Отговори
# 210
  • Linz
Мисля, че не би трябвало никакви процеси да протичат тогава в мозъка. Даже понякога дишането е командно.
Ето тук пише малко: http://sanovnik.bg/n4-5858-%D0%98_%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82 … D0%B0%D0%B2%D0%B0
Клиничната смърт е все още обратима, след окончателната смърт едва ли има някакви видения.

Трябва да поразгледаме в нета, дали няма някъде описано, какви процеси протичат в мозъка по време на кома-клинична смърт. Може пък просто да приличат на тези по време на сън, или да са някакви халюцинации... Thinking
Аз съм поразглеждала доста- именно, установено е, че не са реални преживявания.
Аз засега предпочитам научнатата литература, но ако някога изпитам нужда да вярвам в нещо, мисля, че бих се обърнала единствено към християнството. "Езотеричната" литература е един комерсиален продукт, нищо повече- пише се това, което би се продавало.

# 211
  • В градината...
migito, "Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат"

# 212
migito, "Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат"
Shocked
Тук има ли свине и псета.....

# 213

Много ти благодаря!! Но аз имам Святия Дух в себе си и мога да преценя кога е подходящо да се говори и кога не! Ако ти обичаш хората НИКОГА няма да гледаш на тях по този начин!

# 214
  • Варна
migito, прекрасен цитат, благодаря ти! Една полза за мен - извадих си (още вчера) Библията, позабравена в библиотеката.

# 215
Мигито, и аз благодаря за цитата, много окуражаващ е.

# 216
  • София
Трябва да поразгледаме в нета, дали няма някъде описано, какви процеси протичат в мозъка по време на кома-клинична смърт. Може пък просто да приличат на тези по време на сън, или да са някакви халюцинации... Thinking
Аз съм поразглеждала доста- именно, установено е, че не са реални преживявания.
Такива съмнения имах и аз, което отдалечава определени постановки от истината.  Peace

# 217
А какво означава " реални преживявания" в случая? Преживявания, които са стимулирани от външен дразнител ли?

# 218
  • Linz
"Реални преживявания" означава, че не се случават само в твоето съзнание.

# 219
А къде още? Съжалявам, че не разбирам, извинете ме, ако досаждам. Но ако се престоря, че разбирам, няма вероятност да науча.  Simple Smile

# 220
Като предистория да кажа,че съм възпитана в пълен атеизъм,впоследствие завърших медицински университет и някак средата,в която попаднах,затвърди убеждението ми,че всичко е тук и сега,останалото са илюзии. После...нещо се случи в живота ми,зачетох се в езотериката уж случайно,после системно и така докато повярвах,че илюзията всъщност е тук.

Противоречието с християнството обаче е голямо,а аз вярвам в Бог и Христос....обърках се някъде по пътя или по-точно търся го все още.
Моля хората,които все още си мислят,че нещо,което не може да се пипне, го няма, любезно да подминат темата ми Simple Smile
Моето мнение е че религията както е представена в съвремието е гигантска машина за манипулация и контрол! Като истински вярващ човек се имам ,не смятам,че църквата е мястото ми за среща с Бога,малко като богомилите смятам,че Той е навсякъде около мен !Еретична ми е мисълта да се кланям на икони(ако може да се цитира и вярва на едната от божите заповеди написани от кого???) и да си правя образ или кумир на нечие изображение!
Години наред исках да стана монахиня и, Слава на Бога, не го направих,защото с възрастта и  с прочита на богатата философска и езотерична литература покрай мен,осъзнах ,че не така ще бъда "угодна Нему",а само скрита и невиждаща реалността!

Живота е многостранен,трябва да се живее ,взела съм по малко от много религии и течения ,вярваща съм и не съм суеверна,търся постоянно ,съмнявам се,колебая се по пътя,но Вярвам!

# 221
  • Linz
облачето хей, съмнявам се, че не разбираш какво е реалност и какво- илюзия.
Ето един пример, става въпрос за експеримент: върху повърхност, видима само от определен ъгъл, в операционна зала поставили знак. Всички твърдящи, че в състояние на клинична смърт са видяли тялото си отгоре, били изпитани- нямало нито един, който могъл да каже какъв е този знак (който иначе няма вероятност да пропуснат). Това означава, че преживяването не е било реално, а просто халюцинация.

# 222
Разбирам какво се влага в това понятие, ясно. Но има много неща, които не знаем. И не разбираме защо стават. Нашето мислене е ограничено и ако нещо излиза извън него, ние не го забелязваме.
Така че има неща, които няма как да отчетем че се случват, но те се случват.

# 223
  • София
Това е така, ама как знаем, че се случват, като няма как да ги отчетем?  Thinking

# 224
  • Варна
Разбирам какво се влага в това понятие, ясно. Но има много неща, които не знаем. И не разбираме защо стават. Нашето мислене е ограничено и ако нещо излиза извън него, ние не го забелязваме.
Както всеки от нас търси пътя, така и всички заедно го търсим. Не сме постигнали много, но ще постигнем, вярвам.

Обикновен, много неща е нямало как да бъдат отчетени, според повечето хора. Други са намерили начин. И днес те са доказани факти.

Общи условия

Активация на акаунт