Майки в Дания - 3

• 32 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Ето и кафето! Как сте момичета?Мимочо браво за интервюто на мъжа ти.Щом е един от петимата значи има реален шанс.Браво и за гостенката.Вчера моя мъж взе квартирата  и от 1.02 се нанася там.В добро състояние била само ще я боядиса да се освежи.Пожелавам,ви лек и спокоен ден.

# 46
  bouquetи замириса на кафеее,мерси Rumrom,въпреки че е малко раничко,май и аз ще си налея една чашчица  food010.Браво на вас и като отидеш даже ще ти е освежено и наредено,въоръжи се с търпение и малкото време,което е останало да се видите ще мине по-бързо Simple SmileТова си е голямо вълнение и тръпка и все така....пълен напред  newsm10

# 47
Добро утро!!!Pegito много си ранобудна.Как си как се адаптираш тук?Момичета как изкарахте почивните дни?Ние си бяхме ,в къщи то не беше и за никъде, в този студ.Но прогнозата е да се пооправи.Пожелавам,ви лек ден на всички.

# 48
 Hug
То моето край нема, ама... Оставя ме днес благоверният пред училище и след минутка звъни“ Катастрофирахме, добре сме, ако искаш ела" Хуквам аз,..., колата - основно ремонтирана през лятото, прилича на 1 голямо нищо. Та въпросът ми е"Трябва ли да отчисляваме колата от някъде? Как може да прехвърлим застраховката на новата кола" и въобще, ако сте се сблъсквали с подобен проблем, всичко, което се сетите, ще ми е от полза.
Иначе Коко беше в столчето и само се уплаши. Мнооого красивите батковци от Фалк ни подариха плюшен орел, забавляваха го. Въобще толкова обслужващ персонал се изсипа, все едно кралицата пристигна. Слава Богу всички са добре!

# 49
Здравейте момичета!!!Iv4okмного кофти.Важното е че няма пострадали и всичко е наред.Коко бързо ще забрави.Къде се губите момичета?Чао за сега до после.

# 50
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета,
Ивче една голяма Hugза всички ви.Радвам се че всички са добре - това е най-важно. В такива моменти си даваме сметка наистина кое е истински ценното. За колата според мен трябва да попитате застрахователите - предполагам ще знаят.
Алекси мерси за инфото - открих го в нета, и с влак и с автобус - все е близо. Само дето малката нещо взе да се дърпа като видя сайта им, че те животинките нали не са в клетки и май се изплаши.
Отивам да домакинствам сега, до после Hug

# 51
Привет, момичета!

Iv40k, доколкото съм наясно с осигуровките за коли, ако имате т.нар. kaskoforsikring , осигурителното дружество трябва да ви изплати сума(след като са огледали колата), равна на стойността на унищожената кола, но ако имате само т.нар. аnsvarsforsikring-нищо няма да ви се плати и вие сами трябва да "отпишете" колата в полицията(motokontor). Добре, че сте се отървали без пострадали. Как е малкият?

Нашата колекция от медали се увеличи с още един след съботния турнир. Добре, че винаги раздават медали на всички участници, та моето момченце е добре мотивирано за състезания. Wink

Лека седмица на всички.

# 52
Ивчок, важно е, че всички сте добре. Ако имате само ansvarforsikring нашата гражданска отговорност, както Силке е писала, нищо не получвате. Ако имате и каско, се свързвате със застрахователите. И ако ремонта на колата, в оторизиран сервиз на застрахователната компания, струва повече от 65% или беше 75% от стойността на колата ви преди катастрофата, не правят ремонт, а изплащат сума, колкото би струвала колата, ако не е катастрофирала. Друг критерии е,за колко може да се намери същата кола, в същото състояние. Трето, може да се пазарите със застрахователя за колко да ви изплати, ако сумата не ви устройва (т.е. проверете в нета колко струват колите като вашата), и трето, ако все пак откажат, тогава може да кажете, те да ви намерят същата кола - марка, година , състояние. В повечето случай не им се занимавало, и отнемало много време, и затова давали исканата сума (ако е разумна). Това всичкото един познат ни го казваше наскоро. Ако подлежи на ремонт, плащате само  selvrisiko и другото го доплащат застрахователите. И съответно ви преизчисляват застраховката.

Ако колата не става за ползване, след като вземете друга, се обаждате на застрахователната компания, и те автоматично си прехвърлят застраховакта на новата кола, преизчислена. Или плащате нова затсраховка, а ви връщат неизползваното от старата *така правят и когато сменяш застраховател)
Но прегледайте си договора.

Силке, браво на детенцето Simple Smile

# 53
http://log.bg/users_images/32/32306.jpg Добро утро!!!Ивче,как сте как е детето?Силке браво на момчето.Ани,вие как сте как е ученичката?Тина,какво стана с изпита мина ли?Анастасиякак сте вие с бебката?На всички момичета пожелавам лек ден. Hug

# 54
Ивчок, голямо премеждие сте имали, но слава богу, леко е минало. Пожелавам ви да се справите и със застраховката във ваша полза. Като чета момичетата какви подробни указания дадоха, браво на тях. То да не се налага, но като стане...Тъкмо ще си смените колата.  Simple Smile Ние тук се занимаваме с НОИ, НАП и НЗОК. И трите са навързани и сега има умопомрачаващи промени от 1 януари. Само излишно време да имаш и железни нерви, и пари, разбира се. Скоро някой беше споменал за българския мазохизъм. Толкова е вярно, че няма накъде повече. Усещам как търпението ми и желанието да сме изрядни в задълженията си тотално е изчерпано.  Разбирам, че и в Дания има бюрокрация и понякога нещата зависят от настроението на служителите, но поне се вижда, че от другата страна на везната е пълно и има равновесие. Иначе тук студът е нечуван даже през деня, когато и слънце пече. Днес ще бъде най-студеният ден. От утре температурите се повишават до по-търпими стойности. Пожелавам ви лек и приятен ден.  Simple Smile

# 55
Много благодаря за информацията и съчувствието, момичета!
Коко само дето не пожела да спи вчера на обяд, а кротко си изгледа"Търсенето на Немо: в леглото. Вечерта с баща си си играха с пластелин, правиха, коли, обясняваха се. Не го виждам разстроен. Застраховката ни, по обясними причини, е най-обикновена. Голфчето също. Купихме го, защото един (пиян или дрогиран) тип, смля старото ни вярно Пежо на паркинга през нощта миналата зима. Бързо трябваше да купим нова. Сега нашия татко си е виновен, защото излизал на път с предимство и намалил твърде рано, не видял никого и... хоп! А таксиметровите шофьори по цял свят карат като самолети. Аз за мъжа ми повече се притеснявам, че с тяхното наследствено кръвно. Вчера беше като квачка - туй трябва да направя, бля - бля. Един път да купи нещо да миряса. Дано и глобата да не е голяма и да не го пратят на проверовъчен, че с неговия датски  newsm78.
Силке, честит ви медал! Много е хубаво децата да спортуват!
ny, при нас пече та се не трае...вътре, но вън си е студ. Сега ще излезем да тестване новото колело без педали как е на сняг. На килим се държи много добре  Flutter
Успешен ден на всички и помнете:"Всяко зло, за добро!"  Peace

# 56
Здравейте,искам да попитам-пращали ли са ви колети от България и как е най-евтино да стане това-през пощите или чрез определена куриерска фирма?

# 57
Ивчок, ако не е мъжът ти виновен, гражданската на таксито би трябвало да поеме щетите!Проверете го това. И малко да дадът пак е нещо и помощ. НАли за това всички имат гражданска отговорност. А иначе на предишната кола, защотомилата и тящ беше вярно Пежо, но моооого старо и ни стана малко, не му бяхме правили каско, то по ефтино излиза да вземеш друга старичка кола, от колкото да й плащахме каското.

Шоколчдче, с БГ пощи. Идват. Но не съм сигурна, май бяха препоръчани.

# 58
Благодаря,Алекси,а колко време пътува един колет до Дания(ориентировъчно) и има ли ограничение в това,което може да се слага-питам за меса,сирене и т.н.?

# 59
Добро утро момичета!!!Ивче хубаво е ,че детето е добре.Ny пожелавам, ви по бързо да си оправите нещата,че то разправиите с нашите държавни институции си е убийствено. #2gunfire.Останалите момичета драснете два реда.Как сте?Как е студа при вас?Тук го дават затопляне,че то не се издържаше този студ.Хайде момичета пожелавам, ви приятен ден. smile3525

Общи условия

Активация на акаунт