За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Хайде да се престраша и аз да се включа. До сега не смеех, че нямаше да е много добър тона на поста ми, но така ще се впише в околоните, за жалост.

Аз също съм доста нервничка напоследък. Тя и Бибата беше малко нетърпима - то сигурно си има причина де, но и аз виках по нея... и после страдах... Но най ме тормози поредния ни обрив. Чета, че при много от дечицата са се появили подобни проблеми. При нас от неделята някъде запсочна по-серизоно - първо по бузките, вечер ставаха кърваво червени. Отделно си имахме едно лишейче, което се мултиплицира по брадата, полсе по крачетата и къчичките - едни сухи петънца. Накрая и по гърба за появиха петънца от дребни пъпчици - чудих се прегряване ли е (че нали в студа уж май я обличам повечко), студова алергия ли прави (макар че след неделната разходка от час и половина след това излизахме само до колата и обратно) Но от вчера целият й гръб е тия дребни пъпчици..... ooooh! Според мен я и дразнят, вечер не спи спокойно - проплаква, мрънка... Мажем с какво ли не - купих и на А дерма - Exomega, мазахме снощи, но нямаше моментален ефект... Чудя се какво ли да давам за ядене - уж нищо ново не съм включила, освен едни млечни каши... може ли от това да е.... макар че и преди ги е яла. Обадих се на педиалтъра - каза да давам капки фенистил. Но определено не ми стана по-спокойно.... та направо ми се реве.... искам си детенцето с гладка бебешка кожа

Слънце - сподели моля те за тази екзема и с какво мажете, казаха ли от какво се е появила. Както и другите мами, които имат подобен проблем, ще съм благодарна да споделите за нещо, което действа

Много силна прегръдка за всички болни дечица и сили за майките им  Hug Дано скоро всичко лошо да отмине и да сме по-усмихнати и добри.

И хайде малко и да се похваля, че да не е толкова черен поста ми. От сряда си имам помощници - родителите на мъжа ми. Та сред цялата ми нервност се появиха точно навреме, за да ме отменят малко (най съм благодарна за приспиването - много ме тормозеше тази трудна процедура) Та вчера имах няколко часа - и аз съм човек. Ходих до центъра - до аптека да накупя мазила, но и разни екстри и за мен - та да се почувствам по-добре. Видях се и с колегите ми - хапнахме заедно, после ходихме и на кафенце. Много освежавщо да има и друга тема, освен бебешката. Довечера сме на театър с любимия, а утре може и едно кинце да направим и да се видим с кумовете. Определено не мисля да изпускам момента на баба и дядо мераклии да се занимават с Бибата. А и тя им се радва, така че всичко е наред.

Ами май това е  при нас - иначе чета с интерес, но ми е кривичко, та да не затормозявам обстановката и аз

# 361
  • Стара Загора
TaniaR значи миналата седмица в понеделник я къпах нямаше нищо. Вторник заминах за Бургас, в сряда вечерта като се върнах само дупето и мих. В четвъртък тя си проспа банята и в петъка я изкъпах и тогава ги видях. На двете ръце (горе където е белега "пиленцето") едни големи като рани направи много грапави, и по краката на бедрата само че разпръснати по малки пак грапави. В съботата мислех да я водя до неотложния кабинет ама нали тогава беше един от най студените дни, го оставих за понеделк. Нашата педи ми каза така. Може да е от козметиката ( а Симона от както е родена след баня я мажа с Бюбхен), може да е от смяна на прах за пране ( аз съм го сменила от бебешки на Персил преди 3 месеца), може да е от храна и от шоколад. Много ме съмнява да ти кажа, че докато съм била в Бургас баба й и дядо й да и дали нещо което аз не разрешавам, но никога няма да си признаят! Затова не мога да ти кажа от какво е. Изписа ни едно мазило, с уговорката да не го купувам, ако имам в къщи други 2 вида с тях да мажа. Е аз имам Банеоцин и мажа с него. 10 вечери подред ще се мажем, дори и да изчезнат пак.

Да да ви се похваля - миналия петък (точно когато ги забелязах екземите) вечерта след банята си изгубихме едната обеца. Болна съм направо.  #Cussing out Убихме се да я търсим в дън земята потъна. До сега винаги я намирах - но сега НЕ! Точно за рожденния ден успяхме да я загубим. Сега сме с медицинските да не и се запушат дупките - а мама ще купува нови!

# 362
Привет.
Явно януари е мъртъв месец за бизнеса и успявам да открадна време в офиса и да се помотая из форумските дебри.

Инката действително ни върви доста едричка. Понеже са ми породени децата на Инка не сме купували кой знае колко нови дрешки и тя доизносва останалите от Яни. Ами вече панталонките, които Яни носеше на година и 4 месеца, на Ина й се отбелязва ластика на коремчето и й обхващат доста сексапилно дупарата.  Mr. Green
Иначе и ние не се цепим от колектива и сме сополиви до безобразие вече втора седмица. Почнахме с Коларгол, сега сме на Макситрол. И Яни е в същото положение, но тя разви ангина и е на АБ. А и дробовете й хрипат. Инка е само прилично сополива. Praynig И на мен ми ги лепнаха и сега в къщи се разнасят носни кърпи на поразия. А Инка иска и да ги яде, за да си чеша венците..  Sick ooooh!

И аз съм се замислила за обеци, но на каката. Инка ще почака. Чувала съм, че трябвало да са задължително златни, така ли е?

# 363
  • Стара Загора
Чувала съм, че трябвало да са задължително златни, така ли е?
Абсолютно, за да не предизвикаш алергия от друг метал. Когато ги пробиете 4 седмици носите медицинските и после кагате златните!

# 364
И ние лекуваме лишеи в момента,почти изчезнаха вече.. Много сухи са участъците,петната са грапави и с леко напукана кожа,а по-големия е като очертан кръг,но вече се разнася от две-три намазвания с Елоком.Доста скептична съм към кортикостероидите,но педи като видя петната(само по крачетата са) и каза с това да мажем 5 дни,на тънък слой само петната.И утре(4 ден) ще я мацна и спирам.

tedsan крайно ми е особено да те видя! Hug

Тони тези дни като ти четях постовете си мислех,няма ли да ти е по-лесно и по- незатормозяващо поне за козметиката на Рая да ползваш тамошна(предполагам че има доста марки,дето ги няма пък тук,сигурно също са добри).И как стои всъщност въпроса с педиатъра?Ако можеш до него да се допитваш. Rolling Eyes Къде ще мъкнеш храни и козметики по летищата.. А и ако не ти допадне белгийския живот,винаги можеш да си дойдеш. Sunglasses

Всички болнички да се оправят бързо! Confused Педката каза че са зачестили случаите на грип с повръщане и разстройство. Tired

Отивам да рина снега по стълбите,че довечера си идва Дари та да има от къде да мине детето.. Crazy А така ми се спииии.. Tired

# 365
  • София
 Здравейте,
 след три неусетно изникнали зъбчета, днес е ужасен, сигурно горните ще избиват newsm78 Мазах с Генги гел, няма особен ефект и мисля да давам Хамомила.
 Пожелавам на всички болнички бебоци по-бързо да се оправят Hug
 Таня, аз съм ти казвала за нашия гаден обрив на лицето, повече от месец е и мисля, че е крайно време да отидем на дерматолог, ако не мине до понеделник..Д-ва не го ли предлага този вариант? Благородно ви завиждам за отмяната, имам отчаяна нужда и аз от такава, ала няма да е в близките месеци..може би, когато свекърва ми си вземе отпуск да идва за малко, иначе не го виждам. Измъквам се само за йога в събота и за по кафенце или гости с приятелки от квартала, но то е за час и половина максимум..
 Вероники - не си спомням дали в темичката за захранването или другаде прочетох, че за бебешки манджи броколито се вари отделно и веднага се изплаква със студена вода. По този начин няма да се образуват газове в крехкото бебешко коремче. А белена леща аз купих от Фантастико.
 На мен, когато ми пробиха ушите ми сложиха директно сребро. Майка ми не харесвала злато..А са ми много чувствителни по принцип, но не съм имала проблеми, бях на 5г.

# 366
Здравейте и от мен
По въпроса за екземи и др.под. петънца не мога да се включа, но да ви кажа, че съм много доволна от колд-крема на Мустела
тези дни започнах да мажа, че и аз наблюдавам, че бузките на Лора стават по-грапавки от студа.

sia, пробвай с някакви имуностимуланти, знам ли.
 Аз пък преди седмица се замислих, че откакто съм забременяла не съм се разболявала, а все има болни и сополиви около мен. Пиех витамини, но не много редовно, а и не мога да кажа, че се храня здравословно защото ям каквото има, когато успея.
честно казано не съм се замисляла, че има имуностимулатори за възрастни. На Боби давам Изопринозин и за сега или се е разминавал с болеста или я е карал доста леко, но ще взема да питам джипито нещо като за мен да ми предпише.

Иначе, аз вчера ви писах че Лора вече почти не пада като ходи и малко след това тя си тупна порядъчно на земята като гюленце, че и главата дранна, но нищо и няма.

За клипчето - разпознах се и аз (да не остана по назад  Mr. Green), никак не се гордея с това, дано да е някакъв период който скоро ще свърши, че ще лудна вече.

Чувала съм, че трябвало да са задължително златни, така ли е?
Абсолютно, за да не предизвикаш алергия от друг метал. Когато ги пробиете 4 седмици носите медицинските и после кагате златните!
слагат медицинско злато, което не знам колко всъщност е злато защото самите обеци са евтинки или поне не струват колкото златните.

# 367
Това специално за ценителите на Рейнбол  Mr. Green
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=blackfirm&Number= … ollapsed&sb=3
Чудя се с какво тази е по-хубава от Филипс, че цената е в пъти по-висока. Да не би Рейнбол да имат повече пари от Филипс за разработки и т.н. Преди няколко години един сладур идва при нашите да прави демонстрация. Баща ми се ядоса и го затапи отвсякъде, след като извади нашата си прахосмукачка. Момчето се изчерви около десетина пъти и си тръгна с увиснал нос, изпуснал клиенти. Между другото не съм чула някой да е останал недоволен от покупката, но пък може да ги е срам хората да си признаят как са се прецакали  hahaha

Поста дето си го дала е на много наивна жена явно  Rolling Eyes Като си пуснеш хора в къщата, какво очакваш да стане не ми е ясно  newsm78 А това, че цената й е висока, не виждам с какво са виновни търговците. Просто или въобще не се захващаш с тях, като ги отпращаш още в началото, или после си търпиш избраното гайле  Stop
А на Рейнбоуа, според мен, най-голямото преимущество пред обикновенните прахосмукачки са двете тупалки. Има две - по-голяма и по-малка. Ето с това наистина се чисти много по-добре, отколкото с друга машина  Peace Говорим за мъхести повърхности, матраци и дамаски, де. На плочките и паркета, все тая колко филтри има  Laughing
А това с прецакването с покупката и че си се хвалиш от срам, просто ми писна да го чета, като "логично" обяснение за всичко дето не ни изнася, като цена  ooooh! /В На пазар това е редованата реплика, за нещо което не е по джоба на някой/
Аз лично също не бих дала толкова пари за едното почистване  Money Вече има начини да си я доставиш отвън за по-нормални пари. Но нашите я имат от поне 10год. и тогава нямаше толкова възможности.
В тази връзка, вероники, фирми скоро не съм разглеждала, защото нямам пари сега за такова нещо  Crazy

Ей, пак много болни. Бързо да се оправят всички  Hug

А медицинските обеци, не са златни. Те са от някаква сплав, от която се правят и хирургическите инструменти. Добре, че стана на въпрос сега за обеци, та ще питам педито днес на ДК какво мисли по въпроса.

# 368
  • Варна
Здравейте и от нас. И аз напоследък само чета, но нито имам време, нито желание да пиша. И аз съм в стадий на нервна криза - само викам по Вики, а после страдам и се обвинявам, и така до момента в който пак викна и после пак страдам, ама не се издържа вече... Sad
От няколко дни е направо непоносима, само мрънка, квичи и реве. Заспива в 3 през нощта, в 4 се носим, а в 6 е права в леглото, уж наспана и ухилена , а в момента в който закуси и я оставя, почва да квичи и да мрънка. Като лепка е  ooooh! , по цял ден е хваната за крачола ми и не спира да мрънка.Ходи навсякъде с мен, ей така - хваната само за крачола ми, но я е страх да се пусне да ходи сама, а съм сигурна че може, понеже ходещия ми крачол никак не е стабилна опора  ooooh! Когато се усетя че я няма изпадам в ужас, защото това означава, че си е намерила нещо забранено - кабела на лаптопа, зарядно или нещо друго с ток. Онзи ден ми прегриза кабела на мишката и сега нямам мишка  ooooh! Като седна да си играем само ме тероризира, остави ме вече без коса, цели кичури скубе, бърка ми в очите, разби ми носа, и лицето ми е издрано, все едно котка гледам  ooooh! Като капак откакто прояде супи и манджи и любимия и банан , ми прави номера с кашата, само си върти главата, а като благоволи да лапне нарочно брави "бръм" за да се разхвърчи навсякъде но да не я яде  Tired Постоянно си удря главата някъде, цялата е в синини - на скулите, на челото, на нослето.... Айде стига толкова, има още много , ама то дори не може да се опише и разкаже всичко, а и няма смисъл... Създали сме си дивак  ooooh!
На всичкото отгоре има една баба над нас, която е болна от нещо и блъска по цял ден и цяла нощ и крещи и целия блок подадохме жалба и нищо не може да се направи. А не мога да ви опиша за какви трясъци става въпрос и както можете да се сетите в най неподходящия момент  ooooh!

