Уреаплазма

• 309 956
  • 915
  •   2
Отговори
# 210
Глупости са това с разнасянето  не може да се разнесе , че и до тръбите да стигне, няма как да  премине през шийката с дамски душ течността, ама виж за презерватива, кандидата лесно преминава бариерата или има опасност да се разнесе с вагиналните течностти , така че по-добре без секс.

# 211
  • Бургас
За хламидии кръвен тест ли прави-игг, ИГМ, ИГА. Ако си правила само от секрет- той показва само нова инфекция, и трябва да направите кръвни тестове.

И секрет и кръв.  На кръвта нищо не показа, на секрета го отчете  Thinking. Малко се стресирах първоначално по-рано днес като зачетох за тези неща. Но се надявам да го преборим и те да са пречката към целта, защото някъде из темата четох, че може и те да са причината за невъзможността за забременяване.

# 212
Мили момичета, с моят приятел започнахме да се лекуваме с Вибрамицин, а за мен в комбинация с вагинални капсули Макмирор и Дифлукан срещу гъбички от антибиотика (3 пъти - първия, петия и десетия ден от лечението). Лекарката ми назначи 15-дневно лечение. Сега вече приключих с Макмирор и ми остават още два дни да приключа и с антибиотика, но си имам течение... Това нормално ли е? Четох, че с приема на тези лекарства освен уреаплазма се лекува и течение, но моето не е спряло. Възможно ли е още да не е минало необходимото време, за да подейства лечението или нещо не е наред?

# 213
Мили момичета, с моят приятел започнахме да се лекуваме с Вибрамицин, а за мен в комбинация с вагинални капсули Макмирор и Дифлукан срещу гъбички от антибиотика (3 пъти - първия, петия и десетия ден от лечението). Лекарката ми назначи 15-дневно лечение. Сега вече приключих с Макмирор и ми остават още два дни да приключа и с антибиотика, но си имам течение... Това нормално ли е? Четох, че с приема на тези лекарства освен уреаплазма се лекува и течение, но моето не е спряло. Възможно ли е още да не е минало необходимото време, за да подейства лечението или нещо не е наред?
Мила,Dorah,аз докато лекувах Уреаплазмата имах и течение.....но на контролните изследвания се разбра,че имам бум на лактобацили....нямаше уреаплазма,гъбички и тн.,така че това че имаш някакво течение не е индикатор,ще разбереш от контолния преглед какво се случва,не се притеснявай,всичко се лекува.....

# 214
Здравейте, искам да ви попитам каква е разликата между Ureaplasma parvum i Ureaplasma urealyticum?
При мен първият маркер е положителен, а вторият- отрицателен. Та се чудя каква е разликата. Предписаха на мен и партньора ми Клацид  и на мен Макмирор срещу гъби.
На 3-ти май тази година ми беше аборта- миссед в 9 седмица,спиране на сърцето. Възможно ли е това да е причината или обратното - в резултат на аборта се е епоявила тази гадина ?
Предварително ви благодаря  Hug

# 215
Това са два щама на една и съща бактерия и двата са патогени, демек вредни. По принцип и възможно всяка една инфекция да е причина за спонтанен аборт или мисед, не ти ли направиха изследване след кюретажа, за да се установят причините?

Съжалявам много за случилото се, дано се излекувате бързо и след това да гушкаш твоето детенце  Hug

# 216
Пуснаха ми доста изследнания,не можа са се установи причината.Сега ми пуснаха тези уреаплазма,микоплазма и хламидия и това излезе

# 217
 Да се запиша и аз към темата Simple Smile
Април месец реших и аз да си пусна изследвания за тия мико-уреаплазми и прочие, тъй като наскоро ми се наложи да чуя за подобна бактерия.
Направих си абсолютно пълна микробиология ->
банална флора, кандида, микоплазми, уреаплазма, наисерия гонорее, гарднерела вагиналис, трихомонас вагиналис и хламидия.
Това което ми изолихара беше уреаплазма уреалитикум.. Аз мн тъпо постъпих, че не започнах веднаха антибиотика, а реших да мина през хомеопатията, но май нищо не ми помогна, защото от тогава до сега (вече 3 месеца) си имам почти всеки ден дискомфорта, че не мога да се доизпишкам както трябва. Днеска вече отидох при лекаря и му показах резултата от Април месец и той малко ми се поскара, че не съм отишла да пия антибиотик веднага..че води до стерилитет и т.н. А ние също мн искаме да си имаме бебче и до преди 3-4 месеца опитвахме (сега заради хомеопатията трябваше да поспрем тази дейност Sad ) .. В момента пия Azax 500 за 6 дена и ще видим резултата какъв ще е към края на месеца.. Дано всичко да е наред  Praynig

# 218
Мъжът трябва да се лекува задължително и без сексуални контакти по време на лечението. След един месец, след приключване на лечението И ДВАМАТА си пускате микробиология и ако е чиста тогава пристъпвате към действие. Обикновено ако се спазят тези правила се лекува от раз, с един антибиотик, сравнитеолно не толкова упорита е , колкото например хламидията.....

Макар, че аз лекувах хламидия преди години, с добро лечение и тя се махна с един антибиотик, просто се пи на схема през интервал от време и по време на лечението- сух режим  Tired

# 219
Една от причините аз да не започна антибиотик веднага беше, че чаках да си направи и той изследвания и Април месец той се изследва в 2 лаборатории (Геника и Вита) по 2 различни начина и 2-та показаха отрицателен резултат (и затова реших да отида при добър хомеопат, които ми изписа през вечер тампон потопен в смес от чаено дърво, евкалипт и зехтин, това го слагах почти 2 месеца, но едва ли има ефект, не знам) Днеска гинеколога ми каза, че 1-во ще пия антибиотика и след това да си пускам изследвания щот като го е показало тогава, то ще го покаже и сега и няма смисъл да пускам 1-во изследвания.  newsm78

# 220
Здравейте,
искам да си направим изследвания за микроплазма, уреаплазма и хламидия с мъжа ми, но не знам къде. Прочетох, че в Геника ги правят. Можете ли да ми препоръчате място, където да си ги пуснем. Какво е изследването, кръв или материал от двамата се взема?
Ние имаме 3 неуспешни опита инвитро, но никой лекар до момента не ни е препоръчвал да си направим тези изследвания, а всъщност това би могъл да е проблема ни - вече незнам?!
Моля ви, дайте ми насоки от къде да започна. Благодаря  Hug

# 221
Кимби странно е това, че досега никой не ви е пуснал това изследване и то при 3 опита инвитро. Сега обаждаш се в Геника /телефоните са в интернет/ и казваш, че искаш да си направиш това изследване. Те ще ти кажат колко струва /когато аз го правих беше 60лв./ И от там ще ти обясниш какво да направиш. С две думи - вземаш тампон за микробиология, но без среда, отиваш при нкой кинеколог и го молиш да ти вземе секрет. После изпращаш с  куриер/не е нужно хладилна чанта/, като парите ги пускаш в плика. На еднолистче пишеш имената, ЕГН и телефон и точно какво изследване искаш.А и те вече са предупредени по телефона, че ще го изпратиш и знат. После като го получат ти изпращат смс със код и парола и след няколко дни можеш да провериш резултата в сайта, а ако напишеш имейл ще ти го пратт и на пощата. Ако искаш оригинал от изследването и него ще ти изпратят с куриер. Но те всичко ще ти обяснят по телефона. Успех с резултата! Peace
 П.С. За партньора обаче какво е необходимо незнам , попитай по телефона

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 13:36 от vesta_78

# 222
kimbi Геника имат лаборатория и във Варна, не знам ти от кой град си.

# 223
Благодаря ви много Simple Smile Запазих си час в нашата клиника - Надежда. От там ми казаха, че могат да ни вземат материал и на двамата, а спермата трябва да се занесе до 2 часа след това или да се съхранява в хладилник. Май и те работят с Геника, но ще използвам възможността да говоря и с лекарите, дали ще ни препоръчат и още нещо да направим преди последния опит по Фонда.
Някой пускал ли е такива изследвания в Надежда скоро?

# 224
Момичета, искам да попитам тези, които са се лекували с Вибрамицин , как и колко дни са го приемали, защото на мен лекарката ми каза 7 дни по две на ден (на 12 часа) , обаче като чета по форумите лечението при повечето хора е 10 дни и се чудя дали на своя глава да го пия и аз 10 дни, вместо 7. Това ми е втори курс на лечение.Лекувах се неуспешно с Клацид пак за 7 дни .Шие как мислите ? Предшарително ви благодаря за помощта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт