Отговори
# 180
Мили хора, ами аз исках да порасъждаваме, а не да цитираме цитати от Библията.  Аз си имам Библия и ако искам цитати, ще си ги намеря сама.

# 181
Според мен Бог е един- Доброто в глобален мащаб, някакъв вид финна енергия, която ни направлява и която е дала началото на всичко. От другата страна е дяволското, Злото. Тия две сили движат света и вселената. Между тях от край врем има баланс, въпреки борбата помежду им. Религиите са различни тълкувания на тая борба. Във всяка от тях има истина.
След смърта си, в зависимост от живота, който е водил, човек се присъединява или към Доброто или към Злото, т.н. Ад или Рай. Преди това естествено преминава през различни прераждания, за да бъде изпитан духът му в различни ситуации. Достигналите връх в духовно развитие спират да се прераждат, например духовните водачи и стават част от Голямата Добра енергия като своеобразно я обогатяват. Злите гении пък, напр. Хитлер, стават част от Злото.
През живота си човек трябва така да живее, че да не наранява никой и в същото време да бъде в хармония със собствените си сетива за добро и зло. Мисля, че само така ще сме чисти пред Бог и себе си. Наивничко, простичко и лесно Peace

# 182
  • София
Бог не е човек или личност, някъде там в битието  дебнещ ни за всяка грешка и после ни наказва, някъде от небето.   Всеки човек носи божествената искра в себе си.

Бог както е създал нас, така е създал и чернокожия, и индианеца и китаеца...Всички сме от плът и кръв, без значение  в кой край на земята сме, ние сме едно цяло божие творение.
Бог не е отделна от нас, Той е неделима част от нас. Той е в нас...и винаги е бил там, никога не ние напускал. Ние просто не сме го знаели или по-точно забравили сме го и сега е момента да  си го припомним и да го потърсим, но не там някъде на  небето, а в нас, в сърцата ни. Той води духа ни, който е вътре в нас.  Поне аз си го припомних , когато бях извън тялото си...или бих казала- ми се припомни, да Го търся там, в сърцето.  Безусловната любов идва точно от там.

Според мен Бог е един- Доброто в глобален мащаб, някакъв вид финна енергия, която ни направлява и която е дала началото на всичко. От другата страна е дяволското, Злото. Тия две сили движат света и вселената. Между тях от край врем има баланс, въпреки борбата помежду им.

За това ставаше дума. Излиза, че всеки си има някакво разбиране за Бог и в крайна сметка всеки си говори за различни неща, а казва Бог. Това звучи невежо според мен. По правилно е всеки да си казва 'Висша енергия', или 'Сила на прераждане', или 'Природна сила', или 'Някаква сила и енергия'. Да става ясно, за какво иде реч.  Peace

# 183
Имам въпрос. Айде оборете ме и порасъждавайте> Какво става с тези, които не са будисти, индуси, мюсюлмани?

Отговорът е много прост - не е работа на човека да се бърка в решенията на Бог.

/в позиция разсъждение/
  И все пак тъй като идваме от Бог и се връщаме при него спокойно можем да си представим живота като сън /ти подсказа тази идея/, връщайки се в изходната позиция обаче остава неясно дали ще останем личността от съня или ще се върнем към цялото. Тук са разликите и в религиите.
 От както съществува човека в него е заложено /като инстинкт/ да търси Твореца си. Хората не са имали държави, закони, но са имали богове.

Излиза, че всеки си има някакво разбиране за Бог и в крайна сметка всеки си говори за различни неща, а казва Бог. Това звучи невежо според мен. По правилно е всеки да си казва 'Висша енергия', или 'Сила на прераждане', или 'Природна сила', или 'Някаква сила и енергия'. Да става ясно, за какво иде реч.  Peace

Пропусна личност. Каквото и определение да дадеш все е грешно, защото вероятността да пропуснеш нещо е огромна. Можеш ли да си представиш реално безкрайност /без онзи знак с който я бележим/?

# 184
newsm78защо ли си мисля,kuku-ruku,че и моето ,,преживявяне'' е подобно на твоето!!!! Thinking Thinking
Ще ми бъде интересно да споделиш, ако искаш.   bouquet

# 185
  • Варна
newsm78защо ли си мисля,kuku-ruku,че и моето ,,преживявяне'' е подобно на твоето!!!! Thinking Thinking
Ще ми бъде интересно да споделиш, ако искаш.   bouquet

Аз ще споделя нещо. Не е видение. Сънища са. Но са най-прекрасните моменти, които съм преживявала.
Първият, който се е запечатал в съзнанието ми, и никога не ме напуска е следния: бях много болна, с ужасни коремни болки, не можех и вода да пия, бях дете в 7 клас, не беше ясно точно какво ми има, но ме беше много страх. В съня ми дойде човек - красив, благ, сияещ (буквално), целият в бяло, усмихнат. Сложи ръка на рамото ми и каза: "Ще се оправиш". Само толкова, но спрях да се страхувам. На другия ден ми изби жълтия цвят и стана ясно - хепатит. Оправих се, разбира се. Никак не мислих за Бог в ония години, нямаше и как.
Другите сънища са по-различни: периодично сънувам един град, абсолютно футуристичен, хората изглеждат по същия начин, но са други - не говорят, разбират се без това, реят се (уф, абстархираме се от Стивън Кинг, нали?), цялото място свети, огромно е, там всичко е възможно и цари най-невероятният мир (това е думата).
Само сънища са, както казва БориСе, сигурно подсъзнанието ми ги ражда, но след като сънувам това място, дни наред съм друг човек, сякаш съм се докоснала до хармонията. Мисля си, че всички хора имат подобни сънища.
И ще допълна нещо - когато ме злеят битовизмите, грижите, ежедневните възмущения, щения, тръпки и радости, когато бързам да свърша нещата, да реша проблемите, да планирам и изпълнявам, тези сънища не ме спохождат. Когато нещо ме накара да се замисля за нещата, за които си говорим тук, когато се заровя в тези "търсения" - те се появяват. За добро, или за лошо, възприемам го като знак - продължавай да търсиш, имаш към какво да се стремиш.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 11:16 от Ментова

# 186
Ментова, аз имам подобни сънища, много приказни и не откривам връзката им с ежедневието ми. Сънувам едни и същи места, които никога реално не съм виждала.

# 187
  • Варна
Ментова, аз имам подобни сънища, много приказни и не откривам връзката им с ежедневието ми. Сънувам едни и същи места, които никога реално не съм виждала.
И аз не намирам връзка, не ми дават нито насоки, нито отговори, но не мога и да ги загърбя - така ме изпълват със смисъл, че ме дърпат напред, и напред. Към какво? Не знам, важното е, че сякаш тези сънища ме събуждат. Така се чувствам.

# 188
  • София
Излиза, че всеки си има някакво разбиране за Бог и в крайна сметка всеки си говори за различни неща, а казва Бог. Това звучи невежо според мен. По правилно е всеки да си казва 'Висша енергия', или 'Сила на прераждане', или 'Природна сила', или 'Някаква сила и енергия'. Да става ясно, за какво иде реч.  Peace
Пропусна личност. Каквото и определение да дадеш все е грешно, защото вероятността да пропуснеш нещо е огромна. Можеш ли да си представиш реално безкрайност /без онзи знак с който я бележим/?
Не ми е била целта да давам определения. правя само някои констатации по мнението на хората. За мен тези определения са дадени в Библията. Peace

Аз по принцип рядко сънувам, а още по-рядко цветно. За един сън си спомням. Беше като дете. С много ярки цветове. Намирах се на  едно поле а цялото небе беше като цветен витраж, на който беше изобразен огромен конник. Събудих се разтреперан и се чувствах безкрайно нищожен.

# 189
Много хора не правят лоши неща, защото се страхуват от наказание.
Може би самите ние вътре в себе си се наказваме по различни начини, за да се държим под контрол.
Лично аз се страхувам от себе си, нямам си доверие.  Cry Това контролиране създава някакво временно спокойствие, но не решава проблема.

# 190
  • Варна
Лично аз се страхувам от себе си, нямам си доверие.  Cry Това контролиране създава някакво временно спокойствие, но не решава проблема.

Нормално е, мила. Армагедон е ежедневно в душата ни. Не би могло да бъде иначе. Важното е да не се уморяме да водим битката, дори понякога да търпим неуспех. Няма дълго спокойствие. Не и тук.

# 191
Ментова, не мога да разбера какво точно имаш предвид.   bouquet

# 192
  • Варна
Ментова, не мога да разбера какво точно имаш предвид.   bouquet

Доколкото те разбрах, страхуваш се от "тъмната си половина". Няма смисъл от страх, а от борба с нея. И не заради наказанието, а заради удовлетворението да бъдем по-често такива, каквито искаме да бъдем. И понеже, щом сме приели този стремеж, ще искаме да ставаме все по-добри, няма да имаме спокойствие.
"Страхът погубва разума". Не се страхувай от себе си, приемай се.

# 193
 Hug Сега разбрах.

# 194

А ти направи ли си труда да прочетеш предишния ми пост!?
Много точно и ясно е написано.
Веднъж казваш "ОТГОВОРЕТЕ МИ!" след като ти се отговори пък се фръцваш "НЕ МИ ЦИТИРАЙТЕ БИБЛИЯТА!"
Аз сънища не коментирам, защото никога не си наясно кой ти ги дава.
Има един голям пророк на нашето време Рик Джойнър, дори и той в началото на книгите си пише, че този вид "духовни преживявания" не могат да се разглеждат като чиста монета...
Страшна работа....  newsm78   ooooh!  

как ще се бори със себе си? С позитивна мисъл, нали така са я посъветвали "свещениците"?  newsm78 и тя не е успяла. Човек има нужда от свръхестествена намеса. Христос може да изцели всяка душа и да даде сили да живеем един живот на победа.

Общи условия

Активация на акаунт