Уреаплазма

• 310 154
  • 915
  •   1
Отговори
# 675
Нямам представа за съхранинието , но най -точни резултати има проба от секрет и ДНК изследване.

# 676
Аз секрет съм давала за уреплазма и микоплазма в Геника беше отрицателен. Сега ще давам урина, пак в Геника, но не ми казаха,че трябва да се съхранява в хладилник, това го четох някъде в нета. Казаха, че е ДНК анализ.

# 677
Здравейте ние с мъжа ми също лекуваме уреаплазма сега 4 антибиотик ще пием но сега аг каза по време на цикъл иначе пихме клиндамижин,сумамед и офлоксацин и сега ще пробваме с доксициклин...сано подейства.....

# 678
Здравейте, имам положителен тест на уреаплазма парвум от цервикален секрет в Геника. Няколко дни по-късно и ММ направи - излезе му отрицателен (от проба урина) отново в Геника. Имате ли представа как е възможно това?

# 679
При това положение трябва да се пазите като имате полоеи контакти ...и напълно е въззможно единия да има а др не но при нас и двамата си я имаме и сега ще порм и двамата доксициклин....

# 680
И двамата трябва да пиете АБ. Това, че при него сега не се изолира, не значи, че не е (бил) носител в даден момент и имунната му система е преборила. Пазите се докато имате и двамата отрицателни резултати (в случая твоите).

# 681
Митослава12 на мен ми изписаха Сумамед (азитромицин) и после Авелокс. Четох разни проучвания на английски за чувствителността на различните типове уреаплазма към различните антибиотици. Не сме правили антибиограма и се чудех дали док ще уцели правилния антибиотик. При теб какъв вид е уреаплазмата - парвум  или уреалитикум?
thedoors да и той пие за всеки случай. Док каза, че мога да се тествам най-рано след 4-5месеца и това ме притесни... толкова дълго да чакаме Sad

# 682
Хм, аз пуснах контрола на следващия месец след МЦ и според моя док беше ок. Странно... какво каза относно толкова дълго пазене (предполагам искате да работите за бебе)?

# 683
Обадих й се и ми каза, че след антибиотиците можем да продължим да работим за бебе, но за контролата ако я направим само месец след приема ще даде фалшив отрицателен тест. Реално било да се направи след 4-5 месеца. Аз най-много се опасявам при мен уреаплазмата да не е отдавна и да имам запушване на тръбите, но цветна снимка можело да направя именно след 4-5 месеца след отрицателен тест.

# 684
  • София
Ако е уреаплазма первум, едва ли ще имаш запушени тръби от нея...Simple Smile Хламидията нанася щети на тръбите, уреаплазмата, ако е този вид - няма опасност!:)

# 685
Благодаря ти bibian@, дано да е така Simple Smile малко съм се шашнала и ако до 4-5 мес. не успеем с бебеправенето ще направя цветната снимка.

# 686
  • София
Не се притеснявай! Аз също имах положителни уреаплазми первум и се лекувахме с приятеля ми, след което бях на преглед при друг гинеколог, който каза, че изобщоняма смисъл да се тровим с антибиотици заради този вид уреаплазма и че се срещал много често. Аз въпреки това си довърших антибиотика, но не го и мисля повече. Направихме контролни изследвания след приема и бяха отрицателни и вече изобщо не се занимавам да изследвам. По принцип преди разни манипулации и операции, искат задължително изсл. за хламидия, защото тя е опасната! Уреаплазма первум е най-често срещаната и безобидна от всички.Simple Smile Камо ли да води до запушване на маточни тръби...Спокойно!:)

# 687
Вдъхваш ми свежа доза оптимизъм! Simple Smile Доста четох за тези бактерии и на бг не успях да намеря много ценна инфо. Наистина в статиите на английски мненията не са категорични за влиянието на тази бактерия и по специално парвум-а. От последните 3г. намерих някои проучвания, но отново зависи от серотипа на уреаплазмата. И аз като теб ще си изпия антибиотиците и няма да продължавам да го мисля много на този етап.

# 688
bibian@, и аз съм чела и чувала, че parvum понякога може и да е 'нормален' обитател на флората там и не е задължително да се лекува.
Преди време бях пускала и излседване за уреа- и микоплазми и с учудване видях, че имаше само urealyticum, a parvum изцяло липсва. Тогавашната ми гин каза, че само за този гледали... Така и не разбрах къде точно е истината, пих антибиотици с ММ, и след отрицателните изследвания повече не съм се замисляла.

# 689
  • София
Точно така ми казаха и на мен. Че е нормален обитател и не е нужно изобщо да се лекува и изобщо не е теябвало да се тровим с антибиотици..)

Общи условия

Активация на акаунт