Майки в Дания - 3

• 32 630
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте да се включа и аз. При нас почти нищо ново. Никола е в малка ваканция- езиковия център дето ходеше вече са във ваканция. Сега чака с нетърпение 1 юли да се запознае с новите деца в новата градина. Аз започнах работа и след работа и училище не ми остава много време да пиша тук. Днес бях свободна и се порадвахме на не толкова доброто време навън- детенце се научи да кара колелото без спомагателни гуми и сега с голямо желание обикаляме близкия парк  Wink. Аз за съжаление няма да имам отпуск може би чак за Коледа, но и без това голяма почивка направих в къщи покрай ръката ми. Сега ви оставям да поуча малко,че в сряда имам модул тест, а все ми се струва,че нещо имам малки пропуски  Embarassed.
Лек уикенд на всички и много хубаво време  Hug

# 691
Здравейте момичета! Така ме отнесе вихъра по смяна на памперси , безкрайно кърмене, колики , че се минало вече 2 месеца откакто родих. Времето минава бързо, но когато малкия има колики ми се иска вече да е по-голям, казвам на мъжа ми искам да заспя и ме събуди след няколо  месеца  Laughing , но знам няма как  , а малкия е толкова сладък и как сладко гука и си казвам няма по-голяма радост от това  baby_neutral  Hug ! В чудо се видяхме с тези колики и лекарите никакви лекарства не дават само масажи, но и те не помагат много. Малкият се роди с много добро кило, но сега за 15 дни само 100 грама е наддал, отказва да суче , гърчи се милото като червейче от болки.  Cry Дано скоро да им се види края на пустите колики...
Благородно завиждам на всички вас , които ще си идете до България. Живот и здраве ние вече другото лято ще имаме тази възможност. Гледам някой от вас  даже вече сте се върнали. Анастасия разкажи какви премеждия имаше при регистрацията на бебчето в България , какви документи са необходими? И аз подозирам , че догодина като си идем до България ще си имаме доста главоболия с администрацията там.

# 692
Здравейте момичета!Бебка вече е добре, но все е кисела и по цял ден иска да я гушкам.Едвам си върша домакинската работа а и тези дни все е едно ветровито и мрачно.
bgpige да не те отчайвам, но после почват зъбките,какво да се прави и на мен така ми се иска да поспя без да ме буди някои поне 6-8 часа но уви.Бебка по всяко време си търси да цока и съм като залъгалка. Laughing smile3504Относно коликите ние ходихме до Швеция за капки.Там ни дадоха без проблем, ако имаш възможност и искаш може от там да си купиш.Стискам палци на малчо по-бързо да му минат коликите.
Руми не се шашкаи с багажа.Свиркаи ако можем ще помагаме.  Laughing
Mama Magi стискам палци да вземеш теста с лекота.
На всички ви желая приятни почивни дни и само успехи!!! Hug

# 693
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета,
изтъркаля се още една юнска седмица, която половината си беше изцяло лятна, а другата половина убийствено студена. Но такова си е датското време - винаги може да те изненада.
Надявам се, че всички сте добре.

bgpige сигурна ли си , че се храни достатъчно? Деница беше така като малка - само че ние за 25 дена качихме само 100 грама и на консултацията ме питат суче ли? - казвам да суче. Но се оказа , че количество кърма много - но качество никакво и ме посъветваха да продължавам да кърмя, но да дохранвам. И така около 3 месеца се мъчихме, докато най-накрая категорично отказа да суче и минахме само на адаптирано. Та и това може да е причина за малкото грамове - не само коликите. Но честно казано тук не знам къде и как могат да изследват кърмата.

Поздрави на всички и хубав уикенд, аз изчезвам да готвя  bouquet

# 694
bgpige, погледни библиотеката в кърмаческия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 / кърмене и захранване на бебета/ има много поленза информация и за коликите, и за дърпането, и за кърмаческите стачки, и най-вече увери се че засуква правилно (за това и сестрата , която идва у вас може да ти помогне). Погледни юздичката под езичесто как е, може и там да се крие причината. Много, ама много рядко кърмата е причината (освен ако е нещо, което си яла и на бебето не му харесва) Ако си сигурна че са колики, там има и кой храни да се избягват - по спомен: лук, ягоди, зеле, кафе, даже и млечни продукти в големи количетсва действат на коремчетата на някой бебета. Чай от мента четох, че намалява кърмата.

Стискам палци скоро да мине. И ние с Калина имахме един период, леко кошмарен, но минава. На мен ми е кофти, че не мога да я успокоя, тя се дере до почервеняване и захласване, и се дърпа. Важно е да не се отказваш,.... А ако на там тръгнат нещата - не е и болка за умиране. И пак да си кажа, погледни библиотеката

а зъбките не ги мислете още.

Мама/Маги, стискам палци на теста. Онзи ден познати бяха на него, и казаха, че не било страшно Simple Smile Честито за работата  и много успехи.

Силке, къде го това приятно време, ха ха, е верно е, поне не вали  Sunglasses
Не ми се мисли след 2 седмици като затръгваме към БГ как ще изплезя езика като хъски на екватора.

