Уреаплазма

• 309 997
  • 915
  •   1
Отговори
# 255
С Урина не става! В стерилно контейнерче до 20 мин. се носи в лабораторията материала (сперма).

Е как да не става приположение, че Геника изследва ДНК?! Урологът на мъжа ми се обади пред нас в Геника на някъв главен там и го попита кой е най-точния метод за това изследване (микоплазма, уреаплазма и хламидии) за да може ние да направим точно него.
 С урина вероятно не става навсякъде.. не случайно съм споменала да се занесе в Геника, но за мъж това е най-точния метод.

# 256
Аз днес звънях в Геника. Казаха ми , че при мъжете се изследва урина и еякулат. И аз попитах с кое е по-добре и те естествено ми отговориха, че за да сме напълно сигурни трябва и двете да се изследват. Ама какво друго ще ми кават нали така ще си платя изследването два пъти

# 257
При мен Уреаплазмата вече е отрицателна!  Simple Smile Преди малко си взех резултата. Пуснах я  след 9 дни след последния АБ! Peace

# 258
 И аз като Дани, днес си взех отрицателния резултат  newsm44

# 259
Днес явно е денят на отрицателните резултати. И нашите са такива  newsm44

# 260
И моят резултат е отрицателен!
Докторът ми обясни, че по принцип жената е водеща - ако тя го има, има го и мъжът, но обратното не е винаги вярно!

# 261
Честито на всички ни с отрицателен резултат!  bouquet

# 262
Момичета, честито за отрицателните резултати. Дано никога повече не ви се налага да пиете гадни антибиотици. Аз за съжаление едва сега започвам с лечението. Потресена съм как е възможно толкова малко лекари да назначават изследване за микоплазма и уреаплазма при положение, че толкова много момичета се оплакват масово от цистит и бактериална вагиноза, а и двете състояния са показателни за мико- и уреаплазмата. Аз имах повтаряща се бактериална вагиноза и цистит, редуващи се едни след други, за които изпих килограми антибиотици за 2 години, докато не прочетох в нета, че тези състояния са по-скоро симптоми, а не диагнози и не знам как е възможно и тримата гинеколози, при които ходих (уж признати имена) да не се сетиха, че уреаплазмата е причината. Надявам се тази гад да не е успяла да запуши тръбите и веднага, след като се излекувам, ще си направя изследване за проходимост. Защото съм с 4 годишни опити забременяване без обективна причина за неуспех. Поне до преди да се изследвам за уреаплазма. Ще ви държа в течение и ще споделя лечението, ако се укаже успешно.

# 263
 Morrisongirl,
дано я махнеш скоро тази гадина. При мен стана от първия курс, но с 2 АБ лечение. Аз нямах никакви симптоми за нея, ама никакви, нито цитстит, нито нищо. Лекар ми каза да ги изследвам с Микоплазмата, понеже имам аборт март месец. Аз забременях след 7 неуспешни цикъла, не знам дали съм я имала от преди да забременея или след това. Но имам съмнения че е било още преди забременяването. Пожелавам ти успех и дано я махнеш скоро! Уреаплазмата често води до незабременяване наистина...

# 264
Благодаря за пожеланието. Исках само да споделя, че проф. Карагьозов от Токуда, който сега ми назначи лечението, каза да си направя контролно изследване минимум след 2 месеца след края на лечението. Имайте го предвид, може би е споменавано и назад в темата. Но забравих да го попитам дали това значи и два месеца въздържание от секс, че си е доста време. В случая се лекуваме и двамата с мъжа ми. Предполагам, че е препоръчително да се изчака до контролните резултати.

# 265
Не знам защо са ти казали 2 месеца да чакаш за контрола? newsm78 Иначе секс не се прави по време на лечението. Може с презерватив само! На мен АГ ми каза 20 дни след спирането на АБ, но аз пуснах 9 дни след лечението и се беше махнала инфекцията...

# 266
На мен точно това ми обясниха в Токуда, че трябва да се изчака поне два месеца, защото понякога след антиб може да покаже отрицателно, защото е още е под влияние, а след месец да рецидивира по някакъв начин. Затова се препоръчвало контрола след 2 месеца.

# 267
На мен точно това ми обясниха в Токуда, че трябва да се изчака поне два месеца, защото понякога след антиб може да покаже отрицателно, защото е още е под влияние, а след месец да рецидивира по някакъв начин. Затова се препоръчвало контрола след 2 месеца.

На мен ми се вижда абсурдно 2 месеца да се чака. И след АБ ако не е излекувана няма как да покаже “–“ . Ако я има я има, и ще си покаже.

# 268
Здравейте, момичета Hug Аз съм една от щастливките и преди почти две години успях да преборя уреаплазмата с един курс АБ, но сега ми предстои лапаро и реших да си направя за свое успокоение една контрола в клиниката, в която съм. Само, че се оказа, че явно не изследват плазмите по днк метода, защото резултата ми е в титри и ми казаха, че този път микоплазмата е положителна, но < 10^2 и преценили, че няма нужда от лечение. За пръв път имам такъв резултат и малко ме объркаха и не знам до колко наистина няма нужда от лечение. Ще се радвам, ако някой от вас, който случайно е имал такъв резултат в титри да сподели малко повече информация. Заключението, до което аз стигнах е, че явно е в малко количество и затова не виждат смисъл от лечение, а и нали гадинките се оказа, че си живеят в някакви количества в нас без да има възпаление.

# 269
  • София

В това няма никаква логика - щом рецидивира, означава, че лечението не е успешно и патогена не е унищожен напълно
... и как  се разбира, че рецидива е от твоя патоген - може да е от повторно заразяване?!
 / това е малко като вратичка, за неуспешно и неадекватно назначено лечение/

Общи условия

Активация на акаунт