Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за работа в Дания и дали пазарът на труда е отворен за българи?
Какви са разликите в майчинството и отпуската по бащинство в Дания?
Какви са перспективите за намиране на работа в Дания по специалността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за работа в Дания и дали пазарът на труда е отворен за българи?
За да работите в Дания, трябва да можете да общувате с работодателя си и да получите разрешително за работа през интернет. Пазарът на труда е отворен за българи, но може да бъде трудно без познания по датски език. Научаването на езика обаче може да помогне при намирането на работа. Заплатите могат да започнат от 15 евро на час, а владеенето на английски също е полезно.
-
Какви са разликите в майчинството и отпуската по бащинство в Дания?
В Дания отпускът по майчинство започва четири седмици преди термина и продължава след раждането с различен брой седмици и суми. Обикновено жените договарят клауза при постъпване на работа, че работодателят ще им изплаща надбавка за майчинство до пълната заплата. Освен това те имат право на дневни пари след години, което е относително и зависи от работата и спецификите й.
-
Какви са перспективите за намиране на работа в Дания по специалността?
-
Какво е мнението за живота в България според публикациите във форума?
-
Какви са изискванията за пътуване с деца до България според публикациите във форума?
. Като гледам, пак заваля сняг и ще навали пътя до горе. Дано успеем да се изкачим с колата. Над 1300 метра над морското равнище е и ще бъде под нулата със сигурност. Приятен уикенд на всички в България, Дания и Швеция. Тъкмо приключих и видях на Силке поста. Силке, твоите думи са още едно потвърждение на моите. Горчиво се успокоявам, че съм права.
Ти обаче мисля, че е по-добре да се зарадваш, че още преди 10 години си намерила истината, а аз съжалявам, че съм ги изгубила, за да я видя още веднъж и този път да не намеря оправдание да опитам отново тук. Път назад няма. Това е хубавата новина, не я превръщай в лоша. И понеже доста натъжихме темата, пак ви пожелавам хубави, весели и спокойни почивни дни. 
) та се радвам, че съм си вече на топличко в къщи. Приключих и с готвенето за днес- вечерята, десерт и нова порция лютеница вече се охлажда в кухнята, така, че утре ще е един малък празник.

.
.
.
за синчето!
. Много сте изписали и добре си почетох с кафето тази сутрин. Мен още ме бори настинката от миналата седмица. Вчера си мислех че съм по добре ,но тази сутрин пак с температура и течащ нос. Малкия вече е побеснял да излиза навън. От 15 мин ритат топка в коридора с приятеля ми и ме чакат да излизаме навън, а на мен не ми се мърда от дивана
. Но май е по добре да излизаме докато все още нямаме нещо потрошено .