Майки в Дания - 3

• 32 630
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, девойки!
Руми, честит ти рожденик! Да ти е здрав, засмян и пожод за гордост и радост! Щастието е било пълно, особено за таткото, който е бил далече.
 бг маме,искаш ли да ти купя капки за колики от тук и да ти ги изпратя ж понеделник от Кбх?
Ние изпълнихме план-максимума си - оперирахме Колята в Пирогов, прегледах се при стаият си хирург, кръстихме детето златно, уважихме логопедката и зъболекарката, похарчихме всички видове пари и...е време да си идваме. Първата седмица щеше да ни убие жегата, сега тракаме със зъби и се радваме на ситно датско дъжденце... Остана ми последната летва-НОИ и НЗОК  Sick
Маги, как мина изпита?
Дерзайте с отпуските, после ще разказвате.

# 706
Здравейте  момичета Hug. Днес никой не е писал,  май всички сте навън и се радвате на хубавото време  Wink. Аз днес почивам и влизам само да се похваля, че вчера минах изпита и от понеделник продължавам в следващия модул. Чудех се дали да се запиша в лятното училище, но така или иначе няма да излизам отпуск сега та реших да продължа.
Иначе нищо ново при нас. Ще чакаме разкази за вашите  ваканции  Wink
Лек и усмихнат ден.

# 707
http://chocolategod.com/images/chocolate/obliv_torte.jpg Здравейте момичета! Май няма никого тук, когото да почерпя за рождения си ден. Все пак, ако някой се появи, моля да заповяда на вкусната тортичка  Grinning

# 708
Има, има  Grinning Точно видях че си рожденничка, а ти даже си успяла и да почерпиш

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Тина, много да си здрава, и ти и мъжете в къщи! Твпойте мечти - наши пожелания! Много весело изкарване днес и наздраве!

Маги, Честито за изпита!

Руми, Честит ти рожденник на големи патерици! Жив и здрав да ви е, много усмихнат и щастлив да расте! И лек път насам!

МАги, от какво са оперирали Никола? Предполагам е, все едно не е бил опериран, дивее си без спир, нали?

Времето е наистина чудесно, ние му се наслаждаваме, и се радвам, че все пак подухва, та мога да обличам на малките леки ризки с дълъг ръкав, защото в детската са по-цял ден на вън.

Ние предваканционно имаме малко повечко работа, а другата седмица сме на семеен курс с децата. За единия от нас работа, а другия с децата - забавление. Musik, fis, hop og spring. За деца от 0 до 8 години, разделени на 4 възрастови групи. И имат гимнастика, много музика и танци, малко шиваческа дейност (миналата година си правеха рицарски доспехи - едно почно, с друпка в главата, и му залепваха украса, и правеха меч от стереопор), вечер малко театър приказка за децата, за лека нощ, игра на плажа. И темата тази година е Астрид Линдгрен. Забавно е, и курсът се запълва още февруари. МАлко по-различна ваканция Simple Smile

Това са нашите емоции сега. И после багажа за един ден трябва да го съберем,  и тръгваме към България.

НА всички ви много приятна събота и неделя!

# 709
Мила Тина,
честит рожден ден! Много хубави емоции ти пожелавам( така и новият живот в теб ще се наслаждава на тях ) ,да си здрава и да родиш спокойно и леко ! Радвам се ,че успях да те поздравя.Сещам се колко рожденни дни и аз съм се чувствала самотна, понеже обикновено хората са отпускари на моя ден, а като бях дете , все не можех да почерпя с бонбони в училище.Ама който каквото си няма , за това "страда". Имам колежка, която пък тъжи, че никога не е имала шанса да празнува през лятото, та сега за 40 годишнината си ни събира на лятно парти, женско , но както пише в поканата,ще бъдем обслужвани от мъже Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Момичета, аз ви чета , но не пиша( то последното е видно) . Големи промени ще правим, т.е. не чак толкова страшни, но все пак: ще се преместим в ново жилище идния месец( когато повечето от вас са в заслужена отпуска), после започвам пак работа, а свекър ми ще дойде за 3-4 седмици да гледа бебка, че не успяха да ѝ намерят място в ясла или алтернативата, та се получава разминаване в датите. Аз почвам, а Алекс "увисва". Та добре, че свекър ми се нави да дойде, че няма начин да дойдат бабите. И аз съм гледана от дядо ми до 3 годишна възраст, та имам хубави спомени.Мисля, че проблемът е само в това, че свекър ми не говори никакви езици(изключая бг Simple Smile )
Та такива работи около нас. Ще опитам поне да си ви чета.
Апропо : бгпие, ако не си записала Аксел на ясла,побързай, че да не стане като с нас, макар че Алекс я записах на 5-тия ден след като се роди.
Хубав ден и приятна отпуска на всички отпускари, а на Румито или лек път пожелавам (ако сега пътува) или добре дошла , ако съм се объркала в датите.
До скоро Simple Smile

# 710
Тина честит рожден ден! Да сте живи и здрави ти и цялото ти семейство, много спокойна бременност и много щастие и с новото човече Hug.
Аси и на мен баща ми страшно много ми помагаше за Никола, че майка ми беше по договор в чужбина до 7 мия му месец. Но да ти кажа в началото се притеснявах как ще го оставя докато отида на пазар, но после даже си излизах с приятелки на кафе, а дядо се справяше перфектно, както и продължава. А за езика моя баща говори само руски и френски, но се справяше като беше тук да води детето до градината и да ходят заедно с него на пазар. Понаучи даже и някои датски думички  Laughing.
Алекси, не моя Никола е опериран, а Никола на Ивето. Но като го знам Коко колко темпераментно дете е съм уверена,че тича без спирка  Wink.
Пожелавам ви хубави почивни дни, аз ще бъда този уикенд на работа, но пък три дни се на почивах в къщи. Лек ден  Hug

# 711
Тина Честит Рожден Ден newsm59,желая ти много здраве, щастие и късмет на теб и цялото ти семейство!!!
Лека бременност и нека всичко за което си мечтаеш се сбъдне!!! Hug
Тина колко време се чака за да приемат бебешока в градина?Моята дъщеря е на 11 месеца и се замислям дали да не отидем да питаме.
Ако ми помогнеш с някаква информация предварително ти благодаря!
Маги честито за изпита и само успехи ти желая и за в бъдище!
Руми надявам се да си стегнала вече багажите!Ако не се лъжа тези дни летиш!Лек полет и те чакаме на датска земя! Laughing Hug
Ивче и тебе вече те чакаме.Като си свършила работат и парите Laughing ,може да се прибирате.
Иначе и при нас една и съща, сега времето е хубаво и ние сме по цял ден на вън.Мъжо ще почива два дни и се моля времето да е хубаво, че да ни заведе някъде на по далечна разходка от нашите паркчета!Вече съм ги научила наизуст. Laughing
Приятни почивни дни момичета!!!

# 712
Zdravejte! Izvinete za latinicata, no sme na polevi bivak.
Tina, 4estit rozden den!   bouquet Badi zdrava i 6astliva!
Nie se borim s kilogramite bagaz kato prase s tikva - iskame da poberem zivota si v 2 kufara, no ne ni se polu4ava  Mr. Green. Utre v 6 poemame za Sofiq i ve4erta v 11 sme si u doma. ê vi razkazvam zivopisno i s podrobnosti.

# 713
Привет момичета!!!Първо да честитя със закъснение рожденния ден на Тина.Пожелавам ти много здраве ,късмет и едно здраво и хубаво бебче.Аз не съм писала няколко дни защото ни нямаше бяхме извън София.Ние трскаво се подготвяме за тръгването.Във четвъртък тръгваме.Просто ми е много напрегнато.Вие по добре знаете от мен как е.Хайде оставям ви за сега.Лека и спокойна вечер.

# 714
Nie se zavarnahme! Rumi, lek pat i kasmet!

# 715
Сега да ви "обаждам" както казват по моя край. Първите 6 дена останахме в София, докато оперираме Коко. Всичко мина добре, дано да го опазим сега.
На следващия ден пехме към Варна при моя д-р, който ме изпрати на куп изследвания. Зимата в Т-во ходих при едно местно светило, който ми заяви:"Ако бяхте моя дъщеря, няма да ви позволя да чакате 6 дена, камо ли 6м.! Веднага се срещнете с Д-р Х в Онкото и незабавно се оперирайте..." От тази, както се оказа търгашеска заплаха, аз треперих половин година, ангажирах 2 доктори във Варна и загубих 1 ден и средства, които можеше да вложа в нещо по-приятно... Нейсе, чисто нова съм и още дълго ще тормозя мъжете в къщи.
След тази емоция се срещахме многократно със зъболекарката. Някъде по трасето мъжлето реши, че все пак и липсва свещеник на тази лятна одисея, че твърде дълго отлагаме кръщенето на малкия син, та свършихме и това. Като прегледам снимки, ще пусна. Предния ден пък защо да не го изкараме на Балкана (това си е традиция от времето, когато живеехме на Варна. Компанията ни прави посрещане с огън и хора до зори, което е още по-емоционално сега).
И така дните се изнизаха неусетно в бързи срещи с приятели и търчане по задачи. За тези, които се интересуват от историята с бг институциите и осигуровките - документът е Е104 от Комуната, с който отивате в НАП, за да ви въведат в регистрите като живеещ и осигуряващ се бг гражданин в чужбина, а не като длъжник или изхвърлен от регистрите.
За "Довиждане" заспахме в автобуса към София и портмонето ми (т.е. животът ми събран в пластмасови карти) се изтърколило под седалката. Последва търсене на базата на автобусите в Малашевци (това е една друга БГ, за която не ми се говори)  Sick, после платихме едни 140 Е свръхбагаж и ей ни тук!
Това, което ме притесни много в родината бяха цените, огромните кратери по пътищата и състоянието на материалната база в Пирогов. Но за това друг път, а най-добре никога!
Маги, браво за изпита! Не съм се съмнявала в теб! Ани, как сте вие?

# 716
Привет момичета!!!Влизам да ,ви напиша два реда защото през ноща  тръгваме и не зная кога ще имам възможност пак да пиша  близките дни.При нас лудницата е пълна.Много багаж вече  се чувствам много изморена.Важното е  да пристигнем нормално.Ивче и при вас е било напрегнато.Важното  е  че всичко е минало добре.Поздрави и ви пожелавам лек и хубав ден.Следващото включване ще е от Дания живот и здраве. smile3525

# 717
Стискайте палци, момичета. Кокото ми е в урология на системи и с катетър. Чакам резултатите и се надявам, ако се налага, да успея да хвана полета на 4,15. Или е бактерия, или го боли от хирургичното забелване (екстра по самоинициатива на лекаря) и не е пишкал 24 часа.

# 718
Здравейте момичета! Първо искам с голямо закъсненение да благодаря на всички за милите пожелания!  Hug
Ивче, стискам палци на ръце и крака всичко да се оправи! От болести по–страшно няма. Когато можеш пиши какво е развитието.
Сега да ви разкажа съвсем накратко и моята одисея със злополучния ми рожд.ден. Още денят преди това започнах да вдигам темп. и да ме боли гърло, на др. ден вече бях на дежурен лекар. И така, след 2 посещения на деж.лекар, антибиотик, болкоуспокоителни и темп.ок.40гр., бях настаненеа в болницата в Орхус. От там след 2 дена ме изписаха с присъдадта че нищо повече не могат да направят и диагноза мононуклеоза/kyssesygdom/. За първи път чух за това нещо, звучи доста страшно и наистина си е страшно. Аз се уплаших още повече че съм бременна, не съм яла почти нищо около седмица освен течна храна, поради невъзможността да преглътна каквото и да е, маса лекарства и т.н. Чак сега днес, започнах да усещам някакви слаби наченки на подобрение и вече нямам температура. Сливиците ми са все така в критично състояние. Звучи супер, нали? И най–хубавото, възстановителният период може да отнеме до....6месеца!
Руми, добре дошли в Дания! Надявам се да сте пътували добре.
Памелка беше питала колко време се чака за ясла и градина. Различно, зависи от общината където живееш. Ние за ясла чакахме около 3–4 месеца. За градина, когато малкият стана на 2г, пристигнаха документи от общината за да ни търсят място. Т.е. една година преди това.

Хубав и усмихнат ден, момичета!

# 719
Олеле Тина, много се притесних за теб! Какво казват тукашните доктори за бременността ?
Иве, и твоя Коки го мисля.В българия ли го оперираха детето? Тук какво ще предприемат? Ох, направо настръхвам! Наистина няма по-хубаво от това да си здрав!
Момичета от все сърце ви желая да премине всичко, колкото се може по-бързо! Пишете когато можете.   Praynig
Бгпие, какво става с Аксел?
Памелка , а твоята бебка как е?
След месец и Алекс тръгва на ясла и вече си представям , че и нас ни чакат подобни здравни случки.
Руми , тук ли си вече? Опиши , ако въобще е възможно, вълнението и реакциите на децата.
На всички момичета в отпуск желая хубаво време и да се опазят здрави.
До скоро.

Общи условия

Активация на акаунт