Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за работа в Дания и дали пазарът на труда е отворен за българи?
Какви са разликите в майчинството и отпуската по бащинство в Дания?
Какви са перспективите за намиране на работа в Дания по специалността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за работа в Дания и дали пазарът на труда е отворен за българи?
За да работите в Дания, трябва да можете да общувате с работодателя си и да получите разрешително за работа през интернет. Пазарът на труда е отворен за българи, но може да бъде трудно без познания по датски език. Научаването на езика обаче може да помогне при намирането на работа. Заплатите могат да започнат от 15 евро на час, а владеенето на английски също е полезно.
-
Какви са разликите в майчинството и отпуската по бащинство в Дания?
В Дания отпускът по майчинство започва четири седмици преди термина и продължава след раждането с различен брой седмици и суми. Обикновено жените договарят клауза при постъпване на работа, че работодателят ще им изплаща надбавка за майчинство до пълната заплата. Освен това те имат право на дневни пари след години, което е относително и зависи от работата и спецификите й.
-
Какви са перспективите за намиране на работа в Дания по специалността?
-
Какво е мнението за живота в България според публикациите във форума?
-
Какви са изискванията за пътуване с деца до България според публикациите във форума?
. Аз за съжаление няма да имам отпуск може би чак за Коледа, но и без това голяма почивка направих в къщи покрай ръката ми. Сега ви оставям да поуча малко,че в сряда имам модул тест, а все ми се струва,че нещо имам малки пропуски
Дано скоро да им се види края на пустите колики...
Относно коликите ние ходихме до Швеция за капки.Там ни дадоха без проблем, ако имаш възможност и искаш може от там да си купиш.Стискам палци на малчо по-бързо да му минат коликите.
Честито за работата и много успехи.

Да ти е жив и здрав и много радост да ти носи!

да научиш този език.Дано всеки от нас се похвали със същото и от сърце ти желая да си намериш работа!