Уреаплазма

• 309 966
  • 915
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета, искам да попитам тези, които са се лекували с Вибрамицин , как и колко дни са го приемали, защото на мен лекарката ми каза 7 дни по две на ден (на 12 часа) , обаче като чета по форумите лечението при повечето хора е 10 дни и се чудя дали на своя глава да го пия и аз 10 дни, вместо 7. Това ми е втори курс на лечение.Лекувах се неуспешно с Клацид пак за 7 дни .Шие как мислите ? Предшарително ви благодаря за помощта  Hug

Консултирай се с лекар - дозата ти е силна и затова най-вероятно е назначен за 7 дни..
Вибрамицинът обикновено се приема: първия ден 200мг и следващите дни по 100мг, а при теб е по 200мг/дн.

# 226
Май наистина по-добре да не пия лекарства на своя глава..... просто вече ми писна

# 227
Ние Вибрамицина го пихме 10 дни 2х1 мисля, че беше.

# 228
И аз от доста хора дъм чувала ,че така го пият ..... та за това се чудих.При вас помогна ли лечението

# 229
Ами моята МБ е чиста. Чакаме неговата да излезе. Силно се надявам да си е свършил работата АБ.

# 230
Здравейте, и аз съм с + Уреаплазма.  Пием с мъжа АБ Вибрамицин за 10 дни по 2 на ден. Освен това слагам Фломизин и след тях ще слагам Макмирор. Пия и витамини и други добавки на билкова основа за имунната с-ма. Надявам се да се махне от първия курс, но като чета и се плаша... Sad Имам един спонтанен аборт март месец в 12-та седмица, ако съм я имала и преди Уреаплазмата може тя да е причината за аборта ми. Контрола ще правя 20 дни след последното хапче АБ, т.е. в края на месеца.

# 231
Здравейте,
на мен ми откриха уреаплазма , а на мъжа ми - трихомона вагиналис.Изписаното ни лечение много ме плаши,след като прочетох в темата ,че на повечето се изписват само по един-два медикамента.Нашето лечение е следното:
3 дни дамски душ
Макмирор крем-10 дни
Флажил 2х2 - 10 дни (за двамата),едновременно с тях ваг.глобули.
Сумамед 2х1 (за двамата) - 6дни
Вибрамицин 2х1 (за двамата) - 10 дни Заедно с Вибрамицина ,трябва да изпия и Дифлукан еднократно,после отново след края на лечението. newsm78 и Гиназол.
Според вас не е ли прекалено много? Малко ме е страх да приемам толкова лекарства Peace

# 232
Здравейте,
на мен ми откриха уреаплазма , а на мъжа ми - трихомона вагиналис.Изписаното ни лечение много ме плаши,след като прочетох в темата ,че на повечето се изписват само по един-два медикамента.Нашето лечение е следното:
3 дни дамски душ
Макмирор крем-10 дни
Флажил 2х2 - 10 дни (за двамата),едновременно с тях ваг.глобули.
Сумамед 2х1 (за двамата) - 6дни
Вибрамицин 2х1 (за двамата) - 10 дни Заедно с Вибрамицина ,трябва да изпия и Дифлукан еднократно,после отново след края на лечението. newsm78 и Гиназол.
Според вас не е ли прекалено много? Малко ме е страх да приемам толкова лекарства Peace

Здавей, щом лекар ти ги е изписал не е проблем според мен.

На мен утре ми свършва АБ, но мъжа ни направи алергия от Вибрамицина и ще вземем друг АБ от антибиограмата за него.

# 233
Абе то от лекар е изписано.....но.... да се информирам аз,да не се предозираме нещо Grinning
Каква реакция е получил мъжът ти?

# 234
Нека се включи и Денис да каже...

Ами на мъжа ми на 2-ри ден от приема на АБ взе да му се поддува окото и да се образува като ечемик уж, но усещаше и болка. На 3-ти ден на сутринта оттока беше голям, чак беше слезнал надолу и беше зачервено. Отидохме в спешната, предписаха му капки за очи и да спре АБ. Оказа се алергия и го спряхме.И в листовката пише , че може да се получи отток, като страничен ефект от приема му. Вече 2-ри ден слага капките и оттока намаля значително, но не съвсем. Като се оправи окото ще започне нов.

# 235
И аз се надявам Денис да се включи.
Дано бързо се оправят нещата при вас. Peace

# 236
Здравейте,
Имам един въпрос?  Възможно ли е при Уреаплазма + Цитонамазката да е лоша? Оказва ли влияние инфекцията? Или при Уреаплазма + Цитомазката да е добра. Моята Цитонамазка от по малко от месец беше 2-ра група и идеална( по думите на лекарката), клетки в норма, задоволителна, без лоши показатели. Или ако инфекцията е в по-напреднала фаза да оказва влияние и на Цитото? newsm78

Аз започнах от вчера 2-ри курс с АБ след приема на Вибрамицин за 10 дни. Сега съм на инжекции за 5 дни с Цефтриаксон (1 г, 3,5 мл). Взех го за по-сигурно, че като чета с един курс почти е невъзможно да се махне инфекцията. С този АБ, но под друга форма махнах Стрептококите. Надявам се да има ефект. Искам да попитам и нещо друго? За контролата на мъжа ми ... може ли да даде „ материал” от вкъщи в контейнерче и да се занесе до 2 часа? По-напред в темата четох че ставало? При него не е открита инфекцията, а при мен. Той не е пускал за сега Уреаплазма.

# 237
Даниела, този антибиотик лекар ли ти го предписа  newsm78 , защото е много важно антибиотикът да е подходящ за конкретната гад  Naughty Това, че е действал срещу стрептотоки, не означава задължително, че е подходящ за уреаплазмата  Thinking Не е хубаво да импровизираш  Sad

# 238
Даниела, този антибиотик лекар ли ти го предписа  newsm78 , защото е много важно антибиотикът да е подходящ за конкретната гад  Naughty Това, че е действал срещу стрептотоки, не означава задължително, че е подходящ за уреаплазмата  Thinking Не е хубаво да импровизираш  Sad

Имам го в Антибиограмата! Simple Smile Същия го имах пак в Антибиограмата за Стрептококите, но беше под друго име и различни милилитри!

# 239
Момичета,
какви са симптомите при жените?
Бях преди 3 месеца на гинеколог и ми каза, че всичко ми е ок. На партньора ми обаче му откриха таз гадина и се чудя (докато отида на лекар др. седмица) дали и аз не си я отглеждам.
В "стандартната" микробиология на влагалищем секрет включва ли се изследването за нея или трябва изрично да поискам да ми го включат?

Общи условия

Активация на акаунт