Отговори
# 15
Напоследък, също съм много объркана.
Оплетох се в езотериката и религиите.
От всичко прочетено осъзнах,
че трябва да вярвам в Бог и личното израстване.
Останалото е илюзия.

# 16
но нали в Библията е истинското Слово...
Ти сериозно ли? Библията е писана от хора все пак Grinning Истинското слово не е писмено според мен Grinning
Действаш ми отрезвяващо-ободряващо ,мерси Grinning Инак-сериозно го казах,все пак е издържала  проверката на времето.От друга страна повечето езотерики,които съм чела,са просто събирателни на древни религиозни течения,написани на достъпен за съвремието ни стил.Нямам сили и време да се задълбочавам основно и да чета,интересно ми беше как е при вас-по християнските празници тук повечето декларираха,че са православни християни,а пък аз някак не мога да го кажа.Искаше ми се децата ми да принадлежат към някоя религиозна общност,сигурна съм,че това би било една страхотна опора при всички очакващи ги трудности..не бих могла да им предам моето усещане за Бог,защото е именно усетено със сърцето,а  не ми се иска,ама никак да преминат през подобни на моите катаклизми в търсенето на Вярата и Бог Thinking

# 17
За мен религията е много далеч от политиката и науката. Средство е за съжаление за оправдание на много политически въпроси/престъпления/, използвана е като оправдание, като основание, но няма нищо общо по своята същност. В основата на религията /която и да е/ стои вярата. А тая вяра, това вътрешно усещане е толкова различна, колкото и хората, иначе сляпото следване става фанатизъм.
Науката пък е в пълен противовес на религията. Тя борави с факти и изследвания, а религията с митове и сказания, без фактическо доказателство.
Никога не съм се обърквала в тая насока. Вярвам, по мой си начин, следвам мойте възгледи и ценности, които са повлияни именно от вярата ми.

# 18
Били и всички, които сте писали по темата,   bouquet и мен ме занимават тези въпроси.
Били, вчера аз попитах същото като теб, само че в темата за Крион. В един период от живота си бях в една църква - православна, на старостилците, и оттам нося много страхове, на тема лъжеучения, дяволски изкушения и че единствената истина е в Библията. Наистина е много трудно да се отърси човек от това, но аз нямам друг избор. Иначе цял живот ще остана скована от страхове. В православното християнство има много страх и негативизъм всъщност, поне според мен.
Радвам се, че има такава тема и че други хора изпитват същото като мен.

# 19
Страх  и  негативизъм  Shocked
Ако не знаеш как да четеш, тълкуваш и разбираш, а следваш сляпо и буквално...сигурно и да има...

# 20

Науката пък е в пълен противовес на религията. Тя борави с факти и изследвания, а религията с митове и сказания, без фактическо доказателство.

Taкa e било преди, когато науката е разчитала само на петте сетива. Фактите, които нашите сетива ни дават , са твърде ограничени ( сравнение - делфини, прилепи и т.н.)
А религиите се опитват да ни запознаят с кодирани познания от времена, за които нямаме доказателства , че съществуват. Но техниката се развива, допълват се факти, които , странно как, съвпадат с разказваното от преданията.
Така вярвания и наука се приближават едни към други.
Кирлиановата фотография преди повече от 1/2 век доказва енергийната същност на човека, неговата душа и Дух.
Сега има и по-нови техники.
Новината за паметта на водата обиколи света и промени светогледа на много хора.
Тайните познания за лечение с фини енергии, крити в източни манастири, днес се дават да бъдат изучавани и да променят не само здравето, но и духовността, а оттам и живота на всеки, койте узрял за тях.
Има много инфо в интернет - с научни доказателства, клипове ...
Постоянната и неразрушима връзка с вселената и по-висши светове, която всеки от нас усеща със сърцето си, но се бои да не излезе глупак, ако си повярва, вече се манифестира и в пресата, дори и в рекламата.
В крайна сметка - няма самота, всички сме свързани, откъдето идва и доброто , и злото за всеки от нас.
Рецептата е да се обичаме взаимно - всички живи същества, да обичаме и планетата си.
Страхът, който дава погрешни съвети и води в погрешна посока, е дело на егото. Любовта го преодолява.

# 21
Да, ако вярваш в нещо, различно от християнството - може и да има доказателства. Но за мен в християнството няма нищо доказуемо. Сълзите на икони и подобни пророчества и феномени сами по себе си не са доказателство.

# 22
white s, не би могло да се каже по - добре  Hug

# 23
Viliko,
аз не съм православна християнка от обичайния тип. Опитвам се да следвам по-скоро заветите на ранното християнство, които съвпадат с източните учения и с  основите на всяка религия, защото всяка религия в началото идва да даде практически познания за ползване на земния живот за добро.
Знам, че в текстовете на християнските предания има истини.
Те са казани и записани, за да разширят светогледа ни, а не за да ни приучват в идолопоклонничество и да смачкват самочувствието ни. Ние сме зависими - да, но най-вече от собствените си действия.
Някои от странните факти в религиозните книги са доказуеми ( и за мен вече доказани ) - например как може да се нахрани човек или повече хора с малко по обем храна, как може да се лекува с докосване или дори само с мисъл.

Съвсем доказано е, че нашето общество, не познавайки фините енергии, все пак борави с тях несъзнателно и много грубо, затова всеки ден се поболява или докарва беди с неправилната си мисъл.
Наричаме го стрес, нерви, фалити, измами, ракови заболявания, диабет, затлъстяване, ...

"Ре-лигия" означава "обратна връзка" ( всичко ново е добре забравено старо) - връзка на сгъстената енергия, наречена "материя" с по-фината такава, намираща се в целия свят. Чрез постоянната връзка се запазва синхронът и хармонията между различните по плътност видове енергия/ материя.
Това е Божественото единство.
То е , и ще бъде все повече обяснимо със средствата на физика, химия, астрономия, ... всички естествени науки.
Но ако питате сърцето си ( така, както го питате за личните си любовни работи и му вярвате), ще видите, че то ви казва същото:
само един надменен и късоглед човек може да смята, че няма душа( при положение, че простият компютър има такава сложа форма на организация), че е единствен във вселената толкова сложен организъм, венец на природата и че може без последствия да експлоатира всичко, от себеподобни до планети.
Ние сме част от верига, която на следващо стъпало е невидима за нас, но доказуема по много начини.
Ако сме интелигентни, колкото ни се полага за високото място, което сме заели в еволюцията, ние просто не можем да престанем да търсим пътя си по веригата нагоре.

# 24
Не изпадай в крайности  Naughty

# 25
  • Варна
Първият урок, който трябва да напишат за децата по вероучение е: Обичай себе си, защото ти си онзи Бог, който винаги ще те подкрепя.
До това стигам, лутайки се в търсене на точната си вяра. Вярвам с цялата си душа, Христос наричам моя Бог, но той сякаш събра в себе си много повече неща, отколкото на Църквата би й се искало.
И аз съм в още търсене, момичета. Все повече вярвам, че Бог е един, че е всичко, че е връзката между всичко - зримо и незримо, че е вътре в нас и навсякъде извън нас, че пътищата към него са много, но всички тръгват от "моя праг".
white s.,   bouquet

# 26
Мисля, че всички, писали по-горе, разсъждаваме в общи линии еднакво и сме стигнали до почти едно и също място в търсенията си.

Не изпадай в крайности  Naughty

Да, и аз не искам да изпадам в крайности. А ти кое имаш предвид?   Laughing   Ако знам, ще се обоснова ... а може и да не мога.

# 27
Ето това например какво е: само един надменен и късоглед човек може да смята, че няма душа...

# 28
че пътищата към него са много, но всички тръгват от "моя праг".

bouquet Много красиво казано.

white s.   bouquet

# 29
Книгите са неписани за да се продават. Някои по находчиви хора са прозрели търсенията на човека и му дават много често това, което той иска да получи. Започвайки да чете човек в началото аха-аха да се докосне до нещото и в края става така, че това нещо е по-далеч отколкото в началото и така до следващата книга.

Общи условия

Активация на акаунт