Уреаплазма

• 309 980
  • 915
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,
какви са симптомите при жените?
Бях преди 3 месеца на гинеколог и ми каза, че всичко ми е ок. На партньора ми обаче му откриха таз гадина и се чудя (докато отида на лекар др. седмица) дали и аз не си я отглеждам.
В "стандартната" микробиология на влагалищем секрет включва ли се изследването за нея или трябва изрично да поискам да ми го включат?

Aз нямах никакви, ама никакви симптоми! Мъжът ми каза че и той не усеща нищо..., не знам. Но той не си е правил изследване. Аз пуснах Микоплазма и Уреаплазма и Уреаплазмата ми излезе +. С МБ не се засича, трябва да пуснеш отделно изследване точно за Уреаплазма, пак се взима секрет от влагалището. Мъжът ти има ли някакви симптоми? Пие ли нещо за сега?

# 241
Няма симптоми, откриха му го случайно при търсене на причина на съвсем друг проблем.  Сега му предстои лечение. И аз ще се изследвам, макар умът ми да не го побира.

# 242
Момичета,колко време след края на лечението с АБ може да се пусне контрола за уреаплазмата

# 243
Видях, че в Бодимед има Mycoplasma+Ureaplasma IST тест - достатъчно достоверен ли е той?
Тази лаборатория добра ли е? Ако не - препоръчайте.

# 244
Момичета,колко време след края на лечението с АБ може да се пусне контрола за уреаплазмата

13-14 дена след приема на антибиотика Simple Smile

# 245
Видях, че в Бодимед има Mycoplasma+Ureaplasma IST тест - достатъчно достоверен ли е той?

Аз лично ходя на едно място на лекар и си нося резултата в 4-та градска при Стефанка Бобчева.. и там за 50 лв ми се изследва абсолютно всичко (мога ако държиш дори да ти кажа какво се изследва). Чувала съм и за Геника, че са добри (поне за сега).

# 246
  • София
Геника препоръчвам. Там е ДНК тест.

# 247
Мерси, и последен тъп въпрос - в Геника взимат ли материал на място или трябва да го вземе гинеколког и да се занесе/изпрати.

# 248
  • София
Мерси, и последен тъп въпрос - в Геника взимат ли материал на място или трябва да го вземе гинеколког и да се занесе/изпрати.
според мен не взимат. Но клиниките, които досега съм посещавала(Щерев и Надежда) взимат материал и го пращат в Геника.
Можеш да звъннеш все пак по телефона и да питаш.

# 249

Не взимат.. там си е просто за прием на материали, които да изследват. Където и да ходиш на гинеколог винаги можеш да кажеш, че ще си занесеш резултата в Геника.

# 250

Мерси за отговора Simple Smile При мен го взеха днес, след 13 ден, дано няма проблем.
 И аз да питам нещо за Геника. Може ли да си занеса „материал„ от мъжа ми в стерилно бурканче , за да го изследват и него или трябва да отиде на лекар и там да му вземат "нещо„. Или по-просто казано, може ли спермата да се изследва или се взима друг секрет. И аз се извинявам за глупавия въпрос, но наистина не съм наясно

# 251

Мерси за отговора Simple Smile При мен го взеха днес, след 13 ден, дано няма проблем.
 И аз да питам нещо за Геника. Може ли да си занеса „материал„ от мъжа ми в стерилно бурканче , за да го изследват и него или трябва да отиде на лекар и там да му вземат "нещо„. Или по-просто казано, може ли спермата да се изследва или се взима друг секрет. И аз се извинявам за глупавия въпрос, но наистина не съм наясно

Значи.. от уролога на моя мъж знам, че при мъжете уреаплазма, микоплазма и хламидия (в Геника вървят трите заедно) най-добре се хваща чрез урина.. Носи се бурканче със стерилна урина и до 2-3 дена излиза резултата.

# 252
Много странно, на моя мъж са го открили в спермата, а не в урината (тя също е изследвана).

# 253
С Урина не става! В стерилно контейнерче до 20 мин. се носи в лабораторията материала (сперма).

# 254
 Благодаря за отговорите, момичета Simple Smile Аз утре смятам да звънна и в лабораторията да видим там какво ще ми кажат. Днес ми взеха на мен секрет, да видим дали след втория Аб съм я махнала гадината

Общи условия

Активация на акаунт