Майки в Дания - 3

• 32 636
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро момичета!!!Ивче честито за изпита.Лек път и приятно изкарване в Бг.Памелка как е бебка.Оправи ли се?Данмарк приятно изкарване с приятелката.Мойте от сутринта напират да излизаме с колелата.Отивам да се  приготвим.Лек ден на всички.

# 676
kiriliciata oshte ne mi e v chas, nito fonetichnata, izvinete za koeto.....
Iv4ok, chestito Simple Smile Lek put i mnogo hubavo i zaredeno s emocii prekarvane v BG.

Plamenka, dano bebanka da e po-dobre.

Anastasia, dobre se zavarnali i vie! Sega pak malko nastroika za tukasnia klimat i jivot Simple Smile Dano ste si izkarali dobre, opravili kakvoto ima da se opravia s dokumenti i t.n. i posle samo udovostvie da e imalo. Aleksandra sigurno e veche goliama gospojiica.

Tedi - lek put i stiskam palci.

Rumi, nadiavam se dnes da opravim kirilicata i shte pisha.

Pri na ssi vali dajd, a dnes ima liatno tarjestvo v detskata na Boris i Kalina (ODZ e) i temata e 'cawboy'. Minalata godina pak valeshe i imashe lokvi v dvora im, temata beshe indianci. No decata ot iaslata obarnaha poveche vnimanie na lokvite ot kolkoto na tova da si risuvat licata i da celiat kutii ot kola i bira, i da izdiat koncheta na prachki, he he. Izglejda i dnes shte e sashtoto.

A na vas usmihnat i po vazmojnost slanchev den Simple Smile

# 677
И при нас вали ли, вали...
Алекси, децата ще се радват на празника, въпреки дъжда, а момченцата специално са много доволни от локвите. Laughing
Vio02, питай Аnastasia за зъболекар.
И да ви споделя едно красиво преживяване. В нашия град гостува Датският кралски балет, направиха представление на открито. Времето беше за щастие много приятно тази вечер и наистина се получи много красиво. Балетът ще има представления на открито и в други градове( Åbenrå 10.06., Troense 12.06, Gentofte 13.06., Næstved 14.06., Roskilde 15.06 и København 16.06.). Aко"минават" и покрай вас- горещо ви го препоръчвам. И малко снимки:

Повече информация тук: http://www.danskebank.dk/da-dk/Om-banken/Samfundsengagement/Samf … sommerballet.aspx

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 15:20 от silke

# 678
Здравейте! Ще съм ви много благодарна ако ми кажете как може да се гледа Листопад в Дания?Ако не на български, може и на английски, макар, че едва ли го има..Извинявам се, ако не питам където трябва!

# 679
ЕЕЕЕЕЕ Добро утро!

билетите ни ги купи сестра ми от интернет...незнам от кой сайт, но беше преди два месеца
и затова излезнаха доста евтини...
Силке, това за кралския балет е чудесно...ще кажа на сестра ми да идат да гледат...
Аз много обичам такива представления...
Слънчев ден от мен и мн   bouquet

# 680
Здравейте,

Силке, много добри снимки. Найстина красиво. 2 пъти и тук са имали представления, за съжаление ние бяхме на състезание, но приятели бяха останали очаровани, може би и заради концепцията - балет на открито. Не е като да си в зала. Обаче вчера са го анулирали в Aabenraa заради “прекрасно“ време. Теди, дано времето е добро, когато ще са при сестра ти.

Т.е. вчера не знам защо съм написала името на Руми, вместо на Денмарк, става въпрос за жилищата.
Та , Данмарк/ Ню - ако единият от вас има работа. т.е. псотоянни доходи, можете да си купите жилище, веднага след като получите граждански номер. Или ако можете да го платите наведнъж. НАпускате ли страната, трябва да продадете жилищато в срок от 6 м. Кредитите - за да ви дадът ви трябва постоянните доходи. От кредитен институт могат да се вземат до 80% от цената на къщата, а другите 20% от банката на по-висока лихва. Ако имате тези 20 % банката няма да намаже. Всички жилищтни кредити са за по 30 години. Но ако случайно можеш да изплатиш къща по-бързо, не ти начисляват глоба за по-бързо изплащане (поне в банката , къудето сме ние, по банковия заем).
Има си доста такси, който в крайна сметка ти влиза в заема. Но изискавт адвокат, който да прегледа сделката, за да ти подсигури твоя гръб, тъй като посредникът защитава интересите на продавача.
Има и задължителни застраховки, като застаховка при смяна на собственик, жилищтна застраховка, която ти покрива буболечки, плъхове, мухъл и такива разни. И застраховка живот трябва да си направиш. ТА, отивайки в банката, даваш им всичките си документи, месечни постоянни разходи, по-големите - кола, застраховка по колата, сметки за телефони, такси за деца за детски градини, текаси за интернет и ТВ ...и Те ти смятат какъв заем могат да ти отпуснат, колко би бил от кредитния институт с който работят и колко от тях. Хубаво е да ссе провери поне в 2 банки, защото са различни итаксите им.
30 г. звучи страшничко, но като гледам как продават къщи и купуват в друг град, където се преместят, явно не ги приетсняват. И ние като решихме че ще сме тук поне близките 4 години,взехме решение и за собствено жилище. Пък после , ако се наложи, ще продаваме.  (когато децата затръгват на учлище, ще трябва да взимаме голямото решение, тук, в друг град или в БГ)  5 м. се борихме с банята и смяна на прозорци, и непрекъснато има нещо да се пипа я по двора, я по къщата .

А ние пък бяхме на театър, едно от нашите момичета, от отбора, играе в самодейна постановка , в Ungdomsskole, Посмяхме се, КАлина не искаше да си тръгва, за разлика от батко й, на когото не му хареса когато един хлебар падна  и се удари зад тезгяха. И излезаха с баща му. И в самодейния театър си има чар Simple Smile

# 681
Здравейте момичета!Бебка получи обрив и и смениха антибиотика.Трябва да и направим тест за поносимост към антибиотици.Дано се оправи по бързо, че не мога да я гледам как се мъчи.Не иска да яде,не пие вода и цял ден е в мен и хленчи.Хубавото е че я кърмя и явно това я подържа.
Ивче честито ниво и само така и занапред.Приятно прекарване в БГ(за което съм сигурна) и поздрави на Варна!!! Hug
Теди мерси за кафенцето и ви желая лек път!!! Hug
Алекси и тук само вали и времето е ужасно.Искам малко поне слънчице, че да се поразходим с бебка.
Силке мерси за снимчиците, наистина са страхотни.
Рококо мога да ти кажа как ние гледаме бг телевизия.Имаме си булсатком(сателитен оператор) или през интернет си плащаш на www. bgtelevizor.net и също можеш да гледаш български канали.Дано съм ти била полезна! Hug
Желая ви лек ден и само положителни емоции!!! Hug Hug Hug

# 682
Привет момичета!!!Два дни не съм писала.Тук е голяма жега.Днес и утре го дават най-горещо.Излизаме сутрин по хладното и късния следобед.Как сте вие?Памелка надявам се бебка да е вече добре.Данмарк ,вие сте някъде из Родопите на хладно.После ще разказваш.Силке много хубави снимки.хайде момичета оставям ви отивам пред телевизора.Приятна събота.

# 683
Здравейте момичета Hug
извинявам се,че така нахлувам във вашата тема(при това с глупав въпрос,може би Embarassed) ,но има нужда от мнение.

Харесала съм една рокля на Malene Birger и понеже за първи път я чувам,а била известна дизайнерка в Дания ,бихте ли ми дали отзиви за качеството на нещата и,ако сте запознати.Да не стане така че да се "оръся"  600 лв. за някакъв парцал, а и ми трябва за сватба.

Извинявам се ако въпроса ви се стува безсмислен,но няма кой друг да питам Rolling Eyes

# 684
Добро утро момичета!!!Отдавна не съм сервирала кафенце.Гледам много е слабо присъствието във темата.Защо ли? newsm78 И аз не съм от най-активните,но тази жега много ме мори.Аз вече стягам багажа по малко.Вие как сте?Как я карате?Поздрави от слънчева България.

# 685
И от мен един врящ и кипящ поздрав от напечена България.
Руми, сега сме само на кафенце и на сокче. Добре, че сервираш. Жегата е ненормална, непосилна даже. Чудя се Ивчето как я карат и дали са дошли. В планината и на морето е спасението изглежда. Горе беше приятно прохладно, но пълно с насекоми. Аз не съм им фен и не можах да си полежа под дебелата сянка. Наложи  се да се движа и да играя на топка с Алекс, за да ги забелязвам по-малко.
 Вчера изпуснах мача на Дания и Холандия и ме е яд, че Дания е допуснала 2 гола, първият от които много нелеп.
Памелка, дано да имаш добри новини за бебка. Пиши да знаем добре ли е мъничката ти.
Алекси, отново ще ти благодаря съвсем искрено  за информацията. ВЪобще, чувствам се задължена на всяка от вас. Помагате ни без да се познаваме и така взимаме по-правилни решения. Много искам да се запозная с всички лично. Чувствам ви много близки, по-близки от някои "Близки".
Теди, вие сте на старта вече. Моля те, без начение сега или като пристигнеш там, попитай сестра ти за сайта, от който ви е резервирала билетите и за повече подробности за чартърите.
Ако ти е до това, разбира се. И пак да ти пожелая успех и само напред, без да гледате назад.
Момичета, пишете как сте. Поздрави на всички.

# 686
Привет на всички, защо ви няма? Руми, и ти  изчезваш? Два дни сама пия следобедно кафенце тук. Напишете по два реда.  Мимочо, какво се случва покрай вас, липсваш отдавна. Хубав ден.

# 687
e ne moga da razbera kakvo se sliuchva s klaviaturata mi.....mai e za chicho doktor toz kompUtar.

Az tuk, tuk, no boiadisvahme tezi dni, biaha ni ostanali dva koridora,a predi tova drebniete izkaraha neshto za po 2 dena, parvo malkata, posle batkoto. Edin den biaha kiseli, a posle edin s temperatura i na 3tia svejarki.....

Takiva pokrai nas, sega se radvam na bezdajdovno vreme i karame kolela v svobodnoto vreme.

Pozdravi na vsichki vi, Rumi priatno stiagane na bagaja. i da zabravish neshto, pak shte se priberete v BG za pochivka, shte si go vzemesh. A taka ili inache ne mojesh da vzemesh vsichko. Iskam da kaja, ne se shashkai nenujno pokrai bagaja. (znam kakvo e i az, hem che togava biah bez deca)

# 688
Здравейте.
Нищо ново и при мене. Радваме се на приятното време и чакаме лятната отпуска с нетърпение.
Не ми се пише просто, за да стои темата ни "по-нагоре". Колкото повече момичета се включват, толкова "по-многоцветен" е разговора. Да си пиша сама и на мене, а и на четящите, би им било доста скучно.
Хубав уикенд на всички.

# 689
Привет и от мен момичета!Наистина голямо затишие цари тук.И аз от тези горещини нямах желание за нищо.Но  от днес времето се нармализира и се живее.Алекси  аз наистина се шашкам с този багаж.Какво да взема какво да не взема и т.н.Приготвих една част от нещата.Вярно е че не може да се вземе всичко.Момичета вие къде ще си карате почивките?Решихте ли къде ще ходите?Мимочо и аз се сетих за тебе.Какво става с вас как сте?Ще си ходите ли до България?Памелка как е бебка?Предполагам ,че се  е оправила вече.хайде и другите момичета да се включат  да кажат как са.Много поздрави и лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт