Уреаплазма

• 309 935
  • 915
  •   1
Отговори
# 195
Дори да сте утрепали гадинката, не забравяйте, че след година, две пак може да е налична, ако ви падне имунитета. На всеки препоръчвам преди да започне със опити за бебе пак да си направи контрола, за да не остане изненадан.

# 196
  • Варна
оХ, Lady Lady, благодаря ти за тази забележка   bouquet Права си, аз мисля да се вслушам в думите ти и да взема мерки по въпроса с поддръжката на имунитета  Hug

# 197
Утре ще си правя изследването след едномесечно пиене на лекарства! Стискайте ми палци да нямам вече гадната уреаплазма! Confused

# 198
Здравейте момичета!
Искам да попитам знае ли някой каква е разликата между Ureaplazma urealyticum и  Ureaplazma parvum
  bouquet

# 199
Здравейте момичета!
Искам да попитам знае ли някой каква е разликата между Ureaplazma urealyticum и  Ureaplazma parvum
  bouquet

# 200
Какво изразява последният цитат? newsm78

# 201
Относно разликата, това са два различни щама на уреаплазмата, но клиничната изява е една и съща, така, че само в научните среди ги делят, за нас пациентите това не е от значение.

Относно това да се "появи" от някъде след излекуване отново е - невъзможно. По- скоро методите за тестване  са с различна чувствителност. Единственият начин за заразяване отново е от болен партньор, тъй като уреаплазмата е ппи/ ако тя десйствително е излекувана, ане просто потисната до някаква летаргична форма да не прави колонии, защото тогава, естествено, че с отминаване на действието на антибиотика и едно по-малко отслабване на имунитета, тя пак ще се почувства комфортно и ще тръгнд инфнекция  Tired в тоя ред на мисли, по принцип контролите се правят на всички ппи, поне месец след лекуването, иначе няма смисъл, повечето амтибиотици са с отложено действие и действат доста след приключване на приема и могат да потискат инфекция, но тя да не е напълно излекувана / да има налични причинители, които да са способни да се размножават,)и да се даде едно фалшиво успокоение)
 Културалният и микроскопският метод не са точни методи за диагностика, тъй като микроскопски тези гадини са почти незабележими, заради липсата на мембрана и трудното им оцветяване, а за да бъдат отгледани култури, за микробиологично озследване е необходимо много време и специална хранителна среда, дори и тогава не е сигурно, а те може да са налични, просто не могат да бъдат отгледани и хванати от микробиолога.

Така, че е желателно търсенето на днк, там няма скрито покрито и става сравнително бързо. Тъй е момента да отбележа, че гинеколога трябва внимателно да събере достатъчно количество ендоцервикален секрет, от няколко места, за да не се пропусне бактерийкат  Wink

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 08:17 от Звезден^Прах

# 202
  • Бургас
Ще побутна темата и ще попитам - има ли начин да се установи от колко време е тази бактерия в тялото и какви щети е причинила? Днес разбрах, че и аз имам тази бактерия и в четвъртък ще отида да ми изпишат лекарствата, но ми се искаше да знам, дали мога някак си да разбера дали ми е увредила нещо и колко, ако е така Sad. Надявам се това да е моята причина да не мога да забременея...

# 203
Уреаплазмата, ако е самичка- рядко нанася вреди. Дори повечето лекари твърдят, че ако няма колонии и вагинит, то може да се приеме като нормална находка в микробиологията на повечето жени.

Иаш ли съпровождаща инфекция и силно възпаление? Начини да се проверят пораженията са: цитонамазка за шийката на матката и цветна снимка за проходимост. Може и лапароскопия, ама за едната уреаплазма е излишна инвазия.

# 204
  • Бургас
Уреаплазмата, ако е самичка- рядко нанася вреди. Дори повечето лекари твърдят, че ако няма колонии и вагинит, то може да се приеме като нормална находка в микробиологията на повечето жени.

Иаш ли съпровождаща инфекция и силно възпаление? Начини да се проверят пораженията са: цитонамазка за шийката на матката и цветна снимка за проходимост. Може и лапароскопия, ама за едната уреаплазма е излишна инвазия.

Ами снимка имах назначена, но докторът я отказа, за да не ми вкарали някоя инфекция. И цитонамазка на шийката на матката имам - нищо няма там, освен кандида в микробиологията, но до колкото знам и тези гадини са нещо нормално.

# 205
ААааа кандидата хич не е нормална  Naughty  тя прави повече възпаление и поражение от уреаплазмата дори. Аз лично те съветвам да прочетеш за нея, има в интернет - много писано, че дори е възможно дълго нелекувана да води до злокачествени изменения в тъканите. Най-лесният начин за лекуване е - с промички със сода/ това ми го каза моята микробиоложка и наистина-действа, отървах се веднъж завинаги от течението с двумесечно лечение със сода....после попрочетох и в нета и съвсем се убедих в правилният и подход и съвет. Преди само приемах антибиотици, те лекуваха едно, ама пък предизвикваха гъбична инфекция, омагьосан кръг беше. А с промивките със сода и със смрадлика, вече нямам абсолютно никакви проблеми./

Ще ти направят изследването за проходимост при чиста посявка, но не се притеснявай, най-вероятно няма поражение.

хламидия тествахте ли?

# 206
  • Бургас
Дам, тествахме всичките видове - там е чисто. Тези две неща каза сестрата, звъннах на доктора и му ги продиктувах. В четвъртък имам час да ми изпише антибиотик, каза май Доксициклин и още 1-2 неща измърмори, но не го чух, но така де, в четвъртък ще ги разбера. Каза ми никакъв полов живот, докато пия лекарствата... newsm78. До 29ти, както беше датата за снимката добре, тъкмо бях и в цикъл, но ако пия 1-2 месеца лекарства Thinking как да го обясня на мъжа ми... изобщо ли не трябва?!?! Ще говоря с лекаря, но да си полюбопитствам и тук. А това с хлябната сода още от днес ще го започна, но как си ги правила ти - с дамски с душ и всеки ден ли?

# 207
Мъжът ти също трябва да пие лекарства. Това е половопредаван инфекция. Ако се лекува само единият партньор- няма абсолтно никакъв смисъл, защото ще си я прехвърлята инфекцията , а и те имат способности да мутират и да стават по-устойчиви и резистентни, ако не се излекуват напълно или се прехвърлят. Така че НИКАКЪВ полов живот/оралнат любов се спира -също/ и се лекувате и двамата до отрицателни микробиологии и НА ДВАМАТА.

За дамският душ, веднага след един напълно чист ден след менструация се преварява половин литър вода, оставя се да изстине и се смесва с една супена лъжица сода и се прави промивка. Една седмица се редува един ден сода, един ден смрадлика/ тя се прави по същият начин, купува се от аптеката, сварява се половин литър вода с три супени лъжици смрадлика, прецежда се течността и се слага в дамският душ/ . Аз тази процедура я повторих два месеца по една седмица  и след това микробиологията беше чиста, изчезна течението и неприятнот усещане във влагалището. Сега практикувам само про една профилактика след всяка менструация/еднократна промивка с една чаена лъжичка сода, само един ден и то понякога пропускам месец, защото забравям  TiredPeace

# 208
  • София
В никакъв случай не прави промивки, при положение, че имаш бактерии. Промивките ще ги разнесат нагоре и може да поразят тръбите. Пийте антибиотик и ти и мъжът ти и микомакс за гъбичките. През това време или без секс или с презерватив.

# 209
  • София
За хламидии кръвен тест ли прави-игг, ИГМ, ИГА. Ако си правила само от секрет- той показва само нова инфекция, и трябва да направите кръвни тестове.

Общи условия

Активация на акаунт