За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Рила,   202uu
Много полезни и интересни неща си казала.

А това го давам на вниманието на Глафира, може да им дойдат още интересни идеи  Peace

Животинче, благодаря за линка. Доста е креативен и полезен. Смятам да крадна някоя идейка...... Mr. Green

# 406
 bowuu привет  Hug
добре дошла на новата мама   bouquet
Доста съм изтървала,но ще наваксам  Crazy
Мярнах за палавата Вики и все едно слушам за Крис  Crazy,ама защо толкова си приличат тия деца не знам,диването  от всякъде  Crazy,аз взех да се замислям дали не си гледам маймуна вкъщи  Mr. Green,излишно е да ви казвам защо  Crazy

Злати,пътуването беше кошмар  ooooh!,в самолета беше що годе добре,но пътя София-Свиленград беше АД,не спря да се дере в колата,абе кошмар,за капак ми прелоша,спирахме на повръщам,абе лудницата беше пълна  Crazy
на всичкото отгоре Крис реве от баба си и дядо си,сега се налага да го оставяме ,че имаме работа с баща му,а милото се дере и само жално мамосва  ooooh!
Нинче,как свикна вашия Радо бе,нали и вие имахте такива проблеми  newsm78
И да се похваля,че от денс ходим стабилно  newsm68,баща му беше в другия край на хола и си гледаше телефона и нашия момък като го видя,пусна се от дивана и отиде до него,аз  щях да падна ор радост,сега героя спи изморен,като стане ще видим дали ще  повтори  Laughing

# 407
Благодаря ви момичета за топлия прием!  bouquet smile3525
Зелено човече, при нас голяма борба пада за лъжицата докато се храним. Кики я дърпа, аз я дърпам, храна хвърчи навсякъде. Ако му я дам се опитва сам да се храни, но пюрето му е също толкова интересно и по всякакъв начин се опитва да го хване с пръстчета. Напоследък като че ли се беше кротнал, но от днес има нова магария - в момента, в който си усети устата пълна, бърка с цяла ръка вътре и вади храната в юмруче. Гледа ме победоносно и после си я разглежда с удовостсвие. newsm36
kikoikris, честит проходил юнак! За момент се замислих какво ли ме чака, когато и моят проходи. Той и сега е много екстремен - пълзи като щур и където види ветрикален предмет на пътя си, вдига крак и се катери. И което е още по-плашещо - успява.  Crazy

# 408
Айде пак аз,

Забравих да кажа Добре дошла на новата мама!

Кикоикрис- честито ти ходещо момченце   Laughing

Зеленкото- аз съм далеч от идеята да давам на Елия да яде сама точно сега. Ние сме се фокусирали върху ходенето. Мисля лятото да се учим да ядем сами, ако разбирасе тя не се научи сама.

Хайде лека и мека от нас

# 409
  • София
Chevroleta, здрасти!
Зелено човече, аз Илийката съм решила да го "уча" да яде сам като се постопли. Просто ще го събличам гол и в столчето, по средата на кухнята. Накрая ще мия (няма да забравя оня пост на Тедсъна за храненето на двете кукли). Laughing Laughing Иначе, сега като му кажа "дай сам" хваща лъжицата, ама я хваща не за дръжката, ами при храната. Grinning
Кикоикрис, съчувствам ти. Няма да забравя как ходихме на Трявна, когато Илийката беше на 2-3 месеца. Е, няма такъв рев и нерви!
 Ние днес излизахме с шейната, но тези стари шейни с огънатите отзад плазове стават само за по-големи деца. Той като е в задната част и предната и се вдига, и е отврат. Е, намерих решение. Сложих една възглавница и го изтеглих напред, ама все бях нащрек да не го обърна. Все пак за него беше добре, че по студовете не беше излизал много и вкъщи му беше писнало.

# 410
Ей, писах, писах и ми се затри поста... Crossing Arms

Реших и аз 2 дни без нет да се пробвам, че да свърша повече неща и вие изписвате 7 страници... #Crazy

То вчера и не ми се пишеше, защото нещо не бях в настроение - Рая ме издебна и се метна от леглото /всъщност е надуваем матрак, но е от високите - 48 см/, добре, че успях да я сгащя за бодито в последния момент, та не си изпраска главата в ламината, щото сигурно щеше да има големи поражения. Rolling Eyes Слънце, как е Монката след падането? Рая днес е добре...уж...

Днес пък обиколихме магазините /понеже утре нищо не работи - дори хлебарниците - имат автомати за хляб по улиците/, за да видим какво още ще трябва да си купим и в крайна сметка Рая се облагодетелствува със стол за хранене най-накрая newsm44 и ей това нещо за къпане Rolling Eyes. В един от бебешките магазини имаше 70% разпродажба, та двете неща ги взехме на по-малко от половин цена. Ми като видях коритата и стойките за тях за по 35 евро, това за 65 направо ми се видя евтино, пък дано на Рая и хареса, че се "къпем" в мивката на банята. Embarassed

Гледам пак много болни дечица... много тъжно... искрено се надявам всички малки и големи болници да оздравяват бързичко! Praynig

Цвети, браво на Борката - манекен ще става, да знаеш! Heart Eyes  

Никита, попари ми надеждите, че ще ми отмине кръста... щом и с проходилата София се оплакваш, аз скоро ще трябва да мина на позабравените мазила за него. Sad

Рила, абе то в чужбинско се отслабва, ама аз започнах да готвя, та си хапваме вече...но поне е нормална храна, щото от сандвичи и места за бързо хранене ми дойде до гуша. Sick Аз обаче забелязвам, че покрай опитите да нахраня Рая почти не ми остава време и нерви за ядене, та се надявам ефекта пак да е добър. Mr. Green

Гледам писали сте още и за прахосмукачките, та да се оплача, че перящите тук започват от 450 евро нагоре... и ще се ходи на пазар в Холандия, или Германия да видим там как са цените. Rolling Eyes

Бодливка, не само че няма избор... ами и фирмите предлагащи козметика са точно 3, ако не броим Джонсън, защото и пари да ми дават с това нещо детето си няма да го мажа, къпя и т.н. Едната е Мустела, която е медицинска и ми се струва, че вече не сме за нея, другата е местна, но не помня как се казва и Нивея. Имало и Клоран по аптеките, но вече в 3 питам и нямат. Та освен 2 френски марки и една белгийска друго няма. smile3506
Педиатър имаме /в смисъл препоръчаха ни в местната болница/, но още не сме го посетили, защото трябва като дойдат на посещение от общината да ни дадат бележка за лекар, а ние се регистрирахме в общината в четвъртък, защото само тогава работят до 19 ч., а трябва да сме тримата, пък мъж ми е на работа до 17 и ще ги чакаме тези дни. Ще попитам, ама да видим.
А по летищата няма да мъкна нищо - Холандия ни е на 25 км. /Айнтховен/, а Кьолн ни е на 120 км. - за един ден на разходка и пазар в месеца не мисля, че ще ни натежи. Peace Пък и огромна част от българските мами тук правят точно това.

Деска, докато те четях как те "тероризира" Вики се сетих да се оплача и аз от моето "куче" - днес така ме ухапа за ръката през ръкава, че ми направи синка и като извиках от болка тя се разрева, ама рева със захласване, та се побърках - нея ли да успокоявам, или за себе си компрес да правя. ooooh! Добре, че тати си беше в къщи, че да поеме щафетата.

Шу, пак ме трогна до сълзи... Hug И си много права...

Галина, моля те, напиши ми точно модела на вашия перящ Филипс. Hug

ТаняТ, търся Кроран, търся....

chevroleta, добре дошла.  bouquet

SZA, май и аз повече от 2 дни не издържам без да подвикна, пък съм с едно дете....колко зле може да стане и при второ, се питам?!?! Ще стана истеричка сигурно и аз, пък съм толкова спокоен водолей... Rolling Eyes
За храненето - кво да ти кажа - тя си я направи схемата... Днес готвих пиле с ориз и зеленчуци, даже сложих и 2 гъби печурки. Е, опитах да и дам любимото и до скоро пюре на Хип тиква с пуйка и след втората лъжица си искаше ориз с месо. Rolling Eyes Ми дадох и без гъби и така...

Зеленко, мисля, че детето само ще си покаже...май Калинчо съвсем скоро ще е готов да се храни сам. Ей, че си имаме "напреднал" зет... Grinning

Малей...молА да ме извините, дълго стана....ама не съм писала 2 пълни дни, та се надявам да ми простите. Peace

# 411
  • София
Мойто диваненце днес яде 3 пъти пюре  Shocked , за сметка на това дивя до 23 ч. и сега пък аз не мога да заспя  Tired Tired Tired

Зелено човече, при нас голяма борба пада за лъжицата докато се храним.

Оооо, аз давам лъжица отделна за Калин  Mr. Green Също така задължително от вълшебните филийки на Тони, както и какво ли още не: за ядене с ръка + капачки, бурканчета от пюре, купички, кутийки, черпак, лъжици цветни пластмасови и метални, опаковки от каквото се сетя, пластмасова чашка и прочие безобидна посуда... е, не наведнъж, де...

Тони, много хубави покупки. Аз също се заглеждах по дървени столчета за хранене, но съм доволна, че ни дадоха пластмасово с мушамена седалка и сваляща се табла, защото таблата я мия на мивката директно, а по столчето търкам с мокри кърпи... то е едно мазане, едно чудо... как може тооолкова поражения да даде примерно една кора хляб с масло - не знам  ooooh!
Иначе ти и Шу продължавате да ме удивлявате с подробностите от живота "по чужбината"... Да нагушкате Рая от нас  Hug Hug Hug

# 412
  • София
  Здравейте, не съм имала време да чета.  Ще пускам поръчка в My Toys.  Някой, ако е решил да се включи, да ми пише. СЗА засега няма да пуска.

# 413
  • София
Привет!
Да се разпиша и аз.
Честити ходещи крачета на Крис!  Hug
Добре дошла на новата мама   bouquet
Животинче, страхотни идеи има в сайта  Peace
Ние сме по-дборе, пу-пу. Размина ни се АБ, мисля  Praynig - вече няма Т, а само сополи  Crazy Диди, вие как сте?
Много съм лаконична  Crazy , ама ме мързи  Embarassed

# 414
Айде и тук да честитя ходещите крачета на Крис и да му пожелая само напред в живота да го водят! Hug

И да почерпя,че забравих миналия път,а вече си имаме и ВТОРО ЗЪБЧЕ! PartyКато рева и безсънието са по-зле и от пробиването на първото. Rolling EyesЯвно няма скоро да има спокойствие. Crazy

# 415
Пете,честито зъбче,браво на Алекс,сега ще ги вади на веднъж май  Crazy,яйде дано бързо минава тоя кошмар  Praynig
Благодаря на всички за пожеланията,днес пак се пуска да ходи,но хич не е стабилен,явно е решил,че вече може и да тича ,та падна 3 пъти  Laughing
Всички болни да се оправят  Praynig,Елвинг,браво че се е разминало с АБ  Hug
Щях да ви питам,сега мислим да вземем дървена кошара,ама се чудя има ли смисъл  newsm78,тези които стават за по -голямо дете удобни ли са,не ми се ще да я купим и да не я ползва след 1-2 години  Thinking

# 416
Tony_st  ето  това http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=2561  е моята прахосмукачка. Ама така като гледам вечче има и по нов модел http://www.pazaruvaj.com/prahosmukachki-uredi-za-pochistvane-c31 … -fc6843-p7578041/  не с торбичка ами с контейнер за сухото почистване тази. Което си мисле е по добре и като гледам разликата в цените няма  PeaceАз съм мноооого доволна. А и е доста компактна за перяща прахосмукачка които обикновенно са доста обемисти.

СЗА това за стреса и нервите си е точно така. Аз например също когато имам повече грижи съм по изнервена. За сега обаче не ми се е налагало да повишавам тон на Иво. Ами той си е и сравнително спокойно бебе и за да реве значи нещо го боли или мъчи и аз няма как да му се развикам за това. Освен това баткото ми беше и до някъде все още е доста бясно дете и сега нещата които Иво прави за мен не са кой знае какво и затова не ме изнервят. Явно баткото ме кали  ooooh! Но сега си викам на баткото основно. И аз така събота и неделя като си е в къщи сме супер. Обаче ако е повече време  направо става непоносим  Twisted Evil
 Между другото като те прочетох , че и ти се изнервяш и подвикваш на детето значчи е нормално наистина. За малко да си помисля че съм някоя истеричка на която социалните трябва да и вземат децата ако се сравнявам с теб  Laughing Шегувам се. Просто като те чета за разрешението и т.н. честно казано аз нямам такива нерви. По често правя нещата бързо защото нямам време че ми висят на главата 100 неща. Възхищавам се на хора които имат търпение защото аз нямам такова. Но сега като прочетох че и на теб ти свършват нервите понякога се успокоих  Hug

# 417
Kikoikris,мерси. Hug
А за ходенето стабилно,тука няколко мами бяха писали,че чакат да проходят децата,че да се оттърват от болката в кръста.Да,ама то не става да проходи и да го пуснеш,де да беше...
Алекс първите си самостоятелни крачки ги направи още на Йордановден,по-сериозно тръгна от Бабинден,кога беше...преди около 10 дни.Ама още си търча постоянно с разперени ръце около него,защото все се забързва нанякъде и не си гледа в краката или пък залитва някой път Laughing...И въобще чакам и аз още момента,в който ще го пусна да си ходи и аз ще седна. Crazy
Падане и ние имахме вече,като дъска по очи. LaughingОрева света. Blush

# 418
Галина, благодаря ти за линковете! Много добре изглеждат и двете прахосмукачки - ще видим коя точно ще намерим тук, или наоколо... Rolling Eyes

Зеленко, ми решихме да го вземем този стол, защото е 3 в 1 - става и за по-голямко дете, когато се махне таблата, но пък може да се свали седалката и поставката за крачетата, а пък съвсем като порасне може да се ползва за столче когато учи например, като съвсем се махне подложката за крачетата... А и е дърво за 55 евро, пък пластмасовите тук не бяха намалени, а 163 евро за стол няма да дам, каквото и ще да става. Rolling Eyes

Честито поредно зъбче на Алекс и проходили крачета на Крис! Laughing

Elwing, радвам се, че сте по-добре. Дано съвсем се оправите скоро. Hug

# 419
  • София
Я ни в клин, ни в ръкав да попитам някой от вас знае ли като се правят петиции в този сайт за петициите и след като се съберат подписите, как се внася петициите в съответната институция?

Общи условия

Активация на акаунт