Тедсън  Hug малко се успокоих като прочетох че има и други като нас, седящи до сто часа през нощта  Hug
Гери, Елвинг и Дима, много ми стана тъжно за вашите дечица, дано бързо се оправят  Praynig
Цвети, честита ви победа и нека това е само началото  Hug
Таня, аз незнам дали ще съм ви от полза, защото нямаме такива проблеми, но преди втория зъб имаше такива безобразни лиги, че на брадичката й, от това че постоянно беше лигава и се търка в разни материи стана едно дебело и грапаво и много червено, педито каза че било станало нещо като екзема и ни предписа - Липобаза, за първи път го чух, но за 2 дни мазане сутрин и вечер кожата и е като нова.Не е лекарство и пише че е за такива наранявания и нарушаване целоста на кожата  Peace

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 13:52 от dessiss

# 369
Аз пак да се включа, докато още спи София, че после ще бързаме да ходим на снега  Grinning

Танче, много мъчно ми стана, като те четох, ама за съжаление не мога да ти дам съвет  Confused Радвай се, че имаш отмяна за малко, пък обривчетата ще минат, няма къде да ходят  Peace  Аз снощи забравих да кажа, че от 2-3 дена и на София бузките са доста червени, до сега не се е случвало, ама не ми е минавало през ума да я водя на лекар за това  newsm78 Мажа я само преди да иизлезнем с крема на Бочко, ама нещо много течен ми се вижда, май никаква работа не върши  newsm78 Но може наистина и от сухия въздух да е, аз снощи към 3-4 ч. съм ставала да отварям широко прозореца, че и беше запушен носа нещо, а и каката е с хрема и двете сумтяха. В тоя ред на мисли, как точно успявате да им сложите капки? Пробвах докато беше сънена, към 5 ч. и сигурно събудихме и съседния блок  Crazy, няма такава истерия  Crazy Стеримар дава да и слагам през деня, ама явно беше сънена и се стресна. Иначе сега няма сополи, ама нищо чудно да прихване от кака и.

Елле, ти къде се буташ при големите кореми ( сетих се аз от снощния ти пост  Mr. Green) Ако не те бях виждала, кой знае какво щях да си представя от думите ти  Crazy То коремът ти е залепен за гърба, дет се вика  Laughing, висял бил.

Аз се застопорих на 60-62 кг. и няма мърдане, а трябва да стигна поне 52кг.Ама с тоя вълчи апетит... ooooh!

Айде, събуди се...

# 370
  • Стара Загора
Малее ако знаете Симона как прескочи кошарата сега и падна, изкарах си акъла, още ми треперят ръцете. Дъската на кошарата ми е до корема на мен, значи може и метър да има, доста е висока и сега заспа с хълцане!  Cry

# 371
  • София
В тази връзка я да питам докъде стигат кошарите при вас  newsm78 На Калин вече му е под мишниците  Shocked

# 372
  • Варна
Мале, Слънце, голям ужас! Дано да е добре Симонката. Пиши после как е. Педиатърката ми разказва как нейната племенница е направила същата акробатика и слава Богу си е добре детенцето.

# 373
  • Варна
Слънце, дано бързо ви мине уплахата и на двете (и се разминете само с това) Hug
Деска, вашето Вики излезе голяма фурия Wink Може пък като порасне да се кротне. Криса беше спокойно бебе, а гледай сега какво чудо стана.  goodandevil Абе все си викам, че е по-добре момичетата ми да са с характер, макар и да е трудно понякога, отколкото да са заспали (като майка си) и да им се качват един ден на главата Laughing

# 374
Ама,че работа. ooooh!То пак черен период се е занизал ли,какво!
Дано бързо да оздравяват болничките мъничета и Симонка да си е добре и да не плаши мама с каскади повече. spoko
За "нервните кризи",най-вече към Деси-изцяло ми е познато как се чувстваш.Честно казано много пъти ми се е случвало,но ме е било и срам дори от себе си да си излея мъката. TiredОсобено като чета как някои майки се справят с обяснения и търпение,искат позволение и т.н....А аз изтерясвам. SadНе съм щастлива от слабите си нерви,но обикновено не мога да ги избегна. Tired
Поне при вас нервите са бебе-мама.При нас прерастват в повече дори.Алекс истерясва,с него-аз,с мен и мъжа ми,защото не може да ми търпи тази част от характера и така... Tired

За готвенето-Алекс пюрета не яде доста отдавна,готвя си му  и не ми тежи.Вчера и аз му правих червена леща,та тъкмо щях да питам за рецептата,но видях,че сте писали вече. Peace

Пъпки имаме постоянно по лицето-по  брадичката и около устата,от лигите,дето все е мокър,от лапане и гризане на ръце и всичко останало...Няма махане,минат и пак излизат...Ще взема да пробвам това мазило,което Деси каза. ThinkingС рецепта ли е по принцип?

Много ви прегръщам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт