За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Милата Симонка  Sad
Леле, Десис, как издържа Вики на този режим, а и ти? Всеки ден ли заспива в толкова часа?  Rolling Eyes
Ивема, късметлийка си значи  Hug Аз и двата пъти не случих на кротко бебе  Crazy
ТаняР, Липобаза, дето е писала Десис е много добра, онова със сложното име на д-р Тайс също, Нахт...нещо си  Crazy Но все си мисля, че е по-добре да я види кожен д-р, ние и да сме били доволни от нещо, не значи, че е подходящо за вас.  Rolling Eyes Ангелова в Кожния диспансер (сега е в 29та п-ка) е добър специалист и приема бебета с предимство. Дано бързо се оправите!  Hug И не давай банан и домати известно време, ако ги ядете всъщност. Има и мазило Фенистил, аз съм мазала Ивайло при ухапване от комар - успокоява сърбежа.
Никита, не само капки, но и бърсането на нос го (ме) докарват до истерия  Crazy

# 376
  • Стара Загора
Засега е добре Симоната. Няма видими следи за притеснение. Беснее с батко си. Ще я наблюдавам тази вечер и утре.

Драга ми БОДЛИВКЕ много те моля заключвай си клавиатурата на телефона или си сложи код на същата за да не се чудиш после що ти е висока сметката за телефон. Звънкаш ми когато ти скимне  Laughing Днеска вдигнах и те чувам как вървиш!!! Викам ало, ало мълчиш ми  Rolling Eyes

Само да се поправя, че екземите не ги мажа с Банеоцин, а със Фусикорт, объркала съм се!

Русана пристигнахте ли бе. Как пътувахте?

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 19:27 от slancetoo

# 377
За Рейнбоуа съм на мнението на veselina.Идвали са в апартамента на показно и тогава останах изумена,като видях какво ни излезе от матрака само. Sick После с някаква приставка мина и с тените с тапетите,що прахоляк и чернилка излезе.. И всеки път ме питаха къде искам да почистят,щото имали случай да се притеснят домакини колко е мръсно в тях,а уж чистели всеки ден. Wink Роднина на мъж ми си купи тази прахосмукачка преди години и лично съм я изпробвала после,невероятна е.Ако имах възможност бих направила такава инвестиция без да се замисля.

Иначе съм доволна от туистъра,за ежедневно почистване е супер!Където видя малки боклучета веднага минавам(много ми е кеф как се върти Crazy) и то на практика няма какво толкова да се прахосмуче.Ето днес Ади яде корички хляб и всичко нарони ест.,минах си с уреда веднага, вместо да качвам прахосмукачка и да опъвам кабеляци. Peace

Ауу,Слънце.. Ми аз звънях преди това на мъж ми и после гледам последно набрана че си ти и се учудих. Нали ми е с тъч скрийн тел.и в студа съм бързала да го прибера,иначе си се самозаключва.Сори. Grinning
Аз днес голяма ентусиастка с количката в преспите,прибрахме се в 18ч. Crazy

# 378
Здравейте момичета.
Не съм чела почти нищо.
Цветка честито, че сте спечелили Hug
Болничките стискам палци бързо да се оправят.
Слънце гушни Симонка от мен.
Деска теб ще те чета след малко.
Някой питаше за локъра, до скоро Яна го подминаваше, но напоследък често се заиграва с него. Опитва се да се изправи но с лявата ръка и е много трудно, изпуска се и пада Confused

Така искам да кажа че ако на някой не му е до тъжни и тежки истории не препоръчвам да ме чете. Много се чудих дали да споделя днешния си ден, но имам нужда да си го кажа а няма на кого, та....

Днес имахме час за кръвни изследвания. Не зная за какво, защото на писмото е написано съкратено, а тази която ни взимаше кръв не знаеше. Та отидохме до детската болница. Много хубава и в същото време страшна болница. Навсякъде има дечица със страшни увреждания, в инвалидни колички (или кошници) и целите в тръбички. Трябваше да отида в онкологията, защото там е лабораторията. Няма по-страшна гледка от толкова много и толкова болни дечица. Децата от Могилино са значително по здрави от това което беше днес. Там въпреки че имах час за два часа, чакахме 50мин. Нищо лошо да си почакам, но сред всички тези дечица, на петата минута почнах да оглеждам Яна дали и тя няма някой от симптомите на тези деца. Страшно е да знаете.  От все сърце се моля за тези деца, и все са ми пред очите. Като влязохме на Яна и взеха кръв от вената на ръката. Напълниха спринцовка от 5 мл. Така плака милата.
 Момичета радвайте се на здравите си деца, и не си тровете нервите с глупости. Само да са здрави, пък пакости колкото искат да правят. Те са ни най ценното.

Като се прибирахме стана и нещо много странно, както си грееш слънце изведнъж заваля сняг (на +5градуса) ама така заваля, направо снежна буря се изви, но слънцето така и не се скри. А имаше и един чичо с кабриолет Crazy.

Сега си ги гледам Яна и Боян и съм страшно щастлива че имам здрави ( с малко изключение) прекрасни деца.

Радвайте се на децата си Hug

# 379
  • Варна
Ох, Слънце, слава богу че сте се разминали само с уплахата  Hug

Елвинг, всяка нощ е така  ooooh! Тя откакто се е родила не спи  Crazy Беше около 2 през нощта , а сега мина към 3  Tired Как издържа незнам и аз се чудя, и е бодра и цял ден е права, не сяда и танцува с пълна пара до 3 часа, а и най големия купон започва в 00.00  ooooh! Може цял ден да е ревала и мрънкала, но в 00.00 и идва музата и става най веселото бебе на света. Без никой да я закача се хили с глас, напикава се от смях направо....абе, няма думи.Варненки могат да потвърдят за какъв караконджул става въпрос  Mr. Green
Алекс мама, аз по принцип съм от хората с мноооого здрави нерви, и слава богу,защото ако беше някой друг до сега да се е заключил сам в някой диспансер повярвай ми. Аз по принцип не съм от хората които се оплакват, и винаги се справям сама , ноооо.....абе що да не си кажа, все пак някои лудват след няколко такива дни или седмици, а ние сме така вече 10 месеца  ooooh! Още не съм за лудницата де, но натам сме тръгнали.....поне да спеше малко повече....

Шу, много тъжно наистина, и аз съм била в такава болница и направо се съсипах от мъка....Да са ни живи и здрави дечицата, винаги това си казвам като изтерясам  Embarassed

# 380
  • София
Вчера се похвалих, че сме си добре и по теорията на гадостта, към 5 сутринта, Вики се събуди със страшен рев и това в продължение на 1 час ooooh! Тези зъби я измъчиха душичката. Днес излизахме с шейната и от тия големи преспи обърнах Викито в снега, без да искам Embarassed
TaniaR, от седмица Вики също е със ситни пъпчици/изглеждат, като от прегряване/ по гръбчето, коремчето и ръцете. От тогава вечер не я мажа с лосион. Доки каза да й давам повече вода/как да стане, като тя не пие повече от 50-100мл на ден/ и ако не минат до няколко дни да мажа с Фенистил гел.  На листовката пише да не се нанася в/у големи повърхности при деца и кърмачета, та не посмях. Вчера забелязах, че на ръчичката се е появило червено петънце със засъхнала повърхност. Утре ще я водим пак да я погледне доктор и ще споделя.
зелено човече, кошарата стига на Вики до под брадичката, като е права.
Gery Moore, вчера баща й ми заяви, че ще я запише на кик бокс, да не й се качват на главата  Joy
Шу, живи и здрави, другото ще го постигнем  Hug
За мамите, които крещят по децата си. Колкото съм по спокойна, толкова е по усмихната и добричка Вики. Аз и сестра ми сме отгледани от майка истеричка. Буквално ни се крещеше за абсолютно всичко, а никога не сме били палави деца. Не само крясъци, а и бой, като пораснахме.  И сега ми става супер мъчно и ми потичат сълзи, като се сетя за детството ми. Искате ли и вашето дете един ден да разказва и чувства гадости цял живот?
Спирам защото  smile3518

# 381
  • София
 Ако го пускам този пост за втори път, извинете ме, но не го видях, а го писах в Уърда сутринта... Съвсем съм откачила. Хич нищо не помня.
 Васида, от  неупотребените  адаптирани млека, навремето, когато нямаше по магазините течен шоколад, си правехме домашен такъв. Е, не ставаше същия, ама се ядваше. Според мен няма проблем да се ползват като прясно мляко по рецептите.
Мечо пух, честито зъбче, а Тедсън, честито беззъбие. Май ще сте фаворити за конкурса, а с тези мерки и за конкурса „най-високо бебе”. Може ли да се наредим след Елвинг на опашката за кандидат-зетьове и свекита?
Цветка, честито за конкурса, само дето аз съм го пропуснала. Дай линк да го видим Борис, моля!
Рила, аз като почнах да уча, големият ми син беше на две години, а на втората година се роди и щерката. Като капак точно като се роди, имахме режим на водата в София- половин ден има вода, а два дни и половина няма. И като дойдеше водата се юрвах да пера, къпя, чистя... И като съвпаднеше водоимането с изпит, гледай какво става. Колегите треперят ще вземат ли изпита, а аз треперя ще го хвана ли преди да е свършил. Няма такова шоу!
За екземите, на Илийката също са му такива бузите и има грапавини по бедрата. И аз като Слънцето подозирам, че е от храната, щото се появяват след ден с Мама Свеки, а тя му дава кексове, въпреки че съм забранила...

# 382
Айде да се разпиша и аз.
Чета ви, ама си имам проблеми и хич не съм за четене.

Гледам болни има, айде да се стягат и да оздравяват бързо.
Цвети, честито ви.
На Симона  Hug
Аз Елия вече не я оставям в креватчето, точно поради тези причини. Но пък имаме бая ръбове за изправяне. Еле откакто почна да върви, макар и хваната, не  се спира.
Деска- ние с изключение на спането, сме същите бандитки, та и повече. Вики плюе каша, а Елия направо обръща панички.

Аз да ви кажа, 2 дни засичам едно предаване по Зона Реалите за един медиум, много е поучително. Два дни като го гледам и си рева, та после ми е едно такова съвестно и си викам, гледай за кво се ядосвам.
Гледайте да са ни живи и здрави децата и мъжете до нас, а пък за другите ...........................................................

А и да не пропусна- в Хипото има намалени пантофки на ФП (но само розови), от 19 до 26 номер на 9.90лв и много други до 10 лв но за батковци и каки. Ние я оборудвахме Елия с едни такива.

Хайде лека и мека.

# 383
Момичета Hug

Вече Теди е по-добре! Сутринта го прегледа друга докторка и вика-много , ама много му е лошо гърлото. Изписа АБ, което нашата лекарка по тел. не разреши да давам. И сега съм на тръни. Ако поддържа 39 градуса тогава каза да го дам. Сега сме с тези капки Коларгел, или как там се казваха , осцилококцинум и Стодал и през 4 часа Нурофен, но ако има тем. Днес обаче не е вдигал 39 , а само до 38.2. Надявам се да се разминем с АБ. Praynig
Иначе и ППК ни е добро, имаше там някакви отклонения от нормите , но педи каза , че е нормално.

Анче и вие се оправяйте , че направо си е драма с болни деца!

Слънце  Hug! Това с решетките ми е болна тема. И нашата ни е до гърдите .

Айде лека! На всички неразположени дечица  Hug

# 384
Хайде и на мен ми остана време за компа. Тука при наште нали сме в къща и все сме по улиците. А днеска каква игра падна с баткото... мале мале. Понеже нямаше място в колата че много багаж за толкова време не взехме количката. И милото вика в тоз сняг каква разходка  ooooh! И днес го разхождах на ръце  Tired 10 кила. Само че на него много му се спеше и го прибрах след половин час. От там с баткото правихме снежен човек в двора ама стана страхотен. Симки ще покажа като се прибера в къщи. Пързаляхме се с найлон  hahaha че си нямам шейна, абе голяма игра. Само да не се разболеем  Praynig

ВЕСИ Филипса няма такава тупалка много жалко, ама смуче доста здраво, а и пропуснах да кажа че има приставка за миене на теракот. А това за прозорците е супер. Пръскаш с препарата после от едната страна има такава като гъбичка само че е като от полар и снего размазваш и после изсмукваш от другата странакъдето има една гума и така не остават следи  Peace Преди 6 години я купихме от Техномаркет за 620 лв.

Да си призная и аз напоследък спадам към майките истерички. Особено ако Пепи не е на градина направо сякаш обезумява. Само се лигави и прави бели  ooooh! Ето днес цял след обяд играхме само двамата вчера бяхме само двамата цял ден в Бс на разходка и тази вечер пак беше непоносим. Едвам се сдържам да не го упухам набързо и да приключим.

ДЕСИ миличка  Hug
СЛЪНЦЕ представям си какъв ужас си преживяла. Дано само с уплаха се разминете.

И последно да ви кажа. Тук при наште Иво спи в на племенницата ми кошарата която е дървена. Диването явно се изживява като един бобър и като се събуди се изправя хваща се за дъската с решетките и почва да ръфа дървото  ooooh! Не стига че преди месец извади 4-те си зъба ами сега бърза да ги изпили. Ако продължава така в детската градина пак ще минава на пюрирана храна  Crossing Arms

И в тази връзка аз и на баткото и сега на Иво готвя домашна храна  и не съм записвала на кухня. Просто ми е много лесно за половин час правя прясна манджичка на обяд или десерт след обяд. Понякога правя по малко повече и имам резерва за другия ден  Или ако излизам и за обяд няма да съм в къщи. Така съм си свикнала и ми е много по лесно от колкото да ходя до кухнята в уречен час, Така аз според ангажиментите си действам.

Айде стига съм писала лека нощ.

# 385
И аз да се включа с пожелания за бързо оздравяване! Като малка често имах ангини и ми бяха надупчили краката от инжекции, че тогава нямаше пеницилин за пиене...

Слънце, Симонката щом беснее, само с уплахата се е разминала.
В тази връзка - нашата кошара е от сгъваемите и му стига до носа, когато се изправи.

За рецепти питахте - от известно време му готвя на Митко. Май пилешката супа най-много му се услади (пилешко бонфиле, картофче, морков, кромид лук, понякога грах и накрая фиде) - давам му я пасирана с четвърт жълтък или с малко сирене и натрошен сухар. Бях го пробвала и с червена леща (по една рецепта за крем-супа : към лещата малко картоф и морков, лук, чесън и чубрица или джоджен и накрая пасирам), но яде с удоволствие само първия път, после се дърпаше. Скоро ще правя пиле с грах (мисля пак със сухар да му го дам). За сега месотот го давах основно с купени пюрета, но малко по малко започвам да му готвя. Днес прояде броколи варени на пара (до сега му се повдигаше от пюре броколи и не бях го пробвала с розичка).

Ние мазахме сухите петна с Нахтхерцен (мисля че така се казваше, за много суха кожа и невродермит - отсипаха ми малко и затова не мога да проверя в момента) на Др Тайс два дена (докато купя А-дермата) и зачервяването видимо намаля, а днес започнах с А-дерма и се надявам да се оправи.

Тони
, аз бях много доволна от бебешката козметика на Клоран (френска е и в Белгия трябва да я има), а след като минах на Хип, започнаха проблемите с кожата.Сега мисля пак да се върна на Клоран след като изчистим петната.

Деси, и мен ме тероризират по подобен начин с един садистичен блясък в очите... С никого друг не постъпва така! Най-голямо удоволствие му доставя да ми бръкне с пръст в устата и с нокът да дере вътрешната част на устните ми.
Но Шу е права - най-важното е да са ни живи и здрави!

Цвети, честито ти победител!

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 00:02 от ТаняТ

# 386
  • гр.Плевен
Бързо оздравяване на всички болни. Ние вече си минахме по реда с гадния вирус - около 48 часа се поддържа висока Т, после минава, ама най-гадно е с гърлото.
И на Михаела бузките са целите зачервени и изпръхнали и се появиха и две лишейчета от лигавенето. Мажа я с Нахткерцен на Д-р Тайс. Помага й, но бавно. А-дермата не й понесе, добре че ползвахме само мострички. Най-доволна съм от бебешките кремчета на Нивеа. Скоро не съм пробвала с бадемово масло, че ми свърши, но то също върши добра работа за суха кожа.
До преди две седмици взимах храна от детската кухня, но след като се разболя спрях. И сега в тия студове не ми се тичаше до кухнята, та пак минахме на домашно готвене. Готвя й основно с пилешко, защото телешкото не го харесва особено. Днес й правих доматена супа и много я хареса. Боб също обича, но избягвам да готвя често, че много газове получава милото.
За кошарките - нашата е от сгъваемите и е доста висока, както казва ТаняТ - стига им до носа. На каката креватчето е още читаво и го ползваме - от старите дървени, и е доста ниско. Там без надзор не я оставям, че да не се хвърли през решетката.
Друго не се сещам, ама то и това стига... Grinning
Лека нощ на всички и дано дечицата да спят спокойно!

# 387
  • Варна
ТаняТ, точно, и на мен ми бърка в устата и иска да ми изтръгне зъбите и точно ей този садистичен поглед за който казваш направо си ме плаши по нягога, а как се нахвърля и ме хапе с острите си зъби - ужас, ааа и една от любимите и игри е да ме блъска с магическата чаша в главата докато например седна да пиша два реда на някой  ooooh!

Аз обаче искам да уточня, че аз не съм от изтеричните майки, поне все още не съм  Embarassed, както казах имам супер здрави нерви. Казвам че и викам защото за мен това е викане, не и крещя, а когато пищи изтерично и казвам с висок глас - Виктория, спри се бе дете!!! за да ме чуе и да млъкне, еее не че успявам, но все пак .... та това ми е на мен "крещенето"  Embarassed Но понеже никога не съм повишавала тон, освен на работа, където се налагаше ежедневно и винаги след това съм се чуствала кофти, в личния си живот не повишавам тон и сега когато се опитам да я надвикам за мен си е крещене.  Mr. Green И дори това ме кара да се чуствам зле  Tired

А да я чуете сега как пищи от радост...и аз незнам за какво но се е качила на спалнята и пищи ама ...Маря Кери ряпа да яде с високите си октави  ooooh!

# 388
Здравейте,здравейте Hug.............не сте ме забравили,нали Thinking
Не съм писала отдавна,но чета редовно какво става в Мартенската ни тайфа Laughing
И ние бяхме барнали гадния вирус с повръщане и разтройство.Няма начин,нали с милото излезнахме миналата събота вечер малко да разпуснем,та като се прибрахме ноща ми се стори безкрайна.Точно през интервал от 10-15 мин усещах как му се повдигаше на детенце и като го вдигах почваше да връща SickНа сутринта вече и разтройство имаше.Водихме го на лекар и ни изписаха разни прахчета, плюс лечебната храна на Хумана/няма такава гадост просто  Sick/.От понеделник уж беше вече  по-добре,но до сега не може да си върне апетита.Яде много малко Sad,не иска нищо,дори и любимото му мляко.Направо в чудо се виждам вече,а как хубаво си ядеше Confused Отказва ми всичко,освен бананче Laughing. Не знам,зъбите имат ли общо с това,защото тук е момента да се похваля,че му избиха отгоре и от долу по-едно зъбче,та вече си има  4 зъбчета ,а и други две са почти избили Party Grinning Айде разтройството го свързвам с тях,а повръщането newsm78???????????????? Питам ви,защото днес след обед като си ядеше пюрето,пак върна Sick.......................оф и аз си искам здравото и ящно дете Twisted Evil
Иначе и Илийката си щъка хванат за ръчичка,пада,става и продължава LaughingНе пълзи,но за сметка на това от седмица някъде спи по коремче,много е сладък LaughingИ Илия си има зачервени и леко грапви бузки,аз го мажа със зщитния на Бочко и няма проблем Peace
Аз да си призная съм много спокоен човек-Дева Mr. Green ,но и аз си позволявам да подвиквам на дребното от време на време EmbarassedВярно е това,че спокойната майка има спокойно бебе,но  все пак има и моменти ,в които просто не може да се сдържи човек Twisted Evil

Цвети, едно голямо БРАВО на Борката Hug Hug Hug.Пожелавам му много успехи и за напред!
На всички болнички Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug,и да се оправят бързичко!

Оф хайде отивам да лягам,чееееееее........стана утре Laughing

# 389
  • Варна
Деси, и преди съм ти казвала - описваш моя Радослав. Спокойно, има надежда, няма да повярваш колко кротка и послушна може да бъде Вики. Само още малко търпение. Hug (аз защо мислиш ревах, като разбрах, че пак съм бременна, а Радо нямаше и годинка...)

Общи условия

Активация на акаунт