За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Малко оспамих темата, но ще ме извинявате  Mr. Green

ИвемаHug искрено се надявам и при нас да се получи тази промяна  като при вашия батко, някой ден....е и да не се оправи то се свиква  Mr. Green

Нани и аз съм Дева  Peace такива сме - търпим търпим, но всичко си има граница  Mr. Green Абе да са живи и здрави всичките ни бебета.

Ние сме в пика на купона  ooooh! А съседите от горе правят купон...може би за да не чуват Вики  hahaha

# 391
  • Варна
Деска, давай да ги водим тия духовни близначки-дивачки в някой клуб с аниматор и да се чупим за малко - на кафе, на шопинг, да поревем ... каквото кажеш  Grinning  Hug
Ивема, преди 2 дни си мислих, че е абсурд за второ, дотам я докарах. Иначе мен ме е срам да обяснявам как избухвам на моменти и какви мисли ми минават. И като се замисля после и съм си казвала, че има тук и един друг подфорум, та да се благодаря, че е живо и здраво ..... пустият му контрол, изпускам го нещо напоследък  Cry
За лишеите само да споделя - при Ния са сухи, грапави петна, а на места вече и като корички станаха. След кортикостероидния крем се успокоиха и после лумнаха с нова сила ...... хем си знам и аз, ама да слушам докторите  ooooh!. Та, Бодливка, внимавай много с тях, беля на главата са.  Stop  Преди 3 дни започнах да мажа петната с Лансинох, имах останал. Засега има ефект, дано продължи така. Иначе онзи крем съдържаше и Липобаза, вит. А и въпросния кортикостероид. Сега имам изписана само Липобазата, може да я пробвам после за поддържане. Педи каза, че била хубава.
Хайде, махам се.

# 392
 Да споделя и аз, че Кали от време на време се опитва да ме скубе и драска, обаче аз й се карам и тя се отказва. Иначе някой път като й кажа "остави, че мама я боли" и почва да се хили, все едно ми е направила нещо хубаво. Mr. Green По принцип много се кефи да ми дърпа косата, а тя е и дълга, но не й разрешавам много-много.

# 393
Добро утро! Да се разпиша, че след малко ще карам каката на английски и трябва и куче да разхождам!
Вчера ни свършиха памперсите и бяхме в Джъмбо за една играчка за РД, та купихме от тамошните Нани или нещо такова. Много лоши памперси, непрекъснато е мокър Марти, пропускат някак си откъм гърба. Та сега ще тичам и за други.
И да не забравя  - в Метро има промоция на Памперс за 19 лв.  Wink

Десис, направо като чета какви ги правите - трябва да се ориентираш да четеш за темпераментните деца  Mr. Green! Аз отдавна съм проучила за какво иде реч и по-спокойно понасям Марти  Crazy!
За песничката, дето ви я пуснах - не исках да ви разстройвам  Hug! И като майка на 13 годишна тийнка - да ви кажа, че не става по-добре, а по-зле  Mr. Green! И както вика една приятелка - най-зловещото е, че някой от натякванията си мислех, че са си чисто мое изобретение  ooooh!, а то били стандартни!
Иначе дръжте фронта - още малко остана до март месец и после ще се вихрим по парковете, дечковците ще проходят, зъбите ще пробият и ще са по-спокойни и дечица и мами!

Като чета за обривите се сещам - напоследък много деца имали студова алергия. Като се прибави и много сухия въздух в апартамента. Ще си позволя да изредя всички мерки, които ние предприемаме като видни представители на болни от атопичен дерматит!

- помислете дали да спрете млякото ако не сте на кърма. Ние си имаме такава алергия. Специално за Таня Р - тези млечни каши - всяка е с различно сухо мляко! Аз на ваше място бих се върнала към хипоалергенното, пък с него си бъркайте кашите  Peace. Ние сме на хидролизирано мляко - но сме си с алергия към млякото и сигурно чак към лятото ще пробваме нещо друго.
-има редица алергизиращи храни - всички бобени, банан, пилешко, евентуално домат, риба! Ако нещо е захранено последно може да се спре за известно време!
-децата със суха кожа не се къпят всеки ден! Марти го къпем 2-3 дена в седмицата и винаги използваме или линола фет или олиото за вана на А-дерма зеленото. Така кожата се хидратира най-добре!
-на различни деца действат различни кремове. Биодрема ПО, А-дерма ексомега, д-р Тайсън, Липикар. Моят опит показва, че най-добре да се сменят кремовете. Напоследък ползвам и спрей Алое Вера - емърджънси на ЛР - страхотен резултат дава (но тук ме предупредиха, че някой са алергични към алоето, така че внимание). Други майки, казват, че кремове с невен действат страхотно - но ние пък не бива да ползваме нищо от цъвтящи растения - така че не мога да ви докладвам за резултатите.
-според разните алерголози, фенистила е сравнително безопасен, имайте предвид, че малко успива! Но пък сърбежа минава и децата се успокояват
-един път на седмица или по-рядко, топим Марти в много слаб разтвор на калиев перманганат (бледо розов разтвор) за по 5 мин. Той убива гъбичките и бактериите, които бързо се прилепват на екземи и правят изчезването им трудно.

Всички тези умни мисли съм екстрахирала след нон стоп обикаляне по алерголози, гастроентролози, кожни лекари и педиатри. Даже в Австрия правихме консултация. Разбира се, всички малко или много говорят различни неща, но горенаписаното е препокриващо се мнение на всички.
Кортикостероиди не ползваме! Лекарите са на различно мнение за тях, така че ..., според мен също имат временна полза!
Хомеопатията много помагала! На нас - не особено, но всъщност човек не може да знае, то нали дългосрочно действат! Ние дълго време пиехме сулфлор - за прочистване на организма от други лекарства!

Peace Peace Peace

# 394
Ха добър ден,
аз се наспах стабилно (Елия е при мама ми), та сега планирам до 12ч да си лежа. Е друг е въпроса, че до 16ч ще се скапам от чистене и гладене.

Деска- и аз съм със супер къси нерви и бързо избухвам, но за сега Елия не ме е извадила от равновесие. Пък и те са деца. Не че не и разбира тиквата какво е НЕ, ама как да и се караш. Иначе аз повишавам тон,когато нещо не се дава или е време за ядене и гърне, а те се лиготи. Бърка ми само в моята уста, аз в други не разрешавам, но като я гризна и се отказва. Най- любимо и беше като ме види да седя на пода с вързана коса да се катери по опашката. Ама сега си я поотрязах и вече не се дърпа на нея. Подава ми шнолата да се вържа и много се кефи. Иначе и ние имаме пристъпи на радост с крясъци. Вчера ходихме в хипото и тя катовидя едно детенци и почна да пищи. Хората ще помислят, че я бия.  Joy А и да кажа друго- ние играчки не признаваме, освен топкте и купичките за редене. Много обича и плюшките да ги гушка.

Промощия на Памперс има и в Кауфланд- 19.99лв.

Хайде отивам да си видя фермата

# 395
  • Варна
Рила, и аз стигнах до извода, че най-вероятната причина за нашите изпръхнали бузки е студа, тъй като застояването вкъщи през последните дни подейства оздравяващо на обрива (пък може и най-после балсама на Др Тайс да е подействал).
От друга страна смятам, че студеното време, висенето в къщи, по кратките разходки навън или липсата на такива изнервят децата, оттам и мамите (или пък първо мамите и после децата Mr. Green) и затова всички сме в такова настроение. Като прибавим и някоя болест и съвсем ни се скапва тонуса. Трябва да се събираме по-често с хора, за да се зареждаме с енергия.
Аз като взема да мрънкам много, някаква неприятност ме тупва по главата, за да се отърся от глупавото си недоволство и да оценя, че трябва да се радвам на предишното си положение. Не че ефекта трае дълго... Crazy
Между другото, и аз съм от клуба на "спокойните" Деви, но нещо с децата ми е трудно да поддържам този образ.

# 396
Да се присламча и аз при вас!  byeМоят "пропуск" за тайфата също е мартенски бебок и също е с леко изпръхнали бузи. Мисля си дали е от студа или пък от по сухия въздух вкъщи  newsm78

# 397
  • Варна
Деска- и аз съм със супер къси нерви и бързо избухвам, но за сега Елия не ме е извадила от равновесие.

Ели, аз съм със здрави нерви и не избухвам. А колкото до това че Еия още не те е извадила от равновесие - първо ти в началото се хвалеше че детето ти е супер послушно и всички знаехме че си яде по график, спи и си играе кротко и не плаче, второ - доста често я оставяте на бабите, и трето - всички сме свидетели че доста често си го изкарваш на мъжлето, на бабетката и т.н  Така че разликата между нас е огромна - аз не повишавам тон изобщо, на никой, а с Вики не съм се разделяла и  за час, нон стоп сме двете откакто съм я родила и си я гледам сама, а и тя е трудно дете - така че....няма място за сравнение  Peace

Бухта, мисля че добра идеята да ги съберем пък да съборят сградата ако искат, пък ние няма да ревем, ама ще се похилим над неволите ни  Mr. Green аз така се справям - всичко се гледа от комичната страна  Hug
Гери  Hug оправяйте се та да се събираме вече  Hug
chevroleta, добре дошла  Hug

# 398
Аз вече две поредни вечери заспивам с децата, та не ми остава време за компа изобщо Simple Smile

Днес се разписвам и после чак другата седмица... Че имам да наваксвам и с други задачки.

Вчера ходихме да купим екип за ски на Гого (без ски и обувки де, те още са под наем). Намалението в SLS е комично, няма такива намаления от по 20%, ама Гого толкова си хареса всичко, че олекнахме с почти 300 лв. (добре че Ники ще доизносва, че така ме е яд по-малко). За нас обаче сме решили другата година да взимаме екипи и като гледам, отсега трябва да почнем да събираме пари - едно яке на Росиньол е 700 лв (с намалението  Mr. Green)...

Heli_Heli, ако искаш, възможно е да продължиш да кърмиш и след като започнеш работа. Васида, щом си решила, разбира се. А пътуването не е пречка по принцип...

За истериите и виковете по децата, за гнева изобщо... Не мисля, че има средностатичстическа майка, която да не вика по децата, да не изпитва гняв или безсилие, които водят до викове. А и всеки си има мерило за границите - при едни да викаш пред 1-2 дни е нормално, при други и веднъж месечно ще предизвика угризения. Аз за себе си съм разбрала, че прагът ми е два дни с двете деца Simple Smile - демек, уикедна. наложи ли се да остане Гого повече от тези два дни у дома, на третия вече съм се развикала по него Simple Smile Ето, сега си е в къщи от сряда и вчера вече не ми издържаха нервите... Аз също често се обвинявам, забелязала съм обаче че ми е много по-спокойно като не се обвинявам, а си казвам, че в крайна сметка и аз съм човек с недостатъци и детето трябва да знае, че всеки си има и добри, и не чак толкова добри черти от характера. Разбира се, стига да не се стига до стресови ситуации. Моят опит с мен показва, че гневът идва от стреса и обикновено като съм по-ядосана дълго време, се замислям дали съм починала добре, организирала ли съм се така, че да се чувствам спокойна, има ли нещо, което ме притеснява и т.н. Примерно тази сутрин изгарях от желание да вляза в банята да си взема душ и докато не го направих, сякаш не си бях в кожата и естествено това се отрази и на отношенията ми към околните, на които поскръцнах със зъбе на няколко пъти. Така е - повечето хора са ектраверти и си изкарват емоциите навън, тези майки с тихите гласове и стиснатите зъби обикновено са интроверти Simple Smile Но и аз не бих се определила като истерична - като цяло често се карам, подвиквам, но да крещя рядко се случва. Аз съм зодия РАК Simple Smile

ТаняР, за пъпчиците ми се струва, че е добре д апосетите или алерголог, или кожен лекар. Elwing ти е казала за Ангелова в кожния диспансер, който е точно в нашата поликлиника - 29-та. Ако решиш да ходиш при нея, ще те упътя къде се намира, пък и може една срещичка да си спретнем (ама ми е буквално на 2 минути). Алерголог сигурно знаеш, че Мустаков е добър, аз бих ти препоръчала и нашата педиатърка, която е алерголог - Абаджиева, във Втора градска. Мисля, че е добре да я видят Бибата преди да я мажеш с каквото и да е - кожните болести и алергиите са доста различни при всеки и много индивидуално и едно работи при едни бебета, други - при други.

Иначе за нашите бузки докторката идва онзи ден и каза, че е много суха кожа, което се обостря от сухия въздух у дома от парното и студеното навън. Мажа ги с Липолосиона с урея на Ексипиал, който съм купила доста отдавна. Докторката каза да го мажа по няколко пъти на ден, а навън задължително с колд-крем (ползвам на Клоран). Дори и на мен ми препоръча да си взема колд-крема на Авен, защото и моята кожа доста е изпръхнала напоследък, та взех него и колд-крема им за ръце и от два дни се мажа и съм супер доволна. На пъпчето се оказа екзема за мое съжаление, но така и подозирах, така че се наложи да мажем с Locoid Lipocream 0,1%. Ще го мажем 3 дни, ако не мине, още 2. Но след 4 намазвания почти изчезна, така че ще минем само с това. Кремчето на Д-р Тайс се казва Нахтхерцен. То също е липолосион (демек за много суха кожа) и е подходящо за червените бузки на децата през зимните месеци.

Десисс, честно да ти кажа и аз разпознавам Ники в поста ти (явно и възрастта им си казва думата, пък и както Гери е написала - застояването у дома...), напоследък е станал същата лепка и голям беляджия, а и започна да ми се върти на стола за ядене, да не яде... иска от нашата храна (Тони, май ще минавам на вашата схема Simple Smile). Само разликата е, че засега спи нормално, като заспиването е малко по-трудно напоследък, но като цяло е ОК. При Ники действат две неща, за да се кротне - музика и нещо за дъвчене. Засега гледам да не прекалявам с второто Simple Smile

Шу, гледката сигурно е била жестока! Наистина най-важното е да са здрави децата. Много прегръдки за Яна и (понеже забравих в предния пост) да кажа, че силно се надявам да се решат нещата в полза на детенце по най-добрия начин.

Цветка, честито на победителя!

И последно, че предният път забравих - не познавам Даниелка, но стискам палци всичко да е наред!

А, и разбира се болничките да се оправят бързо!

# 399
Деска- и аз съм със супер къси нерви и бързо избухвам, но за сега Елия не ме е извадила от равновесие.

Ели, аз съм със здрави нерви и не избухвам. А колкото до това че Еия още не те е извадила от равновесие - първо ти в началото се хвалеше че детето ти е супер послушно и всички знаехме че си яде по график, спи и си играе кротко и не плаче, второ - доста често я оставяте на бабите, и трето - всички сме свидетели че доста често си го изкарваш на мъжлето, на бабетката и т.н  Така че разликата между нас е огромна - аз не повишавам тон изобщо, на никой, а с Вики не съм се разделяла и  за час, нон стоп сме двете откакто съм я родила и си я гледам сама, а и тя е трудно дете - така че....няма място за сравнение  Peace

Деска- Ито към това за късите нерви е по погрешка.  Rolling Eyes И да в началото Елия беше доста послушна, не че сега не е. Все още си яде под график, но кога вече се е наяла или не иска, направо бута паничката. Имах предвид, че Елия също скубе, драска, реве като не става нейното (даже имам и клипче, което ме е срам да кача, как се тръшка на пода). Явно са периоди.
Понякога я сравнявам с малкия ми брат (от него имам най- пресни спомени) и той така се тръшкаше като не ставаше неговото и беше голям щурак. Порасна и си е все същото чурче, само дето не се тръшка.
И за сведение- отдавна нищо не си изкарвам на таткото.
Както споделих в предния си пост, гледам едно предаване за един медиум и е доста поучително как се отнасяме с важни за нас хора, защото никой не знае дали утре няма да ги изгубим.
А това, че я оставям при бабите е не защото се чудя какво да правя, а за да и се радват (макар че я и глезят), защото когато съм аз наоколо всички са здържани. Но това си е мое решение

# 400
  • Варна
А това, че я оставям при бабите е не защото се чудя какво да правя, а за да и се радват (макар че я и глезят), защото когато съм аз наоколо всички са здържани. Но това си е мое решение

Peace Разбира се че няма лошо и че всеки сам си решава. Мисълта ми беше че когато си нон стоп с бебето, дори то да е най послушното, и нямаш никакво лично време, дори час, е много по изнервящо като цяло. Аз дори до магазина ходя с нея - това имах предвид.  Hug
А аз колко се надявах да е само период - е нашия период за сега е от родилното до....не се знае  Tired Е поне съм калена - следващите ще са ми като песен. Много по кофти е май бебето ти да е било послушно и после да стане дивак, не си свикнал и т.н, а аз съм на тоя хал от родилното  Mr. Green

# 401
  • София
Здравейте и от нас. Последната измишльотина на Калин е да играем на гоненица: аз вървя, а той пълзи след мен  hahaha с бясна скорост и с дивашки викове  Joy
Иначе засега няма петна и обриви, специално го разглеждах след толкова много почти еднакви постове... Най-студено, на което сме излизали, е било -13 градуса, но най-често е над -5. Мажа лицето му преди излизане със "златния" крем за лице на Себамед.

Я да питам кога смятате да правите опити за самостоятелно хранене  newsm78 Калин напоследък се е научил да хваща лъжицата все едно,че ще яде и така да я лапа. Също бърка с лъжица в бурканче и после я лапа... друг е въпросът дали лъжицата сочи "нагоре" или "надолу" (вдлъбнатата й част по-точно)...  И накрая тихичко да се пУФаля, че Калин яде, толкова съм щастлива, че няма накъде  Party

Пък някой ако има път другата седмица към Джъмбо, ще драсне ли 1 ЛС, да помоля за услуга, че тук с магазините малко работата е... абе планиране си трябва...

chevroleta, добре дошла при нас  Hug

Шу, само Яна да е добре  Hug Hug Hug

# 402

Peace Разбира се че няма лошо и че всеки сам си решава. Мисълта ми беше че когато си нон стоп с бебето, дори то да е най послушното, и нямаш никакво лично време, дори час, е много по изнервящо като цяло. Аз дори до магазина ходя с нея - това имах предвид.  Hug
А аз колко се надявах да е само период - е нашия период за сега е от родилното до....не се знае  Tired Е поне съм калена - следващите ще са ми като песен. Много по кофти е май бебето ти да е било послушно и после да стане дивак, не си свикнал и т.н, а аз съм на тоя хал от родилното  Mr. Green
Аз пък не знам защо, но се бях настроила за палово дете. Аз съм била лошо бебе, непрекъснато съм плачела и като дете съм била кротушка, брат ми (второте дете) е бил кротък като бебе, а после щурчо, а третия- оле мале. И да не е период, живи и здрави да са ни.
Иначе като си е при нас Елия и аз не я оставям за 1 сек. Освен тези студените 3 дни, бабетката висеше в стаята докато спи, за да ида за кухнята.
Като се сетя, колко мои приятелки се надяват на дете, хич и не ми дреме дали съм недоспала, уморена и дали нещо ме боли. Бих го изживяла това поне още 1 път.

Хайде отивам да си дочистя, че мъжо ще ми се кара  Laughing

# 403
  • София
Рила,   202uu
Много полезни и интересни неща си казала.

А това го давам на вниманието на Глафира, може да им дойдат още интересни идеи  Peace

# 404
Честито на всички ходещи крачета и на поникнали зъбчета!
На месечинковците да са живи и здрави!
И най вече на всички болнички да се оправят по бързо!
Добре дошли на новите мами и бебенца!
Деси и аз не съм оставяла Никол нито за миг на никого и преди вършех всичко с една ръка,а сега е хваната или на крачола или трябва да тичам да я търся , че прави беля. Избухвала съм само като беше болна и повръщаше лекарството за температура и незнаех колко да и дам пак. Иначе след баткото Никол е най послушното дете на света.  Laughing До преди две седмици докато не се научи да слага ръцете като пада беше ужас вкъщи само падаше , чукваше се и плачеше неутешимо. Сега положението е по добро вече си ходи самостоятелно из цялата къща, но възникна нов проблем забранени зони и как да и обясня, че там не може. Повишавам леко тон но тя ми се смее. Казвам не и се мръщя, но никакъв резултат за сега.
Ако имате други идеи как да възпитаваме без викане на тази възраст моля споделете.
За бузките аз мажа преди да излизаме с крема на мустела и до сега е добре лисето ,но при нас е много влажно. Даже вкъщи непрекъснато работи един уред който събира вода(не знам как се казва на български).
Сега отивам да ви дочитам и ще допълвам поста.
Его докато напиша два реда Никол е отворила плъзгащата врата на гардироба и работи нещо там. Немога да я оставя и за минутка сама или ще налапа нещо и или ще падне от някаде.  #Crazy ей така съм вече.

Общи условия

Активация на акаунт