Отговори
# 405

. Освен това е често срещано явление, човек да чувства със сърцето си нещо днес, а утре друго нещо и старите чувства да останат в забрава. Много пъти чувствата на сърцето зависят от случайни фактори като моментни ситуации, настроения. От всичко това излиза, че днес може да почувстваш със сърцето си един 'бог', утре да попаднеш в друга ситуация и вече този 'бог' да е друг. Peace

Не мисля така, че днес сърцето харесва един бог , утре друг.   Там където има любов, няма омраза, и там където има светлина, няма мрак. Там е и Бог.  Не можа да обичаш Бог и  да боготвориш Сатаната в същото време. А Бог няма как да обитава в ума, защото ума е повърхностен и там нищо не се задържа за дълго.
А къде според теб е Божия Храм?

Куку руку, евреите викаха "Осанна", а само след шест дни "Разпни го!".
Разбира се!  Та те не са вярвали в Него. Не са го приели кат Месия,  а са го угнетявали, както са правели и с другите пророци. Те никога не са го носели в сърцето, за това и така бързо се съгласи аха да го разпнат.  Аз говоря за истинска обич в сърцето, а те са я нямали. Говоря из истинската обич и привързаност към Христос и Бог , тя трябва да идва от сърцето, а не от ума.

# 406
kuku-ruku, естествено, че Бог не обитава в ръкотворни храмове.
А защо попитах Обикновен, мислиш? Laughing Това, което имах в предвид е ,че  християните твърдят, че Божия храм и Божието царство са на небесата. Поне  с тези, които съм общувала , така смятат...

# 407
  • В градината...
Аз познавам християни и теории, според които Божието царство е тук и сега. А не някъде в бъдещето или на небето. Аз самата също го вярвам.

# 408
Аз познавам християни и теории, според които Божието царство е тук и сега. А не някъде в бъдещето или на небето. Аз самата също го вярвам.
Ето как  различно приемаме думите на Исус. Аз познавам такива, които мислят, че е на небето, там за тях  е и рая, в царството небесно.  Това исках да кажа. Едни си мислят, че е на небето, други тук и сега , трети, че е в сърцето...

# 409
  • В градината...
Да, но същността е еднаква. Спасението не идва от тези неща. А дали е на небето царството, се има предвид по д "небе" в духовния свят. Просто трябва да се приеме в сърцето. Но това е акт на лична воля.

# 410
  • Русе
Да, но същността е еднаква. Спасението не идва от тези неща.
  Това ли е целта на християнина - Спасението

# 411
Ето как  различно приемаме думите на Исус. Аз познавам такива, които мислят, че е на небето, там за тях  е и рая, в царството небесно.  Това исках да кажа. Едни си мислят, че е на небето, други тук и сега , трети, че е в сърцето...

Тези твърдения не си противоречат и ако се замислиш сама ще се сетиш защо.

# 412
Не се сещам БориСе,  би ли ми разяснил. newsm78  За мен си противоречат...

Аз мисля, че същността НЕ  е еднаква. Едно да си мислиш, че ще  идеш някъде на небето и да търсиш и приемеш ,че там горе някъде  Божието царство и божия храм, друго е да търсиш и приемеш  в сърцето си. Едното е търсене извън нас, а другото е търсене  в нас. Има голяма и съществена  разлика.

# 413
Да, но същността е еднаква. Спасението не идва от тези неща.
 Това ли е целта на християнина - Спасението

Близко си!

Авакум 3:17-19

# 414
  • В градината...
kuku-ruku, опасявам се, че така разсъждават само номиналните християни. Тези, които според традициите на една страна, са се родили като такива или поне си мислят, че са. Вярата носи това прозрение. Ето един интересен линк по темата на един православен свещенник. Харесаха ми разсъжденията му, не съм предубедена по отношение на тези от православните, които мислят. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=religiq&Number=19 … mp;sb=1&part=

# 415
А дали е на небето царството, се има предвид по д "небе" в духовния свят. Просто трябва да се приеме в сърцето. Но това е акт на лична воля.

А виж, с това допълнение съм съгласна. Peace Него беше написала в началото... Защото мисля, че" на небето" се приема буквално, от повечето.  Wink Нали няма да кажете, че духовния свят е извън нас, някъде там...защото ще  почна да се смея на глас  Laughing Предполагам  разбирате , че духовния свят е в нас  Wink

# 416
А дали е на небето царството, се има предвид по д "небе" в духовния свят. Просто трябва да се приеме в сърцето. Но това е акт на лична воля.

А виж, с това допълнение съм съгласна. Peace Него беше написала в началото... Защото мисля, че" на небето" се приема буквално, от повечето.  Wink Нали няма да кажете, че духовния свят е извън нас, някъде там...защото ще  почна да се смея на глас  Laughing Предполагам  разбирате , че духовния свят е в нас  Wink

Уточнението на Перуника го има в Библията. Тя не го е измислила сега.

А за това дали духовния свят е извън нас, твоя воля дали ще се смееш, но ако мислиш, че духовния свят зависи от нас, то възниква въпросът, къде е бил, когато нас ни е нямало.

# 417

Уточнението на Перуника го има в Библията. Тя не го е измислила сега.

А за това дали духовния свят е извън нас, твоя воля дали ще се смееш, но ако мислиш, че духовния свят зависи от нас, то възниква въпросът, къде е бил, когато нас ни е нямало.

Отговарям на въпроса- Животните имат ли дух? С какво се различават те от човека?

# 418

Нас винаги ни е имало и ще ни има. Laughing

# 419
Перуника, хареса ми статията.

Куку Руку ще се опитам да ти отговоря с песен:
http://www.youtube.com/watch?v=3KJCxnNqrp0

и още едно любимо изпълнение:
http://www.youtube.com/watch?v=Co6HXUN19AY

и още:
http://www.youtube.com/watch?v=CzU1dU32eT0&feature=related

Ако не разбереш ще пробвам и с думи.

Ксилометазолин, а тогава какво значение има кога е роден Христос?

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 16:16 от БориСе

Общи условия

Активация на акаунт