Отговори
# 285
Има един лаф (не е задължително да е християнски): "Пътят към ада е покрит с добри намерения". Много от нещата захванати от човек или човечеството като добри са довели до лош резултат. Виж "Третия Райх" например.

# 286

Защото са толкова концентрирани в своя си "аз", че нищо друго няма значение. Защото като им кажеш, че трябва да обърнат и другата буза, те скачат, "оооо, това не е за мен"... и още много причини.

Към Аза в езотериката се тръгва, не за да се концентрира човек към себе си  и само своята личност, а обратното.  Първо да изчисти себе си, своята вътрешна мръсотия. Не си разбрала правилно целта, на търсенето на Аза. То в никакъв случай не се прави с егоистична цел, разбери. Човек търси Аза си, защото иска да израства, да се учи, да прощава, да обича и т.н.  Няма как да се стигне до това осъзнаване, ако не тръгнеш навътре, да изучаваш себе си,  своята душа. Когато изичстваш себе си, РАЗБИРАШ И ОСЪЗНАВАШ , колко е важно това . Започваш да виждаш света по друг начин. До преди това  си мислил почвече за сeбе си, совтя работа, своите деца, къщата, своето обкръжение...а след намирането на Аза, осъзнаваш, че хората са едно цяло. Искаш да помагаш, получавш импулс да правиш нещо за другите. Точно тръгването към  Аза, помага на хората, да се издигнат над егото си. Ето как грешно може християните да тълкуват езотериката.
Езотериците дават пример с цитати от Библията,един вид  че търсенето и изчистването  на Аза, означава точно  изчистването на Божиях храм, вътре в нас. Нали е казано, че Божия Храм е вътре в хората, не извън тях.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 16:38 от kuku-ruku

# 287
Bili , темата ти е много интересна  bouquet

# 288
migito, добре разбирам написаното от теб и има резон, но Христос вече е дал жертва един път за нас, за да ни спаси. Сега го няма между живите, за да ни спасява отново... Сега ние трябва да покажем сами, колко сме готови да се справим. Ясно е, че сме грешни и ще грешим, човешко е.  А Бог не се намесва, дори и хората да грешат.... Ако се намесваше постоянно, нямаше да има войни, глад, а и нямаше да има смисъл от свободната воля , която ни е дадено по рождение. Мисля си,  все пак е най-важното това, че човек иска да стане добър, да помага на другите и да обича ближния, като себе си. Нали и Христо на това учи. А след като езотериката учи  на същото,  то не виждам , защо Бог да има против това, след като крайната цел , към която води всяка такава философия е-любов и доброта?  
Никой ли не забеляза това, в червеното? Ето тука си се объркала kuku-ruku, или просто не знаеш.Христос  се е принесъл в жертва еднократно, но тази жертва засяга както миналото така и бъдещето.Т.е. засяга нас днес ,точно толкова, колкото и хората в миналото.Ние сме изкупени, остава въпроса дали ще го приемем.Дали ще приемем и признаем жертвата.Христос продължава да спасява хората.Поясът е хвърлен, кораба не е отплувал, но  колко  хора ще се възползват?

След като Христос продължава да спасява хората, защо християните чакат второто пришествие? Какво ще промени то ?

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 23:22 от kuku-ruku

# 289
Има разлика, между спасение на дух, душа и тяло.

# 290
Има един лаф (не е задължително да е християнски): "Пътят към ада е покрит с добри намерения". Много от нещата захванати от човек или човечеството като добри са довели до лош резултат. Виж "Третия Райх" например.
Третия Райх ли? Хитлер не е избивал евреите в името на Христос. Знае се, че е конатктувал с тъмни сили. Аз ти давам ярък  пример - Инквизицията. За разлика от Хитлер,  Инквизицията е избивала хората в името на Бог. Това е най-ужасното. Уж вярват в Бог и доброто, а са избили толкова хора? Това защо се подминава като факт? Ето кое е отблъснало хората от религията, точно това противоречие, между писане и действия. И все още ,това злокобно деяние в историята продължава да гнети хората.  

Има разлика, между спасение на дух, душа и тяло.

Разясни по конкретно, моля те. Какво ще става през второто пришествие на Хрситос и как си го представяш ти, лично. Не с цитати от Библията, а с твои думи  , как си го представяш. Какво ще се случи? Как  ти лично разбираш пришествието...

# 291
Bili , темата ти е много интересна  bouquet
Благодарение на участниците в нея Hug

Борис,опитвала съм да чета,не разбирам почти нищо EmbarassedСега съвсем лаишки ще попитам-на вас никой ли не ви помогна-свещенник,църковна общност,един вид водач духовен?

Медитацията за 99 процента от хората е релаксация на съзнанието,аз говорех за широко практикувана йога,за себе си например знам,че никога не бих могла да достигна това отваряне на съзнанието,което имаш предвид.

