Майки в Дания - 3

• 32 630
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, момичета,
Иве, всичко ще се оправи! Но когато си далече от рожбата си и усещането за безпомощност е още по-голямо. И аз бих излетяла веднага. За да съм наясно със ситуацията. И дано и в България вече да информират както трябва пациентите и техните близки. По мое време нямаше такава традиция.
Тина, за бебето няма риск. Скорошно оздравяване!
Руми, лека и бърза адаптация.
Аз си "отработвам" отпуската, почти не се весвам в къщи, но така е през летния отпускарски сезон. Не се оплаквам, защото получих "заветните" 3 седмици отпуска точно, когато училището на децата е във ваканция.
Само хубави неща ви желая.

# 721
Здравейте и от нас. Иве знам,че вече си пристигнала и стискаме силно палци всичко да се оправи много бързо. Чакаме добри новини още утре.  Hug
Тина и на теб скорошно оздравяване  Hug.
Ние пък днес бяхме за първи път в новата така дългоочаквана градина. Малкия още в 6,30 се е събудил за да ходи на градина  Simple Smile. Много му хареса и веднага се заигра с децата, на мен внимание от негова страна нула  Laughing. Но пък госпожите и господинчовците както им казва той бяха много любезни и внимателни. Голяма игра беше цял ден на слънцето. Казаха ми,че от утре мога да го оставя сам,а да не стоя с него,което мнооого ме радва.
Ох и да се оплача- посетих за пръв път зъболекар тук  Sad- с болки в кътник, след счупване от една пуканка. Ревеше ми се от болка в неделя, но в понеделник сутринта ми се плачеше повече след посещението при зъбарко- ще олекна в четвъртък с 4000 крони  Cry. А ми намери и още два малки кариеса, които само на снимката се виждали и тях трябва да оправя  Rolling Eyes Оххх ако имах отпуск бих се прибрала до Бг да си оправя зъбките.
Успешен утрешен петъчен ден и слънчев уикенд.

# 722
Привет и от мен...след двуседмичен престой в Дания - ето, че отново сме си в Бс.
Трудно, но не е невъзможно мисля да си намериш работа...
само чеееее, така както аз го планирах, за жалост няма да стане  Confused
Мойта баба се разболя и сега сме си в Бг, не е ясно до кога... Cry
живот и здраве надеждата ми за живот в Дания си остава!
Иначе в Дания бяхме около Копенхаген и пообиколихме страхотни
местенца, времето беше чудно и разбира се най-важното - децата бяха здрави...
Желая на всички прекрасен уикенд и до скоро!

# 723
Ей , момичета, как изкарахте този "нажежен" ден Simple Smile
Ние с Алекс се крихме у дома , но и тук трудно се дишаше.
За мен има едно предимство топлото време, че най-сетне детето започна да пие вода. До скоро се инатеше като същинско рогато добиче(каквато зодия е) и в жегата се предаде Simple Smile Да ви се похваля, че си има и първи зъб и поне за сега го приема без нерви или рев , та се надяваме да е все така. Аз започнах да търкам с малката четка за зъби по два пъти на ден, а Алекс се забавлява и иска още.
Поздрави и до скоро
П.С. Ох, какъв съм заплес!!! Исках да ви питам кой ще пусне нова тема , че страничките ни свършиха?  Муци, ако можеш, спасявай ни отново, че тъкмо сме се разприказвали.
П.П.С. Все забравям да попитам Силке с какво се занимава, ако не е секретно , разбира се , ще се радвам да науча по нещо за всички ви.

# 724
Здравейте момичета, при нас една и съща-на разходка и домакинските  задължения.Чакаме с нетърпение вече да идва и нашия батко.Ще има доста емоции, нови съученици и като цяло всичко ще е доста по-различно от при нас.
Ивче стискам палци всичко вече да е отминало и чакаме хубави новини!!! Praynig Hug
Тина стискам и на теб палци да се оправиш напълно и всичко да е наред! Praynig Hug
Руми чакаме включване от Дания! Laughing
Анастасия честито ви зъбче и дано всички излязат така лесно!Твоята бебка на колко беше?Ако я кърмиш може и затова да не иска вода.Моята е на 11 месеца и съвсем от скоро пие вода и то по много малко.Сокчета също не иска много и аз доста се притеснявах но ми казаха че щом си пиша всичко е ок.
Теди дано всичко се нареди при теб и да можете да се върнете тук в Дания!
Маги тези 4000 кр. само за един зъб ли?Зъболекаря датчанин ли е и що не пита още някъде.Един познат беше ходил при някаква и за тези пари му бяха оправили доста зъби.Извини ме за достата въпроси!
Приятен уикенд на всички момичета!!! HugИ нека само хубави емоции ви съпътстват-желая ви го от сърце!!!! Hug

# 725
Здравейте момичета и днес се очертава да е хубав ден. И аз се крих вчера почти цял ден в къщи, мъчейки се да уча в тая жега. Никола беше на градина, бях се заредила с книжка тоя път да не ми е скучно, но госпожите ме изритаха да си ходя- нямало нужда да стоя там детето се адаптирало за един ден и не е тъжен за мама  Laughing. Само че щях да падна като ходихме да го вземем- в 14,30 в най- голямата жега те бяха навън на слънцето #Crazy. Добре намазали ги всички с крем против изгаряне, всички с шапки, но в тая жега  newsm78. Само при нас ли е така не знам. Вчера гледам детенце се е изпекло на къси панталонки и на сандалки, добре,че малкия се е сетил да си сложи ризката та си е опазили ръчичките, ама вратлето му е черно  Laughing, скъсах се да го търкам в банята като си мислех че е мръсен, а то се изпекло детето  Joy.
Памелка за един зъб са тези 4000 кр. Зъболекаря ми се оказа индиец, който обаче почти цял живот си е тук и тук е учил. Той всъщност е собственика на клиниката и той ми прави първия ден диагностиката. После ми работи зъба една млада датчанка- много мило и внимателно момиче. Аз каквато съм страхлива,ама въобще не се притесних там. Имам много лоша парадонтоза- много агресивно се развива и сега ще лекуваме и нея. Дадоха ми предварително каква ще ми е сметката за лечението на цялата ми уста. 21 000 кр.  Shocked, но направихме план и сега ще лекуваме парадонтозата, а септември или октомври ще започнем с малките кариеси. За плащането ще бъде по етапно, така че май няма да се прибирам в Бг да си правя зъбите. То като си помисля, че там ще трябва да остана поне месец, пътни, разходи по зъболекар и престой в София, че не съм от там и май ще ми е почти същата сума. И така- започнах и няма да се откажа малко нанагорно ще ми е, но няма начин. А иначе звънях на още поне 10 места в понеделника,когато не можех да издържам от болка. Даваха ми часове с болка в зъба след седмица или 10 дни  Twisted Evil. Всички много заети или излизаха в отпуск. Накрая съвсем случайно слизайки от автобуса видях,че има зъболекари в сградата отсреща. Като ме видяха с болка- веднага ме приеха хората. Е изчаках доктора може би 20 мин, но не е като да чакаш 10 дни  Laughing.
Аси а за работата- аз работя в хотел като камериерка, много трудна работа, защото имаш определено време за почистване на стая  Sad. Там съм все едно ходя на фитнес- стани, клекни, разтегни се - спестявам от картата за фитнес  Joy. Но пък шефката ми е страхотна и нямам стрес на работното място, а и е бизнес хотел и да си призная си е почти приятно да чистиш  Laughing. Аз сега съм се запънала на датския, за да мога да си работя това което и преди в Бг- продажба на самолетни билети. Имам всички международни сертификати които се изискват, но само датския ми куца, но ще го науча  Wink.
Това за мен а сега излизаме докато не е толкова топло,че Никола вече чака на вратата с колелото. Приятни почивни дни на всички  Hug

# 726
Добро утро,момичета! Наистина ми става много по–леко като ви чета само. Добре че сте вие да ме подкрепяте и да ми давате сили. Днес наистина вече се чувствам по–добре и даже смятам да отида на кратка разходка, придружена от мъжо разбира се, че сама ме е страх да не падна. Докторите казаха че за бебока няма страшно, моля се да е така!
Големи жеги настанаха и тук, пу–пу–пу. Маги, и при нас ги държат дечицата по цял ден навън, малкият какъвто е белчо,хванал и той тен. Наскоро и аз олекнах с доста парички за първи път на зъбар в Дания. Но, какво да се прави, на болка не се трае. Освен това, ако продължиш да ходиш при един и същи зъболекар редовно, той автом. ти става личен и тогава сумите вече са мааалко по–ниски.  ooooh!
Анастасия, дано всички зъбчета да изникнат така лесно. При нас всеки един беше изстрадан и винаги с температура. Миналата седмица избиха два наведнъж и беше ужас! Слава богу, остана само последният млечен зъб да никне.
Теди, на теб ти пожелавам да стане така, както искаш и да се устроите скоро в Дания.
Хубав уикенд на всички  Hug

# 727
Привет, мили мами от Дания!  bouquet
Има ли сред Вас такива, които живеят в или в близост до град Skive?
Ще съм Ви ужасно благодарна, ако ми помогнете с някаква информация! PraynigКаквато и да е! Praynig
Предварително благодаря!!! Hug

# 728
Здравейте момичета. Влизам само да ви почерпя . Днес имам рожден ден  Wink

# 729
Tillykke med fødselsdagen, mama-magi!
Pravilno si izbrala zabolekar tuka. Nie savsem naskoro imahme edno mnogo neprijatno prejivjavane v BG, no njama6e kak da 4akame 2 sedmici i zatova izbrahme zabolekar vav Varna.

in-na, Skive e na okolo 70-80 km ot grada, v koito jiveja. Skive v Midtjylland imam vpredvid. Ima info po neta. Silke jivee po-blizo Wink Moje da se vklu4i Wink

# 730
Привет момичета от Дания!!!Мама-Маги Честит Рожден Ден!!!Пожелавам ти много здраве,успех и всичко което си пожелаеш да се сбъдне.Тина пожелавам ти бързо оздравяване и  възстановяване.Представям си какво ти е било.Важното е всичко да мине.Ивче , как е Коко?Дано всичко е наред.Ние пристигнахме нормално.Но сега ни предстои местене  в нова квартира другата седмица.Децата много се вълнуват.Нямаме интернет и сега ви пиша от друг компютър на едни приятели.Не знам кога пак ще мога да пиша.Пожелавам на всички много да сте здрави и добре.Когато мога пак ще пиша.Поздрави на всички.

# 731
Mama-magi, честит рожден ден! Много щастие и само хубави преживявания ти желая.

И аз си имам летен рожденник днес: моят син е вече на 8 години!
И днес почерпката е от мене:

Руми, леко пренасяне в новото жилище. Децата имат ли вече училище?
In_na , отговорих ти на лични.

Хубав летен ден на всички.

# 732
Честит рожден ден, Маги! Бади здрава, щастлива и винаги усмихната. Нека мечтите ти се изпълнят!   bouquet
Честит рожденик и на Силке! Да ти е жив и здрав и само да те радва!   bouquet
Момичета, кой ще пусне новата тема?

# 733
   bouquet Маги, честит рожден ден! Много здраве и късмет!
Силке, да ти е живо и здраво детенце! Само радост да ти носи!
Тина, не бой се, щом си се почувствала по-добре, значи лошото е зад гърба ти!
Нас днес ни изписаха от болницата. За докторите думи нямам-те са Бог, слязъл от небето, заради нашето жалко съществуване и, о, ужас, са принудени да слушат елементарните ни въпроси (не, че отговарят!) Коко се оправи бързо и се зае с важната задача да подлуди болницата-персонал, болни, птици и пр. твари. Има една сестра - супер консервативна - удар как не получи мойто маймунче като прегърна доктора...И той се втрещи, но от тогава започна и да се усмихва, а днес даже ми дава обяснения... Както и да е...Свиквам семейния съвет на Скайп след час и мислим кой и кога пътува обратно.
Вече ще пиша редовно и искам да чета само хубави новини!  Hug

# 734
Честит рожден ден Маги,много здраве и успехи във всяко начинавие!
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това! Hug
Честит рожден ден на юнака,Силке!!!Много здраве и късмет в живота занапред! Hug
Ивче, радвам се, че всичко е отминло и малкия вече е добре и палува.Жела ти да не се разболява повече никога, а само да прави малки белички. Laughing
Руми добре дошла в Дания, когато можеш пиши как ти се отразяма датския климат.
Лека вечер от мен и много късмет на всички!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт