.Така че е много относително и трябва да се провери специално за всеки отделен случай.
Тина успех и късмет на изпита по датски. Стискаме палци.
Мимочо , много ми е мило това бебика и си представям как го казва детето  Hug Радвам се за мъжа ти и най-вече за това , че има хора , дето гледат какво знаеш и можеш, а не само това ,че си емигрант. Желая и на теб , да намериш работа по специалността си. Не чакай , ами си подай всички документи в тамошното министерство на здравеопазването. И без това всичко става бавно. Ако се интересуваш, пиши на лични , ще споделя моя опит с "бумагите".
Ох, момичета , аз май се увлякох, а съм с мокра коса и трябва да се суша преди да се е събудила Алекс.
Хубав ден и до скоро.

# 24
Здравейте, момичета. Всеки ден ви чета и ви се радвам на успехите. Не ми се пише много, защото няма с какво да се похваля, но искрено ви се радвам. Благодаря на тези от вас, които от време на време питат за мен. Тук е голям мраз, но след жегите е нормално. Утре пак ще се пробваме да отидем в планината. Там е бяло и чисто, даже и хора няма почти. Природата е единственият безмълвен и безропотен приемател на всичко лошо и ни зарежда, както и през останалите сезони. Правим снежни човеци и ги кръщаваме Сьорен  newsm53. Хапваме си сандвичи и пийваме кафенце далеч от чалгата и простотията. Не знам за вас, но аз ненавиждам тези 2 неща. Поздравявам всички ви и до скоро.

# 25
Ззззздддрррррррррравввейте,бърррр....чак от студ ми е смешно Wink,уж се преместих по на юг,а то smile3506 май се кани да ни замрази.Еееех,къде е подовото отопление и парното newsm53 ,ние и тук си имаме печки,но например сега в кухнята нямам и в момента там е 2 гр. над нулата #Crazy и готвя на прибежки newsm57,че ми замръзват краката на терикота Simple Smile.Имате и много поздрави от моето Сузи  animal037 Laughing.Стискам палци на Mimo4o i na Tina да се справят с изпитите и с кандидатстването за работата,и всички да сте добре Simple Smile и да стоите на топло,че на студ,юнак няма.Хубава вечер ви пожелава едно измръзнало,червено носле  hahaha bowuu  bouquet

# 26
Привет момичета!!!Пегито наистина е голям студ ,а го дават  още по студено да стане.В къщи си е топло с климатиците,но когато дойдат сметките ще ни втресе hahaha.Алекси,аз сега ще идвам сама.Но лятото ,когато се преместим задължително ще ги заведем там децата.Тина,на теб успех на изпита.Nyвъпросните две неща и аз ги ненавиждам.Хубаво е ,че ходите в планината.Ние също много я обичаме.Влизай по често да пишеш.Какво стана с магазина?А  ходенето до Дания?Анастасия много хубаво ,че сте я извели.Нека да свиква.А ти когато се върнеш на работа детето ,кой ще го гледа?Да я нацелуваш малката Алекс.Муци, а твойта принцеса как е?Разбрах ти много работиш.Малко намали темпото.Ани,Силке уикенд се задава заслужавате почивка.Хайде момичета за сега ,ви казвам чао.

# 27
ПРивет на всички момичета,
ny започвам с теб, защото се учудих че си в бг. И други мами ни пишат от там и това много ни радва. Моето лично мнение, е че трябва да си леко мазохистично обособен за да живееш в бг. Но пък като се замисля за моето братче, което безкрайно обичам и смятам че трябваше дори преди мен да се спаси. Той моля щял обаче да си остава в бг завинаги, защото и там трябвало да има свестни хора #2gunfire. Направо посинявам от яд Mr. Green, защото на  никой не му пука за неговото свестие, морални ценностти и т.н. Но като чета че има и други мразители на простотия и чалга и се успокоявам, че братчето ми не е само. Все още има и достойни хора в нашата жестоко корумпирана България.
А наистина разходка в планината е като балсам за душата. Я аз пък и рима нагласих. Много красиви места си имаме иначе. Фаворит на нашето семейство е Копривщица, много я обичаме. Надявам се живи здрави лятото да отскочим до БГ/само за ваканция де/ иначе не мърдам от тук.
anastasia_ak а Жожи беше на 1,7 когато я кръсти така и наистина беше много сладурско. Някакъв батко още с бебешко в него голями скици бяха и още са. Но баткото все повече заприличва на мъжкарче Tired, от бебешкото няма и следа вече. Но така е, кръговрата на живота Hug
Алекси и ние минаваме покрай една градина като се разхождаме и децата са все навън и все се закачат с моите, което много ме учуди, но и ние не останахме поназад. Миличките ми така им се играе с други деца, вече четири месеца сме в изолатора. Още малко надявам се..
Муци ако наистина цъкнеш нещо в наша чест, ще има специална почерпка за теб. Но отново се кокоря, че и ти си в бг. Абе какво правите там момичета ..
Руми къде се спотаи, цял ден те няма?
iv4ok радвам, се че и при вас нещата са си тръгнали по както си му е реда Wink и аз чакам мъжо ми да се прибере и започва рапорт даден рапорт приет и т.н  Децата, софрата и дрън дрън.
Анастасия след малко пристигам на лични за разговор за бумагите, защото се ровя из сайтовете на министерствата и беснея.
Лека вечер от мен, момичета
утре съм на кафе при вас  bouquet

# 28
Румром, здравей. Магазина го затворих преди почти 2 месеца. Помниш сигурно като течеше разпродажбата. Физически приключих с него, емоционално не знам. Не сме се отказали от Дания, опитваме се да учим датски още от тук. Искахме да дойдем първо за няколко дни, но се оказа, че няма кой да гледа Алекс през това време. Сега студът така ни е сковал, че понякога не мога и да мисля. Търсим други варианти. Още нямаме ясна визия какво, кога и как да направим. Затова се кефя на момичетата, които са там и се справят, при това с деца и само татковците работят. Но в близките месеци се моля и ние да намерим нашия начин за отиване и оставане в Дания.  Мимочо, ти си източник на много полезна информация откакто се включи тук. За България не искам да пиша, само болка изпитвам. Ако можеш да повлияеш на брат си, хубаво, ако не - животът си е негов. Мен лично не ме устройва да съм в нашенското общество, защото се чувствам гадно единствена. При това е ясно децата в каква среда растат и това също не ме устройва за моето дете. Не знам как ще е там, но тук вече е ясно и не ми харесва. Не разбирам даже и приятелите си, които не са много и са от интелигентните българи как се приспособяват и дали правят компромиси със себе си и с децата си или просто не чувстват нещата както аз ги усещам? Това са въпроси без отговори за мен. Иначе за лятна почивка мога да препоръчам Албена, ол инклузив. Миналото лято бяхме 2 пъти. Определено си струва. Като се замисля , сигурно няма да се откажа от почивка в Албена, даже и да сме в Дания. Е, ще се включвам по-често, но не както сега. Не искам повече да пиша лошо за България. Нея всички си я знаем и ще я обичаме. Но също така сме длъжни да направим нещо за себе си и за децата си.

# 29
Мимо4о,какво съвпадение и на нас едно от любимите ни места е Копривщица.И другото място е Рилския манастир.Даже сме били вип гости ,в игуменарната,и сме яли с монасите беше много хубаво.Тук ,в България си имаме много хубави местенца.Но, не се пази природата.Момичета пожелавам ,ви лека и спокойна вечер.

Общи условия

Активация на акаунт