За кръвопролитията имах предвид точно Светата Инквизиция.

Още веднъж благодаря на всички,които вземат участие Heart Eyes

# 292
  • Русе
  А ако не можеш да приемеш тази религия със сърцето си.

# 293
Религиите разделят хората.
 За да дойде време в което човечеството да живее един нормален живот, то хората изповядващи различни религии трябва да се отнасят с разбиране към срещуположните.
 Няма религия в света, която да не отрича и осъжда противоположната. Та самите Православни осъждат Католиците.
 Не е нужно да изповядваш дадена религия, за да вярваш в Бог.

# 294
  • Русе
 Xylometazolin, а какво е Бог и как го разпознаваш

# 295
  • София
Аз ти давам ярък  пример - Инквизицията. За разлика от Хитлер,  Инквизицията е избивала хората в името на Бог. Това е най-ужасното. Уж вярват в Бог и доброто, а са избили толкова хора? Това защо се подминава като факт? Ето кое е отблъснало хората от религията, точно това противоречие, между писане и действия. И все още ,това злокобно деяние в историята продължава да гнети хората.  
Винаги е имало, и ще има хора, които ще правят най-различни деяния в името на Бог, без да вярват в него - просто използват името Му, за да се сдобият с повече власт и влияние.

.. Разликата е, че езотерика  не приема Бог като личност, но вярва в Бог, като природна  сила,  вселенски разум, който твори всичко! ...
Не мисля, че има християнин, който да възприема Бог като личност. Личност е човешка категория. И тук пак опираме до това, кой как възприема Бог - природна сила, личност, вселенски разум.

# 296
Bili, лично на мен много малко са ми "помагали" в разбирането на Библията и то само в моменти когато е необходимо дадена дума да се знае как е в оригинала. Тогава се обаждам на моя приятелка, която е превеждала Новия Завет от старогръцки и е доста на вътре с изследването на ентомологията на думите.
За да се разбере Библията трябва да се започне от самото начало, как Бог е реагирал в различни ситуации, защо създаде Адам, защо изгони Адам и Ева, защо изпрати потопа, защо точно Ной избра, защо избра еврейския народ,защо беше даден закона, защо си сложиха цар, защо нарече Давид "човек по моето сърце", какво пророкуваха пророците и най-вече как през цялото това време Бог е приготвил жертвата. За това четейки Библията се започва от Битие и едновременно Новия завет.
Обикновено когато търся отговор на мой въпрос хващам Конкорданса (това е една дебела книжка, като речник и показва всяка една дума в кои места се среща) има я в електронен вариант в http://bibliata.com/ в дясно пише "разширено търсене" клика се там и дава възможност да се чете Библията от различни преводи едновременно, има я и Вулгата, дава се възможност и за търсене по думи. Никога обаче не хващам само едно изречение и да го приемам като абсолютната истина, гледа се контекста и всички места където се говори за това.

За Инквизицията:
За това аз лично се придържам единствено и само към Библията и приемам като абсолютната истина.
Целта още от създаването на Адам, на дявола е да го унищожи, след идването на Христос, да унищожи църквата. За да може хората никога да не разберат силата която имат, чрез победата на кръста. Да се лутат сами в своите немощи, да се чувстват недостойни, да се стремят да се доказват, да избиват комплекси за малоценност, водещата сила за тях да е да се чувстват значими... За това най-важната цел на сатана е да дискредитира църквата, да дискредитира християните. За това Църквата е използвана от държавата, за политически цели, хората които са били в Инквизицията не са познавали Христос!! Христос искаха да го направят цар, но Той ясно каза "Моето царство не е тук". Това е една от основните разлики между християнството и исляма например. Че исляма има за цел да завзема територии, чрез всички области на живота, чрез политиката, финансовата система, управлението, докато християнството, чрез достигането да отделната личност. Но Христос никога не е имал в предвид Църквата да е държавната власт. Той каза на майките на двама свои ученика, които бленуваха за постове "Този който иска да е пръв сред вас, трябва да е слуга на всички."
До ден днешен най-голямата цел на дявола е да събори църквата (като общност от повярвали хора) и за нея да може да се каже "варосана гробница". Какви ли не течения са прокарват от масони и Ню едж движения в църквата... какви ли не скандали със "свещеници", назначени от политически партии, точно, за да се провалят...
И не ми казвайте, че Църквата е променила Библията, защото ако беше така те щяха да си я натаманят да не ги изобличава. Но тя изобличава делата им.
Аз и преди писах видяла съм най-черните окраски на православната и протестантската църква. Но през всичките тези години съм видяла, че Христос е точно такъв какъвто е написан в Библията и Той няма да се помени, колкото и да им се иска на хората.
Не ме интересува кой какво табела си слага, важно е как живее.
Идват последните времена много хора ще се наричат Христос, и ще вършат безобразия, да намразя Христос, заради това ли!? Никога!!
Но всеки трябва да познава Христос лично, да познава Божието Слово и никой няма да може да го излъже!

Да вярвам, че ще има един "Спасител" който ще дойде да спаси света от войните и ще си има и пророк. Последния ще влезе в храма на Давид. Ще правят много чудеса и хората ще се покланят прад тях, заради чудесата им. Да вярвам, че ще има нова религия, която ще дава възможност да се чувстват свободни, но това ще е лъжлива свобода...
Останалото всеки може да си прочете Откровение.

Забравих за месото:
Месото се разрешава да се яде на Ной. Бог сключи завет с него и му даде за храна и животните, както и обеща да не предизвиква повече потоп и символа за това е дъгата.

В източните религии не ядат животни, мисля, защото смятат, че в тях може да се е преродил човек.

# 297
Третия Райх ли? Хитлер не е избивал евреите в името на Христос. Знае се, че е конатктувал с тъмни сили. Аз ти давам ярък  пример - Инквизицията. За разлика от Хитлер,  Инквизицията е избивала хората в името на Бог. Това е най-ужасното. Уж вярват в Бог и доброто, а са избили толкова хора? Това защо се подминава като факт? Ето кое е отблъснало хората от религията, точно това противоречие, между писане и действия. И все още ,това злокобно деяние в историята продължава да гнети хората.  

...

Имах предвид, че много от участниците в Третия райх са се включили, защото са мислили, че правят нещо добро. Имали са "добри" мотиви за постъпките си.

За Инквизицията какво да ти кажа. Ами чети историята и ще видиш, че тя е насочена и срещу християни.

Игнацио Лойола създава ордена на Йезуитите. В основата е на Контрареформацията. Реформацията е западноевропейската (закъсняла) форма на Делото на братята Кирил и Методий. В основата на вижданията на Мартин Лутер е становището, че Библията трябва да е достъпна за хората. Самият Той превежда Библията на немски език с приблизително 700 години след братята. И независимо, че и той като всеки човек има грешки, никой не може да отрече, че е оказал влияние и на самите католици. След това има един Тридентски събор, в който преосмислят част от практиките си.

Ако Инквизицията е най-мръсната дума в християнските страни тя не може да се мери и с малкия пръст на Хитлер, който определено не е вършил жестокостите си под влияние на християнството.

Ти наемаш ли се да отговаряш за неговите кръвопролития след като той се е занимавал с окултизъм, бил е враг на християнството и една от задачите, които си е поставял след края на войната е била да се справи църквата (по познатия начин).

Между другото жертвите на инквизицията едва ли достигат 100 хиляди души (което в никакъв случай не е малко), но само за жертвите на Холокоста се говори, че са около 26 милиона.

И още нещо. Последният кръстоносен поход е преди 566 години. От тогава до сега такива не е имало кръстоносни войни. Не казвам, че да се водят такива е християнско.

Цивилизованият свят (отърсил се от влиянието на църквата) продължава да води войни днес, като нито Първата нито Втората световна война са на религиозна основа, а жертвите са съответно - 19 милиона и 62 милиона души. Дори и на най-кръвопролитните кръстоносци биха им настръхнали косите ако можеха да чуят за тези войни.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 17:22 от БориСе

# 298
  • густо майна Филибето
Изморихте ме още на 13 страница ooooh!
migito , ти наистина ли приемаш Библията буквално Shocked

# 299
Религиите разделят хората.
 За да дойде време в което човечеството да живее един нормален живот, то хората изповядващи различни религии трябва да се отнасят с разбиране към срещуположните.
 Няма религия в света, която да не отрича и осъжда противоположната. Та самите Православни осъждат Католиците.
 Не е нужно да изповядваш дадена религия, за да вярваш в Бог.

Утопия! Не, разбиране, ами всичките една религия да изповядват пак ще намерят за какво да се карат.

Уважаема, през комунизма религии нямаше (официално) и пак хората гниеха в лагерите. Е, някой заслужено... други...

"септември ще бъде май, ще бъде" след май дойде октомври, а после ноември, а после ...

Любознателна, не знам за Мигито, но вероятно в този смисъл, в който питаш аз я приемам. Освен нея и мен поне в тази тема има още няколко души, които я приемат буквално.
Иначе има неща, които не трябва да се приемат буквално там, но ти едва ли за тях питаш.

А ти как я приемаш? Буквално я приемат днес около 1 милиард души, което е приблизително всеки шести човек на планетата. Не че има някакво значение, но няма друга книга, която да е приемана толкова "буквално", та чак и буква гледат да не пропуснат като я пишат. Това е книга на края на която не пише "допуснати правописни грешки".

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 17:39 от БориСе

Общи условия

Активация на акаунт