Отговори
# 615
...всеки , който прави тези дела , е омразен на Господа .

Бог нали беше любов?
Не разбирам как някой/нещо може да му е "омразно" Rolling Eyes

Бог освен любов е и справедлив Бог.

chin шокираш ме с разсъждения, честно. Или ни лъжеш, че учиш богословие или си вземаш изпитите с тройки...
Нещата които говоря ги казвам като човек чел доста религиозна литература преди да повярва в Христос.
Това за пророците...  ooooh!   Sick Ти Библия чела ли си някога през живота си? Сама каза, че нещата трябва да се четат от извора.

Като спомена астролози и астролозите цопнаха тук да си покажат м...иите.  Joy

# 616
  • Стара Загора

Бог нали беше любов?

Простете, че ще го кажа. Уважвам вярата ви, но... Бог който може да съди тези, които търсят истината си другаде не е справедлив, а егоистичен бог.

# 617
Простете, че ще го кажа. Уважвам вярата ви, но... Бог който може да съди тези, които търсят истината си другаде не е справедлив, а егоистичен бог.
Не, не е егоистичен, антропоморфичен е! Peace

# 618

Бог нали беше любов?

Преди да тръгне да ги съди им е показал кое е добро и кое лошо, кое е полезно и кое не. Съди тези които са чули.
Всеки избор си има последиците.
Ако някой скочи в бурното море и се удави, кой е виновен?

# 619
  • Стара Загора
Не, не е егоистичен, антропоморфичен е! Peace
Това обобщава и егоизма, и чувствата които му се приписват, пък били те и любов.

# 620
  • София
Бог е ревнив, така пише в Стария Завет...
Аз си Го обичам като татко ми - ако искате ми се смейте....
Не ща да го търся по църкви и религии....Възпитана съм в християнство, но не съм фанатик - вече бях, стига ми....
Та така, вече не Го търся - разбрах, че си е бил с мен винаги.
Представям си Го в човешки вид - така ми е по-лесно, но знам, че не е човек, разбира се.
Установих, че размислите и изказванията ми свързани с Него са изключително детски, наивни и елементарни - може би съм невежа или глупава....
Просто като съм щастлива вътре в себе си тичам при Него и се мятам на врата Му....
Когато съм нещастна - отивам да му се пожалвам като обидено от другарче хлапе...
Хубаво ми е....Имам въпроси към Него и недоумявам много работи, даже ме ядосват, но като му дойде времето, ако мога ще Го питам....
Целия ми живот е като на хлапе, та затова и толкова плесници изяждам.....Само не и от Него....поне засега....

# 621
Моята вяра е нещо, което стои над всякакви религии. Един човек, тръгнал да търси истината, едва ли ще я намери само в една религия. Според мен целта на религията е нещо друго: утеха, сигурност, упование, чувство за общност. Ако намираш истини за себе си и в християнството, и в езотериката, и това те кара да бъдеш по-добър и да се чувстваш щастлив, тогава не си се изгубил. Аз лично не мога да приема, че само една от всички, толкова сходни помежду си религии, е правата. Всички те са тълкувание и интерпретация на едно и също нещо. А будизмът ме привлича с това, че е най-малко догматичен и някак по-оптимистичен от останалите, както и това, че по един неагресивен и незаплашителен начин подтиква към себепознание и самоусъвършенстване.

# 622
 По въпроса за спасителя, с какво християнския спасител е по различен от спасителя в Зороастризма.
A m b e r, преди да се намеси пряко в земното развитие, Христос трябва да премине от космическото битие през звездното битие и накрая да стигне до планетарното битие.
Решението за великата космическа жертва на Христос е взето от Него. Преди жертвата на Голгота  Христос прави няколко жертви на духовно ниво, без които правилното развитие на човека е невъзможно.
По време на Кръщението на река Йордан, Христовият Дух влиза в тялото на Исус от Назарет и пребивава в него три години до кръстната смърт.
Преди да слезе на земята в тялото на Иисус от Назарет, Христос се намира в духовната сфера на слънцето. В още по-далечно минало духовните същества на слънцето е трябвало да се подготвят, за да приемат Христос от неговото космическо битие в сферата на битието на неподвижната звезда.
Водачът на древно-персийската епоха/ 5067-2907пр. Хр./ Заратустра(Зороастър) е имал задачата да одухотвори човечеството и да препятства прекаленото му потъване в материята. Основна задача на мистериите в тези времена е била да се изгради един вид равновесие между духовното издигане на човека и необходимото му потъване в материята, с оглед укрепване на неговото личностно съзнание. Посветените в мистериите на Заратустра са имали реалното духовно знание, че великият Слънчев Дух/ Аура Маздао/ се намира на Слънцето, и че в бъдеще се подготвя неговото слизане на земята.
Реално посветените в мистериите на Заратустра са виждали по свръхсетивен път Христос в сферата на слънцето. По-нататък индивидуалността на Заратустра взима много дейно участие в подготовката на условията за слизането на Христос в планетарното битие на земята. Тази подготовка е много сложна и включва редица факти установени от свръхсетивното изследване в езотеричното християнство.
 Чрез Своята велика жертва Христос преминава от лоното на Бога/космическото битие/ към звездното битие/слънцето/ и накрая с мистерията на Голгота, Христос свързва себе си пряко със земното битие.

# 623
http://www.pravoslavie.bg/Човек/Да-обичаш-Бога
Попадна ми тази статия-простичко и искрено написана.

# 624
Среща с Живия Бог
http://www.pravoslavie.bg/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0/% … D0%91%D0%BE%D0%B3

На мен това ми хареса.

# 625
http://www.pravoslavie.bg/Човек/Да-обичаш-Бога
Попадна ми тази статия-простичко и искрено написана.

Peace

Не съм търсил Бог в православен храм, но винаги се е личало, кой е срещнал Бог.

# 626
Малко Библейска астрологическа фактология

(смята се, че за християните Библията трябва да е авторитет(дано))

Авраам - звездоброец ->
Битие 15:5  "Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите... "

Влияние на звездите:

Псалом 136

7 Който направи големи светила, Защото милостта Му трае до века;  
 8 Слънцето за да владее деня, Защото милостта Му трае до века;  
 9 Луната и звездите за да владеят нощта, Защото милостта Му трае до века;

Първо Послание към Коринтяните, гл 15.

Има и телеса небесни и телеса земни; друга е обаче славата на небесните, а друга на земните.
41. Друга е славата на слънцето, и друга славата на луната, и друга славата на звездите;
защото звезда от звезда различа според славата.

Но според мен владеенето на звездите над нощта като проявление на Божията Милост надали влиза в системата от понятия развивана в съвременните църкви и секти! Много интересно също е по каква причина апостол Павел обръща внимание на славата на звездите, пък на някои християни, ако им попадне астролог, да не ви казвам кво шъ го напрайът! Crazy
Един от изводите може да бъде, че с тях е безсмислено да се води какъвто и да е диалог!(за съжаление) Hug

а и още нещо...

Цитат
Всеко огорчение, и ярост, и гнев, и вик, и хула, да се дигне от вас наедно с всека злоба; 32. а бивайте благи един другиму, милосерди: прощавайте си един на друг, както ви е и Бог простил чрез Христа.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 23:14 от wandering

# 627
wandering, постването на еднотипни съобщения из форума е против правилата на форума!
Настъпихме ти мазолите, провалихме ти бизнеса, ядосан си... Ок. но поне правилата спазвай.

# 628
wandering, постването на еднотипни съобщения из форума е против правилата на форума!
Настъпихме ти мазолите, провалихме ти бизнеса, ядосан си... Ок. но поне правилата спазвай.
Joy

смях, ако това е информацията, която ти се дава от... Crazy

Не е същото съобщение, комбинирах го. Нека си направят хората изводите след толкова страници, доколко се отнасят тези думи за пишещи в темата   Crossing Arms

според мен сте се наговорили и правите "активни мероприятия" - едната пита невинно, другата и отговаря и накрая цитати, по-икономично ми е изобщо да не ви обръщам внимание!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 23:21 от wandering

# 629
Библията се чете цялата, не се вадят цитати извън контекста.

Общи условия

Активация на акаунт