Весела събота и неделя!

# 695
Pamelka, Aleksi, Anideni и аз не знам какво да си мисля вече. До преди две седмици малкия се хранеше без никъкъв проблем, а сега чак на специялен доктор го водихме , датчаните така правели при колики уж имало голям ефект. Първия път като ходихме имаше 2 дни ефект , но след това пак старата история, а при второто посещение никъкъв ефект. Сега в понеделник пак сме там , но ще видим. И аз понякога си мисля за юздичката под езика понеже , когато мъжът ми е бил бебе са му я цепнали понеже не е сучел, но така като гледам не мога да разбера дали има някъкъв проблем.
Приятен и усмихнат уикенд на всички.

# 696
Добро утро момичета!!!Заповядайте неделното кафенце.Мама-Маги браво ,че си зяапочнала работа.Стискам палци  за теста.Памелка каквото и да го мъчи пожелавам скоро всичко да мине.Не се притеснявай има такива моменти.Момичета днес мъжа ми се пребира и сина ми е рожденник днес.Двоен празник.Оставям, ви и отивам да се приготвяме.Пожелавам ви лек и хубав ден.

# 697
Руми честит рожденик да ви е жив и здрав и много късмет на него и всички вас тук в Дания  bouquet. Весел празник!

# 698
Здравейте момичета! Бързам да се похваля, че вече съм офицялно датско говоряща  Laughing Тоест, взех си последният изпит и приключих най–после с училището.
Руми, честит ти рожденик!  bdbaloni Да ти е жив и здрав и много радост да ти носи!
При нас няма кой знае какво ново. Времето е отвратително, само вали и духа студен вятър, от лято няма и помен  Cry Ние няма да си ходим в БГ и др. месец сме си организирали отпуската в Дания. Ще обикаляме и ще я опознаваме.
Маги, мн се радвам че си започнала работа. Надявам се и аз догодина да мога да си намеря нещо. Успех и на теб на изпита.
Хубава и успешна седмица ви желая  Hug

# 699
Честит рожденник, Руми! Много радост и обич да ви носи!

На Тина- все така хубави преживявания да те съпътстват(честито за изпита!). Времето в Дания не можем да го променим, но поне на другите хубави неща да се насладим. И ние днес с дечурлигата се подлъгахме от слънцето, облякохме летните дрехи и запрашихме с колелетата. И...се смръзнахме, 15 С не са много за края на юни месец. За компенсация като се прибрахме напалихме грила и като ни замириса на печени чушки и забравихме за хладното време. Почти като в детството. Мъжът ми обожава шопска салата. Преди да се запознаем не беше чувал за печени чушки.
Bgpige, и аз мисля, че на бебчето ти може би не му достига кърмата. Премери го преди и след кърмене.
Мama-magi, успех в работата.
Ние броиме дните до отпуската, надяваме се да се постоплим във Франция, но и това не е сигурно след тези потопи на юг. Но поне ще се напътуваме и сменим ежедневната обстановка.
За отпуска с дечица в Дания ви препоръчвам новата Lalandia в Billund: http://www.lalandia.dk/da/billund/Pages/Default.aspx
Лека седмица.

# 700
Честит ти рожденик Руми,много здраве,щастие и късмет на него и цялото ти семейство!!! newsm59  Gift
Тина честито, направо си герои  smile3501 да научиш този език.Дано всеки от нас се похвали със същото и от сърце ти желая да си намериш работа!
Силке мерси за сайта, чудихме се къде може да отидем когато мъжът ми почива повечко дни и това е добра идея.
На всички ви желая приятна седмица и дано времето се пооправи тук в Дания.
Лека вечер!!! Hug

# 701
Добро утро мами,
Извинявайте,че нахлувам във вашата тема,но тъй като със съпруга ми и малката ми дъщеря мислим през октомври да посетим Дания и по-точно Копенхаген,ще ви бъда благодарна да ме насочите какво можем да посетим.
Досега попаднах само на градините на Тиволи,два-три двореца,но се интересувам има ли и други интересни места-музеи,евентуално улица на художниците.Изобщо какви забележителности можем да посетим в Копенхаген.

# 702
http://www.visitcopenhagen.com/
http://www.visitdenmark.com/siteforside.htm

Ima mnogo interesni mest Na tezi saitove moje da izberete kakvo da posetite spored vashite nteresi.

# 703
Ориентирах се горе-долу,защото английският ми не е много добър.Имам още един въпрос-в Дания може ли да се оправим с немски език?С англ.език едва ли ще имаме проблеми,но немският ни е доста по-добър.

# 704
Привет момичета!!!Благодаря  на всички за милите пожелания.Изкарахме рожденния ден посрещнахме тати и сега е пълна къщата плюс двете баби.Утре отиваме да вадим паспортите на децата.Надявам се всичко да мине ок.Радвам се че всички вие сте добре и планувате почивките.Ние  във  сряда ще ходим  до провинцията за няколко дни.И другата седмица  петък живот и здраве тръгваме.Хайде оставям ви и ви пожелавам лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт