Отговори
# 105
jovcheva, кой какво ти натрапи? Всеки от нас споделя как  той чувства и разбира нещата.

Ще споделиш ли нещо повече за  Зороастризма, как точно дефинира любовта към ближния, а към враговете, защото аз съм го пропуснала и ще ми е интересно.

# 106

Ще споделиш ли нещо повече за  Зороастризма, как точно дефинира любовта към ближния, а към враговете, защото аз съм го пропуснала и ще ми е интересно.

Как се дефинира любовта към ближния и враговете в Стария завет?  Wink

# 107
 Mr. Greenто любовта дефинира ли се....
а относно зороастризма.това е религия която поставя човека пред отговорността постояно да избира между добро и зло ,да следва най-добрия избор на света-на ахура мазда т.е. добрия бог(това не е ли и в другите религии)тогава хората са вярвали в творчеството на земята и безтелесността на духа,в култа към плодородието и продължението на живота...отричат лъжата,мерзките неща и така нататък....
Религия като всяка друга- древна...
НО въпросът е ,че всеки сам определя истината за себе си,...аз пак казвам вярвам в Бог,но това не ми е пречило да изуча доста древни религии newsm78
 Mr. Greenно и не разказвам разкази от хиляда и една нощ,защото всеки има свой разказ и свой смисъл

# 108
  • В градината...
 не разказвам разкази от хиляда и една нощ,защото всеки има свой разказ и свой смисъл[/i]
та нали темата беше да се сподели пътя на всеки, който пожелае. 1001 нощ, приказки?
Истината вярно, че понякога напомня на приказка, но е самата  реалност.

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 10:56 от perunika

# 109
 newsm78не говорех за теб,но щом ....

# 110
  • В градината...
Разбира се, че не за мен.

# 111
Аз пак казвам вярвам в Бог,но това не ми е пречило да изуча доста древни религии newsm78
 Mr. Green
На мен също.
А какво говорят за очистването от греховете и имат ли такова понятие?
Помня че имаше една книга "Така рече Заратустра" Фридрих Ницше, бившия ми приятел му беше фен... но повече звучеше нацистко от колкото духовно. Но предполагам двете неща нямат връзка.

# 112
 Mr. Greenтова са две различни неща,доколкото си спомням имат божи съд ,добри дела....но това го има на всякъде!!!! за мен вяра и религия са две различни неща!!!!!!

# 113
Аз искам да попитам хората, които познават християнството, как откриват кое е истинско и кое е част от политиката на църквата и държавниците през вековете?

# 114
  • В градината...
Тук несъмнено трябва да се направи разлика между познаването на християнството и вярата. Познаването на една философия е свързана с анализи и сравнения, на чиято база могат да се правят изводи - кое е истина и кое не, кое е повлияно от власти и политика. Вярата е друго. Ако не станете като децата...

# 115
Как се дефинира любовта към ближния и враговете в Стария завет?  Wink

Най-показателна е историята на Йосиф, можеш да си я прочетеш, как се отнесе с братята си които го продадоха, с хората в Египет които го излъгаха и какво правеше той през всичките  тези години.

облачето хей, Лично аз приемам Библията като единствено вярна, като единствен авторитет. Всяко нещо сравнявам с нея, като не си вадя стиховете извън контекста и всяко нещо го търся навсякъде където се среща. Има един сайт http://bibliata.com/ в лявата страна има разширено търсене, води до възможност за четене по глави в различни преводи и възможност за търсене по дума (къде се среща). Този вид търсачка се нарича Корконданс, има го и като книга.
Второто нещо но рядко го ползвам е да видя начина на живот и на поклонение на евреите. Все пак те са били които са познавали Бога, Стария завет е бил адресиран преди всичко до тях, въпреки опциите и за друговерците и Христос е евреин. Но пак казвам това е неточно, защото и те си имат своите исторически особености, традиции, различаващи се от Тората.

# 116
Как се дефинира любовта към ближния и враговете в Стария завет?  Wink

Най-показателна е историята на Йосиф, можеш да си я прочетеш, как се отнесе с братята си които го продадоха, с хората в Египет които го излъгаха и какво правеше той през всичките  тези години.

облачето хей, Лично аз приемам Библията като единствено вярна, като единствен авторитет.

Ти и Борис сте в някак си назад във времето,  ако си мислите, че тази Библия , която сега е в ръцете ви, е същата от преди 2000 години.
Борис, а доказателства, че Христос е бил в Азия, вече има.  И не сам там е бил.  Намерени са много свитъци и евангелия, които са били скрити и  ще се дадат  на хората, когато са готови.  Не бива да сте като в мъгла  и да не  искате да видите новите неща, които излизат наяве.
Знам, че  ви е  трудно да приемете нещо извън вашата Библия, но това, че не  приемате,  не значи , че  тези неща не съществуват .  Laughing   Така че , това дали приемате или не, си е ВАШ ЛИЧЕН ИЗБОР...но не го натрапвайте , ако обичате на останалите. Всеки има право да търси и да чете каквото иска, и който търси , ще намери. Проповедите за религиите в случая са излишни.   Peace

# 117
 newsm10 само така kuku-ruku

# 118
kuku-ruku Добре, кой на кого натрапва??  newsm78 На всякъде използвам "за мен", "Аз.." ...

Истинността на Библията съм я видяла на практика, не съм имала църква до мен която да ми я тълкува, която да слага догми...
Има пророчества за Христос от всеки един пророк, Христос описан в Библията отговоря на всяко едно от тях. Христос дойде, за да изпълни закона и, за да стане жертва за нас. Каква трябва да бъде жертвата, как се принася и т.н. е описано в Тората. Историите с Индия противоречат на това. Не те карам да вярваш, само обяснявам.  Peace

# 119
kuku-ruku Добре, кой на кого натрапва??  newsm78 На всякъде използвам "за мен", "Аз.." ...

Истинността на Библията съм я видяла на практика, не съм имала църква до мен която да ми я тълкува, която да слага догми...
Има пророчества за Христос от всеки един пророк, Христос описан в Библията отговоря на всяко едно от тях. Христос дойде, за да изпълни закона и, за да стане жертва за нас. Каква трябва да бъде жертвата, как се принася и т.н. е описано в Тората. Историите с Индия противоречат на това. Не те карам да вярваш, само обяснявам.  Peace
Разбирам, но аз не мисля така.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт