Майки в Дания - 3

• 32 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Ny напълно съм съгласна с теб.Не знаех,че имате детенце.Явно съм пропуснала.На колко годинки е.Наистина от сърце ти пожелавам да се осъществят плановете,ви.И най-вече заради децата.Поздрави и горе главата.Хайде отново лека.

# 31
Ny, mimo4o, стана ми едно тъжно като ви чета: и аз се чувствах като вас, само че преди десетина години...И защо все в тази посока се променят нещата у нас (или по-точно изобщо ли не са се променили?) , все на простащината идеални условия да се създават. Човекът е много адаптивно същество, навсякъде и с всичко се привиква: нова държава, ново обкръжение и пр. Но ми е много мъчно установявайки, че моят път назад е невъзможен.
Снощи гледах по БНТ Българските събития на 20 век, Любовни истории, и ми беше едно хубаво да се върна назад към Вапцаров, Яворов, Багряна...Исках да ви питам, има ли ги все още в учебните програми българските поети?
Това е то, настроихте ме носталгично петък вечер, но е достатъчно да сменя канала с някои от многобройните "песенни" канали и съм излекувана.То и физиономията на Бойко Борисов ми е достатъчна да се заредя с негативизъм.

Иначе какво да ви кажа: студът много ми дойде, но поне като се прибера вечер денят е минал и още един зимен ден е задраскан от календара.
Утре сме на футболно състезание, и пак ще се става рано, но няма как, трябва да подкрепяме синчето
от трибуните.

Оптимизъм ви желая. Датчаните имат eдин израз, които много ме дразни, но пък е начин за освобождаване от угризения: "Това е положението. Няма какво да се направи."  И променяш мястото, себе си(това е моята добавка).

# 32
Румром, благодаря ти за пожеланията, да ти се връща. Алекс е на 5г и 8м. Сега да се усмихнем - идват събота и неделя Simple Smile. Като гледам, пак заваля сняг и ще навали пътя до горе. Дано успеем да се изкачим с колата. Над 1300 метра  над морското равнище  е и ще бъде под нулата със сигурност. Приятен уикенд на всички в България, Дания и Швеция. Тъкмо приключих и видях на Силке поста. Силке, твоите думи са още едно потвърждение на моите. Горчиво се успокоявам, че съм права. Cry Ти обаче мисля, че е по-добре да се зарадваш, че още преди 10 години си намерила истината, а аз съжалявам, че съм ги изгубила, за да я видя още веднъж и този път да не намеря оправдание да опитам отново тук. Път назад няма. Това е хубавата новина, не я превръщай в лоша. И понеже доста натъжихме темата, пак ви пожелавам хубави, весели и спокойни почивни дни. Simple Smile

# 33
  • Vildbjerg,DK
Привет момичета Simple Smile
Малко заслужен отдих в края на работната седмица, но от другата седмица все отдих ме чака всеки ден, та не му се радвам много Grinning
Брр... днес пак беше много студено - като градуси уж само -4, но един вятър лош ( дето навсякъде влиза  Joy ) та се радвам, че съм си вече на топличко в къщи. Приключих и с готвенето за днес- вечерята, десерт и  нова порция лютеница вече се охлажда в кухнята, така, че утре ще е един малък празник.
mimo4o нищо не каза за интервюто - как е минало? Нали днес беше или аз нещо съм объркала дните. Искрено се надявам всичко да е ок, половинката да получи договор и най-накрая да се свършат проблемите ви около регистрацията и документите Hug
Аси според мен е добре , че извеждате малката за малко. Те последните дни температурите са около -1, така че си мисля че е ок. Само да няма вятър, че тогава не е приятно. Но ако времето е тихо, може би е добре да правите кратки разходки с бебка. Целувки за  baby_neutral
Дечицата наистина са много сладки с тези космонавти. Особено най-малките Simple SmileКато видя  тези жени които гледат дечица през деня да бутат количка и четири дребосъка хванати за количката от всичките страни - винаги се усмихвам. Големи са сладурчета!
ny много е трудно когато се чувстваш като чужд в собствената си страна и сред своите познати. Късмет ви желая и дано всичко се развие във ваша полза.
pigito68 така ме развесели с това готвене на прибежки Joy Спомням си и аз преди доста години една студена зима в Стара Загора. Поради липса на място в апартамента, печката беше на терасата. Температурите паднаха до -16 градуса тогава, а на мен ми се приядоха картофени кюфтета. Е как се пържи на този студ, то и олиото трудно се сгорещява и всичко замина в кофата и на боклука. Но и аз тогава така бягах като теб - на прибежки running
Алекси зоологическата градина в Оденсе вътре в града ли е или по-скоро има ли удобен градски автобус до там? Искаме да заведем малката, но без кола е трудно и затова все търся такива места , където има организаран транспорт. Запланувала съм АQUA парка в Silkeborg , но малко да се постопли времето.
Ивче как е баткото, какво стана със училището? Последно трябваше да се премести в ново, нали newsm78
Руми знам какво ти е относно това пътуване. Не сте се виждали отдавна, мястото е ново, очаквания, планове.... Пък и толкова съфорумки те поканиха на гости, а това са си много ангажименти. 10 дни няма да ти стигнат наистина Laughing
Муци много хубав този замък, нещо повече за него къде може да се прочете? Сигурно има много инфо в нета, ама пусто не съм открила как да търся съвпадения по снимка в Google още, та ще се надявам да се смилите над мен и да ми кажете.
Момичета имам следната чуденка тук - каква точно е разликата между обикновената захар и rørsukker? Леко кафеникава  е на цвят и малко по-едра от обикновената захар. Сигурно е кафява захар, но по какво се различава от Brun farin и Muskovado?
Силке вие как сте? Не разчистиха ли вече снега около вас? По главните пътища всичко е сухо, но в по-малките улички има много сняг.
Оставям ви засега момичета, ако не дойде сънчо скоро при мен, после пак ще ви навестя. Приятна вечер

Аз толкова съм писала , че съм пропуснала последните два поста Joy Силке ще подкрепяме и ние синчето ти утре мислено, а на ny пожелавам нека времето бъде с тях и хората отговарящи за почистването на пътната мрежа да си свършат работа , за да се насладите на почивката в пълна  степен Hug

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 22:39 от anideni

# 34
  • София
Zamaka e Frederiksborg v Hillerod.
Mivam samo za tova che niamam kirilica.

Spokoina nosht!

# 35
ооо Момичета привет,
изчетох ви, изпих си кафето и отивам да будя бандата, че трябва да излизаме. Ще разкажа за интервюто и още какво ли не ще надърдоря само да се добера отново до компа.
Хубав ден от мен
до после  bouquet

# 36
Добро утро, момичета. Валя сняг цяла нощ и натрупа отново. Горе ще бъде приказно, само да се доберем. Другата седмица ще е доста по-топло и сигурно ще има останал сняг. Хубав ден и сладки приказки, ако имате време за писане от домашни задължения.  Hug Ако някой знае webcam от копенхаген и дания, моля да пусне линк, за да гледаме всеки ден какво е при вас.

# 37
Добро утро и от мен!!Ny,какъв сняг тук грам не е валяло.Но е доста студено.Ние сигурно ще си изкараме почивните дни , в къщи на топло.Anideni отдайте се днес на заслужена почивка.Както и останалите момичета.Мимочоще те чакаме за следобедното кафе да разказваш. HugХайде момичета оставям,ви сега до после.

# 38
Мерси за инфото за майчинството. Снощи младите (хихи) бяха у нас с бебока. Коко е съвсем наясно, че има бебе, но се държа прилично, докато не го видя. После се нагнезди до него и не мръдна. В МОЛ-а тика 15 мин количката, докато не реши, че ескалаторът е по-интересен от спящото бебе. Нашият татко беше сам с тях  Joy. Накрая, като видя кърменето се пояна:"Кака е гола!", "Дай бебето!", "И Коко е бебе!", та се гушкахме и той сумтя и пъшка като бебето  Mr. Green.
Симо тръгва от 16.02. в нормално у-ще. До тогава ще е в моя езиков ц-р. Групата се готви за 3 ниво. Гледах му снощи теста - няма грешки. Това му е малко, но ..."Нищо не може да се направи!"
За планина и море в близките години само ще си мечтаем. Миналото лято бяхме 1,5 дена в Еленския Балкан и 4 часа на плаж. Останалите 2 седмици бяха търчане по доктори и институции. Сега си отиваме през май - плажът невъзможен, ще ходим по операции, ще слагаме зъби, че нещо са ни кът  Whistling.
Сега да прочета и аз 5 реда, че след обяд сме на гости. Ще водим Коко да играе с едно литовче - т.е. той няма да спи, аз - да чета  Sick.
Стискайте зъби, зима не остана - едно 3 месеца и тръгваме само по якенца  Crazy.
Силке,  Peace за синчето!

# 39
Добро утро на всички  Wink. Много сте изписали и добре си почетох с кафето тази сутрин. Мен още ме бори настинката от миналата седмица. Вчера си мислех че съм по добре ,но тази сутрин пак с температура и течащ нос. Малкия вече е побеснял да излиза навън. От 15 мин ритат топка в коридора с приятеля ми и ме чакат да излизаме навън, а на мен не ми се мърда от дивана  Sad. Но май е по добре да излизаме докато все още нямаме нещо потрошено .
Исках да ви попитам за тези Бг нови паспорти. Сигурно вече сте чели и чули, но аз всъщност не знам как ще стане с пътуването на Никола до Бг лятото. То доста далечко, но да питам някои има ли идея дали ще може да пътува със стария му паспорт или ще ни издават пасаван, а там да му правят нов. Той ще пътува пак само с майка ми и баща ми без мен. Ето това е статията която четох http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=350078. А сега тичам да се обличам, че положението в коридора с топката вече става сериозно  Laughing. Мимочо късмет на интервюто . Лек ден на всички.

# 40
  • Vildbjerg,DK
Добър ден
Днес ще си почивам и ще гледам филми - цял ден. Голям кеф Simple Smile
mama-magi това за паспортите е вярно, но само ако е изтекъл старият такъв.
Цитат
Всички документи за самоличност издадени към момента са валидни до изтичане срока на тяхната валидност. Няма да бъде задължителна подмяната на сегашните образци документи с новите образци.

Значи ако старият паспорт на детенце изтича след датата ви на пътуване проблем няма. Ние може да влезем в страната и с лична карта ако не е с изтекъл срок. Нашите лични карти изтичат догодина, паспортът на Дидо също, а моят и на детето през 2012, но сега май като се приберем ще сменяме всичко. Нямам намерение да ги дебна после. Ивче и вие гледам май ще пътувате, с какво ще се прибирате?

# 41
привет и от мен,

МАле какъв студ, -5, -6, но вятърът не прощава. Замръзна ми носът, бъджаците, а бях с памучен клин под дънките, ръцете....някак аси ги разчуках като се прибрахме, и са здрави.....Бяхме на разходка от 2 часа с децата, но на тях им е топло, в количката от колеото, закрити отгоре с найлоновото покривало, и като отворя, едно топличко излиза от вътре.

МАги, ако имате валидни БГ документи, ако име изтекъл срокът, си ги ползвате тях, а когато им дойде времето ги сменяте. Аз лятото си смених паспортът, защото ми изтичаше, и съм със стария вариянт. А личната карта ми изтича догодина. Казаха, че се сменят, само ако им е изтекъл срокът, или ти не искаш задължително новите. Та не се притеснявайте. Само не забравяйте декларация за малкия, копие от нея, защото взимат копието на летището, и акта му за раждане.

Ивчок, много сладка картинка е било Simple Smile с малкото, и голямото бебе.

Анидени, ние бяхме с кола. Но със сигурност има вариант да се стигне до зоологическата градина и с градски транспорт, няма да ме учуди, ако има и близка спирка на влака. Мисля, че не е съвсем в центъра, но е в града. Виж в  www.rejseplanen.dk Odense Zoo, Zoologiske have,  има такава спирка.

Мимичо, силно стискам палци на брат да постигне това, което иска и мечтае. Все пак има си и хубавите тсрани на живота в БГ.

Темата за България и на мен ми е много болна. Но уви, по Коледа и на мен ми дойде в повече, от разкази на приятели, какво е в областта където ние работим, как все още всичко е интриги и за жалост, всички нови и млади, които влизат там, по без да искат биват повличани в същата посока. А това е тъжно, много. Другото беше личното ми сблъскване с болничният начин на работа и отношение към пациентите и близките им. Въпреки че от първа ръка, баща ми като лекар (но не в болница), бог да го прости, съм много наясно какво и как е. Отвратително е думата, която ми идва.  ТА още един противник на простотията.
А мен все още си ме влече към България, идването ни тук си беше чист експеримент на токущо завършила и без постоянна работа. НО....радвам се, че едни врати така се отвориха, а други пък се затвориха. И най/вече заради ражданията на двете ни дечица.А и какви ужасии чух от много близка приятелка, която роди на 27 ми дек.

Хайде стига, че се увлякох. ....хубава вечер и прекрасна зимна студена неделя Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 20:36 от Алекси

# 42
Привет момичета и от мен,
бързо да разкажа за интервюто. Моят съпруг е много  доволен от представянето си, незная защо обаче аз имам съмнения, че се му се обадят. Не защото не вярвам във възможностите на съпруга ми, а някакво чувство. Имало е 70 желаещи за мястото от тях одобрени само 5 за интервю. И от тези 5 един ще е късметлията. Ние май ще си имаме гостенка за известно време и аз пърхам донякъде от кеф. Защото се надявам с нея да си упражнявам езика/тя е от румъния/ и е доктор т.е имаме общи интереси Wink.
Алекси ако работите в областта на медицината всички сме наясно за какво става въпрос там. Има един много много голям проблем в БГ и то е че цялата система е порочна. Цялата навсякъде във всички нива и предполага и дори налага човек да се корумпира за да може да оцелее. Едни за да оцелеят, други за да се налеят яко с кинти. Няма значение все са изкривени нещата от основа в почти всички сфери не само в здравеопазването за голямо съжаление. И според мен там няма да има оправяне скоро. Който е успял някъде да намери своето място добре, но който не е се спасява ако може и както може. Както и да е.
Нещо ме боли тиквоча, както обича да казва мъжо. Приказката ми се губи някъде.
Ще ви оставям дано утре да съм по-добре.
Лека вечер от мен  bouquet

# 43
Момичета минавам да ви пожелая "Лека нощ".http://www.vbox7.com/play:28bfd4de

# 44
  • София
Лека нощ и от мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт