Уреаплазма

• 310 194
  • 915
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Хайде и аз да се запиша. В петък ми излезе положителен резултат за уреаплазма. Хламидия, микоплазма и трихомони са отрицателни. С ММ пием антибиотик 15 дни, аз слагам и глобули и после отиваме на контрола.
Симптоми нямах. Това просто беше поредното изследване, което Докторът искаше да направя.

# 391
Люксен, мила какъв антибиотик ви изписаха за 15 дена>? На нас Доксациклин, но за 10 затова питам, би ли си написала схемата на лечение ?

# 392
  • София
Аз ти написах на лични, но ще споделя и тук. АБ вибрамицин за 15 дни през 12 часа и за двамата. Плюс ранитидин и пробиотик на който му забравих името. Вагинални глобули макмирор. И има още едно хапче, което пием на 5, 10 и 15 ден от лечението. Довечера ще го напиша и него, че изключих в момента.

Дано се изчистим.
Шик, дано ви подейства лечението. На антибиограмата бях резистентна към този АБ и няколко други. Докторът прецени този да е. Аз се надявам преценката да е точна и да имаме успех.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 08:59 от Люксен

# 393
Има ли някоя от вас която е лекувала уреаплазма с кларитромицин (напр. Клацид) и каква беше схемата и успешно ли беше лечението? Вече чакам да дойде време за контролата и се надявам да я няма тази гад, но все пак си имам едно на ум и в антибиограмата ми има още еритромицин, кларитромицин и тетрациклин и се чудя кое ще е най- добре. Всички пише че са силно влияещи. В момента лечението което проведох беше доксициклин 14 дни по 2 на ден. Имали ли сте полови контакти с презерватив по време на лечението и получавало ли се е реинфектиране?

# 394
Има ли някоя от вас която е лекувала уреаплазма с кларитромицин (напр. Клацид) и каква беше схемата и успешно ли беше лечението? Вече чакам да дойде време за контролата и се надявам да я няма тази гад, но все пак си имам едно на ум и в антибиограмата ми има още еритромицин, кларитромицин и тетрациклин и се чудя кое ще е най- добре. Всички пише че са силно влияещи. В момента лечението което проведох беше доксициклин 14 дни по 2 на ден. Имали ли сте полови контакти с презерватив по време на лечението и получавало ли се е реинфектиране?
Така или иначе, при новото изследване трябва да се направи и нова антибиограма, така че няма нужда отсега да мислиш какъв антибиотик би пила евентуално следващ път.
По принцип е добре да се избягват половите контакти по време на лечението, но ако е с презерватив рискът е нищожен.
Стискам палци да сте убили гадината, би трябвало да е така - все пак курсът на лечение (14 дни) е бил по-дълъг дори от необходимото, би следвало резултатите ви вече да са отрицателни.
Успех! Peace

# 395
Момичета предстои ми ИКСИ и преди няколко месеца на мъжа ми му беше чиста микробиологията, но този месец моята беше положителна за уреаплазма, как така стана не знам???  Thinking Докторката ми изписа лечение Вибрамицин 2*1 за 10 дни и Сумамет през 12 часа. Но не каза нищо, да се пазим ли при полови контакти.. И лечението е само за мен, но не и за мъжа ми. Мнение по въпроса имате ли? Благодаря предварително

# 396
Лечението трябва да бъде за двамата и без полови контакти през това време.

# 397
И ние лекувахме уреаплазма март месец . Курса ни на лечение беше 10 дни доксициклин /двамата/ плюс флажил вагинално за мен . След което още по 5 дни пихме Флажил през устата .През цялото време без полови контакти и употреба на алкохол и успешно се "изчистихме"

Пожелавам на всички успех , че доколкото чета и съм запозната е доста упорита инфекция  Hug

# 398
Gia , колко време след лечението пуснахте контролните изследвания- ние също пихме доксациклин 10 дни последния прием на 1-2 юли, и се чудя след колко време да пуснем контрола ?

# 399
Gia , колко време след лечението пуснахте контролните изследвания- ние също пихме доксациклин 10 дни последния прием на 1-2 юли, и се чудя след колко време да пуснем контрола ?

Минимум 5 дни след последния прием се правят изследванията и ние разбира се пуснахме точно на 5 - тия ден,че дали не беше и на 4-тия Simple Smile Така че ако сте пили до 2 .07 мисли,че спокойно можеш да пуснеш тези дни Simple Smile Успех  Hug Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 400
Реших да потърся из чуждите сайтове нещо за уреаплазмата и как са се лекували момичетата там. Намерих тази руска статия http://medi.ru/doc/102907.htm , според някакво изследване е посочено как действат попринцип различните антибиотици ( разбира се е нужна и антибиограма). Според тях най-ефективни са доксициклин и кларитромицин. Поне аз това разбрах, че който е с най-ниски стойности той е най-ефективен. Има ли някоя от вас лекувала се с Кларитромицин ( клацид) и на каква схема? Според вас защо не е толкова често изписван дали заради цената му ( защото една кутийка от 5 таблетки е в порядъка на 16лв) и обсъждали ли сте го като вариян с вашите гинеколози? http://www.antibiotic.ru/forum.php?t=856 а в тази статия има и сравнение в таблица как действат на микоплазма и как на уреаплазма.

# 401
Ние я утепахме с АЗАКС гадината - от първия път ... Спазвахме всичко стриктно, време и час на прием, никакъв секс и друг тип любови Simple Smile (за всеки случай) три седмици след антибиотика - контрола. Беше отрицателна и при двамата. Изследването беше PCR на цервикален секрет при мен, сперма - за партньора.

Успех на всички !  Hug  bouquet

# 402
Здравейте !
По принцип съм с хроничен уретрит, с леко изявено парене и сърбеж. На изследването ми бяха изолирали Микоплазма + Уреаплазма. Не знам от колко време съм ги пипнала. Назначиха ми лечение с Доксициклин 15 дни - по 2т. на 12 часа. Вече съм на 8-мия ден от лечението и симптомите на парене и сърбеж още не отшумяват. Въпроса ми е след колко време отшумяха симптомите при вас и нормално ли е все още да ги има ?. Дали ако съм убила бактерията вече, уретрита ще се запази или не ?

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 18:28 от Ivanova877

# 403
Здравейте момичета. Да разкажа за себе си - имам един мисед аборт преди около година, и наскоро решихме да си направим с моя мъж пълни изследвания и ни се позитивира Уреаплазма уреалитикум. Изписаха ми според антибиограма Таваник, 7 дни  и след 2 седмици конрола.  И така миналата седмица пак ми излезе позитивен резултат. Много съм притеснена и си мисля , че  тази гад е причина за миседа...   
Сега пием Доксациклин на Стада, него ни изписаха за 10 дни по 2 табл и антимикотични средства.
 Доста зле се чувствам , имам чувството че няма да се махне тая гад, и само се моля да нямаме вече последствия от нея  Sad

Здравей! Излязоха ли резултатите след 2-рия курс на лечение?

# 404
И аз съм в клуба на страдащите от уреаплазма Sad Преди да излязат резултатите и да разбера, че я имам, ми изписаха глобули флуомизин и от тях доста ми олекна. Имах абсолютно същите признаци като цистит. След като изелзе резултата ми изписаха Доксициклин 7 дена и след това Азакс 3 дена. Тъкмо свърших първия.....за сега не усещам разлика, надявам се след Азакса да има такава. Ако не помогнат, мисля да асе насоча към хомеопатия  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт